Merhabalar,benim de kardeşim 27 haftalık hamile ve bebişimize detaylı usgde cdh teşhisi kondu.perinatolog bakırköy acıbademde özlem pata.onunla yetinmeyip Atıl yüksel'e gittik.aynı şeyleri söyledi.mide ve bağırsakların bir kısmı yukarıda,kalp sağa itilmiş.karaciğer aşağıda.inşallah da çıkmaz.amniyosentezde bişey çıkmadı.yani eşlik eden başka hastalık yok gibi.stresli,huzursuz ama teslimiyet içindeyiz.kayıp bebeklere üzülüp mücadeleyi kazananlara sevinip ümitleniyoruz.ben de çok zor zamanlar geçirdim,kaybı olanları çok iyi anlıyorum çünkü cennette bi oğlum var.plasenta previa başlığında 5 sene evvel çok yazmışlığım vardır.çok şükür o dönemleri atlattım şimdi imtihan sırası kızkardeşimde.ben de yukarıdaki arkadaş gibi çok araştırma yaptım hala da yapıyorum kendi çapımda.instagramda hernili bebeklerin olduğu profilleri takip ediyorum.youtubeda da birçok herni hikayesi var.mesela bu tekrarlama hususunda,bir annenin ilk bebeği hernili doğuyor,2.si normal,3.sü de hernili.zor zamanlar geçirmişler ama 2 çocuk ta yaşıyor şu an.tekrar ede debilir etmeyebilir de.benim bu aşamada kendimiz için karar vermekte zorlandığımız konu şu,bebeğimizi kim ameliyat etsin?bakırköy acıbademdeki prof latif abbasoğlu mu?yoksa bir başka tavsiye edilen liv hastanesi ekibi mi?kardeşimin özel sigortası olduğu için devlete gitmek istemiyor,bebişin ameliyatını sigorta karşılayacak.(benim cerrahpaşada neler çektiğimi görmek ona yetti)liv hospitalde perinatolog arda lembet varmış 3 nisanda ona gidicez bakalım nası biri.çok sevilen ve ilgili bi drmuş.ve hastanenin yoğunbakım bölümü çok iyiymiş her bebek ayrı bölmelerde bakılıyomuş ve enf riski çok düşük oluyomuş bu yüzden.ayrıca hastane 1,5 yıllık mazisine rağmen 2 hernili bebeği sağlığına kavuşturup taburcu etmiş.Hep dua ediyorum,Allahım seçimimizden bizi pişman etme,işinin ehli drlarla karşılaştır.gerçi yavrumuzun alacağı nefes,yiyeceği ekmek varsa insanlar sadece bir vesile.yine de bilinçli hareket etmek istiyoruz tabi.ben de yaşıyor olduğumuz bu süreci burada paylaşmak istiyorum.annelere bir nebze yol göstermek adına.inşallah umut ta olabiliriz hikayemizin sonunda.yavrularını kaybetmiş olan annelere sabır diliyorum.Rabbim kalbinizdeki ateşi söndürsün,kucağınızı sağlıklı kuzularla doldursun..yoğun bakımda olan yavrular da hayırlısıyla iyileşip taburcu olsun inşallah...