diyafragma hernisi

Umudunuzu sakın kaybetmeyin Allâh izin verirse yaşayacağı varsa yaşar
Tşkrler. Siz de de doğuştan mi varmis. Doğuştan vardi ise akcigerinizin durumu nasıl di ameliyat olana kadar. Yani ameliyat olmamalı mi. Ya ben çok üzülüyorum minicik haliyle ameliyat olcak. Ve 8 saat yasarsa ameliyata alcaz diyorlar çok acı

arkadaslar herkese merhaba. yeni gelenlere gecmis olsun. kizim 20 aylik diyafragma hernisi cok cektik bu hastaliktan cok sey de ogrendik tabi hastalikla ilgili. ameliyat mecburen olacak bebek cunku organlari yerine cekilip diyafram onarilmak zorunda. kac gunlukken ameliyat olacagi ise bebege gore degisiyor. durumu stabil olunca aliyorlar genelde. ama benim kizim cok agirlastigi icin bekleyemediler bir gunlukken acil ameliyata alindi mesela.

biz uzun bir donem hastanede yattik diyafram hernisi bebeklerin kimi yasadi kimi vefat etti hic belli olmuyor defekt küçükse yasiyorlar. defekt buyukse yasayan da oluyor vefat eden de. yani bu konu tamamen bebegin kaderine bagli arkadaslar.

Tşkrler. Siz de de doğuştan mi varmis. Doğuştan vardi ise akcigerinizin durumu nasıl di ameliyat olana kadar. Yani ameliyat olmamalı mi. Ya ben çok üzülüyorum minicik haliyle ameliyat olcak. Ve 8 saat yasarsa ameliyata alcaz diyorlar çok acı
Evet doğuştan gelen bir rahatsızlık akciğerlerim soluk boruma yaklaşmıştı konuşurken zorlanıyordum nefes alamaz hâle gelmiştim sürekli öksürüyordum ama bu zamana kadar fark edilmemiş olması doktorumu çok şaşırttı ister istemez bende şaşırdım kaldım şaka gibi geldi bir an inanamadım işin tuhaf yanı bunca yıldır müdahale edilmeden yaşamam çok mucizeymiş görecek günlerim varmış demek ki belki de Allâh gençliğimin yüzüne baktı keşke ama keşke yıllar önce olsaydım en azından 10 yıl önce olmuş olsaydım diyorum hep si canınızı sıkmayın eğer yaşayacağı varsa yaşar ama size şimdiden söylemek istiyorum eğer bu ameliyatı olurda hayata tutunursa onun canını yakmayın benim bile neredeyse 6 olacak hâlâ ağrım var ve sürekli canım yanıyor

Evet doğuştan gelen bir rahatsızlık akciğerlerim soluk boruma yaklaşmıştı konuşurken zorlanıyordum nefes alamaz hâle gelmiştim sürekli öksürüyordum ama bu zamana kadar fark edilmemiş olması doktorumu çok şaşırttı ister istemez bende şaşırdım kaldım şaka gibi geldi bir an inanamadım işin tuhaf yanı bunca yıldır müdahale edilmeden yaşamam çok mucizeymiş görecek günlerim varmış demek ki belki de Allâh gençliğimin yüzüne baktı keşke ama keşke yıllar önce olsaydım en azından 10 yıl önce olmuş olsaydım diyorum hep si canınızı sıkmayın eğer yaşayacağı varsa yaşar ama size şimdiden söylemek istiyorum eğer bu ameliyatı olurda hayata tutunursa onun canını yakmayın benim bile neredeyse 6 olacak hâlâ ağrım var ve sürekli canım
biz uzun bir donem hastanede yattik diyafram hernisi bebeklerin kimi yasadi kimi vefat etti hic belli olmuyor defekt küçükse yasiyorlar. defekt buyukse yasayan da oluyor vefat eden de. yani bu konu tamamen bebegin kaderine bagli arkadaslar.
Her 10 bebekten 9'u ölüyor çünkü ciğerleri kaldırmıyor ameliyat olmak kolay ama sonrası önemli en kritik günler o zaman başlıyor

İşin garıbı bu hastalıgın sebebı de yok. Ben hamılelıgımde antıbıyotık kullanmıstım onun etkısı mı dıye sormustum doktara doktor onunlA alakalı olmadıgını soylemıstı

D diyafragma hernisi 10 da 9 oranini duymamistim cok yuksek bir olum orani bence dogru degil. bunu siz nereden ogrendiniz acaba?
D defne-16 sebebine gelince bize genetik olmadigi soylendi. burada okudugum kadariyla bazi arkadaslara ikinci bebekte de olabilecegi soylenmis ama bize soylenmedi oyle birsey. sebebi cevresel faktorler olarak aciklandi yani hava kirliligi su kirliligi radyasyon vs gibi genel faktorler. kisiye ozel bir sebebi yok . bosuna kendinizi suclamayin.

Allaha çok şükür biz bu hastalığı atlattık kızım 1 yasında suan cok kotu seyler soylendı bızede

Acibadem alalım diyince Zekai Tahir Dr U da 2. bebekle de bunun olmayacağının garantisi yok o yüzden ameliyat şansı ver demişti . ben bi kez aldırmak bile istemedim . Yaşasın die keşke elimden bişey gelsede yapsam . sebep olarak bana da sebebi yok dendi. belki sizlere farklı birseyler söylemiştir die düşündüm . bebeği ii olanları duydukları mutlu oluyorum . baştan sona okudum gözünü kapatanlarada çok ağladım . nasıl acı geliyor . 28. hafta olcak cuma. zaman geçmek bilmiyor

Sezel Sezel inan bende şaşırdım bu duruma çünkü ciğerleri kaldırmıyor ameliyat olduktan sonra tabi her çocuğun bünyesi bir değil bana ameliyathanede söylendi iyi ki bebekken olmamışsın diye bu ve uyandığımda ilk sözlerim bu oldu

Sezel Sezel inan bende şaşırdım bu duruma çünkü ciğerleri kaldırmıyor ameliyat olduktan sonra tabi her çocuğun bünyesi bir değil bana ameliyathanede söylendi iyi ki bebekken olmamışsın diye bu ve uyandığımda ilk sözlerim bu oldu
Bence sizinki tamamen bir mucizeymis . yani drlar 8 saat yasarsa ameliyat olcak diyorlar . siz yıllarca bu şekilde yasamissiniz . minigim ya ben onun için ne mücadeleler ettim . umarım o da benim için tutunur bu hayata

Mucize gibi bir hayatı yaşadım ama olsun çok şükür nefes alabiliyorum, istediğimi rahatça yiyebiliyorum o bile bana yeter inşallah hayata tutunur

Amin ya hiçbir anne uzulmesin . 9 ay taşıyıp kaybetmek çok zor. inşallah tüm bebekler iyileşir. 28. haftamdayim . 11 12 hafta gibi bi zaman var daha.

Herkee merhaba.. Bebegini cennete gonderen annelere sabir diliyorum. Saglikla kucagina alanlarada saglikli uzun omurler diliyorum. Yaklasik 3 saat once bebegimin deyafragma hernisi oldugunu ogrendim. Eve gelene kadar agladim. Pazartesi uclu test yaptirmistim ama sonucu bayramdan sonra cikar dedi labaratuar. Tamamen ic gudusel olarak ayrintili ultrasondanda randevu alabilmek adina (suan 18 haftalik hamileyim ve 3 hafta sonra ayrintili ultrasona girmem gerek) bezmialem hastanesinden randevu aldim ve bugun gittim. Doktorun suphesi uzerine beni hemen ayrintili ultrasona soktu ve ordada midenin yukarda oldugu soylendi. Diger organlarini sordugumda onlarda sikinti yok dendi. Madem uclu test yaptirdin bayramdan sonra cikacak sonuc cikar cikmaz yine gel. Hem bebek biraz daha buyumus olur bir daha bakariz dendi. Uclu testte sikinti olmazsa su aldirmam gerekirmi acaba. Yoksa aldirmasammi. Zira bebegimi aldirmayi dusunmuyorum. Bu foruma yazdiklarinizdan cok sey ogrendim. Tesekkur ederim. Zor bir surec bizi bekliyor. Hersey rabbimden gelir. Oyuzden Tefekkur edip kaderimizi yasicaz. Ilk sokla biraz agladim tabi. Simdi arastirma safhasindayim. Rabbim herseyin hayirlisini versin
Merak ettim şu an ne durumdasiniz. Benimle aynı surectesiniz.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. inşallah sağlıkla bebeklerinize kavuşursunuz. Benim de bebeğime 22 haftafa ayrıntılı ultrasonda diyafram hernisi teşhisi kondu. bağırsaklar yukarı çıkmış ve kalbi sağa itmiş. şimdi önümüzde uzun bir süreç var. ne yapmalıyız bilmiyoruz. Bulunduğumuz yerde yeni doğan yoğun bakım ünitesi yok. Özellikle Antalya, izmir ya daAnkara dan hastane ve doktor tavsiyesine ihtiyacımız var. yardımcı olanlara şimdiden teşekkür.

Kadis84 geçmiş olsun bende şu an 28 haftaligim . o gün bi an once gelsin istiyorum . Ben özel gidiyordum onların tavsiyesi üzerine şu anda Hacettepe perinatoloji riskli gebelik uzmanı özgür ozyuncu ye gidiyorum . isterseniz sizde oraya gidin .

Üniversite Hastaneleri 10 haftayı geçtiği için bulunduğunuz hastanenin sevki olmadan kabul etmiyorlar bilginiz olsun. önce sevk alacaksınız dosyanızı beraber hastanede dosya olusturacaksiniz . siz hangi sehirdesiniz

Back
X