Dişte orta hat kayması

• Konu Sahibi Konu Sahibi Adenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Adenk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
36
13
3
27
Merhabalar, diş teli kullanıyorum 7. Ayımda doktorum kapanışım için lastiğe başlattı, kullandım ve şu an kapanışım çok güzel olmuş. Ama alt orta hattım oturmamış doktorumun dediğine göre üst dişlerim büyük alt dişlerim ise küçükmüş bu yüzden orta hattım düzgün değilmiş. Düzelmesi için alt dişimden bi tane çekilecek ya da alt dişler törpülenecek siz hangisini önerirsiniz başına gelmiş tecrübe edinmiş olanlar ya da diş hekimleri yazarsa çok sevinirim 🫶🏼 .(Doktorum aslında bana kalırsa gerek yok hiçbirine farketmez insanlar dedi ama ben farkındayım ve bu durum beni rahatsız etti o kadar acı çekiyorum neden orta hattım düzgün gözükmesin ama dimi )

Ortodontist değilim ancak genel diş hekimiyim. Çekim yerine törpülenmesi daha iyi olur. Öyle sızlayacak zarar verecek kadar bir törpülenme olmuyor zaten diş araları biraz aşındırılarak yer açılması sağlanıyor. Ama alt çene orta hattı çok göze çarpan bi durum değildir doktorunuzun dediği gibi , yine de siz bilirsiniz :))

Ortodontist değilim ancak genel diş hekimiyim. Çekim yerine törpülenmesi daha iyi olur. Öyle sızlayacak zarar verecek kadar bir törpülenme olmuyor zaten diş araları biraz aşındırılarak yer açılması sağlanıyor. Ama alt çene orta hattı çok göze çarpan bi durum değildir doktorunuzun dediği gibi , yine de siz bilirsiniz :))
Törpüleme hassasiyet yaratır dedi doktorum bilemedim bir de dişler küçülücek görüntü olarak nasıl olur bilemedim hangisini yapsam ben artık bildiğim için gözüme çarpıyor mecbur yaptırıcam diş çekimi daha kolay olur diye düşünmüştüm teşekkür ederim :)

Yer darlığı boyutunu bilemiyorum tabi çok fazla gerekiyor demek ki. Doktorunuza güvenmenizde fayda var . Geçmiş olsun

Back
X