Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Dişsiz bebek

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

turunculimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
520
553
53
merhaba hanımlar. konuma hızlı cevap alabilmek adına buraya açıyorum.. derdim bebeğimin dişleri, olmayan dişleri daha doğrusu Bebeğim 1 yaşına yeni girdi, ve sadece 1 dişi var. İlk bebeğim tecrübem yok, çevreden farklı farklı görüşler öne atılıyor. İlk zamanlar takmıyordum çıkacak elbet diye zaten doktoru da her bebeğin zamanı farklı olur başka bebeklerle karşılaştırma dedi, ama bugün kv doktora götürün diye çok üstüme geldi. 14 aya kadar çıkmazsa kesin bi sorun vardır falan dedi. Sizin bebekleriniz 1 yaşına geldiğinde ne durumdaydı, yada ne durumdalar.. Doktora götürücem tekrar ama doktorumuz yılbaşından sonra gelicek, içim içimi yiyor endişe duymalı mıyım onu bilemedim

Az once bebegimin 13 aylikken yürüdüğünü yazmistim...
Aynen 13 aylikkende ilk disini cikardi..1 tane bile yoktu..evet diğer bebeklerle kiyaslamayin...icinize sinmezse doktora danışın...
Çok teşekkür ederim. Ben zamana bırakmıştım zaten ama şu konuşanlar olmasa

yegenimin ilk dişi 1 yasından sonra çıktı. normal bir durum olduğunu söylemişti doktoru

Kızım şuan 4 yaşında ilk dişi çıktığında 17/18 aylıktı.Neredeyse 2 yaşına yakın.Ve hiç bir sağlık problemi yok.Doktor gayet normal bir durum olduğunu genetikte olabileceğini söylemişti.Tabiki vitaminlerine filan baktırabilirsiniz aklınızda kalmasın diye ama sizi korkutup endişelendirmelerine izin vermeyin.Sağlıcakla büyüsün bebişiniz inşallah:)

Benim kızım 11 aylık.
6 dişi var. 7ayda başladı çıkmaya. Ama her bebek farklı. Isırarark yemede koparmada biraz gecikmiş olur o kadar. Bir doktora danışın. Korkacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Allah başka keder vermesin. Bizim ki de daha yeni kalkmaya başladı tutunarak. Biri erkense başka bir şey geç oluyor. Fazla düşünmeyin

Endişe duymayın, rahat olun çıkar inşallah. Bazı bebekler geç çıkarıyor biraz genlerle ilgili bir durum. Anne baba da geç çıkarmışsa. Bir tanıdığımın bebeği de baya geç çıkarmıştı. 1 yaşında 2 dişi vardı. Ama 1 yaşından sonra 4 tane birden çıkmıştı sanırım. Sorduğumda da bizim ailede hep böyledir demişti. Yani endişelenmeyin ama yine de içinizin rahat etmesini isterseniz bir gösterin doktora. Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah. Bu arada iyi seneler :)

Hatta eğer emziriyorsanız geç çıkarması daha iyi. Çünkü emzirirken de ısırır :))

Bir yasındayken sadece ıkı dısı vardı. 14 aylık olunca ardarda dıs cıkarmaya basladı.
KV de her sey bıttı diş mi yaristiriyor.

İlk kizimda 9. ayda iki diş çıktı (ikisi de alt cenedeydi) ve tam 14. ay dolana kadar da başka dış çıkmadı ...hatta 15.ayda ben üstten ikinci dışı beklerken elimi ısırdı ..meğerse azi dışı çıkmış ben farketmedim bile İnşallah diğer dislerini benim kiz gibi rahat ağrısız sizisiz çıkarır kuzunuz

Canım benim ilk dişim 14 aylıkken mi ne çıkmış.Yürüyormuşum ağzımda dişim yokmuş.

Erken çocukluk uzmanıyım.
Benim oğlumun da ilk dişi 13 aylıkken çıktı ve aynı gün yürüdü.
Her çoçuğun gelişiminin farklı olduğunu bildiğim halde oğlumun 1 yaşını doldurduğu günlerde ben de tedirgin oldum.
Beni de sağolsun annem doldurup tedirgin etti.
1 yaş kontrolünü yapan doktorumuza sordum,
o da rahat olmamızı, şimdiye kadar dişi çıkmayan hiç bir bebek görmediğini söyledi ki tecrübeli bir doktordu.
Hamileyken kalsiyumdan yana güçlü besinleri tercih eden annelerin bebeklerinde bu durumun görülebildiğini söyledi,ben normalde de süt ürünlerini düzenli ve normalden fazla tüketirim.
Hamileyken de yumurta,yoğurt ve peyniri çok yemiştim.
Uzun lafın kısası rahat olun,zaten bir tanesi çıkmış,gerisi de yakında gelir.
Ömrü uzun bahtı açık olsun yavrunuzun.

Yeğenim ilk dişini 18 aylık iken çıkardı. Şu anda kocaman kız hiçbir sağlık sorunuda yok. Zaten 1 yaş için aşı ve kontrole gideceksiniz o zaman sorarsanız doktorunuza

Benim bebeğim de 9 aylık daha hiç dişi çıkmadı. Abisi 6 aylıkken dişleri çıkmaya başlamıştı. Bebekten bebeğe değişiyor. Bir tanıdığımın bebeğinin de 15 aylıkken ilk dişleri çıkmış.
Doktora gittiğimizde sormuştum ama hiç önemsemedi doktor.
Sağlık ocağındaki takibimizi yapan hemşireye de danıştım. “Hiç ağzında dişi çıkmayan insan gördün mü? Merak etme, çıkar.” demişti. En kısa zamanda sağlıkla çıkar inşallah.

Hic buyuyupte agzinda disi olmayan cocuk gordunuz mu sikinti yapmayin cikar. Ins zorlamadan cikar benim ve halamin ayni yasit cocuklari var benim ki alti aydan sonra cikarmaya basladi dislerini bir bucuk yasinda nerdeyse disleri tamamlanmak uzereydi halamin kizinin sa ilk disi 14 aylikken cikti . Anneler herseyi takiyoruz bende herseyi takardim rahat olun cikar daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…