- 27 Mart 2025
- 173
- 66
- 13
- Konu Sahibi KahvemVeBen
-
Özgüvenini kaybettirmiş ailen sanaSelamlar,
Uzun zamandır mücadele ettiğim ama ne yapacağımı bilemediğim bir sıkıntım var. Gerek aile gerek toplumdan ötürü küçüklüğümden beri kendimi korumam gerektiği, fazla gülmemem, açık giyinmemem, erkeklere yüz vermemem.. Bu da yıllar içinde kolay ilişki kuramamaya, her şeyden utanmaya özellikle dişiliğimden sebep oldu. Dışardan gayet feminen görünen öyle de hisseden biriyim ama bunu saklama ihtiyacım bir türlü kaybolmuyor. Aman yanlış anlarlar, hafif sanılırım, şöyle böyle derler diye kendim olamıyorum. Mesela en basitinden diyelim spor yapıyorum bir grup insanla erkek varsa özellikle çok utanıyorum. Bir erkeğin üzerimde diyelim bakışını yakaladım gözgöze geldim kıpkırmızı oluyorum. Sanki kendimi korumalıyım yoksa zarar görürüm öyle bir işlenmiş ki kendim olamıyorum. Diyelim etek, elbise, az biraz dikkat çeken bir şey giymek istediğimde vazgeçme hissi geliyor neden ya ofistekiler ne alaka bu kızın amacı başka demesinler diye. Bu histen nasıl kurtulcam ben bilmiyorum. Belki bir önerisi olan vardır diye paylaşmak istedim.
Bu histen elbette kurtulmalısın. Ama bilgin olsun insanlar evet böyle konuşur. Hani iş yerinde uçuş uçuş etek giysen mesela evet ucuz kız aranıyor derler arkandan. Çünkü hayatta kötü insan içi fesat insan çok var. Ha ama sen bunları takar mısın takmaz mısın bu senin bileceğin iş. Kötü hissediyorsan demek ki takiyorsun. Bence takma. Ama konuşulacağını da bilSelamlar,
Uzun zamandır mücadele ettiğim ama ne yapacağımı bilemediğim bir sıkıntım var. Gerek aile gerek toplumdan ötürü küçüklüğümden beri kendimi korumam gerektiği, fazla gülmemem, açık giyinmemem, erkeklere yüz vermemem.. Bu da yıllar içinde kolay ilişki kuramamaya, her şeyden utanmaya özellikle dişiliğimden sebep oldu. Dışardan gayet feminen görünen öyle de hisseden biriyim ama bunu saklama ihtiyacım bir türlü kaybolmuyor. Aman yanlış anlarlar, hafif sanılırım, şöyle böyle derler diye kendim olamıyorum. Mesela en basitinden diyelim spor yapıyorum bir grup insanla erkek varsa özellikle çok utanıyorum. Bir erkeğin üzerimde diyelim bakışını yakaladım gözgöze geldim kıpkırmızı oluyorum. Sanki kendimi korumalıyım yoksa zarar görürüm öyle bir işlenmiş ki kendim olamıyorum. Diyelim etek, elbise, az biraz dikkat çeken bir şey giymek istediğimde vazgeçme hissi geliyor neden ya ofistekiler ne alaka bu kızın amacı başka demesinler diye. Bu histen nasıl kurtulcam ben bilmiyorum. Belki bir önerisi olan vardır diye paylaşmak istedim.
İnanır mısınız benim de leopara karşı böyle bir şeyim vardı. Ben de ilk leopar desenli diyim atkı almıştımAileniz aslında beyninizde sizi yargiliyor onların ogretileriyle bu yasa gelmissiniz kendinizde yavaş yavaş değişim yapacaksınız kafanızdaki dusunceler size ait değil aslında elstirici aile sizi utandirmislar hep .ben kırmızı renk şal takamazdim utanirdim bugün gittim kırmızı renk şal aldım. Utanma duygusunun üzerine gideceksiniz
Evet mantıklı tarafım bana da böyle diyor ama o içimdeki utanma hissi beni çok rahatsız ediyor. Tabii ki insanlara ne bu arada ama o kadar sene bu inançla yetiştirilince çok zor oluyor bu histen kurtulmak. Ben bir süre oje bile süremedim yıllar önce işte aman bu yaşta koca arıyor kendine bak okuluna önem vermiyor demesinler diye. Oturmama kalkmama ekstra dikkat ettim erkeklere cesaret vermemek için. Bir nevi kendimi korumuşum doğru veya yanlış şekilde. Şimdi de zorlanıyorım işte bunlardan sonraBaskalarinin gozunden kendinize baktiginiz icin boyle. Yanlis anlasinlar ne olacak? Zaten o yanlis anlayanlarla isiniz olmasin. Hafif kadin ne ayrica? Kilik kiyafetle agir kadin olunmaz. Isterseniz ciplak olun auranizla, durusunuzla, bilginizle, zekanizla agir kadin olursunuz. Bir erkek size bakinca kipkirmizi olmaniz da sosyal fobi gibi bir sey.Ofistekiler bu kizin amaci ne dermis. Ne olacak kizin amaci allaskina. Amaciniz ne olacak yada ne olabilir yani. Istediginiz gibi (ama yerine uygun) giyinmek, suslenmek, kadin olmaktan utanmadan basi dik insan icine cikmak.
İşte buraya çalışmaya mı geliyor yoksa koca bulmaya mıBaskalarinin gozunden kendinize baktiginiz icin boyle. Yanlis anlasinlar ne olacak? Zaten o yanlis anlayanlarla isiniz olmasin. Hafif kadin ne ayrica? Kilik kiyafetle agir kadin olunmaz. Isterseniz ciplak olun auranizla, durusunuzla, bilginizle, zekanizla agir kadin olursunuz. Bir erkek size bakinca kipkirmizi olmaniz da sosyal fobi gibi bir sey.Ofistekiler bu kizin amaci ne dermis. Ne olacak kizin amaci allaskina. Amaciniz ne olacak yada ne olabilir yani. Istediginiz gibi (ama yerine uygun) giyinmek, suslenmek, kadin olmaktan utanmadan basi dik insan icine cikmak.
Kıskançlık gibi bir şey benceİşte buraya çalışmaya mı geliyor yoksa koca bulmaya mıHerkes böyle ciddi ciddi koşuştururken benim böyle feminen feminen topuklularımla takılmam yanlış geliyor. İş hayatında sanki eril takılınca daha çok ciddiye alınırım algısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?