diyafragma hernisi

Sizinki dogustan miydi ameliyat oldu mu bagirsaklari yeniden mi yukari cikmaya basladi

Zeynepcim beyefendinin yazdıkları hep silinmiş. Onlarınki hamileyken vs görülmemiş. Doğduktan 6 ay sonra sorun olduğunu anlayıp Dr a götürmüşler. Onlar da dh teşhisi koyup 1 ay sonraya ameliyat günü vermisler

Merhabalar,benim de kardeşim 27 haftalık hamile ve bebişimize detaylı usgde cdh teşhisi kondu.perinatolog bakırköy acıbademde özlem pata.onunla yetinmeyip Atıl yüksel'e gittik.aynı şeyleri söyledi.mide ve bağırsakların bir kısmı yukarıda,kalp sağa itilmiş.karaciğer aşağıda.inşallah da çıkmaz.amniyosentezde bişey çıkmadı.yani eşlik eden başka hastalık yok gibi.stresli,huzursuz ama teslimiyet içindeyiz.kayıp bebeklere üzülüp mücadeleyi kazananlara sevinip ümitleniyoruz.ben de çok zor zamanlar geçirdim,kaybı olanları çok iyi anlıyorum çünkü cennette bi oğlum var.plasenta previa başlığında 5 sene evvel çok yazmışlığım vardır.çok şükür o dönemleri atlattım şimdi imtihan sırası kızkardeşimde.ben de yukarıdaki arkadaş gibi çok araştırma yaptım hala da yapıyorum kendi çapımda.instagramda hernili bebeklerin olduğu profilleri takip ediyorum.youtubeda da birçok herni hikayesi var.mesela bu tekrarlama hususunda,bir annenin ilk bebeği hernili doğuyor,2.si normal,3.sü de hernili.zor zamanlar geçirmişler ama 2 çocuk ta yaşıyor şu an.tekrar ede debilir etmeyebilir de.benim bu aşamada kendimiz için karar vermekte zorlandığımız konu şu,bebeğimizi kim ameliyat etsin?bakırköy acıbademdeki prof latif abbasoğlu mu?yoksa bir başka tavsiye edilen liv hastanesi ekibi mi?kardeşimin özel sigortası olduğu için devlete gitmek istemiyor,bebişin ameliyatını sigorta karşılayacak.(benim cerrahpaşada neler çektiğimi görmek ona yetti)liv hospitalde perinatolog arda lembet varmış 3 nisanda ona gidicez bakalım nası biri.çok sevilen ve ilgili bi drmuş.ve hastanenin yoğunbakım bölümü çok iyiymiş her bebek ayrı bölmelerde bakılıyomuş ve enf riski çok düşük oluyomuş bu yüzden.ayrıca hastane 1,5 yıllık mazisine rağmen 2 hernili bebeği sağlığına kavuşturup taburcu etmiş.Hep dua ediyorum,Allahım seçimimizden bizi pişman etme,işinin ehli drlarla karşılaştır.gerçi yavrumuzun alacağı nefes,yiyeceği ekmek varsa insanlar sadece bir vesile.yine de bilinçli hareket etmek istiyoruz tabi.ben de yaşıyor olduğumuz bu süreci burada paylaşmak istiyorum.annelere bir nebze yol göstermek adına.inşallah umut ta olabiliriz hikayemizin sonunda.yavrularını kaybetmiş olan annelere sabır diliyorum.Rabbim kalbinizdeki ateşi söndürsün,kucağınızı sağlıklı kuzularla doldursun..yoğun bakımda olan yavrular da hayırlısıyla iyileşip taburcu olsun inşallah...
Merhaba yegnin nasıl oldu dünyaya geldimi ?

Merhaba, benim bebegime de 28 haftalikken capada diyafragma hernisi teshisi kondu. Sadece bagirsaklarin bir bolumu gogus kafesine cikmis ve sol akcigeri sondurmus, kalbi de saga kaydirmis, genetik testim temiz cikti. Dogumumu Pendikte Prof. Dr. Gürsu Kiyan'in oldugu hastanede yapacagim, henuz gorusmeye gidemedim. Dogumdan sonra yavrum hemen ameliyata alinacak. Umutsuz degilim ama cok kotuyum, ilk bebegim ve ne yapacagimi bilmiyorum. Bu sureci atlatan varsa ne olur moral verin bana. Sizler nasil atlattiniz, zor bir surec biliyorum. Ameliyattan sonra hayatini olumsuz etkileyen anomaliler oluyor mu? Tesekkur ederim simdiden
Hepinizi merak ettim Pepuke kurtmetehan aguresen

Merhaba. Perşembe günü bebeğim yataktan düştü. Acile gittik. Çok şükür düşme ile ilgili bir sıkıntı olmadı ama bu düşme 6 aylık bebeğimde diyafram fırığının olduğunu anlamamıza vesile oldu. Şu ana kadar grip bile olmamış sonra derece normal bir bebek. Düşme için gittik tesadüf üzeri bununla karşılaştık. Çocuk cerrahiye yolladılar. O da bu kadar zaman belirti vermemiş olması iyi ama ameliyat şart dedi. Şoktayız ve çok korkuyoruz. İyi bir hastaneye götürün kapalı ameliyat için dedi doktor. Bu konuda yardım istiyorum. Bizimki gibi 6 aylık bir bebek daha hastalanmış, o ameliyat oldu mu babası, inşallah iyidir. Allah tüm miniklere şifa versin...

Çok geçmiş olsun malesef bu hastalık yayginlasmis. Umarım iyi olur. Sordum ama cvp gelmedi Metehan beyden

Hepinizi merak ettim Pepuke kurtmetehan aguresen
Merhaba kumsal, 19unda alacaklar bebegimi, bayramdan once ameliyat olacak. Bende merakla bekliyorum sureci. Insallah hersey iyi ilerler. Marmara uni. Pendik egitim arastirmada olacak dogumum. Unutmadigin icin tesekkurler, ameliyattan sonra tekrar bilgi verecegim buradan, tum sureci anlatacagim. Insallahh saglikla cikariz hepimiz :(

Merhaba. Perşembe günü bebeğim yataktan düştü. Acile gittik. Çok şükür düşme ile ilgili bir sıkıntı olmadı ama bu düşme 6 aylık bebeğimde diyafram fırığının olduğunu anlamamıza vesile oldu. Şu ana kadar grip bile olmamış sonra derece normal bir bebek. Düşme için gittik tesadüf üzeri bununla karşılaştık. Çocuk cerrahiye yolladılar. O da bu kadar zaman belirti vermemiş olması iyi ama ameliyat şart dedi. Şoktayız ve çok korkuyoruz. İyi bir hastaneye götürün kapalı ameliyat için dedi doktor. Bu konuda yardım istiyorum. Bizimki gibi 6 aylık bir bebek daha hastalanmış, o ameliyat oldu mu babası, inşallah iyidir. Allah tüm miniklere şifa versin...
Brcuy merhaba, istanbulda oturuyorsaniz kesinlikle Marmara uni. Pendik egitim arastirmada cocuk cerrahi Prof Gursu Kiyan'a ulasin. Ben kendisiyle tanistim ve cok cok iyi yeni dogan bebegimi o ameliyat edecek ve toraks konusunda cok tecrubeli basarili bir doktor. 28inde yazmissin ama durum nedir suan?

İnşallah canım ya tüm minikler iyi olsun. Hiç biri gitmeyi haketmiyor. Ve çevremde artık sağlıklı bebek duymak zorlaştı. Mutlaka bir organında problem çıkıyor. Herşeyin genetigiyle oynandı. Benim arkadaşımın teyzesinin gelininin bebeğine de herni teşhisi konmuş. Belki de kaç kişi bilmeden bu hastalıkla yaşıyor. Çok üzülüyorum

Arkadaşlar merhaba. Bizimki Morgagna hernisi türündenmiş. Ameliyat olacak ayın 19unda. Dua edin bize de...
Bebeginiz nasıl oldu rabbim kurtarsın size bagışlasın çok merak ediyorum herkeze dua okutturuyorum sizin için inşallah iyi olur allahım şifa versin

Kızlar bebeğim salı günü ameliyat oldu. Dün hastaneden çıktık. Durumu çok şükür çok iyi. Aynı hastalıkla karşılaşıp çaresizce İnternette arama yapanlara umut olsun inşallah

Selam arkadaslar, bebegim 23 haziranda ameliyat oldu. Tum bagirsaklari gogus bosluguna dolmus dalakta yer degistirmis dedi doktorumuz. Ama cok sukur ki akcigeri tam sondurmemis dokusu olusmus, gelisimi ilerliyormus. Suan yogun bakimda uyutuluyor. Rabbim butun yavrularimiza sifa versin insallah. Artik sadece dualarla bekliyoruz.

Selam arkadaslar, bebegim 23 haziranda ameliyat oldu. Tum bagirsaklari gogus bosluguna dolmus dalakta yer degistirmis dedi doktorumuz. Ama cok sukur ki akcigeri tam sondurmemis dokusu olusmus, gelisimi ilerliyormus. Suan yogun bakimda uyutuluyor. Rabbim butun yavrularimiza sifa versin insallah. Artik sadece dualarla bekliyoruz.
Rabbim yardımcınız olsun şifa versin inşallah

inşallah iyi olur. Dualarımız sizlerle

Selam Kumsal82 :) benim bebegim cok sukur simdi iyi. 14 gun yogun bakimda yattiktan sonra taburcu olduk bir hafta sonra ki kontrolunde gelismeyen cigerinin su topladigini torasentez yapilacagini soylediler. Beklenmedik bir durum dediler. Bende iki gunde cikariz sanarak yatis yaptik, ertesi gun torasentez yapildi 13 gunde normal cocuk servisinde yattik. Cok zor gunlerdi Allah kimseyi dusurmesin. Ama simdi hepsi geride kaldi cok sukur iyiyiz iki bucuk aylik normal bir bebek gibi :)

Back
X