Dışlanığınızı hissettiğiniz an ne yapıyorsunuz?

larisya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.224
8
36
İstanbul
Kızlar dışlandığınız hissettiğiniz an ne yapıyorsunuz? ben öncelikle arkadaş çevresinde olsun komşuluk ilişkisinde dışlanmıyorum.ama kv ve görümcem dışlıyor.dün kv oturmaya çağırdı gittik.eşim başka odada erkeklerle bizde kadınlar mutfakta oturduk.kv görümcemle muhabbet ediyordu bende her fırsatta muhabbetin içine girmeye çalıştım.kendimi lafın içine girmeye çalışan çocuklar gibi hissettim.6 yaş küçük olan eltimi bile muhabbetin içine aldılar.ona dönüp birşeyler anlattılar .görümcemin sırtı bana dönük arkasında sanki insan evladı yok.benim sadece sorduğum sorulara cevap verdiler.cevap verirkende kısa kesip eltime dönüp konuştular.birde şunu farkettim diğer başka günlerdede kayınvalidem eltim yokken benimle konuşuyor.ama eltim içeri girdiği an sözü yarıda kesip susuyor.eltim oturunca onunla muhabbet etmeye başlıyor.sanki ben yokmuşum gibi davranıyor.ben eltimden daha konuşkanım eltim daha uyuşuk konuşur.benden daha konuşkan olsaydı suçu kendimde arıyacağım öyle birşeyde yok.kv bunu bana hep yapıyor bende araya mesafe koyuyorum fazla gelip gitmiyorum.bu seferde gelip gitmiyor diye suçluyor.ben dışlandığım yerde orayı terketmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum ama eşim engel olmasa uygulayacağım.ayıp olur diye eşim kalkmıyor eşim bilmiyorki içimde ne fırtınalar esiyor.eve geldikten sonra anlatıyorum.kv ve görümcemin beni önemsemediğini farkedince durgunlaştım fazla muhabbetin içine girmemeye başladım.onlar konuştuda konuştu bana dönüp hiçbirşey anlatmadılar.birbirlerinin gözünün içine bakarak konuşanlar birkere bile bana gözleri değmedi.eşime kalkalımmı dedim.eşimde tamam dedi.kv ve görücem alaylı birşekilde nereye dediler alaylı yüz mimiklerinle ve ses tonlarınla.eltim onlara sinirli olduğu birgün ağzından şu lafı kaçırdı ( beni bazen seni kıskandırmak için kullanıyorlar demişti) belki bu haberi bana verdiği için şimdi pişmandır.kızlardışlandığımı farkettiğim zaman kalkıp orayı terketmek istiyorum bu seferde niye kalkıyorsunuz diye kızıyorlar..eşimde kalın baskısı yüzünden tekrar oturuyor.kızlar siz dışlandığınızı hissettiğiniz an ne yapıyorsunuz?

Kayınvalidem uzakta. Senede 2-3 defa ancak görüşebiliyoruz. O bende, bende onda misafir gibi oldugumuzdan çok fazla böyle şeyler yaşamıyorum. Heee eltimde yok henüz olursa olurmu bilmem. Ben uzak durmayı tercih ederim böyle durumda. Bişey derlersede yogunum eşimle vakit geçiriyorum derim :)

al telefonunu eline kurcalada kurcala :) face olur oyun olur arkadaslarla msjlasmak olur :) niye böyle yapiyorsun derlersede zaten ben yokmusum gibi davraniyorsunuz bende bu tavrinizi rahat rahat sürdürebilesiniz diye böyle yapiyorum dersin :) bu ayni zamanda senin de onlari önemsemedigin ve orda olmak zorunda oldugun icin oldugunu gösterir onlara. tabi bunu esin yaninizda yokken yap yoksa ters tepebilir :)

bana böyle bişey yaptıklarında tavrımı belli eder, nereye dediklerinde muhabbetiniz beni sarmıyor kusura bakmayın zamanımı boşa harcayamam derdimç o kocam da hala oturmaya devam ederse ben kendim giderdim. ne demek kısmandırmk falan. seni kızı gibi görmeli kv. görümcende kardeşi ablası olarak görmeli.
ben onlardan önce kendime değer veririm ve bu konuda taviz vermezdim.
onlar eltimmle oturmaya muhabbete devam etsinler sıkıntı yok iki gün sonra işleri olduğunda da ben müsait değilim eltim ilgilensin derim. herşey karşılıklıdır.

nekadar gitmemek için manada arasamda eninde sonunda yine gidiyoruz.2,3 saat otursakta önemsenmemek dışlanmak bana işkence geliyor.evime geldikten sonra derin bir ohh çekiyorum içimde oraya gidip tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

En güzeli sessiz kalmak.

Aralarından biri suskunluğunu farkedip , neden konuşmuyorsun diyecektir..

Son düzenleyen: Moderatör:

arkadaşım suçlarını kabul etmiyorlar ki..bende dediğin gibi telefonu elime alıyorum diğer wc gidiyorum zaman geçsin diye.bu seferde kv bana filanca telefonunla hiç oynamıyor diye örnek veriyor.tl oynuyorum diye alay geçiyor.hiç bir şey etkilemiyor kadını her yolu denedim.aynı hiç değişmiyor.

Arkadaşın dediği gibi hiç suratını düşürme böyle bir durumda.
Al eline telefonu oyun oyna.
İnternette gezin hatta komik bişey bulursan kendi kendine gülersin.
Kesin noldu diye sorarlar 'yok bişey' dersin
Madem seni kıskandırmaya dışlamaya çalışıyolar.
Ellerine bu fırsatı verme.

Sizin muhabbetiniz beni sarmıyo anne vakit geçirmek için oyun oynuyorum dersiniz böyle diyene..

En güzeli sessiz kalmak.

Aralarından biri suskunluğunu farkedip , neden konuşmuyorsun diyecektir..

bende onu bekliyorum hiçbirşey demiyorlar.eşim birkaçkere anne neden larisyayı dışlıyorsunuz dediğinde yaptığını inkar etmiş.ben kendimi geri çekiyormuşum.evet kendimi geri çekiyorum ama böyle yaptıkları için kendimi geri çekiyorum.daha nekadar arsızlık yapabilirim.

Aman boşver be güzelim..

Muhabbete girip ne yapacaksın ki , seninli ilgili mevzularda sesini çıkar yeter..
Öbür türlüsü bir laf edersin , sonra laris böyle böyle laf dedi olur..
Sonra dedikodu yaptı olur
Sonra boş konuştu olur
Başın ağrır..

Sen kayınvalidenin yanındayken kesinlikle telefonla onla bunla ilgilenme.. Yanlış anlaşılma..

Sadece oturup onları dinle, fikrini soran veya sana birşey soran olursa araya girersin..

eltlnde senl kv ve gürümceye karalamış olabilir seni dışlamaları bundandır belki, eltlnle smlml olma sırf o iyi olsun diye seni gammazlamış olabilir

İster istemez düşüyor suratım.bazen kendime soruyorum larisya acaba senmi yanlış anlıyorsun acaba yaptıkları hareketin farkında değillermi belki bilinci yapmıyorlar diyorum.ama sürekli yapıyorlar insan hiçmi farketmez kime daha çok ilgi gösterdiğini.bana bir misafir gelse sadece bir kişiye yönlenmiyorum her ikisinlede konuşuyorum.diğer kişiyi kesinlkle unutmuyorum.diyelim birinle muhabbeti fazla uzattım hemen diğer kişiyede dönüp onunlada konuşuyorum.yani böyledir insanlık ilişkisi benim bildiğim.ama ben bunu bunlarda göremedim.beni tamamen unutuyorlar.

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum..dışlanmak benimde yüzümü düşürür.tabiat meselesi bazıları umursamamayı başarır aynı şekilde cvp verir yokmuşlarmış gibi davranır(çok isterdim öyle olmayı)ama ben üzülürüm kendimde ararım niye bana böyle davranıyolar diye..sorun çekememezlik bence.kendini eittmek lazım..sakın özgüveninin etkilenmesine izin verme..yaptıkları davranışın çocukça olduğu ortada ..sen seviyeni koru..hiç konuşma sadece dinle..oldu ki sorarlarsa cevap ver..sormazlarsa da mrb mrb o kadar...hiçte canını sıkıp ekmeklerine yağ sürme..sevindirme onları..unutma sorun sen de değil onlarda ..

eltlnde senl kv ve gürümceye karalamış olabilir seni dışlamaları bundandır belki, eltlnle smlml olma sırf o iyi olsun diye seni gammazlamış olabilir

aklıma gelmiyorda değil söylediğiniz.ama şöyle bir şey var.eltim ilk geldiği zamanlar bana karşı soğuktu bende ona yaklaşmıyordum.eltimde kvde beni dışlıyordu kayınvalidem onu kendine çekmişti.eltim hiç onlarla sıkıntısı yokmuş gibi davranıyordu.kv eltim yokkende beni dışlardı.eşimin aileme eve bana yakın olmasını çekemezdi.oda beni yanındakilerle kıskandırmaya çalışarak tepkisini göstermeye çalışırdı halada öyle dahada fazla.eltim evlendikten sonrada eltime beni anlatmış.beni hep kötülemiş.eltimle bir ara nasıl olduysa samimi olmaya başladık.eltim herşeyi anlattı.sonra kayınvalidem eltimle yanaşmamızı çekemedi.iyi davrandığı eltime kötü davranmaya başladı.bende eltime zarar gelmesin diye ondan uzaklaştım.şimdi kv yatıştı.eltimin üstüne düşmeye başladı.eltimde bana karşı tavırlı halbuki söyledim ona sana zarar gelmesin bana yanaşma dedim.kadın kuduruyor kaynıma beni dışlıyor demiş.bende eltimin evinde ayağımı kestim.şimdide ben dışlanıyorum

evet aynı dediğin gibi yapıyorum hiç konuşmuyorum bu seferde larisya kocan seni buraya zorlamı getirdi diyerek alay geçiyorlar.bazende kayınvalidem sustuğum için imalı konuşuyor.alaylı alaylı bana bakıyor.

canım suratını düşürme hiç öyle olduğu zaman onların istediğini vermiş olursun aa bak kısknadı derler hatta arkandan...
hiç lafa girme al eline teli oyun oyna hatta onlar yokmuş gibi davran oynarken kendi kendine gül falan :)
niye konuşmuyosun diye illaki sorcaklar işte sana fırsat şak diye yapıştır cevabı konuşucak bişey yok siz konuşuyosunuz ya işte bende oyun oynuyorum de dumur olsunlar :)
kayınvaliden diğer gelininin himayesi altında kalmış bir zavallı böyle düşün ve kafana takmaya değmeyeceklerini düşünerek rahatlat kendini...

benide dışlıyolardı....
bende hiiiiç konuşmadım...
bu sefer konuşmamama taktılar hiiiç uğraşamam dedim...
3 yıllık evliyim 2.5 yıldır görüşmüyorum...
beni onlarla...o kadar rahatım ki maşallahhhh..
allah karşılaştırmasın onlarla..
sende ipleme boşveeerrr..
onlar konuşmuyolar tenezzül edip sen niye onlarla konuşmaya çalışasın...

takmamaya çalışıyorum ama çok içerleniyorum.bu hakısızlığın altından boğulmaktan yoruldum.hatalarını söylesem bir türlü söylemesem birtürlü.söylesem kıskandı diyecek.hatasını söylersem kendini aklamak için bizden uzaklaşıyorsun sen diyecek. hep sensin sebebi diyip beni suçlayacak.çünkü kayınvalidem eşimle beraber ortak arsa almak ve beraber içine ev yapmak istiyor.arsayı eşim alacak diğer çocuklarıda içine ev yapacak amacı o.kendi annemede elimi kolumu sallayım gitmemi istemiyor.onun sözünden çıktığım için beni suçlayacak.blue söyle eşimle kendi başımıza birşeyler yapmak istiyoruz diye böyle yapılırmı bir gelin böyle dışlanırmı? emanın alıntısına verdiğim yazıyıda oku.eltimle kv mi kısaca anlattım.

keşke öyle görüşmemek gibi bir şansım olsa.en fazla 2 ay görüşmedik.gelmiyor diye beni suçlamaktan yerin dibine soktular.gitmemi istiyorlar gidincede insan yerine koymuyorlar.eşinizdemi görüşmüyor yoksa sadece sizmi görüşmüyorsunuz.benim eşim ben gitmeyince gitmek istemiyor.zorla yolluyorum ille sende gel diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…