Dnnz zamannda iinizde kalanlar

dolphins

gelecegi görebilsem
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
270
0
96
Diğer
ben o zamnlar hic uzerınde durmadığım seylerin eksikliğini o kadar duyuyorum ki...mesela kınamda fotoya gitmememin düğünümde sadece uç poz fotoğraf çekilmemin...birsürü şey ...çeyizimi bile abimler evime taşıdı...oğlan evinden kimse gelmedi...nisanlyken esım ve aılem cok fazla sorun yasadı..esım o kadar kafasına gore hareket ederdıkı..babamda aksıne...kurallara uygun...aılesıyle anca ıkı defa kalkıp gelmıstır...bana hediye gelen sacma sapan eskı zamandan kalan uc bes parca esya...hıcbırını kullanamadım kayınvalıdeme gerı verdım.evlendıkten sonra...nişanlıyken esımın hicbir akrabası bırak hedıye getırmeyı ıhtıyac sormayı...hatrımı bıle sormaya gelmedı..nikahımdada cok sorun yasadım kınamdada düğünümdede.düğün günü esım bana yıne küstü.neymiş efendim damatlık aldık ama ıcıne yelek almamısız.aksama kadar küs kaldık.kınamdada dügünümdede kuafore oglan evinden kimse gelmedi.beni ablam kuafore goturdü.almaya geldı ama ıcerı bıle gelmedı.hep bı kosturmaca stres...hiçbirseyin tadını cıkaramadım.evlendim..yine evlli oldugumu yeni gelin oldugumu hiçbirzaman anlamadım.o zamanlar ustunde durmadıgım seylerın sımdı ıcıme ne kadar oturdugunu anlıyorum.bu haytta bır defa yasanır.hayatının sayılı bırkac gunu...aslında olesıye yasamak tadını cıkarmak lazım.bıraz olsun buyuklerı dıınlemek lazım.esımı cok sevmeseydım bunlara asla katlanmazdım.ask derler ya gozleri kör edr.ama aradan zaman gecipte gözlerin acılınca görürsün ki...neleri kaybetmişsin.ben yasadıgım sorunlar yuzunden asla o zamanları dugunumu falan hatırlamak ıstemyorum.hala böyle dugunlerde mutlu gelinleri damatları görünce içim bir tuhaf olur.ben esımın kaprıslerını dugunumde bıle yasadım ....en guzel gunumde...aslında adı en guzel gun...ben ne acı kı..hatırlamak bıle ıstemıyorum.sımdı den dua edıyorum..kızım herseyı gonlunce yasasın...

geçenlerde kayınvalidem 30 sene geçmesine rağmen düğünündeki aksilikleri anlatıp ağladı.. demek ki 30 yıl geçse de unutulmazmış. yalnız kendisi de benim nişanımın içine etmişti. eşimle o an göz göze gelmeseydik neler derdim neler, onun hatrına sustum ama tam yeri gelmişti. aman neyse..

düğününde herşeyin mükemmel olduğunu söyleyeni hiç duymadım ben. hep eksiklikler olacaktır. önemli olan sizin evliliğiniz içindeki huzurunuzdur. tabiki her genç kızın rüyasıdır hayalidir. biz hep büyüyünce gelin olacak ve o gün prenses olacağızdır. hayal kırıklıklarımız prenses olamayaşımızdan. ama olsun iç huzurunu ben şahsen hiçbirşeye değişmem..

şöyle bişey önerebilirim. bir yakınım evliliğinin 25. yılını kutladı. davetiye bastırdılar yemek organize ettiler. evlilikleri boyunca çekindikleri mutlu anıların fotoğraflarından bir slayt yaptılar. fotoğrafçı geldi o gün aynen bir düğün gibi..
daha bilinçli , çocuklarıyla beraber yen ve unutulmaz bir düğün gibi.. ardından ikinci balayına çıktılar.
düğününüzdeki eksikleri ikinci bir düğünle kapatamaz mısınız:hulya:

o telaşla nikah şekerini unutmuşum bi bu içimde kaldı..herşey mükemmeldi bunun dışında

Benim de içime çok şey yaradır kayınvalidem nişanımda yapmadık inat bırakmadı ,nişanda fotoğrafçıya gidemedik, nişan lafını duyunca hep hüzünlenirim düğün o zaman istememiştim şimdi çok pişmanım bi düğün pastam olmadı, evim başka şehirde olduğu için çeyiz serme olayım olmadı,nihah ve kına resimlerim de çok az o kadar sıkıntılı zamanlardı ki ne olursa olsun yeterki bitsin dedik .Eşimle içimize yaradır çok şey yaradır inşallah bi oğlumuz olursa eşimle öyle bir sünnet düğünü yapacağız ki içimizde ne kaldıyda orada yaşayacağız.

Benim de içimde kalan çok fazla şey var..Genelde düşünmemeye çalışırım..Çünkü düşündükçe kafamda dahada büyüyor herşey..

Oğlumun sünnetine saklıyorum bazı şeyleri..Allah nasip kısmet ederse çok güzel bi yerde, yemekli bi sünnet düğünü yaptırıcam..Bembeyaz bi elbise giyicem..Gerçi gelinliğim güzeldi ama olsun: )

benimde içimde kalan şeyler var hala aklıma gelir bazen ama kendime kızarım yaptırabilecek pozisyondayken sustuğum için...mesela kayınvalidem gelinliğime karıştı eşimle çok beğenmiştik yok ben o gelinliğe okadar para vermem dedi benden habersiz modelini değiştirmiş ama sonunda baktım daha pahalıya geldi güzeldi gelinliğim aslında, ama şimdi olsa orda çıngarı çıkartırdım, almıyomusun ben gidiyorum evlenmiyorumda der b....k gibi bırakırdım onu orda..maddi imkanları olduğu için böle söylüyorum maddiatı olmasa zaten gidip daha pahalısını sırf kendi istiyo diye almazdı...bide eşim askerdeyken 18 ay saz çaldılar eşim geldi evlenicez evin içi hala yapılı değil nasıl boşalttılarsa öle kaldı düğüne az kalıncada yetişmedi banada onun eski mutfağı,banyosu kaldı.:1shok:..anne nolcak deyincede aceleye geldi yaptıramadık dedi...salak kafa desene 18 ay ne halt ettiniz yazlıkta fink atacağınıza istanbula gelip evin yüzünü gözünü toplasanıza diye...ama insan o zamanlar göremiyo demekki bazı şeyleri işte tam düğün üstü zaten aman diyosun

Boşver hayatım, geçmişe değil...geleceğe bak. Kim 4*4lük yaşamış ki hayatı? Hepimizin, herkesin içinde kalan bazı istekleri olmuştur, inşallah önünüzdeki yılları büyük mutluluklarla yaşarsınız ve bu tatsız konular aklınıza bile gelmez.

valla tatlım o kadar cok sey varki içimde kalan... tek gonlumce olan sey gelinliğimdi.. o konuda içim rahat..ama düşünmüyorum eskisi gibi. ayrıca şimdi içimde oln ne varsa pat pat soyluyorum tutamıyorum içimde...keşke ozamanda soyleseymısım..eşimden ve ailesinden hiçbirşey istemedi ben ve ailem.. bir tek yuz gorumlugu istedim. onuda aldı. şimdi düşünüyorumda eger isteseymısım alınacaktı herhalde diye

hanımlar bizde herşeyimizi eşimle birlikte yaptığımız için hiç bir eksiğimiz olmadı ,nişanımız, evimiz herşey istediğim ve ailemin istediği gibi oldu
telli duvaklı çıktım evden,
birten davul ve zurna ile çıkayım isterdim.o olmadı davul zurnacı bulamadık,yoksa onunda parasını verip yapacaktık

amaan hayatta o kadar büyük dertler var ki..bunlar gelip geçici şeyler..
allah sağlık problemi vermesin huzur sağlık mutluluk olsun yeter...
yok fazladan 3-5 fotograf,çeyiz..vs bunlar maddedir ve hayatınızı maddelere odaklarsanız her zaman keşkeleriniz ve mutsuzluklarınız varolur.
evet insan iyisi olsun istediği gibi olsun ister hep olmayınca da içinde kalır ve paylaşmak istemişsiniz bu yüzdn anlıyorum ama eğer şuan mutluysanız eşinizle ailenizle sorununuz yoksa sağlığınız yerindeyse "ahh keşke şu da olaydı" diye ağlanmayın içinizi karartmayın sıkmayın canınızı.
belki alakasız olacak ama benim böyle maddesel problemlerim olduğunda cerrahpaşada daha yaşı gelmemiş bebeklerin 3. ye 4. y beyin ameliyatları geçirdiği,o can acısıyla ağlamaları gelir aklıma..( bir arkadaşımdan dolayı orada bulunmuştum)

Bizimde her seyımız kendı ıstedıgımız gıbı olduğu ıcın ıcımızde bır sey kalmadı allaha cok sukur.Her seyımız usuluyle oldu.Insallah kızım olursa onunda benım gıbı bır hayatı olmasını cok ıstıyorum ınsallah...

cok sorunlu bır dugunum olur benım dıye hayal ederdım hep
annemle babam ayrı nasıl bır arada buluncaklar ısterler mı ıstemezler mı...
hatta dugunden once benım kımden nasıl ısterler dıye cok dusunurdum
ama Allahıma bınlerce sukurler olsun kı dusunduklerımın hıc bırı olmadı
annemde kaldıgım ıcın annemden ıstedıler
babamlara ısteme olayından bır kac gun sonra gıttık
babam ve cevresı ıcın gunduz nıkah yapıldı
annem ve cevresı ıcınde aksamına dugun
hersey cok guzeldı hıc bır sorun olmadı...perı masalı gıbı...

bende aynı şekilde sağlık ile ilgili durumu göz önünde bulundurup
şükrederim.

benimde hiç bir sorunum olmadı.herşeyim istediğim gibi oldu.

gönül isterdiki en güzeli olsun;40-50.000 ytl lik düğün yapalım,küçük bir saraya ev kuralım;eşyalarım antika olsun o saraya layık şekilde..şakkıdı
yani gönül ister de ister..sonu yok bunun..
şartlarının en güzeli oldu.zorlanmadan,boçlanmadan,alnımızın akıyla çıktık heşeyin içinden.gerek benim ailem gerek eşimin ailesi..
Allah sağlık sıhhat huzur versin arkadaşım.gerisi gerçektende boş.
inan yukarda saydığım o sosyete düğünlerinden birini yapsaydım eminim bu kadar huzurlu olamazdım.çünkü şu anda dibimde yatan adam;ayağıyla bacaklarımı ısınmak için sarmış horul horul uyuyan adam olmazdı belkide..:asigim:

kızım ve kocam yanımda olsun;gerisi boş..opuyorumnanaktan

Düğünüm istanbulda olmuştu bizde ankarada oturuyorduk baba evinden çıkamamanın üzüntüsünü yaşamıştım bende...
Birde o telaş içinde fotorağçıya gidilemedi gelinlikle resim çekilemedi çok içime oturmuştu bu olay sadece düğün salonunda çekilen resimler vardı.
Eşimle her konu açıldığında oda çok üzülür...

Benimde düğünümde aksilikler olmuştu.ıçimden hiç çıkmayan ve çıkmayacak durumlar oldu.
Elbette birlikteliğe giden yolda bütün aşamalar (söz,nişan ,hediyeler ,çeyiz ,fotoğraflar ,kına ,düğün ,balayı vs) ve bu aşamalardaki olayların düzenli ,isteğinize göre olması önemlidir....
Zamanla evlilik sürecinde bu eksiklikler eşlerle tartışmayada neden olurlar.
Ama evliliğimin ilerleyen yıllarında öyle hayal kırıklıkları ,öyle acılar yaşadım ki....
Hiçbirisi önemli değilmiş diyorsun....
Önemli olan eşinin sana değer vermesi ,kıymet vermesi ,sevgisinin devam etmesi, iletişiminizin iyi olması ,birbirinizi anlıyor olmanız ,çocuklarınla ,eşinle huzur içinde yaşamanmış...
Gerisi boş...
Eğer eşinizle büyük sıkıntılarınız yoksa boşverin geçmişe yönelik yaşanmışlardan sıkıntı çıkarmayın ........derim...............
Hayatınızın ve evliliğinizin tadını çıkarın...

benimde gelin arabası ile çekilmiş bir fotom yok. o içimde kaldı eşime canım sıkıldıkça dilime dolarım bu olayı.. birde gelinliğimi almak için beni tanıdıklarının bir dükkanına götürdüler halbuki ben neler hala ediyordum dükkan dükkan gezicektik.. gelinliğimi beğendim ama sandık yaka istemiyordum hatta sırt kısmı biraz açık istiyordum.. olmadı.. benim kızım olursa ona diyeceğimki "kızım ne istiyorsan söyle eğer dediklerin istediklerin yerine gelmezse nişanı at ben arkandayım" haa benim ailemde arkamdaydı hep ama nişan atmak çevre tarafından hoş görülmüyor ve bunlara ammmaann deyip geçiyorsunuz o an.

içimizde kalan olmaz mı yaa,
şimdi evlenenlere bakıyorumda her bişe dört dörtlük,
mesela kuaföre götürmediler,
kaınvalidemin saçını kesen eskiden kuaför olan biri geldi saçımı yaptı,
cahillik işte ne kabul edersin dimi,
düğünümde türban taktıım için stüdyo fotolarımda kapalıyım,
mesela kına gecemden ,şöle saçım yapılıyken bi tanecik fotom yok,
bide gelin arabamı hiç göremedim,son anda hazırlanıp gelmşti,
evden çıkarken pek bi hüzünlendim,hiç hatırlamıyorum,
eşime diyorum,insan bi fotosunu çeker bari onu görürdüm...

benım dugunumde hiç gülen bı ıfadem yok :çok üzgünüm:
cok kötü seyler yasadım anlatsam kıtap olur :çok üzgünüm:
cd lerı anneme verdım sen sakla benım evde durdukca ızler uzulurum dıye :çok üzgünüm:

ama sonrası guzel oldu cok sukur eşimle mutluyum :asigim:

dügünüm yurtdisinda oldu gerci sagolsun babacim TÜRKIYEdede hem kinami hem dügünümü salon tutup yapmasina ragmen,yurtdisindaki dügünüme ve kinama gelmeyislerine cok üzülüyorum.hala icimdedir simdiki aklim olsaydi asla ailem olmadan dügüneme gitmem derdimm.ama gecti neyapalim unutmak lazimm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…