Dışlanmanin acısı

Onların arasına girmek için çaba harcama. bazı gruplar içine başkalarını dahil etmiyor. Cool ol. Aralarında senin dedikodunu yaptıklarına eminim ama kanıtlayamam. 😁😁😁😁😁

Bence ısrarcı olmayın, her yolu denemeyin, biraz uğraşın bırakın. Belki ısrar da itiyor olabilir. Belki de sizinle alakası bile yoktur, önceden yakın olan insanlar daha az samimi olduğu birini arasına almak istemeyebiliyor. Sizi de anlıyorum ve zaten bilimsel olarak da dışlanmak beyinde fiziksel acıda uyarılan bölgeyle aynı bölgeyi uyarıyormuş. Zamanla illa o grupta anlaşamayan olacak, bu sefer size yanaşacak o kişi muhtemelen. Siz cool görünün, muhtaç gibi davranmayın. Geçici bir dönem ve belki de bu dönem kendi kendinize yetmeyi öğrenmeniz gerekiyordur.

Seni çok iyi anliyorum lise zamanında bende böyleydim arkadaş grubumuz vardı fakat ben bisey konuştugumda gıcık olan birisi daha yuksek ses tonuyla baska bisey konusarak beni bastirirdi benim konustugum duyulmazdi cok bagirarak konuşan biri degildim zaten cok atılgan biride degildim bazilarida dinlemeyi bilmeyen insanlardi hep kendileri anlatsin ve dinlenilsin isterlerdi şuan o arkadas grubumdan sadece 1 kisiyle gorusuyorum oda canım dostum yani demem o ki o insanlarin kafa yapilari, dusunceleri, yaşam bicimleri, önemsedikleri şeyler,öncelikleri benimkinden farkliydi belki bu yüzden cok yakınlaşamadık normalde çok şen şakrak biriyimdir muhabbetim sarar o arkadasimla bulustugumuzda aksama kadar sohbetle zamanin nasil gectigini anlamayiz ayriyetten cok samimi oldugum baska arkadasim daha var cok insan iyi degildir kendinize uygun kafa yapiniza uyan bir arkadasla illaki karsilasirsiniz cok dert etmeyin kendinize

Ben de aynı dertten muzdaribim. İnsanlar güler yüzlü olduğumu söyler. Giyimim kuşamım normaldir. Ama bir ortama girdiğim zaman çok sevdiremiyorum kendimi. Bir şekilde dışlanıyorum. İnsanların aklına gelmeyen biriyim. Bazı insanlarda tam tersi çok seviliyor. Herkes çevresinde pervane. O kadar özeniyorum ki :( Artık bir ortamda kendimi tek hissetmekten çok bunaldım, bilerek girmiyorum.

Ahh cok zor iyi bilirim bu hissi ben..
Ama çözdüm ben hersey samimi davranmaldan kaynaklaniyor mesafeli olunca insanlara cazip geliyorsunuz ama is isten gecmis biraz tavir koyun kendinizce kendilerini sorgulasinlae neden diye sorgulamazlarsa da zaten hiç varsayilmamssinizdir

Ben ilk işten arkadaşlarınız sandım ama sanırım değiller?
İş yerindekilerle takılsanız olmaz mı eğer onlarda o ilçede ikametgah ediyorsalar.
Birde bence hiç uğraşmayın bende mesela yalnız takılmayı seven tiptim. Toplasanız köylerle nüfusu 10.000 olan ilçedeydim. İş arkadaşlarım vs. Hep bir şeyler yapalım diyorlardı yok diyordum. Kendi kendimi dışlattırmıştım :))) . Ama tabii nişanlımla aynı il sınırlatındaydık. Kimseye ihtiyaç duymuyordum.
Ama nedense o grup ortamlarını hiç sevmezdim. Dedikodu vs. döndüğü için bana çok boş geliyordu.ve hiç merakta etmezdim ne sohbet ettiklerini. Sizde lütfen öyle dışlanma falan diye düşünmeyin. Sonradan bir yere gelince malesef kartlar dağıtılmış oluyor ve içeriye girmek zor olur.
Bence kesinlikle dil öğrenin derim. Çok güzel fırsat.
Bu arada şuanki hayatımda ise arkadaşsızlıktan ölüyorum. Yaşadığım il küçücük ve hiç kimsem yok burda tek tanıdığım kişi eşim. Yalnızlık konusunda sizinle ortağım yani. İnsan sohbet edecek (dedikodu dışında tabii) kendi hemcinsinden birilerini arıyor ( sesli, mesajlı, görüntülü görüşmeler malesef yetmiyor arkadaşlarım ve ailemle görüşme şekillerim bu şekilde malesefki) ama malesef olmayınca olmuyor daha kapı bir komşumu bile bilmiyorum o derece.

N

Kedi veya köpek edinin. Gerçi çalışıyorsunuz köpek evde yalnız kalamayabilir. Ama bir kedi sahiplenin inanın çoğu insandan daha iyi gelecektir size.2 yılınızı doldurup gidene kadar idare edin kendinize dert etmeyin.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama gözlemlerime göre çok alıngan, her görüşmeye davet edilmeyi bekleyen , yalnız kalınca cani çok sıkılan, sürekli etrafında birilerine ihtiyaç duyan insanlar genelde yalnız kalıyorlar.

Bi de iş yerinde arkadaşlık kurullmamalı bana gore. Is yerindekilerle dışarda gorusulmemeli. Her türlü baş ağrısı. Atraksiyona gerek yok.

Para kazanmaya yönelik hobiler edinip netten satabilirsiniz. Krizleri fırsata çevirin, belki de akabinde merak edip sizinle etkileşime geçenler artacaktır.

Merhaba konu sahibi , az önce youtube da bi sohbet dinlerken siZin konunuz aklıma geldi hemen yorum yapmak istedim.

Diyor ki dışlanmak ve yalnız kalmak kendimize dönmemiz ve kendimizi bulmamız için şarttır. Başkalarının onayı için yaşamamak öğretir bize.

Bana çok ilham verdi. Umarım size de iyi gelir.

Acaba muhabbetinizde mi bir sıkıntı var? Fark etmeden çok mu konuşuyorsunuz? Yani bazen insan o an fark edemiyor sonra abarttım mı diye düşünüyor. Benim mesela arkadaşlarım ne az ne çoktur olanlarla çok iyi anlaşırım muhabbetimizde güzeldir ama aşırı fotoğraf çekilmemden rahatsız olanlar var :D Bende çok seviyorum gittiğim yerlerde bol bol fotoğraf çekilmeyi çocukluğumdan beri var bu hobim. Ama bazen bunaltıyorum birkaç arkadaşımı bende hoşuna gitmeyen arkadaşlarımdan rica etmiyorum mesela. Ama tabi bu zamanda arkadaşlık kurmakta zor açıkçası haklı olduğun yerlerde var '' insan sevmiyorum '' sözü meşhur bu aralar :))

Hiçbir şey yok maalesef. Çok küçük bir ilçe. Merkeze de çok uzak.
Benım gelın geldıgım sehırde kucuk, kımseyı tanımıyorum cevrem yok burda, bugun tamda bunları dusunurken konu denk geldı takipteyim

Şöyle söyleyeyim onlar dışladıkları için değil 4 arkadaş iyi anlaştığı için sizi çağırmıyor olabilirler. İhtiyaç hissetmiyorlardır.

Küçük yerin insanları bir grup kurdular mı tamam daha başkasına ihtiyacım yok arkadaşlarım var benim moduna girerler. Sizinki de öyle maalesef

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Küçük yerde gruplaşma çok fazla oluyor. Hatta birden fazla grup oluyor, siz dışarıdan gelince yalnız kalıyorsunuz. Ben ilk geldiğimde öyle oldu mesela, zaten çevremde çok fazla insan bulundurmayı sevmem işime geldi. Sonra zamanla arkadaş olduk ama hala her yere çağırmazlar çünkü gruba dahil olmuyorum, derken zaman geçti, kişiler komple değişti, yeni gruplar kuruldu 😂 Ben hala hiçbir gruba dahil olmuyorum 🤭 Sevmediğim şeyler. Hele ki birden fazla grup varsa bir noktada bir olay patlıyor mutlaka. Herkesle aram oldukça iyi ama bile isteye belli bir mesafede duruyorum. Öyle saçma sapan haller oluyor ki bazen, inanın çok da yakın olmak istemezsiniz. Sizin yanınızda rahat dedikodu edemiyor olabilirler, bu bir sebep mesela. Aralarına yeni insan almak istemiyor olabilirler, aralarından bir kişi sizi sevmiyor olabilir diğerleri ona göre hareket eder vesaire... İnsanlar lise kafasından çıkamıyor bazen üzgünüm. Biliyorum çevrenizde hiçbir şey yok, bizim burası da öyle ama değişik yemekler yapmayı denemek bile çok eğlenceli, mecbur kendinizi eğlendireceksiniz artık... Umarım çabucak geçer zaman sizin için 😊

Kendinize hobi edinin mutlaka gurup halinde aktiviteler vardır buralara katılmak vaktinizin geçmesi için yardımcı olacaktır.
Benim gözlemin çevremde dürüst kendi halinde insan tutulmuyor. Böyle çok sıkıfıkı görüşenlerin evli olsalar bile aktif başkalarıyla aşk hayatı oluyor ufaktan. Enerjileri tutuyor. Merak uyandırıyor.
Birde 2 yıl sonra yoksunuz olarak görülüp yerli insanlarla arkadaşlık kuranlar oluyor olabilirler.

Back
X