- 20 Şubat 2017
- 1.663
- 6.624
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Disiplinsizlik değil ama yedikleri şeylerin sizin gözetiminizde olması daha sağlıklı olabilir sanki. Yaşları küçük olduğu için dolabınızda kendilerine uygun olmayan şeyleride alıp yiyebilirler. Ya da bir gün şeker sanıp ilaç benzeri bişeyleri alabilirler. Ben çocukların sınırları olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bu sınırlar her ailede farklıdır. “Anne acıktım dolapta birşey var mı ?” benzeri bir soru soruyorlarsa ve siz dolaptan istediklerini yemelerini söylüyorsanız .hiçbir sorun yok . Ama sizin onayınızı almadan dolaptan birşeyler alıyorlarsa yaşları bunun için erken sanki ?? Tabi ki yine sizin takdiriniz. (Eğer yedikleri sizin gözetiminizde ve sağlıklıysa sorun yok . )Selam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz
Uslüba dikkat lütfen
Ay 4-6 yaş küçük tabi ama bence bir alan belirleyin orada yesinler,mutfak masası gibi.Bu arada biri 4 diğeri 6 yaşında iki erkek çocuğum var
Selam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz
Uslüba dikkat lütfen
Yok artık kendi evlerinde bile rahat edemeyecek mi bu çocuklar. Bunun acısı daha kotu çıkar ilerde...örnek vereyim..kızim anasinifina giderken arkadaş kendi kızı için bizim eve abur cubur sadece cuma günleri girebilir haftada birgün serbest bırakıyorum diğer günler yasak demişti..ilk duyduğumda mantıklı geldi...taki o çocuğu arkadaşının yediği cips paketini neredeyse yutarken görene kadar...çocuğun elinden aldı durdu sormadan. Kendinnmis gibi bitirdi paketi...e çocuğu bukadar kısıtlarsan olacağı bu...tabi ki abur cubur sagliksiz, boyle gıdalara gommeyelim ama bazı şeylerde de gözleri kalmasın..disipline etmek adına fazla kısıtlamak ters tepiyorSelam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz
Uslüba dikkat lütfen
Ben bana türlü yetistiririm öyle rahat doğru bulurum sende o şekilde yetistirirsin. Baskalarin sözlerine kulak aşıp kendinizi kötü hissetmeyin lütfen hayat bu yeterki sağlık yerinde olsun inanın. Benimde biri 7 diğeri 3 yaşında kızlarım bana sorar alayimmi diye altına tabak alır falan he böyle diyorum ama bı okadarda dağınıktır mesela yediği tabağı olduğu yerde bırakır oyuncakları çıkarırlar düzenli koymazlar toplamazlar yani kimse mükemmel değildir. Yağmurlu günde ben cam siliyorum diyip kendini temizlik kraliçesi ilan eden kesimler vardır kendini pis hissedersin ya o hesap boşverin orası sizin eviniz sizin yaşam alanınız kimse karışamaz ayiplayamaz beğenmeyen sevmesin gelmesinSelam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz
Uslüba dikkat lütfen
Ben sürekli birilerinin çocuklarını birilerinin kitle kıyaslamasına anlam veremiyorum benim çocuğumda sizinkiler gibi rahat büyüyor ve o ev sadece benim yaşam alanim değil kiziminda yaşam alanı ,gereksiz boş insanlarin boş muhabbetleri öyle canınızı skmayin bunun terbiyeyle ne alakası varSelam arkadaşlar benim çocuklarımı gören çocukların çok hareketli Allah yardımcın olsun vs diyor evet biliyorum ama elimden geldiği kadarıyla ilgilenip sabretmeye çalışıyorum.Çocuklarım dolabı açıp istediklerini alıp yiyorlar(yemekten sonra genellikle sağlıklı atıştırmalıklar meyve çerez ara sırada abur cubur…)ben çok müdahale etmiyorum yani yemek sonrası açıp yiyorlar ara sıra müdahale ediyorum evde rahat bırakmaya çalışıyorum döküp saçıyorlar genellikle çünkü evde rahat bırakmayınca dışarda daha hareketli oluyorlar velhasılkelam birkaç kişiyle konuştum bizim çocuğumuz hayatta dolaptan benden izinsiz bişey alamaz sorar izin verirsem alır gider altına bişey serer öyle yer vs diyor bende kendimi kötü hissediyorum disiplinsiz terbiye veremeyen bir anne gibi hissediyorum sizde böyle mi yapıyorsunuz yoksa benim gibi mi yapıyorsunuz
Uslüba dikkat lütfen