Dışlanmak

Aynen öyle ama ben toy değilim iki çocuk annesiyim artık anlamıyorlar bide üstünlük kurmak istiyorlar neden böyle bişey yapıyorlar anlamıyorum bilmeden onları kırıyor muyum acaba onlarda beni eziyorlar diye düşünüyorum
23 yaş evlilik + iki çocuk... Çevrenidekilerden çok önce yaşamışsınız evliliği ve çocukluluğu. Ortak konu olmayabilir onlarla aranızda

Bu bir dert değil ama baya kafama taktım.Ben bir ortama girince genelde çok soğuk biriyimdir ama konuşunca da çok samimi oluyorum bu da karşımda ki kişilerin beni eleştirmelerine izin vermişim gibi anlaşılıyor galiba,eleştiri,kendilerini övme benden üstün göstermeye çalışma artı sürekli öğüt veriyorlar(genelde 7 8 yaş büyük arkadaşliklarim oluyor).Ev düzenim hakkında olsun, çocuk eğitimi yani görseniz çocuğunu eğitmemis bana akıl veriyor.Arkadasliklarimi bitirmekten çevremde kimse kalmadı.kimseyi sevmiyorum ama onlar olmayıncada canım sıkılıyor.

Bir konu hakkinda ben söyleyince yok öyle değil diye başlayıp aynısı söylüyorlar sonra bende tamam işte benim dediğimi diyorsun demek durumunda kalıyorum.yani en çok en iyi onlar biliyorlar kendilerini benden üstün göstermeye çalışıyorlar. 3 kişilik arkadaş grubunda hemen karşı iki taraf biz aynı kafadayiz profili çizip beni dışlıyorlar.kendimi ezik hissediyorum iki kişiyken sohbetim güzelken başkalarınin yanında söyledikleri davranışları değişiyor insanların 23 yaşındayım ne zaman olgunlaşacam.Çok tezcanliyim insanlari hemen çok seviyorum tanımadığım insanlara karşı çok çok soğuk biriyim tanıdıklarımla da hemen can ciğer oluyorum sonra üzülende ben ölüyorum.Bir örnek daha verim yeni evliyken eltime bacım gibi kaynanama annem gibi demiştim tabiki yanıldım kimse kimsenin annesi bacısı gibi olmuyormuş 😏
Ayni beni anlatmışsın bende bir care bulamadim

Yaşıtlarım okuyor ya daha evli değil bekar bende de iki çocuk olmuyor malesef. çok samimi bir arkadaşım(lise 1 den tanışıyoruz) var mesela onunla böyle sıkıntılarım yok evlerimiz çok Uzak görüşemiyoruz ama birbirimizim lafına kizmayiz kirilmayiz sürekli telefonla görüşürüz ailesiyle görüşürüm iyi insanlar onların dışında kimseyle böyle iyi bir ilişkim yok
Eşinle nasilsin? Bu yönün sıkıntı oluşturdu mu hiç?
Bence bu durum yapısal, bir de şans işi. Yani kendinde sıkıntılı gördüğün durumlar varsa elbette mümkün mertebe törpülemelisin ama mesele karşına çıkan insanlarla da alakalı. Kıskanç, kompleksli, ukala, hadsiz insanlar toplumda her yerde, böyle tiplerle zaten dostluk falan olmaz. Sende bi yanlış olmasa da uğraşırlar, bozmak isterler, canını sıkarlar.
Doğru düzgün, anlaşabilecegin insanlar sınırlıdır zaten, elli kişiyle dost olunmaz.
Arkadaşım olsun diye debelenmemek lazım, bazen denk gelmeyince gelmez. Doğru insanı bulmak gibi düşün, aynı şey; bi ton erkek var ama hepsiyle gidip mutlu bi ilişki yaşanmıyor.
Kendi sınırların, çizgilerin olmalı, duruşun olmalı, seçici olmalısın. Enerjinin tutacağı, kafanın uyacağı, arkadaş dost diyebileceğin biri varsa bi şekilde denk gelecektir. Onun dışında, selam sabah, kısa ve küçük paylaşımlar yeterli bence.

Eşinle nasilsin? Bu yönün sıkıntı oluşturdu mu hiç?
Bence bu durum yapısal, bir de şans işi. Yani kendinde sıkıntılı gördüğün durumlar varsa elbette mümkün mertebe törpülemelisin ama mesele karşına çıkan insanlarla da alakalı. Kıskanç, kompleksli, ukala, hadsiz insanlar toplumda her yerde, böyle tiplerle zaten dostluk falan olmaz. Sende bi yanlış olmasa da uğraşırlar, bozmak isterler, canını sıkarlar.
Doğru düzgün, anlaşabilecegin insanlar sınırlıdır zaten, elli kişiyle dost olunmaz.
Arkadaşım olsun diye debelenmemek lazım, bazen denk gelmeyince gelmez. Doğru insanı bulmak gibi düşün, aynı şey; bi ton erkek var ama hepsiyle gidip mutlu bi ilişki yaşanmıyor.
Kendi sınırların, çizgilerin olmalı, duruşun olmalı, seçici olmalısın. Enerjinin tutacağı, kafanın uyacağı, arkadaş dost diyebileceğin biri varsa bi şekilde denk gelecektir. Onun dışında, selam sabah, kısa ve küçük paylaşımlar yeterli bence.
Eşimle çok şükür aram çok iyi o yüzden onunla ve çocuklarimla vakit geçirecem bugün pikniğe gittik mesela gezmeyi seviyoruz karşıma çıkan insanlar biraz değişik

Ben böyle düşünmüyorum. Evli, evli+cocuklu arkadaslarim da var, bekarlar da var, hepsiyle paylaşacak başka şeyin oluyo kafa ve kalpler uyuşuyorsa. Kendini bu yönden eksik görme.
En yakın arkadaşım bekar onunla çok dışarda görüşemiyoruz telefondan genelde konuşuruz.çocuklarım çocuklarıyla kaynasiyor diye evli ve benden büyük insanlarla takılıyorum bende seviyordum ama gerek yokmuş az insan çok huzur

Back
X