Diyet yapan misafire ne ikram edilir?

Yemekten çok anlamıyorum ama diyet deyince aklima brokoli geliyor benim
Çay/ kahve ve brokoli iyi gitmez sanırım
Şaka bir yana da, kuru yemiş tabağı koyabilirsin canım. Kuru yemiş genellikle diyetlerde ara öğün niyetine verilir zaten.
Biraz badem, ceviz, kuru üzüm, beyaz leblebi vs. Meyve tabağı da ekleyebilirsin.
Kek falan yemezler, hamur işine girme. O halde hafif bir kısır, patates salatası falan düşünebilirsin. Böyle hafif soğuk mezeler tam onlara göre olur.
Ben de hep diyette olduğum için bir eve gittiğimde bu kadarını görsem bayram ederim. :)

Hafif bir sütlü tatlı yapabilirsin. Üstüne tarçın vs... Hem şık görünür hemde diyette olabilir... Arkadaşlarında söylediği gibi kuruyemiş tabağı ve meyve tabağıda hazırlarsın

Meyveler şekerli şeyler oldukları için diyet yapanlara çok önerilmiyor. Sebze tabağı olabilir güzel süslenmiş. İnternette sağlıklı beslenenler için yağsız şekersiz kek kurabiye tarifleri var. Eti form, mavi yeşil vsnin diyet atistirmaliklari var.

Kahve yeter diyorlarsa gerçekten yeter...diyette olduğumu özellikle belirttiğim halde masa donatılmasından nefret ediyorum...bu sefer baskı oluşuyor üzerimde..yemezsem ayıp olur o kadar hazırlanmış ama diyetimde ne güzel gidiyor diye düşünmekten sohbetten hiç keyif alamıyorum...lütfen yapma...
Ayrıca meyve salatası falan da olmaz...dukan da bazı evrelerde yok,hatta bazı günler sebze bile yok...karatayda da meyve yok diye biliyorum...

Bi de benim çok fazla diyet yapan arkadaşım var şekerli olmasın diye çay kahve meyve suyundan ziyade ayran süt vs tercih ediyorlar

Diyette olan biri olarak kahve vazgecilmezimdir. Meyve tabagi filan istemem cunku fruktoz iceriyor.

Kahvalti yapilmamissa peynir , zeytin, yaninda uc bes badem ben kraker tercih etmiyorum ama cubuk kraker diyet kraker olabilir.

Adresi veriyorum yazin.

Ben de cupcake yapsam diyordum.
Damardan krem santi versem bu kadar kotu olmazdi heralde.
Allahtan uyardilar.
Hic bir sey yapmama fikri abes geliyor hala :/
Vallaha benim böyle durumlarda kurtarıcım elma dilimleyip üzerine tarçın serpip fırınlamak oluyor. Hem çok lezzetli bir tatlı oluyor hem de melek gibi zararsız.
Tavsiye ederim. Hatta avakado ve elmayı rendeleyip ya da ezip yulafla karıştırıp tatlı topları yapabilirsiniz.

Diyet var diyet var. Kimisinde karbonhidrat tamamen yasak, Kimisinde yağ yasak,kimisinde meyve yasak hatta dukan gibi diyetlerde sebze bile yasak galiba. Yani tutturma olasılığınız düşük. Siz ya direk sorun dıyetınıze uygun nasıl bi atıştırmalık yapabilirim bi şey yapmasam kendimi kötü hıssedıcem diye ya da bildiğinizi okuyun her zaman misafire ne yapıyosanız onu yapın.

Ne guzel fikirler var ya hu.
Benim aklim yetmiyor
Ben diyetteyken gittigim yerlerde pasta borek olsa da kacamak yapsam derdim

Cevap veriyorum hic birsey
Kahve yaninda bitter cikolata yeterli

Bence hiç bir şey yapma, sonra yemezlerse üzülürsün, yerlerse de onlar üzülebilir bozduk diyeti diye.

aynen buna katılıyorum. ayıp olmasın diye ev sahibi masada kuş sütü bırakmıyor ama diyet yapan ve bunu açıkça belirten kişide önünde onca zahmet verilmiş şeyler dururken hiç yemeyince vicdan azabı çekiyor.

Buna brnde şahit olmuştum
Güzel oluyor bu

eğer misafirleriniz yurt dışından gelecekse, kahveyle ağırlamak hafif kaçar.
Bence çay menüsü hazırlayın. bol yeşillikli kısır, ıspanaklı börek, yoğurtlu salata, zeytinyağlı karnıbahar kızartması gibi.. tatlı olarak da sütlü tatlı tercih edersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…