Dnmz olmadan boanyoruz

Öncelikle sunu söylemek istiyorum eşinin ailesine he rgün gitmişsin destek olmuşsun bu bir hata bu kadar iyi olmak bu zamanda gereksiz...daha düğün olmadan eşi olmuş sayılmazsın aranızdaki nikah sizi baglamıyor bi kadın ve erkeği aynı yatak özel seyler paylaşmak baglıyor..eşin bu baglılığa kavuşmadan ipler kopmuş...şu an ise yapacagın tek şey beklemek maalesef...eşinin ailesi böyle bi şeye sebep olmuşsa yazıklar olsun..cidden baska bi yerden cıkar..günahtır yuva yıkmak..
kendini söyle teselli edebilirisn ancak bu adam bu kadar ana baba sözündeyse işin bi ömür zor olurdu..her sey nasip bi de....lütfen üzülme kaderde ne varsa o oluyor..Allah yarıdmcın olsun..

kesinlikle katiliyorum..
cok üzüldüm..bu belirsizlikle beklemek cidden cok kötüdür..elinden geleni yapmissin sen..
eger akli basinda,kendi karalarini verebilcek kadar olgun bir adamsa elini alnina koyar düsünür..herseyin düzelecegini ümit ediyorum..
insallah hakkinda hayirlisi olur...
ama inan canim,eger düzelirse araniz en azindan karsindaki insanlari tanimis olacaksin,ona göre davranacaksin..

bazi insanlarimiz icin yurtdisi dendigi zaman cok iyi bir hayat sunulacak gibi omurboyu mutlu yasayacaklarini saniyorlar.bu ister aileler olsun ister genc kizlarimiz ister genc erkeklerimiz olsun herkes icin boyle .yurtdisi denildigi vakit daha liseyi yeni bitirmis 18lik kizlarimiz geliyorlar anne baba kardes hepsi turkiyede kocasinin evine geliyor ama o gelis butun hayallerin yikilisi.gencecik hayatlarin pismanligi.cok gordum duydum sahit oldum.

e:(
Ah arkadaşım,gerçekten talihsiz bir olay Rabbim güç kuvvet versin sana.
Bilhassa yurt dışına çıkacak arkadaşlarda bu önceden nikah kıyma olayı çok yaşanıyor,çünkü prosedurler bunu gerektiriyor.
Ve bu bekleme süresi hakikaten çok riskli,sonu gelir mi gelmez mi meçhul
Mutlaka iyi niyetlerle,güzel hayallerle yola çıkılıyor herkes tamamına ermek,o mutluluğu yaşamak ister ama aradaki mesafelerr bazen kötü netice veriyor,nifak tohumları baş gösteriyor
Ayrılıklar anlaşmazlıklar hatta çok büyük kul hakkı olan iftiralar çıkıyor..:(
Tam düğün üstü böyle birşey yaşamak zor Allah cc elinizden tutsun Onun izni ile olan herşeyde hayır vardır gün doğmadan neler doğar demişler.
Umarım en hayırlısı olur,dualarımız seninle.

cok uzuldum canim
herseyin hayirlisi uzme kendini hakkinda hayirlisi olsun
ama cok kizdim eger ailesinin dedigine geldiyse nasil evlenmeye karar vermis herseye ailesi onay veriyo demekki ailesinin agzinami bakiyomus danisirsin ama severken ayrilmak ne demek....

senağlama
Çok kötüyüm kızlar, eşim yurt dışında yaşıo 5 ay önce nikahımız oldu düğün için işlemlerin bitmesini bekliyorduk.İşlemler bitti düğün salonu tutuldu. Eşim ailesi burda bana her gittiğimde laf soktular ben büyüklerime saygısızlık yapmadım ama eşime anlattım yaptıklarını , bu 5 ay ay boyunca sürekli gittim aradım . Cenazeleri oldu ailemle gittim annesinin yanında kaldım . Şimdi eşimi soğuttular beniçok seven bi dediğime hayır olmaz demiyen eşim benden boşanmak istiyor. Bu acı çok kötü Allah kimseye yaşatmasın geçen pazar düğünde neler yapacağımızın balayının hayallerini kuruyoduk bana çarşamba günü boşanalım dedi ama ağlıyodu beni sevmiomusun dedim seviyorum dedi. Ailesi bundan sonra düğün yapsa bile kimsenin gitmeyeceğini söylemiş. Sonra biraz düşünmesini istedim bana bikaç gün sonra bana düşündüm taşındım boşanalım dedi. ne yapacağımı şaşırdım biliorum zaman en iyi ilaç ama dakikalar geçmio. En güzel günlerimi yaşayacağımı beklerken şimdi boşanıyorum. Çok kötüyüm
böyle yapacaktıda ne halt etmeye nikah kıymış.ailesini bilmiyomuydu sanki.sana yazık olmuş.çok üzüldüm.
bi yandan da ilersi için daha iyi olmuş.Allah acını hafifletsin ve sana değer verecek insanı biran önce çıkarsın karşına.
bu saatten sonra onla düğün yapsan da o ailesinin sözünden çıkmaz inan bana.mutsuz olmak niye bu dünyada sonunu bile bile.

yaşadığın gerçekten de çok çok zor bir durum
şu an bende nikahı olmuş ve düğünü için gün sayan biri olarak kendimi yerine koydum herhalde seninde dediğin gibi ahım yerde kalmazdı....
hakkında hayırlısı olsun canım....

bazi insanlarimiz icin yurtdisi dendigi zaman cok iyi bir hayat sunulacak gibi omurboyu mutlu yasayacaklarini saniyorlar.bu ister aileler olsun ister genc kizlarimiz ister genc erkeklerimiz olsun herkes icin boyle .yurtdisi denildigi vakit daha liseyi yeni bitirmis 18lik kizlarimiz geliyorlar anne baba kardes hepsi turkiyede kocasinin evine geliyor ama o gelis butun hayallerin yikilisi.gencecik hayatlarin pismanligi.cok gordum duydum sahit oldum.

hikaye çoğunluk böyle değil mi ben de çok duyuyorum
yakınlarımdanda şahit olduklarım var
arkadaşımızda malesef bunlardan biri olmuş

hikaye çoğunluk böyle değil mi ben de çok duyuyorum
yakınlarımdanda şahit olduklarım var
arkadaşımızda malesef bunlardan biri olmuş

evet canim aynen oyle.o gencecik kizlarimiza yazik oluyor.
birinin universite hayalleri varmis hatta tip fakultesini kazanmis .ama yurtdisindan babasinin eski arkadaslarindan biri ogluna isteyince aile kizim git yurtdisinda sirtin yere gelmez hayatini kurtar diye bu kizimiz kabullenmis.anne baba aklina girmis yani.daha 19una yeni girdi.geleli bir yil dolmadi esi yapmadigi eziyeti birakmadi kiza olmadik hakaretler sen benim yanima yakismiyorsun yabanci arkadaslarimla uyusmuyorsun ben seni istemiyorum koylu gibisin vs..hakaretler siddet dayak vs...eziyet kiz bin pisman aile ise oglundan yana.burada yetisen gencler zaten iki kultur arasinda tikaniyorlar.aileler sahiplenmiyor cocuklarina. yanlislarini duzeltmiyorlar.

benim tavsiyem herkes kendi bulundugu yerde olmali.
bazi seyler yasaniyorsa vardir bir hayir.
zaten ailenin sozunden cikmiyorsa gelecekte olucaklari allah bu arkadasimiza gosteriyor gozlerini acmak onun elinde.
akilli davranirsa kazanir.
kendisine yazik etmemeli.

canım benim gerçekten üzücü bir durum dediğin gibi zaman bekle gelsin öyle ha demeye boşanılmaz zaten bu arada bu durumu ailene anlatma aksi halde durum düzelince ailen gurur meselsi yapabilir umarım herşey yoluna girer

kızlar destekleriniz düşünceleriniziçin çok teşekkür ederim . ben 29 yaşındayım evleneye ikimiz karar verdik aileler tanşmıodu önceden hatta türkiyeye gelmeyi bile kabul etmişti ben istemiodum çünkü ama kriz çıkınca orda yaşamak daha mantıklı gelmişti bende okula gidip dil öğrenip sonra meslek okuluna gidecektim bunlardı düşüncelerimiz.Ailem onu kendi kardeşim gibi sevmişti tanıştırdığım herkes sevmişti onu hepşmiz güvenmiştik o beni yüzüstü bıraktı şimdi bana yurtdışı olayı barışsakta benden bişeyleri aldı ve yeniden düşünmemi sağladı herşeyde bi hayır vardır bekleyip görücem ama bunları hakedecek hiçbişi yapmadım ben

kızlar destekleriniz düşünceleriniziçin çok teşekkür ederim . ben 29 yaşındayım evleneye ikimiz karar verdik aileler tanşmıodu önceden hatta türkiyeye gelmeyi bile kabul etmişti ben istemiodum çünkü ama kriz çıkınca orda yaşamak daha mantıklı gelmişti bende okula gidip dil öğrenip sonra meslek okuluna gidecektim bunlardı düşüncelerimiz.Ailem onu kendi kardeşim gibi sevmişti tanıştırdığım herkes sevmişti onu hepşmiz güvenmiştik o beni yüzüstü bıraktı şimdi bana yurtdışı olayı barışsakta benden bişeyleri aldı ve yeniden düşünmemi sağladı herşeyde bi hayır vardır bekleyip görücem ama bunları hakedecek hiçbişi yapmadım ben

ya durupdururken es adayinizin boyle bosanmak istiyorum demesi hic normal degil.diyorsunki hicbirsey yoktu (problem olarak)ee bu adamin derdi ney o zaman.demekki dusundu tasindi zorluk cekecigini anladi belkide dil zorlugu vs.bunlari yasamani istemiyor ugrasmak istemiyor cunku yurtdisinda esine bagimli duruma geliceksin cok zor hersey hoppp diye gelismiyor.
kanadanin nersinde esin???

Flowers ne dsiyeceğimi bilemiroum, çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca... ama ne olur koyverme kendini, hayırlısı böyleymiş de geç... evlendikten sonra gerçek yüzlerini gösterseler daha kötü olurdu, yol yakınken böyle olması senin için daha iyi olmuş bence... hayat kötü sürprizler kadar güzel süprizlerde hazırlıyor bizim için... bu insanları çıkar hayatından, karamsarlığa kapılmadan allaha teslim ol ve bekle, karşılığını alacaksın inanıyorum... bol şans diliyorum canım ne olur şunu unutma, sen çok kıymetlisin herkes kendince kıymetli, sen izin verdiğin kadar karşındaki seni üzebilir... kıymet bilemeyen insanlarla görüşmek zorunda değilsin... nişanlında basiretsiz bi erkekmiş belliki... böyle insandan koca olmaz... ilerde daha iyi anlarsın bunu...

Canim hakinda herseyin hayirlisi diyorum ilk once ve sonrada benim aklima gelen sey ailelerle ilgili oldugunu sanmiyorum , bence buldu yeni birini !!..nerden cikardin baska biri oldugunu dersen dusun 30 yasinda bir erkek nikahlaniyor dugun gununu beklerken ailesi aman kiz soyle ailesi boyle laflari ile biz bosanalim olmuyor boyle diyorsa ya salak yada akli yok, aksi takdirde sorunu konusacak haletmeye calisir hallolmayacak bir sorunsa ayrilalimi haledemiyecegiz biz bu sorunlari demesi gerek...
dusun 30 yasindan sonra yeni birini bulacak anlasip anlasmadigini anlamak icin zaman gerekecek ve evlenecek sonrada cocuk yapacak bunlar icin en az 5 sene gerek dusun hangi akli basinda bir erkek 35 yasindan sonra hayata yeni baslamak ister? tam guzel duzenini kurmus sevdigi bir genc kiz bulmus kacirmak istermi ?? .. haa bulur yeni birini aileyi mahane eder bosanalim der ve zeytin yagi gibi cikar yukari yada ciktigini dusunur ... Allah islah etsin onuda, sanada hayirlar versin canim seni hak etmiyorsa ta oralara gidip senelerini bosa gecirdikten sonra bosanmak yerine yol yakinken donmek en iyisi .....

Canım sürekli beni seviyor diyorsun,bu sevgi değil seven insan kimsenin lafıyla sevgisinden vazgeçmez.Seven erkek sevdiğine sahip çıkar inanki ortada sevgi yok.Evlenmeden dul kaldım diyorsun bunu kafana takma sen dul değilsin sadece yurtdışı olunca erken nikah yapmak zorunda kalmışsın pasaport ve vize yüzünden inan buna bizim türk erkeklerinin bir şey diyeceğini sanmam sadece nişanlılık geçmiş başından.Sakın üzülme arama ama mahkemede hakkını ara diyeceğim ama onuda boş ver uzar iş o yüzden tek celsede bitir olayı sakın sakın hiç bir şekilde nişanlın ve aile ile asla muhatap olma.Eğer seni arasa deki ona bende bu işi beynimde bitirdim boşanma davasını aç tek celsede bitirelim de ve allah yolunu açık etsin de.Eğer tekrar dönmek isterse asla dönme sana bu insandan ne mutluluk nede hayır gelir.▄▄█▒▌♥SAĞLICAKLA KAL♥ ▐▒█ ▄ ▄ ▄▄█▒▌ ▐▒█▄▄ ▄▄█▒▌♥▐▒█▄ ▄ ▄▄█▒♥ÜZÜLME♥▐▒█ ▄▄ ▄▄█▒▌▐▒█▄▄ ▄▄█▒▌ ▐▒█▄▄ ▄▄█▒▌▐▒█▄▄ ▄▄█▒♥ ▄▄█▒▌ ▐▒█▄▄

çok ama çok zor bir durum daha gelinlik giymeden boşanmak ne denilebilirki hayırlısı ne ise o olsun

Annesinin,ailesinin güdümünde bir adam çocuktur,şimdi olmasaydı ileride canınız yanacaktı belki de :1no2:
O yüzden her şeyde bir hayır var diyelim..

Canım, benim anladığım kadarıyla sen ailesiyle aranda olan biten her şeyi şikayet şeklinde eşine anlatmışsın. O da bir noktadan sonra, daha şimdiden bu kadar şikayet, sorun varsa ileride neler olmaz diye umutsuzluğa kapılmış olabilir. Bilmiyorum doğru mu anlamışım ama eğer sen gerçekten olan biten her şeyi eşine aksettirdiysen onun bu ayrılık kararında senin de büyük payın var demektir. Bi de adam dünyanın öbür ucunda, eli kolu da bağlı, belli ki pes etmiş kendi çapında.

Olan şey çok üzücü, keşke böyle olmasaymış, onca umut, emek, bu kadar olmaması gereken bir sebepten yıkılmasaymış. Ama eşin üzerinde cidden ona boşanmayı düşündürecek kadar bir baskı oluşturduysan bu noktaya gelmeniz çok da anormal değil.

Belki de ailesiyle senin bilmediğin konuşmalar yaptı... belki seni savunmaya kalktı... belki olayın özünü anlamaya çalıştı ve o esnada bir yandan sen bir yandan ailesi, bir yandan mesafe... oralarda olanı biteni kafasında iyice büyütmüş, çaresizliğe düşmüş ve bitsin bari diye düşünmüş olabilir. Erkekler bu konularda arada kalmaktan, anneden eşi, eşten anneyi dinlemekten ciddi oranda bunalırlar. E bir de onca mesafe var tabi.

ınan seni üzmek, kırmak için yazmıyorum bunları, gerçekten üzüldüm, severken ayrılmak çok kötü. ınşallah olmaz böyle bir şey.

Ama ben hiçbir şeyin tek taraflı olmadığına inananlardanım. Zaman zaman çuvaldızı kendimize de batırmak, özeleştiri yapmak zorundayız. Eğer bu konuda pay sahibi olduğunu düşünüyorsan kendini eşine daha iyi ifade etmek zorundasın.

Back
X