- 9 Ocak 2020
- 47
- 33
- 88
- 31
- Konu Sahibi ceylinozturk
Sizin de yumurta sayısı iyiymiş benim amh da o düzeylerde ultrasonda 4 yumurta görünüyorduBen de 27 yaşındayım ve ama 0.49 ultrasonda 7 yumurtam var görünen
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizin de yumurta sayısı iyiymiş benim amh da o düzeylerde ultrasonda 4 yumurta görünüyorduBen de 27 yaşındayım ve ama 0.49 ultrasonda 7 yumurtam var görünen
Ama aslında belki ilkinde tutacak şimdi de opu için büyütürken iğneler olunuyor stres olunuyor bence tüp bebeğin en stresli kısmı burası değil mi sonra sırasıyla transfer ettir dur ama belki de çift transferle şansı artırmak istiyor doktorunuz bu durumda da bir kez çift bir kez tek koyabilir3 yumurtam döllendi 2si iyi kalite 1i orta kalite dedi doktorum sanırım biraz garantici yani çift mi tek mi transfer edilecek onu henüz bilmiyorum ama eğer çift edilirse ve tutmazsa elde hiç embriyo kalmaması durumunu yaşamamak adına havuzlama tercih etti. Çünkü elde embriyo kalmayınca tüm tedavi sonlanıyor ve baştan başlaman gerekiyor hem maddi olarak büyük bir yok hem de tüp bebek denedim ama olmadı psikolojisine girmemem adına daha garantici davranıyor ben de kendimi doktoruma bıraktım biraz fazla düşünüp sorgulamıyorum![]()
Olabilir bilmiyorum o kısımları henüz konuşmadım doktorumla bu opuda konuşacağımAma aslında belki ilkinde tutacak şimdi de opu için büyütürken iğneler olunuyor stres olunuyor bence tüp bebeğin en stresli kısmı burası değil mi sonra sırasıyla transfer ettir dur ama belki de çift transferle şansı artırmak istiyor doktorunuz bu durumda da bir kez çift bir kez tek koyabilir
Önemli olan kalite olduğu için aslında sizde de gördüğümüz gibi sayılara ne üzülmek ne de sevinmek lazımSizin de yumurta sayısı iyiymiş benim amh da o düzeylerde ultrasonda 4 yumurta görünüyordu
Tabiki öyle kaliteli olmadıktan sonra çok yumurtanın bir anlamı olmuyor ama süreçte tabi az yumurtayla başlamış olmanın stresi de kötü yumurta sayısı en azından yeterli olunca ilaç süreci biraz daha rahat geçebiliyor hepimiz kaliteli bol yumurtası olsun inşallahÖnemli olan kalite olduğu için aslında sizde de gördüğümüz gibi sayılara ne üzülmek ne de sevinmek lazım
Aslında garantici olması daha sizin adınıza olumlu. En güzel haberleri alın umarım, hangi hastanede yaptırıyorsunuz?3 yumurtam döllendi 2si iyi kalite 1i orta kalite dedi doktorum sanırım biraz garantici yani çift mi tek mi transfer edilecek onu henüz bilmiyorum ama eğer çift edilirse ve tutmazsa elde hiç embriyo kalmaması durumunu yaşamamak adına havuzlama tercih etti. Çünkü elde embriyo kalmayınca tüm tedavi sonlanıyor ve baştan başlaman gerekiyor hem maddi olarak büyük bir yok hem de tüp bebek denedim ama olmadı psikolojisine girmemem adına daha garantici davranıyor ben de kendimi doktoruma bıraktım biraz fazla düşünüp sorgulamıyorum![]()
İnşallah hepimiz güzel haberler alırızAslında garantici olması daha sizin adınıza olumlu. En güzel haberleri alın umarım, hangi hastanede yaptırıyorsunuz?
Evet sabah aç karnına 1 kaşık yiyebilirsinizMerhaba bal polen arı sütü karışımı aldım ama sabah aç karnına mı acaba?
İlk mesajımda bahsettiğim her şey geçerlidir. Yumurta rezervini artırmak pek mümkün olmasa da kalitesini olabildiğince beslenmeyle desteklemeye çalışıyoruzRezerv düşüklüğü için önerileriniz var mı acaba? Amh 0.60 yaş 41
Teşekkür ediyorumİlk mesajımda bahsettiğim her şey geçerlidir. Yumurta rezervini artırmak pek mümkün olmasa da kalitesini olabildiğince beslenmeyle desteklemeye çalışıyoruz
Bir problem var mı nedeni neymiş düşük amh ınBen de 27 yaşındayım ve ama 0.49 ultrasonda 7 yumurtam var görünen
Bilmem nedenini bilebiliyorlar mı ki bana sebep söylenmedi ben sadece ailemde de erken menopoz olduğu için diye düşünüyorum onlar bir sebep söylemedi hiçBir problem var mı nedeni neymiş düşük amh ın
Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. kendi adıma teşekkür ediyorum. ben endometriozis hastasıyım, sol yumurtalıkta iç içe geçmiş 3 cmlik kistler varmış. 3 aydır beslenmeme olabildiğince özen gösteriyorum. Mayıs ayında amh 1,54 çıktı. bu ay da tüp bebek tedavisine başladık. ilaçları yüksek doz kullanmama rağmen sağda 5 solda 3 yumurta saydı doktor kontrolde. umarım yumurta kalitem iyidir ve başarılı ilerler tedavi diye dua ediyorum. 3 veya 4 gün sonra opu var. bu süreçle ilgili farklı bir tavsiyeniz olursa dinlemek isterim. dilerim ki sizin tedaviniz de en güzel şekilde sonuçlansın.Merhabalar ben de şu an tüp bebek sürecinde olan bir diyetisyen olarak bu zorlu sürece destek olacak beslenme tavsiyelerini sizle paylaşayım dedimÖnden uyarmam lazım ki beslenme kişiseldir herkes için farklıdır vereceğim tavsiyeler herhangi bir sağlık problemi olmayanlar için geçerlidir eğer bir sağlık probleminiz varsa beslenme tavsiyeleri için önce doktorunuza sonra diyetisyeninize danışınız.
1. Beslenmenin de önünde olan bir şeyden bahsetmek istiyorum öncelikle: stres. Bu süreçte stres yani kortizon seviyelerini minimumda tutmanız gerekiyor. Kortizol seviyelerini düşürmenin en güzel yolu da hareket etmek. Tüp bebek sürecince ağır sporlar veya kardiyo önerilmez. Ben bu süreçte her gün 8-10 bin adım yürüyüş, hafif yoga (karını sıkmayacak hareketler) ve meditasyon yaptım. Özellikle nefes meditasyonu kortizol seviyelerini düşürmede birebir. Bir de uyku çok önemli. Kortizol seviyelerini düşürmeniz için saat 11-3 arası uykuda geçirmeniz gerekiyor. Size tavsiyem saat en geç 10'da telefona bakmayı bırakın. Mavi ışığa maruz kalmak uykuya dalmayı zorlaştırıyor ve uyku kalitesini düşüyor.
2. Gelelim beslenme önerilerine. Ben bu süreçte kesinlikle aç kalmamaya çok özen gösterdim. 3 ana ve 2 ara öğün şeklinde beslendim. Sabahları organik yumurta ve avokado eksik etmedim. Yumurta gelişimi ve kalitesi için en önemli şey: Protein. Günün bir öğününde mutlaka et yemeniz gerekiyor. Özellikle kırmızı et. Tavuktan bu süre boyunca biraz uzak durdum çünkü tavuklar hormonlu. Haftada en az 1 kez balık yemek gerekiyor özellikle somon. Yumurta için çok önemli. Öğününüzün birinde de yeşil yapraklı sebzeler mutlaka olmalı. Ben pişmiş sebzeden nefret ettiğim için bu açığı her gün bir büyük tabak salatayla kapatmaya çalıştım. Her gün 4-5 adet ceviz yedim yumurta için birebir. Bazen de başka kuruyemişler. Ama her gün 1 avuç kuruyemişim hep var. Bir de her gün bir ara öğünde kendim evde mayaladığım yoğurt veya kefirden yedim. Kefir, turşu gibi probiyotikler bağırsak sağlığınıza birebir. E sağlıklı bir bağırsak sağlıklı bağışıklık ve düşük kortizol seviyesi demek. Her gün en az 2 çeşit meyve yedim. Biri mutlaka muz oluyor. Meyve vitamin mineral açısından çok önemli. Her gün 1 avuç kabak çekirdeği yedim. Kabak çekirdeğini eşinize de yedirin. Hem sperm kalitesi hem yumurta kalitesine birebir. Haftada 2-3 gün yüzde yüz sıkılmış nar suyu içtim. Nar rahim kanlanmasını artırıyor oradaki hücrelere daha çok kan gitmesini sağlıyor endometriumu kalınlaştırıyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
3. Gelelim yasaklara. Bu süreçte ben kafeini tamamen bıraktım. Kafeinsiz kahve aldım ve onu içtim. Günde 1 bardak zararsız deniliyor ama ben mümkün olduğuca kafeini azaltmaya çalıştım yumurta sağlığını kötü etkiliyor. Paketli gıdalar tamamen yasak. Bu süreçte marketten aldığınuz her şeyin etiketini okumalısınız. İçinde renklendirici, koruyucu olan hiçbir şeyi almamalısınız. Ben abur cubur olarak genelde içeriği temiz kuruyemiş barları, nohut cipsleri vs yedim. Şekeri minimuma indirmeniz gerekiyor. Şeker de malesef yumurta kalitesini kötü etkiliyor. En azından canınız tatlı çektiğinde dışardan değil evde kendiniz tatlıyı yapmalısınız.
4. Ve en önemli şeylerde biri de su içmek. Yumurta sayısı, kalitesi, transfer sonrası tutunma her aşama için su elzem en az 2-2,5 litre su içmelisiniz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar aklınızda sorular varsa sorabilirsiniz :)
Merhaba, bende Amh düşüklüğü için bir süredir diyetisyen ile çalışıyordum ve aynı zamanda demir ilacı takviyesi alıyordum. Yaklaşık 1 hafta 10 günlük kabızlıktan sonra anal fissür oldum. Şuan ne durumdasınız ağrılara dayanamıyorum artıkAmin inşallah güzel sonuçlar alırsınızBir de süreciniz başlamamış galiba başlamadan önce size bir öneride bulunayım ben de sürecimi diyetisyenle devam ettirdim ama çok bir faydası olmadı yani şöyle ilaçların etkisiyle ben çok aşırı kabız oldum aşırı yani. Bu kabızlık sebebiyle de anal fissürü oldum 6 aydır onunla uğraşıyorum. Bu konuda mutlaka önlem alın
Merhabalar. Bende sizin gibi oldum çok çok ilerledi bende fissür oldum 6 7 ay ameliyat dedi doktor en son . Çok araştırdım ama ameliyat dışında çare yok dediler. İnancinz nasil bilmiyorum ama çörekotu yağı vardı evde sifasina inandım her gün o bölgeye sürdüm şuan daha iyiyim arada soguk sıkım Hindistan cevizi yağı da sürüyorum. İnşallah tekrarlamaz suanlik iyiyim. Bolca ılık suya oturun. Tedaviniz ne durumda transfer oldunuz muMerhaba, bende Amh düşüklüğü için bir süredir diyetisyen ile çalışıyordum ve aynı zamanda demir ilacı takviyesi alıyordum. Yaklaşık 1 hafta 10 günlük kabızlıktan sonra anal fissür oldum. Şuan ne durumdasınız ağrılara dayanamıyorum artık
Geçmiş olsun sizede gerçekten çok kötü bir süreç umarım tekrarlamaz özellikle böyle bir süreçte dahada yıpratıyor insanıMerhabalar. Bende sizin gibi oldum çok çok ilerledi bende fissür oldum 6 7 ay ameliyat dedi doktor en son . Çok araştırdım ama ameliyat dışında çare yok dediler. İnancinz nasil bilmiyorum ama çörekotu yağı vardı evde sifasina inandım her gün o bölgeye sürdüm şuan daha iyiyim arada soguk sıkım Hindistan cevizi yağı da sürüyorum. İnşallah tekrarlamaz suanlik iyiyim. Bolca ılık suya oturun. Tedaviniz ne durumda transfer oldunuz mu
Benim negatif oldu maalesef iki kez tedavi gördüm. Yeniden başlamaya cesaretim yok çok yıprattı beni. Geçmiş olsun size de. Yeniyle hemen bir çaresine bakın ameliyatlik olmasın. Başlamadan önce mutlaka kabızlığa çözüm bulmalısın aşırı aşırı artiyorGeçmiş olsun sizede gerçekten çok kötü bir süreç umarım tekrarlamaz özellikle böyle bir süreçte dahada yıpratıyor insanıhenüz tüp bebeğe başlamadık yaklaşık 3 ay önce öğrendik durumu doktorumuz 3 4 ay doğal yoldan denememizi istedi folikül takibi yapıyoruz şuanlık ama büyük ihtimal aralık ocak gibi tedaviye başlayacağız. Siz ne durumdasınız ?