Merhaba arkadaşlar.ışlerim iki gündür çok yoğun, bu günde devam edecek,nete giremiyorum iki gündür,
Şu bitki çaylarının kanser yapma olasılığı ürkütücü tabi ama hiç duymamıştım daha önce.
Doktorlar ve diyetisyenler sürekli bitki çaylarını tavsiye ediyorlar.
Benim oğlumu götürdüğüm profesör çocuk doktoru bile sürekli bitki çayı,ıhlamur,kuşburnu vs. içir çocuğa diyor.Bağışıklık sistemi için vitamin ve mineraller içeriyor,koruyor diyor her gittiğimde
Ama bence bitki çaylarının çeşidi de önemli,bazıları zararlı olabilir,sinameki gibi.
Bitkisel diye zararsız diyemeyiz,afyon ve eroinde bitkisel ve katkısız.
Ama çay bitkisi yeşil siyah farketmez,zekayı bile açıyor,kalbi koruyor.
Yeşil çay üç kupa fazlası değil,böbrekleri koruyormuş,yağ yakıyormuş.
Buna rağmen çok içilince bende olduğu gibi kansızlık ve demir eksikliği sonu.
Ben bitki çaylarının kanser yaptığını düşünmüyorum,ölçü çok önemli.Ama arkadaşımıza da kesinlikle hayır bu bilgi yanlış diyemem.Bu çok teknik bir konu .Kaldı ki bu konunun uzmanları bile kendi aralarında muallaktalar.Ispanağın içinde çok demir var diye yıllarca inanmadık mı?
Yumurta kollesterol yapıyor diye bize yıllarca yanlış bilgi verilmedi mi?
Herşeyin fazlası zararlı,geçen yıl uzaktan tanıdığım genç bir akrabamızı kaybettik,ölüm sebebi olarak bir doktorun beşi bir yerde çayının içindeki kekikin fazla alındığını ve böbrek ve diyer organlarının iflas ettiğini söylediler.Çok içmiş o çaydan.
Birde kekik suyunu gelip gidip bilinçsizce tüketen bir dostumuzun gırtlak sinir uçları ölmüş,çok büyük acılar çekti.Adam uzun süre yutamıyordu doktorlar anlayamamış,psikolojik diyip durmuşlar,antidepresan vermişler önce.
Sonra Hakkariden bir pratisyen arkadaş hocama sorayım demiş ,alternatif tıpla ilgileniyormuş hocası.Sürekli kullandığı bişey var mı demiş.Birtek o teşhis koymuş ,olay çok sonra anlaşılmış
Söylediğim gibi ölçü çok önemli,aşırıya kaçmak zaten her konuda olduğu gibi bu konuda da zarar.