bekar oluşuma rağmen,çok yerinde bi konu olmuş..
benim şimdiden plan yapmama rağmen düğünümde içimde kalacak çok eksik olacak..hayallerim vardı o gün için ama yer ve imkanlar dahilinde daha farklı bi düğün olacak.ben izmitteyim,e.arkadaşım istanbulda çalışıyo ama ailesi bandırmada.. neymiş efendim nerde oturursak oturalım düğün yine bandırma da olucakmış.. dğün gecesi artık bi otele mi gideriz naparız. oysa ben gelinliğimle kendi evime girmek isterim.kendi eşyalarımı kullanmak.. ilk gecemizi herkesin kaldığı bir otel odasında geçireceğimizi düşünmek deli ediyo beni.. :umursamaz: en önemlisi de hiç bi arkadaşım ve çevrem düğünümde olmıcak. 5 saatlik yola kimse gelmez mafoldumben gelselerde dönmek sorun olur gecenin bi vakti.. of offf niye herşey yolunda gitmez ki
düğün günü hiç bişey yemedim .sabah evden çıkmadan iki lokmayla kuaföre gitmiştim akşam 8 e doğru fotoğraf sütüdyosundan zor çıktık.başım ağrıdan çatlıyodu .eşimin ailesinden kimse benimle ilgilenmedi.düğün salonuna girdiğimizde fazla kalabalık değildi moralimiz bozulduğu halde gülümsüyorduk.
düğünde takı merasimi sonunda görümcem eşimin üstündeki takıları almaya çalıştı .verirmiyim hiç gerginlik oldu.
Eşimin kolasına fazla votka koymuşlar biz düğün sonunda fotoğraf bile çektiremedik .eşim 1 saat kıyafetlerle duşun altında kaldı.
Kaynanam aşağıda akrabalarına yemek veriyodu .bizim eve yiyecek koyacaktı bi lokma koymamıştı.annem ne olur ne olmaz diye bisküvi koymuştu .onları yedim
Düğünün ertesi günü görümceyle kaynana eşime takıları soruyolar kavga ettik.
Ogünden beri konuşmuyom.
kendi düğünümden sonra ilk gittiğim düğünde ağladım kendi düğünüm geldi aklıma.halada etkileniyorum
bende aynı şekilde sağlık ile ilgili durumu göz önünde bulundurup
şükrederim.
benimde hiç bir sorunum olmadı.herşeyim istediğim gibi oldu.
gönül isterdiki en güzeli olsun;40-50.000 ytl lik düğün yapalım,küçük bir saraya ev kuralım;eşyalarım antika olsun o saraya layık şekilde..şakkıdı
yani gönül ister de ister..sonu yok bunun..
şartlarının en güzeli oldu.zorlanmadan,boçlanmadan,alnımızın akıyla çıktık heşeyin içinden.gerek benim ailem gerek eşimin ailesi..
Allah sağlık sıhhat huzur versin arkadaşım.gerisi gerçektende boş.
inan yukarda saydığım o sosyete düğünlerinden birini yapsaydım eminim bu kadar huzurlu olamazdım.çünkü şu anda dibimde yatan adam;ayağıyla bacaklarımı ısınmak için sarmış horul horul uyuyan adam olmazdı belkide..:asigim:
kızım ve kocam yanımda olsun;gerisi boş..opuyorumnanaktan
kız isteme merasimi rezaletti kaynanam yüzünden 5 karış suratla oturdu agzını açmadı
kına gecesine misafir gibi geldi bir köşeye geçti oturdu kına yakılırken millet kaynana arıyo kalkıp gelmedi
düğündede bütün düğün boyunca agladı herkes kızı zorlamı alıyolar ne bukadar aglamak sanki kız veriyo diye konuştu zor duruma düştüm
balayımın ertesi sabahı oglunu arayıp kahvaltı hazırladım nolur gel diyip sabahın köründe bizi yollara döktü
ne düğünümden ne yeni evliliğimden hiçbişey anlamadım!!!
ben o zamnlar hic uzerınde durmadığım seylerin eksikliğini o kadar duyuyorum ki...mesela kınamda fotoya gitmememin düğünümde sadece uç poz fotoğraf çekilmemin...birsürü şey ...çeyizimi bile abimler evime taşıdı...oğlan evinden kimse gelmedi...nisanlyken esım ve aılem cok fazla sorun yasadı..esım o kadar kafasına gore hareket ederdıkı..babamda aksıne...kurallara uygun...aılesıyle anca ıkı defa kalkıp gelmıstır...bana hediye gelen sacma sapan eskı zamandan kalan uc bes parca esya...hıcbırını kullanamadım kayınvalıdeme gerı verdım.evlendıkten sonra...nişanlıyken esımın hicbir akrabası bırak hedıye getırmeyı ıhtıyac sormayı...hatrımı bıle sormaya gelmedı..nikahımdada cok sorun yasadım kınamdada düğünümdede.düğün günü esım bana yıne küstü.neymiş efendim damatlık aldık ama ıcıne yelek almamısız.aksama kadar küs kaldık.kınamdada dügünümdede kuafore oglan evinden kimse gelmedi.beni ablam kuafore goturdü.almaya geldı ama ıcerı bıle gelmedı.hep bı kosturmaca stres...hiçbirseyin tadını cıkaramadım.evlendim..yine evlli oldugumu yeni gelin oldugumu hiçbirzaman anlamadım.o zamanlar ustunde durmadıgım seylerın sımdı ıcıme ne kadar oturdugunu anlıyorum.bu haytta bır defa yasanır.hayatının sayılı bırkac gunu...aslında olesıye yasamak tadını cıkarmak lazım.bıraz olsun buyuklerı dıınlemek lazım.esımı cok sevmeseydım bunlara asla katlanmazdım.ask derler ya gozleri kör edr.ama aradan zaman gecipte gözlerin acılınca görürsün ki...neleri kaybetmişsin.ben yasadıgım sorunlar yuzunden asla o zamanları dugunumu falan hatırlamak ıstemyorum.hala böyle dugunlerde mutlu gelinleri damatları görünce içim bir tuhaf olur.ben esımın kaprıslerını dugunumde bıle yasadım ....en guzel gunumde...aslında adı en guzel gun...ben ne acı kı..hatırlamak bıle ıstemıyorum.sımdı den dua edıyorum..kızım herseyı gonlunce yasasın...
canım bende yasadım boyle ıkıde bır cagırırdı oglunu...daha evlılıgımızın ılk haftası..ama oglunu ...gelın oglum yok...gel oglum...gıtmedıgı gunlerdede gelıp bakardı sabah sabah kahvaltı yaptınmı oglum gel ben hazırladım ordan yer gıdersın...sankı ben hazırlayamam...bı defa hıc unutmam gelın gıttıgım evle kayınvalıdemın arası baya vardı...usenmemıs sabah sabah bı fıncana sut doldurmus o yokuslu yolları asarak ogluna bır fıncan sut getırmıs ıcsın oglu dıye...hay allahım hadı sabah sabah yenı evlılerın evıne damlamanı gectm madem ılle getıreceksın o zaman soyle bı kaba koy kapat agzını getır...o kadar tuhaf gelmıstıkı bana o zaman ...artık boyle sacma seylere alıstım sayılır...yanı demekkı sabah uyandı daha ayıkmadan oglu acıkmıstır dıye dusundu bı fıncana koydu sutu yollara dustu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?