İnanın ben şok oldum tüp bebekle bile olmaz diye ağlamıştım kardeşimin benim tüp bebek tutmadı o ay hamile kaldı dogaldna sağlıkla da getirdi dünyayaHamilelik oluyor ama sağlıklı doğum olmaz demişlerdi bize
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnanın ben şok oldum tüp bebekle bile olmaz diye ağlamıştım kardeşimin benim tüp bebek tutmadı o ay hamile kaldı dogaldna sağlıkla da getirdi dünyayaHamilelik oluyor ama sağlıklı doğum olmaz demişlerdi bize
Ama ameliyat sonrası takviye vermediler mi ameliyat artı takviye artı yaşam tarzı düzenlenecek uyku beslenme ve eşiniz sigara kullanıyor mu bu önemliMerhaba eşim nisan ayında ameliyat oldu ve bu ay ekim ayında test verdi dna hasar testi %40 çıktı nasıl düşecek düşermiş bilmioz salı günü Dr la tekrar görüşecek ama bizim kafamız çok karıştı
DNA hasarı mu 30 ne değişik bir şey bu geriye kalan yüzde 70 sperm işe yaramıyor mu ki ve en kaliteli seçiliyor tüp bebekte varikosel sebepmiş diyorlar dna hasarına bazı erkeklerin sayı hareket düşük olmasına rağmen sıkıntı olmuyor çünkü dna hasarı yokmuş embriyo gelişimi beşinci güne kadar gittiyse bence güzel sonuçlanır Rabbim yüzünüzü güldürsün yardımcımız olsunBizde de 30 du sanırım. Tüp bebekte 5. Gün kaliteli embriyolar oluştu transferi bekliyoruz. Gebelikte sorun yaşatır mı yoksa sadece embriyo gelişiminde mi belli olur ya![]()
Maşallah demek ki doktor önemli bu konudaİnanın ben şok oldum tüp bebekle bile olmaz diye ağlamıştım kardeşimin benim tüp bebek tutmadı o ay hamile kaldı dogaldna sağlıkla da getirdi dünyaya
Doktor o ay aşılama bile olmaz sizin demiş ve doğru düzgün tedavi olmadılar kocaıs doğru düzgün vitaminleri içmedi ben buna Allah diyorum mucize diyorum bizi de bulur dilerim Rabbimden doktorlara sakın takılmayın tamam elimizden geleni yapalım ama her şey Allah’ın takdiri ona dayanalımMaşallah demek ki doktor önemli bu konuda
Evet bir yerde Allahın işiDoktor o ay aşılama bile olmaz sizin demiş ve doğru düzgün tedavi olmadılar kocaıs doğru düzgün vitaminleri içmedi ben buna Allah diyorum mucize diyorum bizi de bulur dilerim Rabbimden doktorlara sakın takılmayın tamam elimizden geleni yapalım ama her şey Allah’ın takdiri ona dayanalım
Ameliyattan sonra Dr hiç bisey vermedi evet eşim maalesef sigara kullanıyorAma ameliyat sonrası takviye vermediler mi ameliyat artı takviye artı yaşam tarzı düzenlenecek uyku beslenme ve eşiniz sigara kullanıyor mu bu önemli
Canım söyle Bıraksın. En azından bir süre. Biz tedaviye başlarken doktor şaşırmıştı eşim ağzına sürmemiş hayatı boyunca sigara . O yüzden eşinde nasıl dna hasarı olur demişti . Bak bıraksın emin sigarayı düşecek dna hasarı bir de vitamin araştırın alın . Benim eşimde en büyük sebep stres ve varikoselAmeliyattan sonra Dr hiç bisey vermedi evet eşim maalesef sigara kullanıyor
Evet stres en büyük..çok teşekkür ederimCanım söyle Bıraksın. En azından bir süre. Biz tedaviye başlarken doktor şaşırmıştı eşim ağzına sürmemiş hayatı boyunca sigara . O yüzden eşinde nasıl dna hasarı olur demişti . Bak bıraksın emin sigarayı düşecek dna hasarı bir de vitamin araştırın alın . Benim eşimde en büyük sebep stres ve varikosel
Canım merhaba bende başımdan geçeni çok kısa özetleyeyim bence kesinlikle %50 %50. Hatta erkek faktörü de bana göre kadından daha etkili. İyi bir sperm yumurtayı deler ve döllenme olur diye düşünüyorum.Morfoloji si 1.2 arasında gidip geliyor takviye bıraktığı an düşüyor işte. Ben de yaş faktörü (41) eşimde de bu sorun var. Doktorlar eşim i önemsemiyor pek hatta sperm değerleri yerlerde iken bile. Ama hiç bir zaman embriyom 5. Güne gitmedi. Hep 3. Gğnnpldu 4. Gün de 5 e giderken öldü. Kimisi diyor ki 5. Güne gitmesini sperm karar veriyor. Ama doktorlar erkeği önemsemiyor illaki bulunur içinde kaliteli sperm yumurta kalitesini söylüyor hep. Eşimde diyor ki beni düzeltme 3.5 bin le kurtulacağım ama sen en az 200 bin sin .tabi sana eğilim gösterecekler diyor. Ama bende doktor gibi düşünüyorum cnm eşim farklı bir açıdan düşünüyor
Hayırlı olsun cnm benim bu sefer yüüzn gülsün inşallah. Bizi bizden başkadı anlamıyor malesef. Eşim de aynısını diyor sen gidince beyinlerinde 200 binnyanıyor be gidince 5 bin diyor tabiki sana yönelecekler diyor. Hem erkek hemd ebadında yaş faktörü birleşince zorlaşıyor malesef cnm. Bizde yılbaşında düşünüyoruz tekrardan dua ediyorum hep gerek kalmadan kendiliğinden olsunmdiye ama bilmiyorum artık nasip bazı şeyler sanırım. Bende hiç bir sorun yok sadece yaş faktörü diyor doktor kalitesiz yumurta diyor ona da çare arıyorum doğal beslenme takviyelr egzersiz vs vs bakalım. Neler olacak cnm. 3 aydır devam ediyorum 2 ay daha devam edeceğim eğer bu sefer de olmaz sa demekkki benle ilgili değil diyeceğim.Canım merhaba bende başımdan geçeni çok kısa özetleyeyim bence kesinlikle %50 %50. Hatta erkek faktörü de bana göre kadından daha etkili. İyi bir sperm yumurtayı deler ve döllenme olur diye düşünüyorum.
Benim eşimde varikosel vardı değerleri inanılmaz kötü idi. Ağladım çok üzüldüm. Ameliyat oldu takviye verdiler 3 ay sonra gebe kaldım. Ekstra yumurta için bir şey yapmadım sadece d vitamini ve folik asit kullandım. Erkek önemli olmasaydı 3 ay sonra gebe kalamazdım. Gel gör ki buna rağmen morfoloji %2 bebeğin kalbi durdu gelişmedi. aşılama yaptık tutmadı. Tüp bebek yaptık. 14 olgun yumurtadan 5 tanesi döllendi. 3 güne 5 tanesi gitti ancak 5.güne sadece 2 tane kaldı. Sperm nasıl etkili olmaz ? Bence çok etkili bu nedenle de hep kadına yükleniyorlar. Benim doktorum da sizin doktorunuz gibi önemsemedi erkeği. Ancak döllenme oranını görünce erkek faktörü baskın olabilir dedi.
Tabi ki herşeyden önce nasip kısmet ama elimizden geleni yapıyoruz canım. Ben kasım sonunda transfer olacağım. Bakalım Rabbim ol derse olur. Ama olmayacağı varsa zaten hep bir engel çıkar. Elimizden geleni yapalım![]()
Umarım gecikmeden güzellikler sizinle olur.Hayırlı olsun cnm benim bu sefer yüüzn gülsün inşallah. Bizi bizden başkadı anlamıyor malesef. Eşim de aynısını diyor sen gidince beyinlerinde 200 binnyanıyor be gidince 5 bin diyor tabiki sana yönelecekler diyor. Hem erkek hemd ebadında yaş faktörü birleşince zorlaşıyor malesef cnm. Bizde yılbaşında düşünüyoruz tekrardan dua ediyorum hep gerek kalmadan kendiliğinden olsunmdiye ama bilmiyorum artık nasip bazı şeyler sanırım. Bende hiç bir sorun yok sadece yaş faktörü diyor doktor kalitesiz yumurta diyor ona da çare arıyorum doğal beslenme takviyelr egzersiz vs vs bakalım. Neler olacak cnm. 3 aydır devam ediyorum 2 ay daha devam edeceğim eğer bu sefer de olmaz sa demekkki benle ilgili değil diyeceğim.
Canım ameliyattan sonra birdaha ikinci kere doğaldan olmadı mı ?Canım merhaba bende başımdan geçeni çok kısa özetleyeyim bence kesinlikle %50 %50. Hatta erkek faktörü de bana göre kadından daha etkili. İyi bir sperm yumurtayı deler ve döllenme olur diye düşünüyorum.
Benim eşimde varikosel vardı değerleri inanılmaz kötü idi. Ağladım çok üzüldüm. Ameliyat oldu takviye verdiler 3 ay sonra gebe kaldım. Ekstra yumurta için bir şey yapmadım sadece d vitamini ve folik asit kullandım. Erkek önemli olmasaydı 3 ay sonra gebe kalamazdım. Gel gör ki buna rağmen morfoloji %2 bebeğin kalbi durdu gelişmedi. aşılama yaptık tutmadı. Tüp bebek yaptık. 14 olgun yumurtadan 5 tanesi döllendi. 3 güne 5 tanesi gitti ancak 5.güne sadece 2 tane kaldı. Sperm nasıl etkili olmaz ? Bence çok etkili bu nedenle de hep kadına yükleniyorlar. Benim doktorum da sizin doktorunuz gibi önemsemedi erkeği. Ancak döllenme oranını görünce erkek faktörü baskın olabilir dedi.
Tabi ki herşeyden önce nasip kısmet ama elimizden geleni yapıyoruz canım. Ben kasım sonunda transfer olacağım. Bakalım Rabbim ol derse olur. Ama olmayacağı varsa zaten hep bir engel çıkar. Elimizden geleni yapalım![]()
Olmadı canım ameliyattan 3 ay sonra gebe kaldım değerlerimiz düzelmişti çok mutlu olduk ama mutluluğumuz yerle bir oldu. Bebeğimiizn kalbi durdu. 1 hafta attı kalbiCanım ameliyattan sonra birdaha ikinci kere doğaldan olmadı mı ?
Canım üzülme kendini üzme Allaha teslim ol ama benim tavsiyem ameliyat olması. Çünkü varikosel ilerleyebilir. Benim eşimde çok ağrı oluyordu. Ameliyat sonrasında ağrıları azaldı.Kızlar yardımınıza ihtiyacım var gerçekten çünkü hani duyduğumdan beri çok kötü ağlıyorum ne yapacağımı da bilmiyorum şöyle ki zaten eşimde ikinci° varikosel var bunu söylemiştim ve iki senedir vitamin kullanıyor dnaları çok yüksek çıkmıştı ama %20’ye düşmüş ve kötü olan şu ki sayı 4.500.000 ileri harekette sıfır ve bu ileri hareket bir kere daha sıfır çıkmıştı Beş çıkıyor ondan sonra 17 çıkıyor ve zaten bu şekilde duadan şansım neredeyse yok ama benim yumurta rezervi de düşük üç tüp bebeğim olumsuz oldu yani kocam ben vitamin kullanmaya devam edeyim diyor ameliyata sıcak bakmıyor ki üç doktorda ona ameliyat olma çok değişmez falan demişler ama ben ameliyat olmasını istiyorum benim tek sorunum yumurta rezervi düşük olması ama adetlerim çok düzenli yumurtlama düzgün yani rahimde de bir sıkıntı yok ne kadar sürede düzelir bilmiyorum zaman kaybeder miyim bilmiyorum yani direkt tüp bebek mi yapmalıyım bilmiyorum hani bu konuda bir fikriniz var mı
Benim çok üzüldüm inşallah Rabbim yarım kalan sevincini tamam lamayı nasip etsin en kısa zamanda şöyle ki ben de 4:30 senedir evliyim ama üç senedir hiçbir şekilde kocam çocuk için uğraşmadı altıncı ay evliliğimin altıncı ayı ben doktora gittim ve doktor bana dedi ki senin yumurta rezervi düşük tedavi ile hamile kalabilirsin sonra rahim filminde hani her şey normal görünüyordu hala böyle bu yüzden kocamla karşı gerçekten bir kin duyuyorum çünkü yaklaşık üç sene boyunca biz Türkiye’de iken ailesi ve kardeşlerinden başka hiçbir şey düşünmüyordu sürekli onlar için kavga etmek zorunda kalıyorduk yani o kadar derin konular ki neyse ondan sonra o zamana kadar kocamın sadece üç senede yaptığı bir testi sperm sayısı düşüktü ama diğer her şey normal görünüyordu yani üç sene boyunca sadece tek problem ben de zannediyordum artık kendimden nefret ediyordum ta ki ilk tüp bebegimi geçen sene bahçeci’de yaptım yumurta rezerviim düşük ama inanır mısınız o ilk üç sene sadece bir tane doktora gittim kadın doktoruna ve o doktor rahim filminde rahminde yapışıklık olduğunu gördüğü halde bunu bana söylemedi yani başka engeller de varmış neyse ondan sonra ikinci tüp bebegimi de Katar’da yaptım biz Katar’a geldik geçici olarak ekonomik sebeplerden dolayı ama burada da maalesef tedavi doktor tüp bebek gibi şeyler çok kötü olduğu için yazın sadece gelebiliyorum tedavi için bunun haricinde geçen şubat kocamın değerlerin çok düşük olduğunu görünce zaten ben İstanbul’dayken de varikoselden şüphelenmiştim kocama ama onun aklı başka şeylerdeydi ve benimle inatlaşmıştı sonra işte ikinci° varikosel teşhisi kondu biz dedik ki zaman kaybetmeyelim benim yumurta rezervim düşük üçüncü tüp bebeğe yaptık o da olumsuz oldu Medipol mega‘da yaptık İstanbul’da ve ben yumurta rezervi düşük olsa da düzenli yumurtlayan düzenli adet gören biri olduğum için doğaldan denemeyi çok istiyorum çünkü benim kuzenim ve bir tanıdığım çok kısa zamanda hamile kaldı yumurta rezervi çok düşük olduğu halde benim eşimin değerleri çok kötü ve ben varikoselden dolayı kesinlikle doğadan hamile kaldığımı düşünüyorum ama maalesef buradaki doktorlar özellikle asla ameliyatı önermiyorlar işte değişmez değerlerin çok yükselmez gibi şeyler söylüyorlar ben de eşime Türkiye’de iyi bir Ürologa gitmesini söylüyorum hala da benimle inatlaşıyor gerçekten çok zor bir süreç yaşım geçiyor maalesef 30 yaşında başladım mücadelem 35 yaşında hala devam ediyor tabi 33 yaşına kadar umursamayan bir eşle sadece tek başıma ve asla düzenli bir ilişki yoktu hatta kavgalardan dolayı ilişkiye bile giremiyorduk düşünebiliyor musunuz sırf başkaları için yani hem psikolojik olarak hem her anlamda çok zor şeyler yaşadım bilmiyorum Allah yardımcımız olsun gerçekten ne yapacağımı bilmiyorumCanım üzülme kendini üzme Allaha teslim ol ama benim tavsiyem ameliyat olması. Çünkü varikosel ilerleyebilir. Benim eşimde çok ağrı oluyordu. Ameliyat sonrasında ağrıları azaldı.
Hangi doktor ne söyledi bilmiyorum ama varikoselden ameliyat olup doğal yoldan hamile kalanlar da var. Zaten bende kaldım doğal yoldan ancak bebek gelişmedi. Herkeste aynısı olacak değil. Benim arkadaşımın eşimde de vardı varikosel. Ameliyattan 6 ay sonra çocuğu oldu sağlıklı.Kendini yıpratma seni çok iyi anlıyorum. Tüp bebeği nerede yaptırdın ve ne kaç tane negatifin var ?
Merhaba Kaan aydos iki ilac verdi Klomen ve Ace plus selenyum verdi bunlarla düşermi acabaCanım ameliyattan ne kadar süre sonra baktırdınız teste eşim bu hafta sonuca bakacak yüksek çıkarsa ben de ameliyat olmasını istiyorum ama etkisi yok mu acaba bu dna hasarı neden oluyorsun r ve gerçekten dogaldna gebeliğe çok mu engeleşim iki sene vitamin kullandı sonuç en son 33 tü bakalım ne çıkacak
Varikosel kaçıncı dereceydi ne zamandır öğrendiniz bilmiyorum eşim iki senedir kullanıyor dna hasarı düşmüş ama hareket sayı hep kötü Kaan Aydos ne dedi size ne önerdi çok iyi bir doktormuş oMerhaba Kaan aydos iki ilac verdi Klomen ve Ace plus selenyum verdi bunlarla düşermi acaba
Anladım canım Allah yardımcın olsun ne diyim. Allahtan ümit kesilmez. Zamanı var demek kiBenim çok üzüldüm inşallah Rabbim yarım kalan sevincini tamam lamayı nasip etsin en kısa zamanda şöyle ki ben de 4:30 senedir evliyim ama üç senedir hiçbir şekilde kocam çocuk için uğraşmadı altıncı ay evliliğimin altıncı ayı ben doktora gittim ve doktor bana dedi ki senin yumurta rezervi düşük tedavi ile hamile kalabilirsin sonra rahim filminde hani her şey normal görünüyordu hala böyle bu yüzden kocamla karşı gerçekten bir kin duyuyorum çünkü yaklaşık üç sene boyunca biz Türkiye’de iken ailesi ve kardeşlerinden başka hiçbir şey düşünmüyordu sürekli onlar için kavga etmek zorunda kalıyorduk yani o kadar derin konular ki neyse ondan sonra o zamana kadar kocamın sadece üç senede yaptığı bir testi sperm sayısı düşüktü ama diğer her şey normal görünüyordu yani üç sene boyunca sadece tek problem ben de zannediyordum artık kendimden nefret ediyordum ta ki ilk tüp bebegimi geçen sene bahçeci’de yaptım yumurta rezerviim düşük ama inanır mısınız o ilk üç sene sadece bir tane doktora gittim kadın doktoruna ve o doktor rahim filminde rahminde yapışıklık olduğunu gördüğü halde bunu bana söylemedi yani başka engeller de varmış neyse ondan sonra ikinci tüp bebegimi de Katar’da yaptım biz Katar’a geldik geçici olarak ekonomik sebeplerden dolayı ama burada da maalesef tedavi doktor tüp bebek gibi şeyler çok kötü olduğu için yazın sadece gelebiliyorum tedavi için bunun haricinde geçen şubat kocamın değerlerin çok düşük olduğunu görünce zaten ben İstanbul’dayken de varikoselden şüphelenmiştim kocama ama onun aklı başka şeylerdeydi ve benimle inatlaşmıştı sonra işte ikinci° varikosel teşhisi kondu biz dedik ki zaman kaybetmeyelim benim yumurta rezervim düşük üçüncü tüp bebeğe yaptık o da olumsuz oldu Medipol mega‘da yaptık İstanbul’da ve ben yumurta rezervi düşük olsa da düzenli yumurtlayan düzenli adet gören biri olduğum için doğaldan denemeyi çok istiyorum çünkü benim kuzenim ve bir tanıdığım çok kısa zamanda hamile kaldı yumurta rezervi çok düşük olduğu halde benim eşimin değerleri çok kötü ve ben varikoselden dolayı kesinlikle doğadan hamile kaldığımı düşünüyorum ama maalesef buradaki doktorlar özellikle asla ameliyatı önermiyorlar işte değişmez değerlerin çok yükselmez gibi şeyler söylüyorlar ben de eşime Türkiye’de iyi bir Ürologa gitmesini söylüyorum hala da benimle inatlaşıyor gerçekten çok zor bir süreç yaşım geçiyor maalesef 30 yaşında başladım mücadelem 35 yaşında hala devam ediyor tabi 33 yaşına kadar umursamayan bir eşle sadece tek başıma ve asla düzenli bir ilişki yoktu hatta kavgalardan dolayı ilişkiye bile giremiyorduk düşünebiliyor musunuz sırf başkaları için yani hem psikolojik olarak hem her anlamda çok zor şeyler yaşadım bilmiyorum Allah yardımcımız olsun gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum