Diyet bitti şimdi sıra sohbette...

Amin canım inşallah çok saolsordum çok normal dedi,yanma,ağrı vs olursa gel dedi:))
He büyük bir ihtimak doğuma kadar sağlıklı bir şekilde gidersem ,doğum şekli belli sezeryan olucak..
ya cıft rahımden dolayımı sezeryan yaaaaaaaaaayoksam baska bırsey miiiiiiiiiiiiiiiii

hiç belli olmuyor bebişlerin işi
benimki mesela 1 hafta önden gidiyor
son gittiğimizde doğum tarihi 24 ağustos çıkmıştı
heran süpriz yapabiliyorlar sağlıklı olup her evresini tamamlayıp
zamanında doğsunlar inşallah canım
doğum gününde sana hediye olarak dünyaya geliverir bakarsın annesi

İnşallah canım benim:))herşey yolunda gitsinde gerisi önemli değil zaten,benlen aynı burç olsa iyi olurdu

Evet canım çift rahim ve çift rahim ağzı olduğu için sezeryan olmam şart,rahim anormalilerinde yani zorunlu..
hmm tuhh hayırlısı cnm yaaaaaaaaaaaa saglıklı olsnda ben dogalıkdan yanayımda bıraz ınsll dua edıyorum normal dogum olur dıyee
benım oglusumda 6 temmuz babamızında dogum gunu 22 sı erkekler 10 gun gec olur dıyorlarr 9 ay 10 günn esımın dogum gunune yakın oluyor ama benım ıcımden hep erkenn olur gıbı gelıyor ben acalecıyım oglumun o durumu bana cekebılır cunkum regl gelmeden ogrendım kımse tekme yemesken ben yemdımm fılan cok suku rherseyımm de normall

Son düzenleme:

Hayırlısı canım ya evet,herşey güzel gitsin sezeryan olurum önemli değil:))inşallah sen normal doğurursun..
Babasına doğum günü hediyesi olur ne güzel:))

Hayırlısı canım ya evet,herşey güzel gitsin sezeryan olurum önemli değil:))inşallah sen normal doğurursun..
Babasına doğum günü hediyesi olur ne güzel:))
ayyyy ınsallah yaaaaaaaaaaaaa

neyse sonra gorusuruzz namazımızı kılıp ark.gıdecegız KUR AN Okumamaız var bgn deeesaglıcakla kalınn bu arada hatım e basladınız mı kızlar tavsıye ederım bebekere cok faydası oluyorr doguma kadar bıtırmek uzeree her gun az da olsa dınlemelerıııııııııııııııı

Görüşürüz canım,benim anneannem okur Mersine gidersem.Her dua ediyorum

ayy canım sabahtan beri aklımdasın forumda başlığı hiç göremedim,
neden msj atıp haber vermiyorsun, aklıma kötü kötü şeyler geldi,iyiki girip bakmışım.
hayırlı olsun diyeyim artık, takviminide gördüm yakışmış
bence sen bu çocuğu doğurursun,ha gayret

Bende sen beni unuttun sandımhehe dedim bana niye hiç bakmadı ki bugün:44:saol canımdarısı isteyenlere(nehire,sana,ikizlere) inşallah doğururum.Sen naptın kısır falan

amiiiiin, inşallah sağlıklı bir bebeğim olur, senin adına çok sevindim.

Allah kabul etsin canım, iyi düşünmüşsün.

Bende sen beni unuttun sandımhehe dedim bana niye hiç bakmadı ki bugün:44:saol canımdarısı isteyenlere(nehire,sana,ikizlere) inşallah doğururum.Sen naptın kısır falan

unuturmuyum hiç, aslında kötü birşey görmekten çekindim sanırım,
girip bakamadım bir türlü, ama hep aklımdaydın.
ohh çok şükür, kötü birşey olsa ne diyeceğimi bilemesdim.

kısırı hiç hatırlatma, resmen aş eriyorum yiyemedim 1 hafta olucak nerdeyse
az önce forumda kısır tarifi sormuş birisi, baktım, tarif yazanları okudum iç çektim ahhh dedim.

İnşallah daha sonralarda da iyi haberlerle gelirim,daha yolun başındayız neticede:))herşey bizler için iyisi kötüsü,herşeyin hayırlısı olsun canım benim
Bende o topiğe baktımaklımdan da geçtin,biz yağda kavurmayız soğanı onlar farklı yapıyor.Sende aksam kendine bir tabak yap,turşulu filan ohh

annem şöyle yapardı: bulguru sıcak suyla ıslar,
soğanı ve salçayı bol yağda kavurur.
maydonoz-domates-yeşil soğan-azıcık marul- bazende salatalık koyardı.
kimyon-karabiber-nane-pul biber hepsini karıştırırdı, limon ve nar ekşisi eklerdi.

ben artık farklı yapıyorum hatay usulü denedim hoşuma gitti.
ince bulguru domates rendesiyle islatıyorum, azıcık bekleyince,
içine domates ve biber salçası, 1 rende soğan, zaytinyağı koyup yoğuruyorum.
sonra limon ve nar ekşisi döküp yoğuruyorum, yumuşayınca baharatlarını koyuyorum,
taze soğan ve maydonoz koyuyorum.

siz nasıl yapıyorsunuz??

Bizde bulguru sıcak suyla ıslatıyoruz(çok fazla su dökmüyoruz,pilav gibi olmuyacak)kuru soğanı ince ince doğruyoruz..
Soğanı önce(ev yapımı biber ve domates salçasıyla yoğuruyoruz)soğanlar ölmüş oluyor,karabiber,isot da varsa serpip biraz daha yoğuruyoruzz..
Soğanlı salçayı,bulgura yedire yedire yoğuryoruz(kıtır kıtır olmuyacak,hafif yumuşayacak)
Bir kaba(bol maydonoz,domates,biber,yeşil soğan )doğruyoruz karıştırıyoruz,bol kimyon,kuru nane,pul biber,tuz,zeytinyağ,limon(isteğe bağlı nar ekşisi)
oldu bitti hammmmmm

Hatta bulguru biraz daha yumuşatmak istersem ben domatesi yarıya bölüp,onun suyuyla yoğruyorum:))

sıcak suyla ıslasanızda yoğuruyosunuz annem yoğurmazdı, zaten pişmiş olduğu için karıştırıp koyardı
yani acele işi biraz
iş yerinde hataylı bir bayan vardı, o yapınca parmaklarımızı yerdik,
ondan öğrendim, az yaptığım için domates rendesiyle ıslatsam yetiyor ama çok yaparsam tabiki azıcık sıcak su dökmem lazım.

Hataylılar da güzel yaparlar,bizde as su koyarız,yoğurarak özdeşir(çiğköfte gibi)hatta ben salçalı bulgur yemeye bayılırım.Yoğururken bakarım kıvamı olmuşmu diye..
Eşim bitek bizim usül yiyebiliyor.

ayy aklıma geldi o kadının yaptığı zaten canım istiyor,
kendisi hataydan getirdiği malzemelerle yapınca daha da güzel olurdu,
saf zeytin yağı falan, baharatlarıda aynen mis gibi kokardı.
elleri dert görmesin.
ben zaten ne yaparsam tadına bakarken yarısını yerim, karnım doyar,
bazıları yemek yaparken tuzuna bile bakmazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…