Dnnz zamannda iinizde kalanlar

konu açılalı yıllar olmuş ama bende yazmadan edemedim
Eşim ve eşimin ailesi saolsun ne gerekiyorsa yaptılar
Hatta ailem onlardan üstlerine düşenden fazlasını istedi
Ama benim kendi ailem benim için hiçbişey yapmadı
Hatta 1 bilezik bile takmadılar.Düğün öncesi masraflarımı karşılasınlar diye nakit verdim
Ama annem çeyizimi dizmek yerine diğerlerine ne yaptıysa önceden bana da onları verdi yeni alınan bi uyku setim , bi yatak örtüm bile yoktu.Eski moda yıllar öncesinden yaptığı yorganlar falan...
Tabi ozamanlar mutluluktan bunların hiç birini gözüm görmedi ama şimdi o kadar sinir oluyorumki hatta bilenler bilir annemle bunun tartışmasını çok yaptık.Ağzı açıldıkça o kadar maaş alıyorsun al ne yapayım onu da mı ben düşünecem diyor.Ben biriktirdiğim onca parayı al da cebe at diye vermedim sonuçta bilseydim borçlarımı öderdim dediğimde maaşın var tekrar biriktir ne yapayım diyor
Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum
Sonra kına gecem felaketti kına yakmayı bile bilmeyen birine verdiler kınayı yaksın diye herşey berbat oldu ne kınam kınaya benzedi ne düğünüm düğüne
Kısacası kız evinde yapılan hiçbişy güzel değildi

hepimizin içinde bişeyler kalmış galiba ama yapacak birşey yok yeni evleneceklere yol gösterelim, en azından onlar yaşamasın bizim yaşadıklarımızı:85:

ben evlenecek kadar mutlu olacagim birini buliim de kuru nikaha da raziyim ya offfffffff allahim nolur banada nasip et

Beni evden çıkarırlarken hiçbir sorun olmadı.Abim beni çıkardı.Şimdi düşünürken keşke annemde olsaydı sarılsaydım ona.Ağlasaydım doya doya..
Salondan çıkarkende öyle ...

Tek duyduğum eksikliğim.Annemin yokluğuydu..

olmazmı....
evımın esyalarını alırken kaynanam tutturdu tanıdığm mobılyacdan alın dıye aldık ıçıme sınmedı hala baktıkca nefret edıyorum..
kaynanam tekstılde gelınlıkte çalışıyor.elbıslerımı arkadaslarna dıktdı nışanlığım guseldı ama kına gecelığımı görmek dahı ıstemıyorum...ığrenc otesıydı nıye kendım yenısını alıp gymedım dıyorumsımdı.
gelınlığemede burnunu soktu tabi kendılerı dıktıgı ıcın ıstemedım detyalaryapmıştı..
duğun takıları kaynanada kalır dendı balayndan snra alacaktık..ama balayna gtmeden butun hepsını bozdu. enkısa zamanda odıcem dıye ağladı.ama 3 sene oldu hala odemedı odemıcekte..gelın gbı bılezık takamadım..duğun gunu annemn kalbını kırdı annem benm duğunmde hıçgulmedı bıle somutup oturdu kadın bunca senedr ozenle bekledığı kızınn duğununde..
nıkah sahıdı tanıdıgmz bırısı olacaktı bana sormadan kendı akrabalrndan bırını yazdrmış adamcağz oylece kalakaldı..
dugunumde beyaz boydan dantel bıelbıse gydı herkes senmısın gelın dedı ona bıde ordan sınır etti..
ıstedığım evı tutmadı param yok depozıto komısyon veremem dedı.
amannnn daha neler neler cok sey kaldı ıcımde cokkk.
ama kına geceme aıt bı resım bıle yo cunkı hatrlamak bıle ıstemıyorm..mor bı gecelıkgymış gbıydm

evet o zaman düşünmedik ama şimdi sinir oluyoruz. bide bizim iki tarafta bişey yapmadılar çarşı alışverişi ev tutma temizleme herşeyini eşimle kendimiz ilgilendik kkoşturduk. bunu birde bir ayın içerinde yaptık. ama yinede iki aileyede yaranamadık. manevi destek istedik sadece onu bile çok gördüler düğün günü kaynanam kavga çıkarttı benim aileme hakaret ertmiş benimkilerde ellerini çektiler olan yine bize oldu. ne diyelim sağ olsunlarda.

bütün bu içimizde kalanlardan daha önemlisi bence hayat boyu içimizde kalanlar, yapmak isteyip yapamadıklarımız değil mi kızlar...
maddi sıknıtılar, manevi sıkıntılar, daha sonra çoluk çocuk derken sağlık sorunları.

hayat böyle işte hr şey dört dörtlük gitmiyor ama biz kadınlar hep yetinmeyi biliyoruz.

eşim sağolsun gidip mobilyaları kendi beğenip almış annesinin evinede getirmiş koymuştu
o zaman tepki vermedim ne kadar safmışım şimdi olsa kabul etmezdim
ha çok mu önemli değil aslında böyle konuları büyütecek insan değilim ama burda önemli olan mobilya seçmek değil karşındaki insana verdiğin değerdir.insan evinin mobilyasını nişanlısıyla seçmek istemez mi
neyse aradan 9 yıl geçti sağlık olsun artık

içimi acıtan hatta evliliğimin ilk aylarının kavgayla geçmesine sebep olan birşey var:kaynanam bana takı takmadı ..bir tane bilezik bile takmadı..çok utandım ailem çok üzüldü annem üzüldü kızıma bir bileziği çok gördüler diye..içimde kaldı..kendi ailemin taktıkları dışında bilezik takılmadı akrabaları da takmadı ne hikmetse. altın takmayı sevmem ama ne bilim düğünde o değeri görmek isterdim..eşimle de paylaştım bu durumu her defasında kavga çıktı annesini savunuyor hep..olan oldu bu saatten sonra ne yapimm.ama naptmm kaynanamın yüzüne söyledim bunu içimde tutamadım..tabi başkasının ağzıyla söyledim işte şu böyle diyor gibilerinden..kızardı bişey diyemedi..içim rahatladı utansın azcık

hayalimdeki hep istediğim gelinlik yerine eşimin ailesine göre gelinliği diktirmem oldu eşim istediğini yaptır dedi, ben straplez istiyordum ama sırf huzursuzluk cıkmasın diye onların istediği gibi yaptırdım

dugunum konusunda icimde kalanlari saysam burda upuzun bir liste cikar ortaya cunku 2 hafta icinde yaptik dugunu...

valla thecat benimkiler de benzerini yaptılar. aklıma geldikçe çıldırıyorum. benim eşimden takı olarak istediğim bilezikleri alıp düğünde onları taktılar. ayrıca borcunu eşimle ben ödedik. kendi kendime bilezik takmış oldum yani. şimdi bi kaynım daha var hadi ona da aynısını yapacaklar. ama görümcelerim? onlara da erkek tarafının yaptığı blezikleri kollarından alıp onları mı takacaklar? tabi ki hayır. onlara alacaklar. ee ne bu evlat mı ayırıyolar???

içimde kalanları bir yazsam yol olur derler ya benim ki o misal...gelinliğimi kandi paramla almama rağman çok beğendiğim gelinleğe pahalı diyip...daha uygun olanına bak mak zorunda kaldım..sırf zorlanmasınlar die...ama gelinliğimin parasını kendim ödyeceğimi bilseydim o beğendiğim gelinliği alırdım..

ahhh ahhhh nişanımı burnumdan getirdiler,elbisem erkek tarafına göre güyaa açıkmış öyle kabul edemezlermiş.... üstüme şal alayım dedim,annem bir taraftan şalı çekiyo çıkar diye,nişanlım diğer taraftan şalını tak omuzuna diye...bütün gecem şal kavgasıyla geçti.:2::2::2:

Allah'a şükür hiç bir şey içimde kalmadı ne istediysek oldu ama orta halli..
Beklentileri az tutarsan mutlu olursun dedim kendi kendime.

konu başlığın görünce düşündüm acaba içimde kalan bişey varmı diye ama yok herşey istediğim gibi oldu hatta o kadar güzeldiki o gece hiç bitmesin istemiştim

çok şükür hiçbişey içimde kalmadı herşeyi biz eşimle beraber yaptık üçüncü bir şahıs asla müdahale edemedi asla ettirmezdimde zaten az cadıyımdır:) gelinliğimde düğünümde evimde çok şükür herşeyimi severek kullanıyorum ne benim ailem ne eşimin ailesi eşyalarımızı alırken olmadılar istemedik çünkü üçüncü bi şahıs olsaydı karışırdı mutlaka zaten eşimin aileside başka şehirdeydi en iyiside öyle zaten :)

dugunum konusunda icimde kalanlari saysam burda upuzun bir liste cikar ortaya cunku 2 hafta icinde yaptik dugunu...

aynen benimde iki hafta içinde oldu ve eksikleri bırak tam olan bişey yoktu zaten. özellikle gelinliğim hiç içime sinen bi gelinlik olmadı. hala gözüm bazen vitrinlere takılır, keşke böyle alsaydım derim...

Son düzenleme:
arkadaşlar bazı arkadaşlar için üzüldüm benim kisi farklı bir olay,benimde babam 15 gün öncesinde öldü,hayallerimdeki gibi bir düğün olmadı yani iptal edilme de olamadı işte öle bir düğün oldu düğün tv var arada orası denk gelince izleyip üzülüyorum işte içimde kaldı bende isterdim en mutlu günümü en güzel şekilde yaşayım.
olamdı işte kader böyle imiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…