Displinsizlik mi değil mi

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Selam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz

Uslüba dikkat lütfen

Normali bu değil mi zaten ya?

Cocugum bana sormadan dolaptan bir şey yiyemiyor diyen kadina orasi ev mi hapishane mi derdim ben olsam. Ne saçma şeyler.

Konunuzu okumadan 5 dk önce oğlum tabağa balık kraker koyup getirmiş yani normalde ben veririm ama alabiliyorsa da kendilerinin alması daha iyi değil mi yemekle ilgili tek kuralım ya mutfakta masa da ya da salonda masada yemeleri. Yine de etrafa saçılıyor onu engelleyemiyorum

Disiplinsizlik denemez ama kural olmalı. Dolabı her zaman açıp istediğini yemek yerine vakitleri olsa daha iyi bence. Benim de oğlum çok hareketli ama izin almadan gidip bir şey alıp yemez çünkü bazen dondurma istiyor ordan bazen salatalık. Ben izin verdiğimde şunu alabilirsin diye o şekilde alır..

Bu bahsettiğin anneler Erzurumlu mu onlarda görmüştüm geneli temizlik takıntılı bu yüzden evde yemek yemek yasak çocuk odasından dışarı oyuncak çıkarmak çok nadir ve kısa süreli vs vs. idi. Ve bu benim gözlemim de değil kendilerinde böyle seylerin adet olduğunu söylüyorlardı.
Bence siz normalsiniz

Allah bağışlasın; sağlık,mutluluk,huzurla büyüsünler.

Yaşı kaç olursa olsun; insanlar evlerinde bir şey yiyebilmek, dolaptan alabilmek için izne tabi olmamalılar.

Ailece yemek üzere tatlı vb hazırladıysanız ve yemek sonrası tüm aile birlikteyken yenecekse, bunu çocuklarınız da biliyordur zaten.

Normali bu değilmidir zaten ?

Böyle sorunca ben eksik parçalar olduğunu düşünüyorum

Disiplin farklı askeri düzen farklı şeyler. Ya hu bi çocuk canının istediği şeyi yedi diye neden disiplinsiz olsun. Millet manyak vallahi ben demeden yiyemezmiş kedi mi bu önüne mama koy yesin.

8.5 yaşındaki kızım az önce bir kase yeşil zeytini bitirdi. Yeşil zeytin mi o, ekmeksiz mi yedin diye sorarak olaya dahil oldum, o kadar… çikolata cips gibi şeyleri sorarak yerler ama meyve, süt, kefir falan serbest.

Her aileni dinamigi farklidir. Kimisi sizin gibi yapar, kimisi daha kati kurallar koyar. Cocuklariniz cips felan yiyip dursa neyise. Ama öyle de degil. Benim cocuklarim da sizinkilerle yasit. Kücük daha yeni yeni daha sakin yoksa bazen.dolaplarin üat raflarinda bulabilirdiniz onu. önemli olan: aileniz mutlu mu? Cocuklar saglikli mi? O zaman problem yok

Bu durum aslında gittiği yerde nasıl davranması gerektiğini öğretmekle alakalı. Elbette çocuk evde öğretmen öğrenci ilişkisi gibi olmamalı anne babasıyla. Fakat izin alma kısmı çokta kısıtlamalı bir olay değil. Yani izin almayı öğretmek gerek bence. Bu sefer gittiği yerde de izin almadan dolabı karıştırabiliyorlar. Bu konuda birçok çocuğa başta kuzenlerime şahit olmuşluğum var. Küçük kuzenim benimleyken çoğu şeyi güzel öğrenirdi kapı çalmayı, işte odamdan oyuncak, eşya alırken
'' naz abla alabilir miyim bunu? '' demeyi. Bu katı bi disiplin değil öğrenmesi gereken güzel bir davranış bence. Fakat çocuk anne babasıyle uzun süre vakit geçirdiğinde ( kendisi daha çok bizde kalıyordu ) maalesef çok kaba bi şekilde konuşur ve buzdolabını açar '' burada da hiçbir şey yok yaaağğğ'' der kapatırdı. Benim abur cuburlarımın olduğu bir kutu vardır onu falan annesi bile gider hemen çocuğun önüne verirdi annesi vermezse ortalığı yıkardı. Elbette yiyecek ama bu abartı seviyede olmamalı. Artık saygısızlık ve kabalaşma aşamasına geçiyor çocuk burada tabi sonradan da zor öğretiyorsun. O yüzden izin almada bi sakınca görmüyorum ben. Bu bahsettiğim kuzenimin ablası bizde büyüdü aslında o mesela öyle değildi markete bile giderken bi tane alır '' yeter bu bana '' derdi. Hayatımda böyle bi çocuk görmedim hiç çikolata olacak ve yeter diyecek

Hiç evde izin alarak yemek yemedim ve buna rağmen milletin evinde bir seye elimi sürmezdim hani birak dolap acmayi ikram edilse bile saldirmazdim. Ailede de boyle izinle yemek yiyen cocuk gormedim, onlar da kimsenin dolaplarini kariştirmiyorlardi.
Ben şok oldum konuya.
Bir şey diyecegim tam olarak kaç yasina kadar izin alarak yiyor bu cocuklar? Belli bir siniri var mi acaba? Yoksa eve para getirip kendi yiyecegini alip sormadan yiyebilecek duruma mi gelmeliler.

Kendi evinde izin alarak dolabı açmasına gerek yok açıkçası.
Ama başkalarının evinde açmaması gerektiği zamanla öğretilmeli.
Bir de ben evde örtü tepsi vs gibi bir şeyle yemelerini öğretmenizi tavsiye ederim.
Aslında bu ilerde size yarar çünkü arkalarını toplamamis olursunuz.
Özellikle erkek cocuklarina her işi yaptırmak gerek diye düşünüyorum.
Sonra burda kadınlar ağlıyor malum kocam çok tembel iş yapmıyor diye.
Ve böyle küçük görevler verebilirsiniz rutin olarak disiplin dediğimiz şey birazda böyle sağlanır çünkü.

Çocuğum dolabı açıp canının istediği bir şeyi yerse mutlu olurum. Ne demek izin istemek. Yemeğin izni mi olur? Ha şu var abur cubur yiyemeyeceğini bilir. Haftada bir gün bir tane seçtiği bir abur cuburu yer. Bir de yatmadan 2 saat önce yemek olayı biter. Bu düzene alıştığı için böyle bir talebi olmaz. Böyle bir düzen kurduk biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…