Dışlanıyor muyum

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.548
1.522
83
Okuduğunuzda bu da dert mi diyen olur. Biliyorum.
Ama yüz yüze hiç kimseye dert anlatmamakta bir şey paylasmayacagıma dair söz verdim kendime.

Az önce arkadaşı aramıştım öğle arası yemek yiyelim diye.
Meğer 3 4 kişi yemeğe cıkmıslar bile çıkmadan on dakika önce ikisiyle aynı yerde sohbet ediyorduk. Sen de gel dedi. Saçma bir duruma düştüm.

Bu kaç defa oldu. Hiçbir şey yokmuş gibi davrandım ama bu sefer zoruma gitti.

İkisi ile aram iyi sohbetimde iyi. Ya ben biraz duygusalım biliyorum.

İş yerinde arkadaş olunmaz biliyorum ama sosyal varlıklarız iki sohbet edecek arada yemek yiyecek kadar ihtiyaç duyuyoruz. Napim şimdi tek basıma mı çıkayım yemeğe.

İştahım da gitti zaten. Üzülünce böyle oluyor. Dışlanmış olma hissi çok kötü.

Oturdum büroda çıkmadım dışarı. Onlar 4 lü gezerken tek görünmek istemiyorum

Son düzenleme:
O gurupta anlaşamadığınız biri mi var?

Bence açık açık sorabilirisiniz beraber yemeğe cıkıyorduk son zamanlarda beni çağırmıyorsunuz bir problem mi var rahatsız oldugunuz bir durum veya sizi kırıcak birşey mi yaptım diye. Bence en güzel çözüm bu.

O şahısların arasında aranan biri olmadığınız kesin ama bu size kendinizi kötü hissettirmesin. Sıkı fıkılar ve enerjileri tutuyorsa, aralarında takılıyorlardır, sizi o kadar samimi görmüyorlardır belki de. Çok mühim değil, ofise söyleyin yemeğinizi, cool takılın. Ben çok kendi başıma yemek yiyip, kahve içtim. Ne yalnız hissettim ne dışlanmış.

Ben neden çağırmadıklarını sormazdım ya. Ufaktan mesafe koyardım ama neden çağırmadınız demek hem bir sonraki sefer için baskı olur hem de samimiyetlerine güvenemem sonrasında. Sizin yerinizde olsam tam tersi gider yemeğimi tek başıma yerdim. Kendi kendinizle vakit geçirdiğinizde, öz değerinizi artırırsınız ve etrafa da yansır bence

Sırf bir kişi ile muhabbetim yok diye böyle davranıyorlarsa bu daha da üzer açıkçası. Elektrikleri tutmuştur eminim ama iki yılllık arkadaşımdı. O kişi yemi geldi

Spora kendim gidiyorum, kahve içerken yemek yerken kimseyi aramıyorum yanımda, kendimle güzel vakit geçiriyorum. Evet insan insana muhtaçtır ama bazen ne kadar kendinizle vakit geçirirseniz yaşam kaliteniz bir o kadar artar.
İstenmediğiniz yerde durmayın ortamların aranan ismi olun. Kafanıza takmayın.

Valla beni öyle çağırmayan etmeyene sormam niye çağırmıyorsunuz diye bende mesafemi koyardım. Çağırmak akla gelmeyecek bir şey değil sonuçta istemiyorlar belli ki ya da çağırma zorunlulukları yok hiç öyle şeyler düşünüp kendimi üzemem. Çıkar kendi başıma yerim ne olacak sanki?

Birbirlerini daha çok seviyor ve samimi olmak istiyor olabilirler
Sizi önemsemiyor, yanlarında olmanızı gerekli görmüyor da olabilirler

İş ortamında başkalarından sevgi ve samimiyet beklememeyi öğretin kendinize. İş ortamı samimi arkadaşlıklar kurulacak bir ortam değildir, ha kendiliğinden gelişir çok kafa dengi, aynı frekansta insan, o durumda kendiliğinden olur bir samimiyet ve yakınlık o ayrı

Ama profesyonel bir iş hayatında ve ortamında "yemeğe çıkarken gel demediler, çayda yalnız bıraktılar, samimi oldular beni dışladılar, tek başıma kaldım diye yemeğe çıkmadım" söylemleri bana hiç bir zaman profesyonelce ve olgunca gelmiyor.
Tam aksine yemeğe yalnız çıkmayı, çay molam varsa kulaklığımı takıp müzik dinleyerek çayımı /kahvemi yudumlamayı daha çok tercih eder, bu görünüşte insanları daha cool bulurum.
Özellikle insanların yalnızlığım ya da kiminle o anı paylaştığım hakkında ne düşündüklerini hiç önemsemem.

Arkadaş konusunda seçici bir insanım belki de bu nedenle iş arkadaşlığı selamlaşmak günaydınlaşmak gerektiğinde iki dk ayaküstü sohbettir benim için

Yine de benim için insanların hakkımda ne düşündüğü çok önemli, koloni halinde gezmek yemeğe çıkmak vs benim tercihim diyorsanız gidip söyleyin. Yemeğe çıkarken beni de alın lütfen, ben yalnız yemekten hoşlanmadığım için tek başıma çıkamıyorum yemeğe deyin. Bir nedeni varsa söylerler herhalde. Siz de yalnız kaldım diye yemeden içmeden kesilmemiş olursunuz

Sonuç ne olursa olsun kendinizi başkalarının algı ve düşüncelerine bağımlı yaşamaktan kurtarın

Belki seni dahil etmedikleri bir konu vardır aralarında, belki sohbetinden mutlu olmuyorlardir. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi ? Herkes herkesi davet etmek zorunda mı ? Sizin de uzak durdugunuz insanlar yok mu???
Ben hiç önemsemiyorum böyle şeyleri, benim de iş arkadaşlarım bensiz plan çok yapmıştır. Keza ben de onlarsiz/içlerinden birkaciyla planlar yaptım. En sinir olduğum şey de birkaç kişiyle bir yere gidecekken herkesin eşlik etmesi. Yani belki içimi o ikisine dökeceğim, belki senin sohbetini sevmiyorum,neden geliyorsun?
Zaten Allah'ın günü 8-6 dipdibe iş arkadaslari, yemekte bari ayrı bir alan istemiş olabilirler.
Dizi indirim netflixten, bir de telefon tutacagi, izleyip yiyin yemeğinizi.
Modern Family, friend gibi kısa surede biten ve müstehcen sahneleri olmayan diziler bulun. Oh ,mis

Ben bunu var ya bütün hayatım boyunca bütün öğrencilik ve çalışma hayatımda taa küçükten beri yaşıyorum. Ben sanıyorum ki herkes beni seviyor samimiyiz ama gel gör ki güzel anlarda çağırılmıyorum. Ama sorunları olsa ağlama duvarları yine ben falan. Kaybetmekten korkmuyor insanlar beni. Artık pes ettim. Kendi kendime yetiyorum. Bosveeer git aslanlar gibi tek başına ye yemeğini. İnsanların nice gerçek dertleri var bunlar dert değil takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…