Diyanet: Dövmesini sildiremeyen Allah’tan bağışlamasını dilemeli

demin gazetede gördüm, çocuğun ayakkabısı yok, morarmış şişmiş ayakları soğuktan

aynen açıklama yaptılar soğuk havalar da evsiz kişilere spor salonları açılmış vb..iyi hoş ta evi olup baraka da yaşayan ve yiyeceği olmayan yakıcagı olmayanlar ne yapıcak

biz açtık evsizlere yerleri demek önlem almak değildir. sen birinin yaptığı dövmeye kılına tüyüne kadar demeç veriyorsan

bu kadar ince düşünüyorsan fakir insanları da bir zahmet düşünüver.

kıl günah dövme günah evette bile bile insanları aç bırakmak soğuklara mahkum etmek nedir bunun adı ?

herşeyin tam olucak sorun bulamayacaksın boşluktan o zaman kıla tüye karış...şimdi o kadar işin içinde bu açıklamanın adı nedir .

ve ayrıca ben camilerin neden evsizlere, açlara açılmadığını merak ediyorum. o bütçe ile sağlarsın hepsinin güvenliğini, ısıtırsın azıcık ta, kaynatırsın iki kazan yemek, suyu da koy. ki zaten hayırsever de çoktur, sponsor olur bu işlere birileri. sokaklarda, yakacaksız evde niye çile çekiyor insanlar. cami nin bundan güzel kullanımı olur mu?

bana bunun ayetini biri bulabilirmi. tüy ve kıllarla olanın lütfen. merak ettim

Oky'im bir süre önce bu dediğin konuyla alakalı bir hadis tartışmasını okudum.
Konudakiler kendilerini öyle kaptırmıştı ki şaşırdım.
Kusura bakmayın ama buna çocuklar inanmaz :)
İlgili hadis şöyle:

İslamiyet dinine Emeviler ve Abbasilerin yaptığını başka hiç kimse yapamamıştır.
Kendi hükümdarlıklarında kendi kurallarını hadis olarak yazdırıp o zamanın din adamlarına sanki Hz. Muhammed'den duymuş ve rivayet gelmiş gibi yazdırıp, daha sonra da kendilerine karşı gelenleri öldürme gafletinde bulunan bu insanların bizlere yaptığı kötülüğü hala tartışıyoruz ne acı...
Bu arada hatırlatma; Hz. Muhammed sözlerinin yazılmamasını rivayet etmişken bunların onun ölümünden bu kadar zaman sonra kitaplaştırılması manidar değil mi?

Makyaj yapmaya günah diyende var
Bilmiyorum hangisi doğru hangisi yanlış.
Önemli olan niyet derler ben erkeklere güzel görünmekten ziyade kendimi iyi hissetmek için yapiyorum.

kıl tuyle ılgılı kuranı kerımde ayet yok bıldıgım kadarıyla hadısler...genclıkmı desem cocuklukmu desem yıllar once yaptıgım kolumun uzerındekı sayısız jilet ızlerının uzerıne dövme yaptırmayı cok ıstedım anne olursam cocuklarıma ıyı ornek olamam dıye ama kısmet olmadı hayırlısı hesap soracak olan alah hesap verek olan kısı kendısıdır herkezın ıstegı yaptıgı kendıne hayırlısı....

Şuan tartışılması gereken en önemli konu da dövmeydi zaten !
Bu ülkede küçücük çocuklar ölüyor , tecavüze uğruyor ve bazı yerlerde hala çocuklar zorla evlendiriliyor . İnsanlarımız asgari ücretle hem çocuk bakıp , hem karnını doyurup hem kira ödüyor .Daha da feci olan İnsanlar birbirini öldürüyor ! Hemde bi an olsun acımadan ! Bu ülkede ve dünyada terör var .Ve bu teröristler Türkiyede yaşıyor !
Sen daha vücuda yapılan dövmenin derdine düş !

Dövme yaptırmayı da gerçekten çok istiyorum . Ve bir gün yaptırırsam o da Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası olacak . Gururla da gezeceğim !

Alim degilim ama dovmesini sildiremeyen demis yani yaptirip mutluysaniz bunda bir sıkıntı yok zaten ama pişman oldun silderemiyosun inancli bir insansin ve buda seni rahatsiz ediyorsa allaha siginip af dile diyor ben bunu anladim herkes elestirmek icin anlamak istedigini anliyor ya neyse.yuzde ki tuyler sekil semali defgistirdigi icin sıkıntı erkege benziyorsan yani kasin birlesikse biyiklarinda palaysa caizdir diyor.Vucudundaki tuyler temizlik hatta belli bir boyuttan sonra almazsan onunda bir gunahi var.Saclara gelirsek dinimizde sacimizi gostermek zaten haram kapattigin surecede buna takilmak sacma yani ister kestir ister boyat ama bunlar inancli insanlar icin koyulmus kurallar inanmiyosan zaten buna takilmana gerek yok kurallar seni baglamaz hukuki yaptirimi yok ama komikmis tarzi yorumlar cirkin inancli insanlara saygi duymak lazim bunu benimseyen insanlar var ve inanclariyla dalga gecildiginde rahatsiz olmalari ve cevap vermeleride bence cok dogal.Kendimize dusuncelerimizi uyguladiklarimiza saygi bekliyorsak ve elestirilmekten hoslanmiyorsak bizde saygi gostermeliyiz.Simdi beni banlayabilirsiniz

Birde buraya bir konu acipta sonra bu konudan daha onemli seyler var deyip konuya alakasiz yorumlar yapmayalim.Tartisilmak istenmeyen konulara girilip bakilmayabilir ben oyle yapiyorum.Hem bu forumda dini konu acilmasi yasak degil mi simdi gidip hristiyanlarin sacma inanclari yazip ha ha ne kadar komik ya da ayy ne kadar sacma yazsam ne kadar mantikli hareket etmis olabilirim.Bize gore mantikli olmayan baskasi icin yasam bicimidir bu bizi hic mi hic alakadar etmez.Bu din ince bi konu tabi ki sorgulanmali ama direk is dine gelince anlamak istedigimiz gibi anlayip insanlari yanliz yonlendirmek ne kadar dogrudur ne kadar cagdasliga sigar bilmiyorum.Ataturk din ve devlet islerini ayirmakla cok iyi bir is yapmistir ve laigim diyen ve ataturkcu olan kadinlarin bunu siyasete karistirmalari gercekten cok manidar.Inanc ozgurlugu diye bir sey var dileyen diledigine inanabilir ama yapilan yorumlar ozgurlukten cok alay ve asagilayici oluyor.Dikkat edelim bu bolume yorum yapmaktan nefret ediyorum sirf fikirlerim uyusmuyor ya da sag duyuya davet ediyorum diye polemik adi altinda ceza aliyorum sistemin yanlisligi zaten burdan patlak veriyor herkes elini vicdanina koyup empati yapsin.

inanclıyım ama dovmelerimden pişman degilim ! inancımı yaptırdıgım dovmeyle sorgulamayı kendinde hak bulan kişi sen şimdi kul hakkına girmiş olmuyormusun derim ki islam dinini hakkıyla bilen herkes kul hakkının ne derecede buyuk bir gunah oldugunu cok iyi bilir..inancı oyle basit seylerle olcmeyin inanc kalpdedir ve kalpleride birtek Allah bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…