Dnnz zamannda iinizde kalanlar

inanamıyorum ya :bbo:

nişan günü işe gelmiştim koştur koştur nişanlığımı teslim alıp kuaföre gittim kuaförde sıra bana gelemedi bi türlü ama yetiştim fotoğrafçıya gidicek vaktimde oldu gündüz olan aksiliklerdi bunlar ama nişanda aksilik olmadı çok eğlendim o aksilikleri saymıyorum nişanımı etkilemediği için buda tecrübe oldu kuaföre kalabalıkla gitmem herkes başka yere gitsin cümbür cemaat olunca ben geriliyorum olmuyor

düğünün bitiminde babama doyasıya sarılamadım bu bana o zamanda çok dokunmuştu,
6 ay sonra da babamı kaybedince daha çok dokunur oldu...

sadece babam...

ufak tefek aksilikler oldu olmasına ama genel anlamda düğünüm çok güzel geçti,salonumuz çok ferah ve rahattı çok kalabalık değildi ortada koşturan çocuklar yoktu.benimde yaşadığım yerden başka bi yerde oldu düğünüm tek içimde kalan kendi evime gelinlikle girememiş olmak,düğünden sonra yola çıktık ama evimize geldiğimizde sabah olmuştu ve tabi ben gelinliği çıkarıp eşofmanlarımı giymiştim üstüme, saçımı makyajımıda bozmuştum. o yorgunlukla eve gelip yattıp uyuduk zaten

Neler kalmadı kı!
Basıttı ısteklerım, ama hıc bırı olmadı.
Mesela gelınlıgımle bıraz yurumek ıstemıstım, esım ızın vermedı.
Yaklasık ıkı yıllık evlıyız, ne vakıt bır gelınlıgı ıle gezen bır bayan gorsem doner bakarım.
Benım ıcıme en cok oturan bu oldu.
Masrafsız, masum bır ıstektı bu.

niye izin vermedi ki canım nolcak sankii
ben de kır düğünü istemiştim,ayarlamıştık da her şeyi ama son anda bi aksilik çıktı, düğüne az bi süre kala salon tutmak zorunda kaldık. hep yemyeşil çimlerin üzerinde bi gelin olmayı hayal etmiştim oysa.

Bılsem...
Beyefendı o gun gergındı sanırım.
Arabanın ıcınde oturttu benı, bırseyler yedık, arabanın ıcınde!

Bende hep ardımda yesıllıklerın fon oldugu fotograflarımız olsun ıstemıstım.
Olmadı

benimde aklıma geldi şimdi o kadar çok şey içimde kaldıkı benim ben kaçmıştım eşime düğün yapıldı fakat alışverişimiz felaketti gelinğim berbattı düğünden sonra evde kestim makasla lime lime o zamanlar prenses taçları çok modaydı almadılar gelinliğin altına siyah aykkabı aldılar neymiş görünmezmiş ipek gecelik alınmadı ve daha bisürü şey şu an hepsini almaya gücüm var çok şükür ama yinede insana çok dokunuyo

sanırım illa içinde bişeyler kalıyor insanın. ben de nişanlıyken bana eşimin aldığı bilezikleri, takı setlerini falan takamamıştım. çünkü kaynanam vermemişti. bizim orda bu çok ayıp bi durum. arkadaşlarımın düğünlerine bile öyle gittim. şimdi şehir dışındayız çalışıyorum. sorsan en fazla 3 kere takmışımdır alındığından beri. o da bayramlarda falan. şehir dışındayız dedim de aklıma geldi. evimi yerleştirmeye bırakın annemi falan ben bile gelemedim. kaynanam sağolsun. 3 kişi yeter dedi görümcelerimle geldi. güya evi temizleyecekmiş. camların önündeki mermere çay dökmüşler onu bile ben temizledim evlendikten sonra. gelinliğimi bile gidip önceden adamla anlaşıp kendisi seçmiş. onun anlaştığı dükkandan almak zorunda bıraktı bizi. bunların hepsi benim içimde yara oldu. unutabileceğimi de hiç ama hiç sanmıyorum ne yazık ki

erce,

Herseyın anlamı o gunde saklı.

Benı sımdı ıstedıgı kadar gezdırsın yesıllıklerde.
Boy boy fotograflarımız olsun yada.

O gun kı kadar anlamlı olur mu?

Sana en luks magazalardan gıysıler alsın esın,
kendını en ozel hıssedecegın gun gıyınecegın gelınlık kadar onem arz eder mı aldıkları?

demekki tek değilim.
içimde şunun bunu uhtesi var diyemiyorum çünkü ne yapıldı ki yapılmayanlara uhte kalsın.
üniversiteden sonra nişanlandık. askerliğinı yapmamıştı daha nişanlım. 3 seneye yakın nişanlı kaldım. ayrı şehirlerde idik.
geldiler yalandan bi alyans ile söz taktılar. ama sadece yüzük aldılar.
ne geldiler ne gittiler ne arayıp sordular. sadece baskı ile 50 tl ye bi pantolun bi buluz aldılar sözden çook sonra.
3 sene boyunca oğlum askere gitmeden yapcam , yok oğlum izne gelince yapcam , yok askerden gelince yapcam dye diye 3 seneyi geçirdiler. 3 sene demek dile kolay. babamdan tokat bile yedim onların yüzünden. 6 bayram geçti birinde bırak gelmeyi nerdeyse biteceği günlerde aradılar yalandan. ayağıma bir çift çorap görmedim. derken eşim askerden geldi ikimizinde işi yok doğal olarak.
dediler elalem laf eder arımız namusumuz var hemen düğün yapalım bir iki ayda iş bulamazlarsa köye yanıma gelir dediler.
bende dedim elalem bi süre sonra konuşmaktan bıkıyolar çünkü banada sayenizde çok konuşuldu ama yoruldular sizin arınız namusunuz varda benim babamın yokmuyduda hiç arayıp sormadınız dedim. duymadılar bile.
geldik düğün zamanına. eşim ırakta yaptı askerliğini orda biriktirdiği para ile gelinliğimi aldı.
bütün eve eşya alıncak düşünün. 3,5 milyar ile gelmiş. beyaz eşyası mobilyaları aklınıza ne gelirse onunla yapacak aklı sıra.yatak odası alalımmı diyoruz ben bilmem çok lazımsa alın diyor. düşünün sadece iki mobilya aldılar okadar oda beğenmek şöle dursun sırf olsun diye oldu.
ne kınalık ne elbise ne çeyiz alışverişi(gecelik filan)ne saç baş yapılması hiç bişiy yapmadılar.
ev kiraladık bilmem kaç aylık peşin, depozitosu temizliği hiiç bişiye dokunmadılar ki bir haftalık yeni girmiştik işe para pul yok.
düğün gününü alırken setler , kaçtane bilezik diye söz verdi düğün günü onların orda gelinin boynu boş olursa ayıp olur diye bir günlük başkasının setini takmamı teklif etti.
netice öle yada böle evlendik.
mecburmu yapmaya değil tabiki ama en baştan abartarak fazlasıyla yapacağım deyip söz verip işimiz gücümüz çok yeniyken (1 ay gibi) tarih alıp bizi ortada bıraktı.
ben allaha havele ettim hepsini ne diyeyim ki. bunar devede kulak.

bu konuya aslinda cevap bile vermek istemiorum... icimde neler kalmadi neler.. gelinligimi ne begenerek aldim nede begenerek giydim dugun gunu kendimi igrenc otesi buluyorum..istedigim gelinligi almadi cunku esim pahalli diye ..dugunde kinada evim hakkinda ya siralasam valla cok uzun surecek.. hep dedim fark etmez yeterki evlenelim mutlu olalim huzurlu olalim.. ama mutlumuyuz ? hayirr ! ustune ustluk ben bunlar hakkinda esime birsey demezken o kavga oldumuydu cikartir konuyu ben sana neler yaptim neler ahahah siz bana naptiniz bi dandik saati taktikiniz koluma elalimi goruyorum filan oyle bir insanki kendini gormuyor bile yani dusunun artik ama ben agzimi acmiyorum yeterki huzursuzluk olmasin diye...keskelerle dolu dugunum.. keskelerle dolu olacak herhalde hayatim

vallahı canım ben olsam onların yuzune bıle bakmam hem sabah msn nı kapatmıssın bende yazıyom acıksın dıye bı baktım c.dısı bekle bekle megerse kk daymıssın askolsunnnnnnnnnnnnn

Eşimin ailesi kapalı, eşimde açık gelinlik taraftarı değildi pek.Gelinliğimi ip asıkılı aldım.Ama sırf eşim rahatsız olmasın, laf gelmesin diye duvağımı omuzlarıma alığ alıp durmuşum şal gibi gıcık oldum buna, belimde kuşağımı unutmuşum, birde eşim yalnız kalmasın diye horona giremedim.Özellikle ilk madde çok canımı sıktı geçenlerde :8 Düğün olalı 3 yıl olacak nerdeyse ama cidden kızdım, şimdiki aklım olsaydı sallamazdım !

Annem de kayınvalidem de sağolsunlar
Allah onlardan razı olsun,gözümde hiç birşey bırakmadılar
hatta kayınvalidem"istediğin ne varsa çekinme yeni gelinsin herşeyin en güzelini yapalım 1 kere olacak içinde kalmasın"dedi ve gönlümü fethetmişti o zaman..Çok şükür A dan Z ye herşeyim tamam ve borçsuz bi şekilde evlendim
Allah isteyen herkese böyle evlilik nasip etsin
evlendikten 1 yıl sonra da ev aldık şimdi kredi ödüyoruz 10 yıllığına
Allah yeter ki sağlık ve huzur versin....

benimde nişanım düğünüm hiç bişey içime sinmedi eşimin ailesi hatta annesi diyim babası konuşmaz bile...hep şöyle olur böyle olur havadan atup tuttu düğün alışverişi için bile annem aradı ne yapıcaz die...amaaaaaan düşünmek bile istemiyorum içimde kalan çok ukte var hala eşimin ailesi yok gibi yaşıyoruz.buralarda kayınvalidesiyle sorunları olanları okudukça halime şükrediyorum ama en azında eşimin tarafından ne gelen var ne giden ne ilgilenen.....küs filan değiliz yanlış anlaşılmasın sadece çooook ilgisiz ve vurdumduymazlar......aman Allah bizi onlara onları b,ze muhtaç etmesinler de başka bişey istemem:26:

oy oyyyy bızım hıç bır şeyımızı yapmadılar. her şeyi eşim aldı. ben kazandıgımı hep babama verdıgım için hiç param yoktu.yanı baba evınden bır havlu bile getirmedım..
annem benı istmeye geldıklerı gun dunurlerının karşısına çıkmadı. ve ondan sonra aramız hiç olmadı..

dugunu yaptıgımız gun stresten 6 defa salona gıden kadar kusmuştum. sonra da aglamıştım.. hep istedıgım yerde oldu dugunumuz. denız manzaralı guzel yerde. ve nıkahımız da istegım yerde olacaktı ama taşımışlar olmadı( olsun gınede düşündügüm yerde oldu..

dugun gunu ikimizde çok streslıydık. zaten kusmaktan makyajım falan kalmamiştı. bız ogun sadece salondakı mısafırlerle ilgilenıp eve gelıp uymuştuk.. ertesı gun ikimizde rahatlamıştık. dugunun ertesı gunu yenıden kuaföre gittim, saçımı yaptırdım, eşim damatlıgını gıydı, gıttık fotograf çektırdık. yakın arkdaşlarımızı çagırıp tellı baba ya gıttık.. ben çok istedim oraya gıdelım diye, espırı olsun dıye de gitmiştık.. sonra guzel bır yemek yedık.. yakın arkdaşlarla çok eglencelı olmuştu..

ama içimde hep bır acıdır annemın yaptıkları.. eşim bır çok şeyı benı mutlu etmek için yapmiştı.. ama o ezıklık hala durur içimde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…