- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.607
- 598
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Düzenli ya. Yani onlar her gün çıkmasalar da her çıktıklarında beraberler. Daha önce de denk geldimBu düzenli halde ise belli ki sizinle ilişkiyi belli mesafede tutmak istiyorlardır.
Ama nadiren böyle oluyorsa konuşacaklar özel bir konu vardır.
Her halükarda mesafenizi koruyun. Kırılmayın, küsmeyin. İş arkadaşlıkları biraz böyledir. Bir de yalnız kalmayı sevin. İnanın bazen tek başına yemek yemek o kadar keyiflidir ki.
Düzenli ya. Yani onlar her gün çıkmasalar da her çıktıklarında beraberler. Daha önce de denk geldim
Birbirlerini daha çok seviyor ve samimi olmak istiyor olabilirler
Sizi önemsemiyor, yanlarında olmanızı gerekli görmüyor da olabilirler
İş ortamında başkalarından sevgi ve samimiyet beklememeyi öğretin kendinize. İş ortamı samimi arkadaşlıklar kurulacak bir ortam değildir, ha kendiliğinden gelişir çok kafa dengi, aynı frekansta insan, o durumda kendiliğinden olur bir samimiyet ve yakınlık o ayrı
Ama profesyonel bir iş hayatında ve ortamında "yemeğe çıkarken gel demediler, çayda yalnız bıraktılar, samimi oldular beni dışladılar, tek başıma kaldım diye yemeğe çıkmadım" söylemleri bana hiç bir zaman profesyonelce ve olgunca gelmiyor.
Tam aksine yemeğe yalnız çıkmayı, çay molam varsa kulaklığımı takıp müzik dinleyerek çayımı /kahvemi yudumlamayı daha çok tercih eder, bu görünüşte insanları daha cool bulurum.
Özellikle insanların yalnızlığım ya da kiminle o anı paylaştığım hakkında ne düşündüklerini hiç önemsemem.
Arkadaş konusunda seçici bir insanım belki de bu nedenle iş arkadaşlığı selamlaşmak günaydınlaşmak gerektiğinde iki dk ayaküstü sohbettir benim için
Yine de benim için insanların hakkımda ne düşündüğü çok önemli, koloni halinde gezmek yemeğe çıkmak vs benim tercihim diyorsanız gidip söyleyin. Yemeğe çıkarken beni de alın lütfen, ben yalnız yemekten hoşlanmadığım için tek başıma çıkamıyorum yemeğe deyin. Bir nedeni varsa söylerler herhalde. Siz de yalnız kaldım diye yemeden içmeden kesilmemiş olursunuz
Sonuç ne olursa olsun kendinizi başkalarının algı ve düşüncelerine bağımlı yaşamaktan kurtarın
Teşekkür ederimBu düzenli halde ise belli ki sizinle ilişkiyi belli mesafede tutmak istiyorlardır.
Ama nadiren böyle oluyorsa konuşacaklar özel bir konu vardır.
Her halükarda mesafenizi koruyun. Kırılmayın, küsmeyin. İş arkadaşlıkları biraz böyledir. Bir de yalnız kalmayı sevin. İnanın bazen tek başına yemek yemek o kadar keyiflidir ki.
İşte bu yemeden içmeden kesilmek oluyor. Bunu anlatan sizsiniz, ben değilim. Sonuçta bu nedenle yemek yiyememeniz söz konusu oldu mu oldu. İşte yemeden içmeden kesilmiş oldunuz böyleceYemeden içmeden kesilmedim bu konu için. Herhangi bir şeye üzüldüğümde karnım taş gibi oluyor ki önceden kusardım bu iyi iyi hali. Yiyemiyorum.
Yerimde kim olsa hangi profesyonel Kadın çalışan olsa bozulurdu bu duruma.
Beni sevmiyorlarsa hiç konuşmasınlar.alışamadım iş ortamındaki olaylara bunca sene .
Hiç kimseyi kırmamaya çalışmak anlayışlı davranmak aynı karşılığı beklemek hata sanırım
Evet maalesef kişisel algılama bir sorunum var çözemedim.İşte bu yemeden içmeden kesilmek oluyor. Bunu anlatan sizsiniz, ben değilim. Sonuçta bu nedenle yemek yiyememeniz söz konusu oldu mu oldu. İşte yemeden içmeden kesilmiş oldunuz böylece
Hayır yerinizde hangi profesyonel iş kadını olsa alınırdı tesbitiniz tamamen yanlış. Burada bunca profesyonel iş hayatı olan kadınlar olarak bizler bu konuyu hiç önemsemediğimizi, alınmadığımızı hatta tercih etmediğimizi mesajlar dolusu vurguluyoruz size zaten anlattığımız bu.
"Beni sevmiyorlarsa hiç konuşmasınlar" işte bu cümle (lütfen buna da üzülüp kırılmayın ama) son derece profesyonellikten uzak ve çocukça.
Her şeyden önce iş hayatımızda insanlar bizi sevmek zorunda değil saygılı davranmak zorundalar. Ve iş ortamında insanlar birbiriyle medeni bir şekilde selamlaşır ve konuşurlar Seviyorlarsa bensiz yemeğe gitmesinler, sevmiyorlarsa hiç konuşmasınlar gibi bir yaklaşım ve beklenti ancak lise yıllarındaki kankalık olaylarında kalmış olmalıydı. Lütfen kendi iyiliğiniz için yanlış algı ve çıkarımlarınızdan kurtulmaya çalışın
Son olarak ; hiç kimseyi kırmamak tamamen sizin kendi kişisel tercihiniz. Bu konuda ise gelip size sataşmamış, durup dururken çirkin bir üslup takınmamış, bir kişisel özelliğinizi eleştirerek hadsizlik saygısızlık yapmamış, özel hayatınıza dil uzatmamış vs vs size bireysel olarak şahsi bir aykırı müdahale ve saygısızlıkta bulunmamış insanların yemeklerini yemeye sizsiz gitmeleri gibi doğal bir durumu sizi kırmak olarak algılamak yine sadece sizin algınız. Böyle bir doğru yok.
Ve insanlardan kendi algılarınızın duygusallığınızın ve anlayışlılığınızın (ki bu konuda bir anlayışsızlık da yok aslında) karşılığını başkalarından beklemek elbette ki hatadır.
Kişisel özellikleriniz size aittir, siz bunları başkasından bekleyemezsiniz çünkü görev ve sorumluluk değildir, toplumsal bir duyarlılık gerektiren durum değildir Siz bu konuda hassassınızdır, karşınızdaki bu konuyu hiç önemsemez, onun bambaşka hassasiyetleri vardır. Biz duygusalız diye insanlardan duygusallık beklemek, kendimize özel beklentiler içine girmek ancak mutsuzluk getirir
Sormadım. Şana eseri aradığımda öğrendim sonradan mesaj atmış yemeğini yiyince gel diye gitmedimBen yalniz takilmayi daha cok seviyorum.tek basima alisveris yapmak yemek yemek cok hosuma gidiyor.ben olsam hic sormazdim.baska gun gel deseler gelemem siz gidin derdim.kendi basiniza takilmayi ogrenin.
Yok bir tanesi ile beraber çalışıyorduk başka kuruma alındı yine aynı bölgede. Bir yıl beraber yedik içtik.Anlattığınız olay dışlama değil. Sadece siz bu gruba sonradan dahil olmak istiyorsunuz. Önceden 5 kişi takılıyordunuz da şimdi sizi çağırmamaya başlasalardı dışlama olurdu. Ama siz 4 kişilik samimi bir gruba sonradan girmek istiyorsunuz. İş yerindeki grup arkadaşlıkları maalesef baştan kuruluyor sonra da pek değişmiyor. Ancak çok eğlenceli muhabbeti iyi olan kişiler sonradan kabul görebiliyor. Size karşı kasıtlı bir tavırları yok ama size gerek de duymuyorlar. Fazlalık gibi görüyorlar.
Bence sakın beni de çağırın falan demeyin. Öyle derseniz 1 kere zorki çağırırlar sonra yine çağırmazlar.
İş yeri arkadaşlıklarına fazla anlam yüklemeyin. Kimse kimsenin gerçek anlamda dostu değil. Profesyonel olun.yemeğinizi gerekirse tek yiyin. İş yerlerinde tek takılan çok insan var. Ya da yemekhane varsa gidin birinin yanına oturun. İnanın çok da problem değil. Ne kadar az insan o kadar kafa rahat oluyor. Samimiyet arttıkça sorunlar da artıyor. İşinize konsantre olun.
Aslında cevap ayrıntıda gizli. İnsanlar size kendilerini yakın hissetmeyebilirler. Birkaç kez yaşanmışsa belli ki sizle samimiyet kurmuyorlar. Bu noktada yapılması gereken tek şey, özsaygınızı hatırlayıp onların size biçtiği mesafeyi sizin de onlara biçmenizdir. Tabii ki kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Örneğin bu olayı sineye çekmeyin ama aynı zamanda düşman da olmayın.Bu kaç defa oldu. Hiçbir şey yokmuş gibi davrandım ama bu sefer zoruma gitti.
Ben de bunu anladım bugün meger samimi değilmişiz ben samimiyiz sanmışımDemekki o iki arkadaş ile de aranız sandığınız kadar iyi değilmiş. Ikiside iyi niyetli olsa sizide tek bırakmamak adına samimi olmadığınız diğer kişi ile kaynaştırmaya çalışabilirlerdi. Bana o ikiside samimiymis gibi gelmedi. Samimiyetsiz ve iki yüzlü ilişkiler yerine tek olmak her zaman daha iyidir. Kendi kendinize yetersiniz iş hayatında duygusallığa malesef yer yoktur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?