Diyelim ki

Mükemmeliyetçi olmayınCa sorun kalmıyor
Neden evim sürekli misafir gelecekmiş gibi temiz olsun?
Neden ben sürekli bakımlı olayım?
Mesela neden biliyor musun? Dengesiz bir kaç kişinin bazı söylemlerinden sonra bana kendimi kötü hissettirmeyi başardıkları için. Zor zamanlarında bir tanesine destek olmak için eve çağırdım. Hastaneden dönüyordu. Çay içelim beraber dedim. Sadece ocagımı biraz kirli gördü. Başka da bir sorun yoktu bana göre. Ama başka ortamlarda sürekli çalışıp çok temiz olanları övmeler. Her ortamda varsa bir açığım (mesela o zamanlar ehliyetim yoktu) ehliyeti olanların listesini sunar gibi hepsini anlatmalar. Yani hem çalışıp hem de 4x 4 pük bir yaşantı mu bekliyorlar bizden anlamadım. Hayatımdan çıkardım mı evwt. Ama az önce yorumunuzu okumadan aynı kişi tine aklıma geldi. Düşünün üzerinden neredeyse 6 yıl geçti. Ben hala benim için söyledikleri o sözleri unutamadım.

kusura bakmayın yanlışlıkla entere bastım. burdan devam edeyim.

hafta içi süslü kahvaltıyla uğraşmayın. hazır 4 lü kahvaltı setleri varya orda reçeli peyniri zeytini hepsi bi arada olanlar. onlarda masaya koyun.

eşiniz yardım sever olması büyük bi şans. o ara da eşiniz çocukları kaldırsın. onların giyinmesine yardımcı olsun.

büyük oglunuz okula gidiyorsa aksamdan çantası forması hersyi hazır olmal, yoksa ikide bir anne şu nerde bu nerde diye insanı çileden çıkarabilir :)

temiz ve düzenli ev tabiki çok güzel ancak her şeyi tek başınıza yapmaya çalışmayın. mümkünse hafta da 1 gün yardımcınız gelsin. Gün olarak cuma günün tercih ederseniz hafta sonu temiz bir evde geçirirsiziniz. Ütünüzü mutlaka yaptırın. hafta sonu temiz bir ev size psikolojik olarak huzur verir.

misafirlerinizi hafta sonu sadece cumartesi çağırın ya da cumartesi davetlerini kabul etmeye çalışın. aynı anda börek kek kısır salata olmak zorunda değil 2 çesitte olabilir zaten yaptıkça eliniz pratikleşir.

akşam yatmadan önce mutlaka evinizi sadece 15 dk toplamaya ayırın. bu 15 dk dağınıklar için.

çocuklarınıza sorumluluk verin. 8 yaşındaki dersini çalıştıktan sonra kitaplarını toplamayı çantasını hazırlamayı, eve gelince formasını asmayı sabah kalkınca pijamalarını katlamayı öğrenmeli.

4 yaşındaki dağıttığı oyuncaklarını toplamayı öğrenmeli.

akşam yemeğine gelince yine öyle misafir sofraları hazırlamanıza gerek yok. haftalık dengeli beslenme rutinine uıyarak bi yemek bi salata yada bi cacık günü kapatın. çorbası salatası tatlısı gibi teferrutalara gerek yok. ( dengeli beslenme çok önemli hafta 2 ün tavuk 1 gün et 1 gün balık 1 gün sebze 1 gün bakliyat gibi ) hafta sonu cumartasi kendinizi şımartacaksınız zaten.

evin sorumluluğunun tek başınıza sizde olduğunu kesinlikle düşünmeyin. o evde 4 kişi yaşıyorsunuz ve herkes kendi çapında ev işlerine katkıda bulunmak zorunda.

eşiniz yoruluyor olabilir ama günde size yarım saat 1 saat edeceği yardım ( bulaşıkları makine koymak çöpü çıkarmak mutfagı spürgeye tutmak vb. ) emin olun size çok faydası olacaktır.

pazar günün kesinlikle eşinize ve çocuklarınıza ayırın. o gün aile günü gibi düşünün. pikniğe gitmek evde film izlemek oyun oynamak vb.

sonuç olarak siz robot değilsiniz. mükemmel olmak zorunda hiç değilsiniz.

sürçi lisan ettimse affola . sevgilerle
Teşekkür ederim yorumunuz için. Başa dönüp tekrar okuyacağım. :)

Hayatta her şeye yetişmemiz zor.Bazen vurdumduymaz olman lazım. Sen kendinden ödün vererek bir şeyler yapıyorsun kimseye yaranamıyorsun. Elinden geleni yap,kendini fazla yorup hırpalama . Başkaları için yaşıyoruz resmen aman iyi olsun aman ev temiz olsun aman çocuklar üzülmesin..Hayat kaçıp gidiyor elimizden haberimiz yok.

Mesela neden biliyor musun? Dengesiz bir kaç kişinin bazı söylemlerinden sonra bana kendimi kötü hissettirmeyi başardıkları için. Zor zamanlarında bir tanesine destek olmak için eve çağırdım. Hastaneden dönüyordu. Çay içelim beraber dedim. Sadece ocagımı biraz kirli gördü. Başka da bir sorun yoktu bana göre. Ama başka ortamlarda sürekli çalışıp çok temiz olanları övmeler. Her ortamda varsa bir açığım (mesela o zamanlar ehliyetim yoktu) ehliyeti olanların listesini sunar gibi hepsini anlatmalar. Yani hem çalışıp hem de 4x 4 pük bir yaşantı mu bekliyorlar bizden anlamadım. Hayatımdan çıkardım mı evwt. Ama az önce yorumunuzu okumadan aynı kişi tine aklıma geldi. Düşünün üzerinden neredeyse 6 yıl geçti. Ben hala benim için söyledikleri o sözleri unutamadım.

İşte elaleme o kadar değer veriyoruz ki kendimizden çok önemsiyoruz.
Ben etrafta biraz dağınık ve titiz olmayan rahat biri olarak bilinirim :D
Bu imajı da kendim kasıtlı yarattım.
Gerçekten biri arkamdan pis demiş, dağınık demiş, titizleri övmüş umrumda değil.
Kendi yeterlik ve yetersizliklerimin farkındayım ve kendim bunları insanlara fırsat vermeden ortaya koyduğum için beni oralardan vuramıyorlar. Mesela yemek konusunda kötüyümdür ve tüm çevreme ben pek yemek bilmem derim. Yalan değil, eksik de değil. Öğrenmek istesem öğrenirim ama ona zaman ve emek harcamak istemiyorum. Misafir gelince illaki kendi yaptığım 1 çeşitin yanına 2-3 çeşit hazır bişeyler çıkarırım. Kimse de yadırgamıyor. siz kendinize çok yüklenmeyin. Hayatta ne kusursuz ki siz olasınız?

Diyelim ki işinizde yenisiniz, eksikleriniz var. Sizden önce çok kişi yol kat etmiş. Onları okuyup öğrenip onlar gibi ilerlemek arzunuz var mesleğinizle ilgili.
Sonra çalıştığınız için ev düzeniniz yerinde olmuyor. Her an misafir davetine hazır bir ev ortamı olamıyor maalesef. Ya son bir kaç gündür süpürülüp silinmemiş ev, ya mutfak tezgahında yemekten kalanlar, ya istediğiniz gibi pasta börek kurabiye yapamama(fırsat-zaman)sebebiyle diyelim., ya biriken çamaşı, ütü..
Sonra ilgiye muhtaç iki çocuk(8/4) yaş..
Her zaman bakımlı olmanız gereken siz..
her an sevginizi ve ilginizi canlı hissettirmeniz gereken eşiniz.
Sonra boş vakitlerde dışarıda zaman geçirme isteği..
Yetemiyorum bayanlar.. işimde çok yol almam lazımların, çocuklarım ilgi beklerken, evim düzen, ben, eşim..ailemize ve arkadaşlarımıza hiç değinmedim bile..
Nasıl başarılabilir??
Her zaman düzenli ev, ilgiden sevgi gösterisinden memnun eş ve çocuklar.. boş zaman bulup eğlenmece (gezi,piknik, sinema, vs)
Hiç uyumamak gerekir ki bu imkansız!
Bu arada eşim destek oluyor evde ama benden daha geç geliyor işten. Bedenen ve zihnen yorulmuş vaziyette. Ama çoğu iş bende bitiyor.
Farklı olarak neler yapabiliyorsunuz, paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

İmkanın varsa yardımcı kadın. Yoksa ev işlerine çocukları da dahil edebilirsin, ev işlerini oyun haline getirip hem kaliteli vakit geçirirsin hem de iş halletmiş olursun.

Ben de çalışıyorum, neredeyse 11 aylık da bir bebeğim var. Eşim de söylersem eğer yapar, geç yapar ama yapar yani. Neredeyse 5 yıldır evliyim, evim hiçbir zaman pat diye gelen misafiri ağırlayacak düzeyde olmadı. Açıkçası umrumda da olmadı. Bu eve (1ay oldu daha) taşınmadan evvel her şeye yetmeye çalışıyordum ama şimdi umursamıyorum. Çamaşırlar bi iki gün ipte kalabilir, yatak odam dağınık olabilir vs. Çünkü artık biliyorum ki her şeye yetişmeye çalışırsam hiçbir şeye yetişemeyeceğim.

O yüzden sen de kendini yorma boşuna, imkanın dahilinde neye yetebiliyorsan onu yap. :) hayata bir kere geliniyor sonuçta.

Back
X