diyafragma hernisi

Amniyo sivisinda bizdede herhangi bir olumsuz sonuc çıkmadı. Doğum yapıp 40 im çıktıktan sonra sezeryani yaptığını sandığım Dr un yanına tesadüfi gittim. Henri vs anlatınca. Seninle bi takım testler yapcaz dedi. Antı kardiolipin antikor İgM, anti pariyetal antikor, Ana , homosistein, asma , c4 kompleks, vitamin b12 , aktif protein- Ç rezistans, antithrombinlll aktivitesi, çinko - incelenmek üzere 8 tüp kan alındı. Sonuçlara bakip henrinin sebebi sizde belli oldu dedi. Yani bu durum sadece henriye değil düsüge ve başka anomalili bebeklerim olmasina ya da belki de normal bi bebeğim olacak. Ama ben artık korkarim işi şansa bırakamam. Can kaybetmek kolay değil. Sizinde bebeginizde sorun olmuş ve 5 yıl önce vefat etti demiştiniz. Demekki genetik bir sorun zaten var. Yani cogu Dr lar genelde Allahtan gelen diyip işin içinden çıkıyorlar. Düşük ölüm olunca araştırmaya basliyorlar
Testleri yaptırman çok iyi olmuş canım.sebebini bilmek yolun yarısını katetmek demek.böylelikle nasıl bir yol izleyeceğini bilirsin.bu arada hamile olan ben değilim kızkardeşim.onun ilk hamileliği.ben 2.çocuğumu plasenta previadan kaybettim ki bu genetik vs diil.kardeşimin adına yazıyorum.o çok kafasını bulandırmak istemiyor.ben araştırmayı çok severim de :)
Dra gittiğimizde yukarıda yazdığın testleri sorucam.kardeşime ve eşine yapılan micro arrayla alakası var mı merak ettim.inşallah ilaçları kullanıp güzel sonuçlar alırsın canım.9 ay taşıyıp,karnında oynamalarını hissedip kucağına alamamak nedir iyi bilirim.oyuncağı elinden alınmış küçük bi çocuk gibi oluyor insan.ve hemen tekrar hamile kalmak istiyor.kaybettiği bebeğine kavuşabilmek için..

Kumsal,sakıncası yoksa sorabilir miyim?hamileliğinde drlar herninin boyutu hakkında ne diyorlardı?herni sağda mı solda mıydı?karaciğer yukarıda mıydı?ameliyatı doğduktan ne kadar süre sonra yaptılar?ciğerleri ne kadar gelişmişti?doğunca ağlamış mıydı?

Benim kalbi sağda mide ve bağırsak yukaridaydi. Karacigerin de bi kısmı yukarı çıkmıştı. Sağ dediler bana. 5 saat yaşadı :( ağladı mi bilmiyorum. Genel anestezi yaptırdım.

Ben test yaptırmak için gitmedim zaten. Ben sadece sebepsiz olduğuna inanmiyordum. Kağıtta Dr un adı yazınca sezeryani o yaptı sandım ve sadece miyomlarim neden alınmadı sormak istedim. Siz hastam değilsiniz kabul edemem dedi. Henri vs anlatınca. Bir takım testler yapcaz sana dedi. Ben de tamam dedim. Benim hepsi tesadüfi oldu.

KUMSAL,cevaplar için çok sağol.demek 5 saat yaşadı yavrun.benimki de 3 gün yaşamıştı.onlar cennette,biz de inşallah orada büyüteceğiz onları.şu an acın çok taze olduğu için teskin edebilmek için sana ne desem boş biliyorum ama zaman herşeyin ilacı.bugünler de geçecek ve sen tekrar hamile kalıp sağlıkla yavruna kavuşacaksın inşallah.kaç yaşındasın?

Koyduğun linkteki mesajları okudum biraz ama herniyle alaka kuramadım.

O sadece dusugu vs olan anneler yaptirmis. Yani henri var diye anladığım kadarıyla kimse test yaptirmamis zaten. Çünkü doğum sonrası herkes sebepsiz diye 2. Cocugu yapıyor. İş sansa kalıyor. Bu mutasyon anomalili bebekler ve dusuge sebep oluyor. Ya zaten herkes yaptırmak zorunda değil. Ben yaşadıklarımı anlatarak şansa bırakıp birkez daha kimse üzülmesin istiyorum. Yasadiklarimiz hiç kolay değil. Tup bebeklerde de henri oluyorsa sebepsiz değil hisbirşey bence.

Canım yanlış anlamazsan düzeltmek isterim,henri değil herni :) ingilizce fıtık demek.bizim bebeklerin rahatsızlığı kongenital diyafragma hernisi.ingilizce kısaca cdh diyorlar.yabancı kaynak bulmak daha kolay.youtubeda bayağı video var.bir annenin üç çocuğu var mesela,ilk çocuk hernili doğmuş.2.sağlıklı.3.de yine herni.ikisini de kurtarmışlar.amerika bu konuda daha donanımlı.özellikle philedelphia ve st.johns hospital.insanlar bu rahatsızlığı çok bilmiyor.bilinçlendirmek için dernekler kurmuşlar.izlediğim tüm dr videolarında hepsi de sebebi bilinmiyor deniyordu.2.çocukta olabilir de olmayabilir de.sanırım tamamen kısmet.kardeşimle aynı yaştasınız bu arada.

Ben de burada bir umut olmak isterdim annelere ama bebegimi can oglumu kaybettim.bu acinin tarifi yok .Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin.22.haftada teshis edildi.bagirsaklar ve mide yukardaydi.dalak da varmis ameliyattan sonra ogrendik.amniyosentez yapildi.sonuc temizdi.10 subatta dogdu kuzum.Ameliyatini oldu gayet basarili gectidigini soyledi doktorumuz defekt agir dedi ama yama kullanilmadi.bagirsaklarimiz calisti .cunku bazen probĺem olabiliyormus organlar yerine alindiginda.bobreklerimizde problem cikti asit yukseldi kaninda ama o da duzeldi.onu da atlattik.tam beslenmeye gecildi.gunde 80 cc sute kadar cikti.ama tek seferde 10 cc sutu kabul etmedi kustu her seferinde en son.doktorlar cigerlere odaklandik akciger tansiyonuna odaklandik mideyi sonra arastiracagiz dediler.2 hafta once kalp ekosu cekildi kan gazi degerlerinde surekli karbondioksit inip cikiyordu o yuzden.hastanede cocuk kardiyologu yok ambulansla makineyle gitti yavrum akdeniz unv arastirma hastanesine.ilkinde kardiyolog kalp duvari kalin .sol herniydi bizimki sol cigerin bos kalan yerinde su birikmis demis o suyu tuple cektiler cok iyilesti oglum.kanindaki karbondioksit dustu.hizli ventilatorun en dusuk ayarina getirdiler.uyutucuyu azalttilar.uyanikti gormeye gittigimizde hep.bir de kontrole gitti kardiyologa.ikinci gidisinde kuvezde gitti tuple daha iyi oldugu icin.hersey iyiye dogru gidiyordu.ama yavas ventilatore gecemedi bir turlu ve 17 mart 11 30 da kandaki karbondioksit cok yukselmis 75 dk mudahale edilmis ama kurtaramadilar oglumu.35 gunluk omru varmis canparemin cok savasti.sozu suna getirmek istiyorum biz ozel hastanedeydik doktorlarimiz cok iyiydi yogun bakim kosullari cok iyiydi zaten bizi perinotologumuz yonlendirdi oraya da su cok onemli hastanenin tam tesekkulu olmasi lazim ve cok deneyimli cok vaka gormus olmasi lazim.lutfen bebeginize hastane secerken bunu da dusunun. ambulansla baska hastaneye gidisine cok uzuldum.pusetle gitmiyor ki bu makineye bagli.Bu hastalikla savasan annelere ve yavrularina rabbim yardim etsin insallah bebeklerinisag salim kucaklarina alsinlar.Rabbim benim yasadiklarimi hicbir anneye yasatmasin .

Son düzenleme:
Kadis,ne söyleyeceğimi bilemiyorum çok çok üzüldüm başın sağolsun.meleğin cennette seni bekliyor.ömrü o kadarmış kuzunun.sabretmekten başka çaremiz yok.Allahım sana sabırlar versin..

Kadis 84 canım kıyamam ben ona çokta tatlı. Meleklerimiz :( Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım yanlış anlamazsan düzeltmek isterim,henri değil herni :) ingilizce fıtık demek.bizim bebeklerin rahatsızlığı kongenital diyafragma hernisi.ingilizce kısaca cdh diyorlar.yabancı kaynak bulmak daha kolay.youtubeda bayağı video var.bir annenin üç çocuğu var mesela,ilk çocuk hernili doğmuş.2.sağlıklı.3.de yine herni.ikisini de kurtarmışlar.amerika bu konuda daha donanımlı.özellikle philedelphia ve st.johns hospital.insanlar bu rahatsızlığı çok bilmiyor.bilinçlendirmek için dernekler kurmuşlar.izlediğim tüm dr videolarında hepsi de sebebi bilinmiyor deniyordu.2.çocukta olabilir de olmayabilir de.sanırım tamamen kısmet.kardeşimle aynı yaştasınız bu arada.
Henri ya da herni her neyse benimle harf oyunu yapip bozmaya çalışmanızinda sebebini anlayamadım. Ben de bir universite mezunu ve bankaciyim.

Ok sebebi olmadığı için o annenin 3. De Herni olmuş. Doğrudur ne diyim. İsteyen yaptırır istemeyen şansa bırakır. Allahdan gelen diyip kadere boyun eğmek kişiye kalmış. Ben oradaki tüm drlarin hocasına gittim. Adam zaten bu sadece Henri ye sebep demiyor ki. Düşük bebek ölümü ve anomalili bebeklere sebep oluyor diyor. Ben tecrubemi paylaştım. İsteyen yaptırır o testleri.

Mthfr 1298 homozigot yani Mthfr deki bozukluk nedeniyle methyl thf ve B12 azalarak hiperhomosisteini gelişir methionini azaltır . Methioninin azalması Dna metilasyonun bozulması yoluyla anomalilere ve tekrarlayan gebelik kayiplarina neden olmaktaymis. Bunu anlattı. İlaçlar verdi. Metioninden sınırlı diyet verdi kan değerleri dengelensin diye.

Henri ya da herni her neyse benimle harf oyunu yapip bozmaya çalışmanızinda sebebini anlayamadım. Ben de bir universite mezunu ve bankaciyim.

Ok sebebi olmadığı için o annenin 3. De Herni olmuş. Doğrudur ne diyim. İsteyen yaptırır istemeyen şansa bırakır. Allahdan gelen diyip kadere boyun eğmek kişiye kalmış. Ben oradaki tüm drlarin hocasına gittim. Adam zaten bu sadece Henri ye sebep demiyor ki. Düşük bebek ölümü ve anomalili bebeklere sebep oluyor diyor. Ben tecrubemi paylaştım. İsteyen yaptırır o testleri.
Asla bozmaya çalışmadım estağfurullah,Allah biliyor içimi.olur da bir yerde konuşurken doğru anlaşılmaz gibi düşünerek söyledim.

Telefon kapanınca mesajımı tamamlayamadım.kimsenin tahsilini vs irdelemek haddim değil ayrıca beni hiç ilgilendirmiyor.yanlış anlamanıza üzüldüm özrümü kabul edin.burada sizin gibi anneleri üzmek isteyecek en son kişiyim. Ben de sizin gibi bildiklerimi anlatmaya çalışıyorum,öğrendiklerimi vs.gittiğimiz dr isimlerini de bu yüzden paylaşıyorum özellikle.insanlara fikir olsun diye.

Kadis,ne söyleyeceğimi bilemiyorum çok çok üzüldüm başın sağolsun.meleğin cennette seni bekliyor.ömrü o kadarmış kuzunun.sabretmekten başka çaremiz yok.Allahım sana sabırlar versin..
çok sağolun.bir umuttu oğlumun yaşaması olmadı.onu çok özlüyorum.

Back
X