Tarçınlı sütü akşam içtim çok lezzetli gerçektende tok tutuyor acaba kahvaltıda içsem ya da ara öğünde olmaz mı?birde dışarıdayken ara öğün ya yarım simit ve ayran yiyeceğim yada evden götürdüğüm sandviç ama insan hep aynı şeyi yerse zayıflar mı ki?
birde ben kalori azaltmak adına menüden bişeyi çıkarıyorum buda yanlışmış tam olarak yemem gerekiyormuş azaltmadan ama canın istemese bile o miktarı azaltamazmısın proton bu sorum sana :)
Merhaba jean,sakın ha sakın yememezlik yapma,diyetisyenim bana iştahımla baş edemiyorum dediğimde,ne güzel sen zayıflayacaksın herşey normal dedi,eğer acıkmıyorsan sorun çıkar dedi.
Kesin kural şu;her 2,5 saatte bir atıştırmak.Menünü yarıya indirebilirsin arada ama asla yememezlik yapma,sorunun şu şekilde cevaplayayım.Yavaş veriyorum ben dedim diyetisyenime,2 ay oldu kalori azaltmayacak mıyız dedim,hayır dedi,durduk yere metabolizmanı niye yavaşlatalım,kilo veriyoken dedi.Diyetisyenim yememenin tehlikesini durmadan söylüyor bana.Böyle azaltırsak menüyü, 58 kilodan aşağıda hiçbirşey yemeyecek misin dedi.
Yiyorsan herşey normal,acıktığın için şanslısın dedi.Menünde arada bir değişiklik yap ama sakın o öğünü iptal etme,sakın,mutlaka ye.
Diyetisyenin Dosyama koca koca harflerle yazdıkları:
1- 2,5 saatten fazla aç kalınmayacak
2-Yemek yemek için aç veya tok olmak önemli değildir.
Tarçınlı sütü ne zaman istersen içebilirsin,ara öğün seçenekleri yazayım sana;
1) Bir çay bardağı lebelebi,1 avuç kuru üzüm,
2) 1 kutu süt(200cc),4-5 kuru kayısı
3) 2 porsiyon meyve
4) 1/2 paket diyet bisküvi,ayran
5) 10-12 fındık,5 adet kuru kayısı
6)2 top sade dondurma(50-60 gr)
7) 1 fincan sütlü kahve,2 kuru incir
8)1 tane kepekli gevrek yanında 1 dilim beyaz peynir
9)1 su bardağı sütlü tatlı
Bunlar sandviçten bile kolay oluyor,işyerinde bir gevrek,leblebi,kuru üzüm,fındık,kayısı filan bulundurursan iş tamam.vereliniortak,başarılar
Benim takdir eden tüm arkadaşlarıma da asıl ben teşekkür edrim.