• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet sürecinde ve öncesinde hissettiklerimiz...

Konuyu takip eden arkadaşlarıma bir uyarı yapayım, dün iki mesaj taşıdım takıma yazıldığı için.. Zenan25 ve şaşkınperi mesajları ama son sıraya değilde bir kaç mesaj geriye yapıştılar :)) kaçırmak istemeyenler için duyurulur...

Hikayeleri paylaşan kardeş takımcım ve diğer arkadaşlar,
hepinizin yazılaını okudum ve çok etkilendin, duygularınızı, yaşadıklarınızı çok güzel ifade etmişsiniz.
Umarım hepinizin mezuniyetini, karnelerini görürüz.
Hepinizi çok seviyorum. Sevgiyle kalın.

Buda benim hikayem;:çok üzgünüm:
Herkesin bir hikayesi var benimde bir hikayem var okudukça hem hüzünlendim hem kendimden bi şeyler buldum hemde baş koyduğum yolda dahada heveslendim.
Ben bebekliğimden evlenen kadar olan 24 yıllık yaşam boyunca zayıf ve cılızdım. Annem çocukken sürekli beni doktora götürüp acaba veremmi diyormuş. Doktor bir gün kızım çocukta bişeyyok böyle büyüyecek kimileri nazlı olur kimileri kolay büyür bence sen önce kendini tedavi ettir senin kafanda sorun var demiş  genç kızlığımda çok zayıf geçti 45 kiloydum en fazla 47 oldum annemle kardeşim zorla ağzımı burnumu tıkayarak pekmez falan içirirlerdi ve 47 ile evlendim hatta belki daha az düğün zamanı telaşlar ve sorunlar gelinliği almaya gidiyorum son kez giyiyorum bol geliyor kadın iğnelerle işaretliyor 2 gün sonra gel al diyor 2 gün sonra tekrar giyiyor yine bollaşmış düğüne 2 gün kalana kadar bu 3 sefer böyle devam etti. Ve nihayetinde biricik oğluma hamile kaldım. İlk 3 ay daha da kilo verdim bişey yiyemiyor eşim zorla yediriyordu. 3. Aydan sonra işler değişti tabi ben yedikçe yiyorum hele 6. aydan sonra gece kalkıp makarna yediğimi biliyorum. Herkes bu kadar yeme bak sonra veremezsin diyordu. Ben kendimden emin hep zayıfımya veririm diyordum. Aldıkça aldım tam 35 kilo aldım her doktora gittiğimde haftada 4 er kilo almaya başladım. Tam bir yuvarlak top gibiydim. Hele son zamanlarda artık bacaklarım vucudumu kaldıramıyordu. Eşim yürüyüşe çıkarıyordu 100 mt rede bir durmak oturmak istiyordum neredeyse ağlıyordum. Hamilelik sebebiyle eşim teselli verir tontişim benim ay yanaklara bak tontiş tontiş oldun ben seni böylede seviyorum deyip teselli veriyordu. Tabi hamilelik nedeniyle bende avunuyordum. Özellikle hamilelerede söylüyorum benim yaptığımı asla yapmasnlar ben faydalı hiç bişey yemedim her gün 2 paket cipsim vardı eşim arar akşama ne getireyim sana hemen cips siparişlerini verirdim. Velhasıl sonunda doğum oldu ve o kadar vucuddan civciv gibi çocuk çıktı yani ben hep kendimi beslemişim. Tam 35 kilo 35 numara ayakkabı giyen ben hastaneden 42 numara sabo terlikle çıktım. Eve geldiğide ilk iş aynaya bakmak oldu. Ve uzun süre hamilelikte giydiğim kıyafetleri giydim. Çünkü başka kıyafet olmuyordu. Aynaya bakıyorum okadar iğrencimki aynadan bile taşıyorum. O an kardeşimin arkadaşları geldi hemen onlardan o süslü anlatımlarına inanarak mucize olacak ya çok para verdim bence herbal…. Seti aldım. Onu kullanmaya başladım ama bu 1 ay sürdü ayda 10 kilo demişlerdi öyle bişey olmadı ilk hafta haliyle her şeyi bırakıp sadece onları yediğim için 3 kilo verdim ama sonrası öyle olmadı. Biraz hayal kırıklığına uğradım ama daha çok yeni dedim. Her pazartesi diyete başlıyordum ama nedense çarşambayı bir türlü göremedim. Ve tam 5 yıldır bu psikolojiyle yaşıyorum denemediğim hiç bir şey kalmadı. Kullanmadığım hap, ot , çay, bitkiler, solea, fx15, aloe vera set, herbalife, herbalist atabaydan aldığım set, zayıflama kemerleri aklınıza gelebilcek her şeyi denedim. Bunları mucize arayanlar için belirttim. O kadar mutsuzdum ki. Çevremiz hep genç eşimin iş arkadaşlarına gidicez ben tam 1 saat gardolabı deşiyordum sonuç yine aynı olan 3-5 tane seçenek vardı. Bazen sırf bu yüzden gitmemek için bi problem çıkarıyordum. Ağlayarak sabah diyete başlıyordum akşam yine eski ben. Aynanın her karşısına geçip döktüğüm gözyaşının haddi hesabı yoktu. Kardeşimin düğününde giymeye kıyafet bulamadım. Kıyafet almaya gittiğimde kaç beden diyorlar hep 36-38 diyesim geliyor 40 diyorum bana tezgahtar siz isterseniz bi 42 yada 44 deneyin büyük gelirse 40 deneriz. Yani kibarca kardeşim aynaya dönde 1 bak şişkosun 40 beden istiyosun demeye getiriyordu . artık dayanamıyordum psikolojim git gide bozuldu akapunkturada gittim. 2 ayrı doktor değiştirdim 1 ay tamam ama sonrasında yine fos. Canım hiç bi yere gitmek istemiyordu. Dünyayla ilişkim sanki biraz kesilmişti. Yaşıtlarımın içinde en kilolu bendim. Çocuk biraz büyüdü tekrar işe başladım. Bütün gün boş kaldığım zamanlarda internette yine ürün araştırıyordum. Ama hala o sihirli değneği bulamadım. Bana dokunup eski halime döndürecek sihirli değnek yoktu.. Kış sezonu bizim biraz durgun geçer yine böle sıkıldığım bir dönemde zayıflama konusunda araştırma yaparken google kk ya yönlendirdi. Yeşilçayla zayıflayın diye bir topik sanırım Melis 82 açmıştı konuyu. Onu okumaya başladım herkesin fikirlerini görüşlerini ve o zaman silme olayı yoktu sayfa sayısını hatırlayamıcam ama tam 10 gün sürdü bitirmem. Sanki dizi izler gibi sabah geldimmi günaydın der çevremdekilere sonra hemen o topiği açar akşama kadar işim olmadıkça yerimden kalkmadan o topiği okurdum. Bazen kendime geldiğimde saat 3 olmuş veya 4 ben hala okuyorum ortalarda arkadaşların çok övdüğü teneke kutu yeşilçayın resmini gördüm ve hemen markete koşup buldum aldım. Hayatımda ilk defa yeşilçayla ozaman tanıştım. Hem okuyor hemde çayımı içmeye başladım. Tabi her şeyin bi sonu olduğu gibi topiğinde sonu gelmişti ama ben hala kk ya üye değilim. Sonra diyetisyenimden öğrendiklerimi aktarıyorum du sanırım. Bu topiğe başladım püsküüt isminide ilk orda görmüştüm günlercede bu topiği okudum bu arada yeşil çayımı ihmal etmedim 15. günün sonunda hakkaten bende bi değişiklikler vardı. Fakat bu topikte bitti sonra gezinmeye başladım ziyaretçi olarak gezindiğimde smilleri görmezdim ve en çokta aklıma takılan roflo ne demek acaba derdim . sonra yarışmayı gördüm takımları dolaştım biraz orayı okuduktan sonra çok hoşuma gitti ama en ilginç gelen püsküütün öz verisiydi. Kendisi kilosunu vermiş burada başkaları için gece gündüz çabalıyordu. İlk zamanlar kesin siteden para alıyordur diye düşündüm. Çünkü üye olmamıştım henüz kk hakkında bilgim yoktu. Bir insan kendini başkaları için ve üstelik sanal arkadaşlıklarda nasıl bu kadar parçalayabilir.hiçmi işin yok püsküüt diyordum. Sanal alemde böylesi dostluk ve arkadaşlığın olabileceğini veya birinin derdine bu kadar üzülebileceğim veya sevincini onunla yaşıyormuş gibi paylaşabilceğim inanın aklıma gelmezdi ve en nihayetinde 1 ay sonra üye oldum. Yarışmaya katılmak isteyenler bölümüne yazdım ama ses çıkmadı son kez haykırırcasına tekrar yazdım ve hiç unutmam nickine bile bakmadım ama o resmi hiç unutmam okadar hoşuma gitmiştiki çok şeker dudağında rujlu gözünde gözlüklü maymun avartarlı biri beni 7. takıma davet etti. Hemen attım kendimi oraya evet bilenler hemen tahmin etmiştir bu kallisim. Kallisim sayesinde artık 7. takıma girdim. Ha itirafta etmek gerekirse o hafta kallisten çok tırstım  çünkü bana deneme süren başladı paylaşımına göre değerlendiricez diye uyarı yazmıştı. O hafta sabahtan akşama kadar kk da durdum sırf beni kallisim beğensin alsın diye  ve sıcak arkadaşlıklar dostluklar başladı. Sadece zayıflama değiltüm üzüntümü sıkıntımı sevincimi paylaştığım takımım dostlarım ve arkadaşlarım oldu. İlk haftalarda yeni gelin gibi ortalıkta dolanıyordum kk ile ilgili hiç tecrübem yoktu sadece 7. takıma girip çıkmayı biliyordum. Ve 7. takıma başlayıp arkadaşlarımın yardımları deneyimleri ve öğütleri sayesinde 58.3 e kadar düştüm. Aynanın karşısına geçtiğimde vucuduma dokunuşum o haz bambaşkaydı. Fakat bir ara yine psikoloji bozukluğum oldu ve son zamanlarda kendimi salmıştım. Mutlu değildim psikoloimin bozukluğu motivemide engelliyordu. Her 1 şey yiyeceğim zaman hayır olmaz diyetteyim yememeliyim diyor işkence görüyordum sanki yada yiyip ben diyetteydim yememeliydim vicdan azabıyla psikolojim iyice bozuldu. Takıma doğru dürüst giremiyordum çünkü yazacak bişeyim yoktu. Arkadaşlarıda etkiliyordum yediklerimi yazmaya utanıyordum ve kendi kendime 1 süre ara vermeye karar verdim. 1 ay kadar geri dönmek üzere ayrıldım takımdan . Acaba böyle dahamı mutlu olucam zayıflamayı beceremedim herkes karne alıyor ben o karneyi hiç göremicem hissine kapıldım. Ve dışardan takip etmeye başladım bu arada beni mutlu edeceğini düşündüğüm şeyi yapıp sınırsız yedim. 1 aylık ayrılığın sonunda aynaya bir baktımki tekrar 63 olmuşum. Her yerden fışkıran bir karın ve yağlar geri döndü. Baktımki daha mutsuzum. Hayalgözlü arkadaşım bu mutsuzluğuma ortak oldu bak bunlarda mezun oldu dedi biz niye yapamayalım senin neyin eksik onlardan sadece iraden istesen yapamıyacağın yok yeterki iste dedi ve ben tekrar çıkış kilom olan 60.5 e düşüp takıma girmeye karar verdim 1 hafta vardı Cuma bildirimlerine listelere girmem için 60.5 e düşmeliydim hayalin yardım ve desteğiyle günlük spor yürüyüş ve sağlıklı beslenme 6 öğünle cumaya kadar 60.8 e düştüm ve tekrar listelerdeyim. Ama bu sefer kararlıyım. Artık kendimi hüsrana uğratmak ve boşa çabalamak istemiyorum. Neden yapamıyaymki. Beni eski halime döndürecek bir sihirli değnek yok öyle bir ilaçta yok anladımki sağlıklı beslenmek az ve sık 6 öğün yemek, spor, irade, inanç, sabır, bunlardan biri eksik oldumu olmuyor. Ve ben bu sefer hepsini bir arada tutabilicem tabi bu sizlerin ve kk sayesinde. Sizler ve kk bana çok şey kattınız. İyiki varsınız takımımda olun yada olmayın hepinizi çok seviyorum.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama inanın o kadar rahatladım ki. Sanki dert ortağıma içimi döktüm, rahatladım ve dahada motive oldum. Çok teşekkür ederim kallisimŞeniz kanayan yaramıza parmak basmışsın
İyi ki varsınız ve ben iyiki sizleri tanıdım.a.s. a.s. Şeniz Şeniz

son kez haykırırcasına tekrar yazdım ve hiç unutmam nickine bile bakmadım ama o resmi hiç unutmam okadar hoşuma gitmiştiki çok şeker dudağında rujlu gözünde gözlüklü maymun avartarlı biri beni 7. takıma davet etti. Hemen attım kendimi oraya evet bilenler hemen tahmin etmiştir bu kallisim. Kallisim sayesinde artık 7. takıma girdim. Ha itirafta etmek gerekirse o hafta kallisten çok tırstım  çünkü bana deneme süren başladı paylaşımına göre değerlendiricez diye uyarı yazmıştı. O hafta sabahtan akşama kadar kk da durdum sırf beni kallisim beğensin alsın diye

:utangac: O hafta çok gelip kaçan olmuş sanırım gruptan yoksa öyle eziyet edecek sözler söylemezdim:delphin:

Başvuru yapıp cevap veremediğimiz her kişinin bu tür düşünceleri olduğunu artık sayende biliyoruz betüşüm artık daha özenli cevaplar veririz teşekkür ediyorum eline, yüreğine, beynine sağlıka.s.:nazar:
Hikayelerin uzun olması problemden çok daha anlaşılır olmamızı sağlayabilir yazmak isteyen arkadaşlarımız çekinmesin.. Okurken sıkılabilecek kişi olacağını sanmıyorum çünkü her birimizin ağzından, yüreğinden sımsıcak dkülen bu hisler hepimizin yaşadıklarına uyuyor
-işte aynı ben..
-bak buda benim gibi düşünmüş... diyebiliyoruz... derdimiz ortak, üç aşağı, beş fazlası olabiliyor ama aynı dertten gözyaşıdökmüşüz işte okudukça içim bir tuhaf oluyor, kimi zaman gözlerim doluyor kimi zaman ise gülümsüyorum..

Tüm okuyan ve paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyoruma.s.

:utangac: O hafta çok gelip kaçan olmuş sanırım gruptan yoksa öyle eziyet edecek sözler söylemezdim:delphin:

Başvuru yapıp cevap veremediğimiz her kişinin bu tür düşünceleri olduğunu artık sayende biliyoruz betüşüm artık daha özenli cevaplar veririz teşekkür ediyorum eline, yüreğine, beynine sağlıka.s.:nazar:
.
canım benim burda sadece latife yaptım ilk günkü heyecanımı paylaştım sana kızmadım yada üzülmedim senin sayende bi takımım oldu lider sendin ve ben bunu sanki bi okuladyım başımda bir öğretmen varmış gibi çok ciddiye alıp düzenimi sayende oturtmuştum. Tabi sonradan gördümki burada liderlik sadece birinin sorumlu olması içindi herkes birbirinle dost arkadaş kardeş hele senin gösterdiğin ablalığı ve o ilk gnlerde benden esirgemediğin yardımlarını alçak gönüllülüğünü ve bana herşeyi tek tek anlatmanı unutamam Şeniz

TopKekim çok teşekkür ederim canım sabah sabah öyle güzel, içten geldi ki hikayen bana ellerine, yüreğine sağlık...

Senin hikayene benzer hikaye çok... Yani sınav hazırlığı döneminde alınan kilolar aslında büyük tehlike...Çocuklarımızı bu tehlikeyi bilerek daha bilinçli gözlemleyeceğimii tahmin ediyorum.. Bende yazmayı unutmuşum mesela ben çocukken öyle cılızdım ki ilköğretim yıllarında arı sütü ve polen aşırı derecede yemiştim ( babam arıcıydı:1rolleyes: ) daha doğrusu zorla yedirmişlerdi zayıflıktan hasta olacağım korkusuyla.... Ve sonra lise yıllarında en şişko haline geldim:icecream: iştahsızdım ama kilo almamı engelleyemiyordum:çok üzgünüm: Biz ne kadar yanılgıya düşüp yağların içinde yolumuzu bulmak için çabalamışız :çok üzgünüm:

Tekrar teşekkürler arkadaşım a.s.

böyle güzel bi konu için ben yeşekkür edeerim canım
gerçekten bizler mutluluğu yağlar içinde arayıp yağlar içinde kaybedenledeniz
hepimiz inşallah en kısa zamanda kurtuluruz

merhabalara.s.gelelim 2 yıldır aranızda olup hala 2 ver 3 al teorisinde takılı kalan serserinin hikayesine:içelim:benim çocukluğum ya da genç kızlığımda bi sorunum yoktu arkadaşlar her zaman orta seviyedeydim ne çok zayıf ne de çok şişman .Evlendiğimide 50 kiloydum boyumda 152 zayıf duruyordum sonuçta.Evlendikten 5 ay sonra kızıma hamile kaldım ve bilinçsizce 70 kiloya çıktım.Bir de hamileyken bi rahatsızlığım ortaya çıktı sürekli ilaç kullanmak zorunda kaldım ve bu ilaçta kilo yapıyor .Ne yazık ki bu ilacı hala kullanıyorum ve kullanmak zorundayım.Kızım biraz büyüdü ben başladım diyete 61 e inebildim zorla 2 yıl o kilolarda takılı kaldım beni uzun süre görmeyip doğumdan sonra gören herkesin aaa ayşeye bak ne kadar kilo almış deyip arkamdan fısır fısır konuşmalarına hep üzüldüm:çok üzgünüm:beni gören herkesin ilk tepkisi selamdan önce aa ne kadar çok kilo almışsın oluyordu...Ben daha çok sinir olup hiç bir şey yapmıyordum .Sanki hiç bir şey yokmuş gibi davranıyordum ,sanki dombili olan ben değil de bi başkasıydı .Nasıl bir mantıkta yaşamışsam :)2005 yılına geldik en yakın arkadaşımın düğünü var ve son gün ben ne giyeceğim diye ortalıkta dolaşıyorum neyse giydim bi elbise, liseden başka arkadaşları gördük ilk tepki yine aa ne kadar çok kilo almışsın sorusu :( tak dedi canıma ertesi gün kızımı anneme yolladım eşimle annem baktı bir süre ben de iş çıkışları 5 gün yani yürüyerek anneme gittim yediklerimi azlttım ve 3 ayda 65 kilodan 55 e düştüm .Bak aklıma geldi 3 sene önce yapmışım şimdi niye yapamıyorum ya :( o yaz geçti ekim ayında ben başladım kilo almaya noluyo dedim ki yine sürpriz bi hamilelik bu kez oğlum doğana kadar 55 ten 70 çıktım.Doğum sonrası hastaneden gelir gelmes tartıya çıktım 66 kiloyum yahu çocuk 3,350 doğdu bendn dsadece 650 grmı vermişim diye delirdim.Ve oğlum 1 yaşına geldiğinde ben 64,6 kiloydum zayıflamayı kafama koydum nette yazınca ilk başta kk açıldı ben de herkes gibi günlerce okudum sonra püskütüm yarışma organize etti destek olalım herkese dedi ve bende katıldım gruplara..64-6 DAN 58 e kadar düştüm ama koruyamadım malesef kilomu:çok üzgünüm:Ben hep sabırsız oldum ve çabuk pes eden hiç bir zaman bşladığım bir diyetin sonunu getirmedim hep yarım bıraktım sonuç ortada hala kıvranıyorum .Ama bu kez son yarışmaya başladığım tarihin 2,yılında yani mayısta ayrılıcam artık .1haftadır düzenli sporumu yapıyorum yediklerime dikkat ediyorum sabrımın mükafatını alcağım bu kez:lepi:ipin ucundan sıkı yakaladım bu kez bırakmaya da niyetim yok...An geldi sıkıldım an geldi yoruuldum ben nezaman istediğimi istediğim kadar yiyeceğim diye ama bırakmadım ertesi gün telafi ettim hep.Siz de öyle yapın bugün kaçırdıysanız ertesi gün bir U dönüşü yapın.Ve son olarak kk da emeği çok büyük olan püskütüme ,kallisime,bütün takım arkadaşlarıma,bütün gruptaki yoldaşlarıma sonsuz sevgi ve teşekkürler ediyorum desteklerini hiç bir zaman esirgemedikleri içina.s.

Çok tatlısınız ya samimiyetiniz bu satırlardan bile hissediliyor.İnsan en çok zayıflıklarını paylaşırken savunmasız kalır ama burada en zayıf yanlarımızı ortaya koyarken dahi daha güçlü olabiliyoruz :enbuyukkk:

Sevgili serseri sakın canını sıkma ablam da aynen senin yaşadıklarını yaşadı ve tam 15 kilo verdi şu an 55 kilo .Ne kadar çok kilo verdiğini 15 kiloluk deterjan poşetini görünce anladığını söyler hep a.s .Arada durma noktasına gelseniz bile sabretmek ve asla veremem bu kiloları dediğimizde kendimize kulak asmama en önemlisi .Bence siz böyle birarada iken sizin başaramayacağınız şey yok :1hug:

An geldi sıkıldım an geldi yoruuldum ben nezaman istediğimi istediğim kadar yiyeceğim diye ama bırakmadım ertesi gün telafi ettim...Ve son olarak kk da emeği çok büyük olan püskütüme ,kallisime,bütün takım arkadaşlarıma,bütün gruptaki yoldaşlarıma sonsuz sevgi ve teşekkürler ediyorum desteklerini hiç bir zaman esirgemedikleri içina.s.
Ben senin yorgunluğunu yirimŞeniz aşem.. aşem benim güsel aşem Şeniz.. İnanıyorum ki mayısta havai fişek eşliğinde alacaksın karneni:dance: İlk günlerimi seninle geçirdim hep destek oldun, senin yanında bir çok kilo verdim seni bırakıp gittim bana inandın :utangac: kendin için dedin beni destekledin... Ben seni sefiyorum :1hug: kalbinden geçenleri esirgemediğin için teşekkür ediyorum...

Bence siz böyle birarada iken sizin başaramayacağınız şey yok :1hug:
İnanmak zor oldu, çok yanlışlıklar yaptık, ama paylaştıkça, okudukça, yeni keşifler yaptıkça anladık ki ilk başta inanmalıyız kendimize ve pes dediğimiz noktadan aynen başlamalıyız.. Bu yolda olan herkese başarılar diliyorum ve iki satırlada olsa desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımız a.s. sizede teşekkür ediyorum...

oy betüşüm göslerim doldumokurken oy oy bende pek zayıftım küçükken halam ağlarmış halime ne kadar zayıf diye:)
neyse bende yazarım bi ara önce çıkıp 1,5-2 saat yürüyüş yapmam gerek kan ter içinde gelerim bende müsait bi zamanımda yazarım sizinle paylaşırım,
betüş biz başarıyoruz ve başarcaz tatlım Şeniz...

kusennnnnnnnn senin bana destek olmanı özlemişim yahu:çok üzgünüm:Şeniz kallisim aşen gurban sana Şeniz

Herkes hissettiğini buraya yazmalı aslında.Çünkü kilo sorunu yaşamak ve bu sorunun beraberinde getirdiği buhranlarla kıvranmak hepimizin yüreğinde ne acılar açtı.susmayalım artık içimizde yaşadığımız fırtınaları burdan haykıralım...

çok güzel bir topik. sayfaların tamamını okuyamadım henüz ama okuycam. malum işyerindeyim. okudukça gaza geliyorum aslında. sıkıntılarımız aynı. bazen tam gaz diyet bazen hayal kırıklığı... teşekkürler arkadaşım bu topiği açtığın için.

1,65 boyum 74 kiloyum her zaman kiloluydum denemediğim şey kalmadı dürekli diyetteyim her yediğimi kendime zehir ederim yemeğe hiç hakkım yok diye düşünürüm sonra bi gaza gelirim diyet yaparım sonra tekrar her şeyi mahvederim.1 ay önce bir sağlık orucu denilen şey vardı onu yaptım hızlı kilo veriyorsun ama çok bitkin kalıyorsun.sadece su,meyve suyu ve sebze suyu içiyorsun neyse.beceremedim onu da bıraktım.en son fx15 diye bir ilaç aldım.o da sahteymiş.her gün başdönmesi,görmede bbulanıklık ve tansiyon düşüklüğü yaşadım ama sağlığımı tehlikeye ata ata 2 hafta kullandım en son eşim bana kızdı ve çöpe attı.sonra bir bekleyeyim dedim.hemen diyete girmeyeyim zaten istek de yok.şimdi her gece yatarken yarın için planlar koyuyorum ama olmuyor.

yaz geliyor çalışıyorum üstelik öğretmenim her şeyini inceler öğrenciler.kamufle edemiyorsun da ..spor yapamıyorum .çünkü sabah 6 da kalkıyorum sabah işteyim öğleden sonra çocukları alıyorum.dışarı yürüyüşe gidemiyorum evde koşu bandı falan yok.eşim geç geliyor iki küçük çocuğu bırakamıyorum.evde egzersiz yapamıyorum çünkü kızlarım hemen karnıma yada sırtıma biniyor.onlar yatınca yapayım diyorum ama zaten onların yatması için benim de yatağa girmem lazım yoksa uyumuyorlar.e saat 6 bazen 5,30 da kalkıyorum sırtım yatağı görünce gece bi bakıyorum uyuyup kalmışım.sabah zor kalkıyorum vücudum ağrıuyor.eşim asla sebzae yemiyor.önceleri sebze yemeği yapardım kendime.ama eşim kokusuna dahi dayanamıyor.

her gün akşam salata yerim sonra yeşil çay içerim diyorum asla başaramıyorum berbat haldeyim kendimi et ve yağ yığını olarak görüyorum giydiğim yakışmıyor ama harekete de geçmiyorum.artık diyetlerden bıkkınlık gelmiş.diyet yapsam ne olacak diyorum nasıl olsa başaramayacağım.
anlayacağınız durum berbat......

.

ne olacak diyorum nasıl olsa başaramayacağım.
anlayacağınız durum berbat......

en başta bunu dersen evet başaramazsın ama düşün bir başaranların farkı ne senden.kilo çizelgeme bak benim farkım ne senden lütfen bırakma kimse için değil kendin için bırakma

Arkadaşlar çok yavaş kilo veriyorum 20 gün oldu verdiğim sadece 2,5 kilo daha ne yapacağım hiç bilmiyorum. Canım sıkılıyor. O kadar zor ki kilo sahibi olmak. Giydiğin pantalonların olmaması, kabinden bunun bir beden daha büyüğü var mı diye seslenmek, satan kişi zayıfsa ondan utanmak, sana " yersen o kadar şeyi, tabi şişersin koca popolu. bak bana ben yemedim her pantalon oluyor bana " der gibi baktığını düşünümek, paranoya sahibi olmak, sana birisi baktığında göbeğini içeri çekmek, "güzel kızsın ama bir de zayıflasan" diyenleri duymaktan bıkmak, "ben böyle güzel değil miyim?" diye sorgulamak...
Zayıflamak isteyen herkese başarılar arkadaşlar.

en başta bunu dersen evet başaramazsın ama düşün bir başaranların farkı ne senden.kilo çizelgeme bak benim farkım ne senden lütfen bırakma kimse için değil kendin için bırakma

sen de haklısın ama o kadar çok başaracağım dedim ve başaramadım ki..inan harekete geçmek istiyorum ama daha başlayamadık inşallah olacak ilgin için teşekkür ederim..

sen de haklısın ama o kadar çok başaracağım dedim ve başaramadım ki..inan harekete geçmek istiyorum ama daha başlayamadık inşallah olacak ilgin için teşekkür ederim..

Eğer imkanın varsa neden destek almayı düşünmüyorsun..
bende sürekli bir yerden başlamalıyım diyordum ama başlayamıyordum en sonunda akapuntura gitmeye başladım 1 ayda 5 kilo vererek kendime güvenim geldiğinde bıraktım sende sana uygun bir seçeneği mutlaka bulacaksındır....

Back
X