Doğal yolla çabalamalı mıyım?

Ben olsam devam ederdim bu şartlarda. Yeniden denemelisin pes etmemelisin. Defalarca deniyoruz hepimiz. Bizim de 6 milyondu rapor çıkardık.

Benimde eşimin değeri 6 milyon, ileri hız 0,morfoloji 1 varikoselde var ama ileri derece değil ameliyata gerek yok dedi 3 doktorda. 2. Tüp bebek denememle hamileyim şuan daha çok yeni. Spermde sorun olduğunda genelde gelişimi duruyor yada düşüyor diye okuyorum ve çok korkuyorum. Sizde varikosel varmıydı yada genetiğe gittimi embriyonuz. Özel bişey uygulandı mı?

Benimde eşimin değeri 6 milyon, ileri hız 0,morfoloji 1 varikoselde var ama ileri derece değil ameliyata gerek yok dedi 3 doktorda. 2. Tüp bebek denememle hamileyim şuan daha çok yeni. Spermde sorun olduğunda genelde gelişimi duruyor yada düşüyor diye okuyorum ve çok korkuyorum. Sizde varikosel varmıydı yada genetiğe gittimi embriyonuz. Özel bişey uygulandı mı?
Varikosel vardı ameliyattan sonra değer 12mden 6mye düştü bizim. Morfoloji hız çok iyiydi bizde sadece sayı düşüktü. Genetiğe göndermeye gerek duymadılar sadece sayıydı çünkü bizim sorun. 15 yumurta döllendi zaten hangisini göndereyim o yüzden direk denedik. 3 transfer 3ü de pozitif oldu şükür ilk iki düşük oldu.

Varikosel vardı ameliyattan sonra değer 12mden 6mye düştü bizim. Morfoloji hız çok iyiydi bizde sadece sayı düşüktü. Genetiğe göndermeye gerek duymadılar sadece sayıydı çünkü bizim sorun. 15 yumurta döllendi zaten hangisini göndereyim o yüzden direk denedik. 3 transfer 3ü de pozitif oldu şükür ilk iki düşük oldu.

Teşekkür ederim cevap için, okuduklarımda sperm sorunu olduğunda düşük oluyormuş genelde. Tabi ki nasip umarım sağlıkla ilerler gebeliğim ilki direk negatifti. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin seninde inşallah.

Merhaba hanımlar ben daha 22 yaşındayım 2 seneyi doldurduk bebek isteyeli. Herhangi bir gebeliğim olmadı. Eşimin değerler sayı 4 milyon, morfoloji 0, ileri hareket 1. Dna hasarı var %55. Benim amh 0.6 fsh 10 minik çikolata kistlerim var. 3 ay önce Tüp bebek denedik malesef 2 folikülüm vardı 2sininde ici boş cıktı:/ yasimdan dolayı umutluyum ve regl oluyorum 5 gün geri 4 gün ileri vs düzensiz olsa da. Bize asilama yapmiyolar doktorlar zor bosuna ugrasmayalim diye:KK43: tekrar tup bebege baslamaya aslinda hazırız maddi manevi. Ama yok mudur bunun başka yöntemi diyorum denesem:KK43: bazen de korkuyorum böyle düşünüp de şu zamanlarımı da kaçırır miyim acaba diye:KK43:
Bizimde 4 milyon sperm 0 ileri hız 0 morfoloji sorunumuz vardı. Normal yolla olması imkansız değil ama çok düşük bir ihtimal. Vakit var çabalamak denemek istiyorsan tabiki deneyebilirsin ama doktor bize kaç yıl sonra olur bunun için birşey diyemem demişti ve eşimin değerleri daha da kötü olur mu zamanla diye korktum 2 buçuk sene denedik olmadı. Tüp bebekle hamileyim. Dua edeceğim inşallah hayırlısı olur hakkınızda 🙏

Edit: amh 0.6 demissiniz orayı atlamışım bence tüp bebekle denemeye devam diyorum. Tez vakitte bebeğinize kavuşun inşallah

Teşekkür ederim cevap için, okuduklarımda sperm sorunu olduğunda düşük oluyormuş genelde. Tabi ki nasip umarım sağlıkla ilerler gebeliğim ilki direk negatifti. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin seninde inşallah.
Morfolojide olunca oluyor diye biliyorum ama normal hamileliklerde de düşük oluyor sağlıksız olunca. Pgt yapılmadığı sürece embriyo genetiği bilinmiyor deneme yanılma yapılıyor işte

Canım evet yaşınız genç ama tahlillerde önemli. Içini karartmak istemem ama 25 yaşında erken menopoza girenlerde var. 45 yaşında hamile kalanda... kan tahlilleri yaştan daha önemli sonuçlar veriyor. Sonra keşke dememek için bence bırakma😉
Anladım:/ haklisiniz . Kendimi sorguluyorum şuan galiba :D neden bu yasta bunlarla uğraşıyorum diye. Yumurtalık yaşım 43 gösteriyor benim. Ama inanamama problemi var hala :( Allah başka sıkıntı vermesin ne diyelim.

Zaman kaybetme derim madem her halükarda hazırısn tüp bebek için uğraş. Sonuçta böyle durumlarda zaman aleyhimize işliyor ve biz birşeyleri erteledikçe çok daha geç kalıyoruz . İnşllah gönlüne göre olur herşey 🙏🙏
Insallah Rabbim herkese aratmadan versin

Bence beklemek hata olur. Yasiniz avantaj ama zamana sakın bırakmayın. Fsh de yüksek Ultrasonda yumurta sayınız yaş gereği daha fazla olabilirdi. Genç yaşınızı iyi değerlendirin hamilelik büyük ihtimal olur😊
Inşallah Rabbim sizede tez zamanda nasıp etsin.
Teatrio ve impryl kullandı 2. Ayda düştü hasar ama yinede doğal yolla kalamadım🤷
Bizede impryl verdi eşim icin doktorumuz sipariş ettik gelecek inşallah bizde siz gibi güzel sonuç alırız kısacık zamanda:) dna hasarı varken yapılan denemelerde %80 bebek tutunamıyor, engelli oluyor yada erken doğum oluyor dedi doktorumuz onun için önce dna hasarı düzeltilip sonra tüp bebek dedi. Eşim klomen, birde 2 adet balgam söktürücü verdi doktor onları da kullanıyor. Ben folik asit iciremedim esime doktor yazmadi diye kullanmiyor ama sperme cok faydasi oldugunu araştırdım okudum. Mecbur napayim cayina kahvesine atiyorum alsin diye :KK70: Haricinde ben folbiol, agnucaston, biosteron, melatonina, balık yağı kullaniyorum birminikask2020 birminikask2020

Yaşın küçük ama amh durumun ve toplanan yumurtabos cıkması - bu düzeltilir takviye ile sans var, dna hasar da yıne takviye ile düzelir die düşünüyorum, beklemek zaman kaybı olabılır ama tedavi öncesi mutlaka takviye destegı alın esinde de dna hasarı var birlikte almanız gerekir, bazı doktorlar vermiyor, işinin ehli ve sizınle görünürde ilgilenen bir merkez bulmanız. Yasın küçük ama zamanda cok kıymetli. Dna hasarı üzerine de düşün yalnız kendinize odaklamayın amh düşük deyip.
Evet yazdım hemen yukarı:) Şuan Dna hasarı düzelsin diye beklemedeyiz zaten bekleme sırasında Çok kafam karışıyor o yüzden açtım topigi de:)

En saglikli spermi secmeye calisiyorlar inşallah korkmayin bebisiniz sıkı sıkı tutunsun böyle şeyler de okumayın psikolojinizi etkilemesin dua edicem size..

Bizimde 4 milyon sperm 0 ileri hız 0 morfoloji sorunumuz vardı. Normal yolla olması imkansız değil ama çok düşük bir ihtimal. Vakit var çabalamak denemek istiyorsan tabiki deneyebilirsin ama doktor bize kaç yıl sonra olur bunun için birşey diyemem demişti ve eşimin değerleri daha da kötü olur mu zamanla diye korktum 2 buçuk sene denedik olmadı. Tüp bebekle hamileyim. Dua edeceğim inşallah hayırlısı olur hakkınızda 🙏

Edit: amh 0.6 demissiniz orayı atlamışım bence tüp bebekle denemeye devam diyorum. Tez vakitte bebeğinize kavuşun inşallah
Çok teşekkür ederim çok iyisiniz. Profil mesajınıza takıldı gözüm gözlerim doldu. Bu da geçti çok şükür:) ne güzel bir ferahlama olsa gerek umarım hepimize nasıp olur. Sizde sağlıcakla kavuşun yavrunuza Rabbim size başka sıkıntı vermesin

Çok teşekkür ederim çok iyisiniz. Profil mesajınıza takıldı gözüm gözlerim doldu. Bu da geçti çok şükür:) ne güzel bir ferahlama olsa gerek umarım hepimize nasıp olur. Sizde sağlıcakla kavuşun yavrunuza Rabbim size başka sıkıntı vermesin
Yaa canım benim :KK68:
Kesinlikle kuzum dilerim rabbimden aynı ferahlama sana ve isteyen herkese tez gelir omuzlarından koca bir yük kalkar 🙏 Allah razı olsun.❤

merhaba nasil bir arkadas akraba cevreniz var da 22 yasindasiniz ve 2 yildir bebek istiyorsunuz elestirmek icin demiyorum ama bana gercekten ilginc geliyor.o yaslarda universite okuyor bircok kizimiz.ya da cesitli kurslar hobiler yurtici seyahatler karikoca olarak ilginizi cekmiyor mu merak ettim.bi sure hayatinizi yasayip akisina biraksaniz keske.daha 20 yasindan anne olmanin derdine dusmek ne bileyim uzucu geldi bana hayati kaciriyorsunuz.ben 27 yasinda anne oldum simdi 29um.bircok arkadasim yeni evleniyor.cocuk sahibi olan cok az.yani universite okumasa bile insanlar eger maddi durumlari varsa neden gencken keyifli aktivitelere harcamazlar ki diye dusunuyorum.allah kolaylik versin arkadasim
Sorumun yazdığınızla en ufacik alakası olmadığını bilerek yinede cevap vereyim size madem bu size bu kadar üzücü geldiyse :) eşimle 14 yaşında sevgiliydim ben lise 1 deydim. Ha 14 ne diyebilirsiniz çok haklisiniz tabi bende şuan 14 yaşında birini görünce gülüp geçiyorum :KK70: anadolu lisesinde okudum okuduğum şehrin en iyi 3.lisesi ve tam 6 sene tiyatro-drama kursuna 1 sene çocuk gelişim kursuna gittim. Ajanslarda devlet tiyatrosunda gorev aldım gayet aktiftim yani ve hala tiyatroya giderim her ay 1 kitap okurum kendimi geliştirmeye çabalarım:) ön lisans okudum üniversitemi bunlari niye anlatıyorum? Hicbir zaman evlilik, cocuk, pembe panjurdan ibaret ve sadece içlerinde bunların hayalinin olduğu bir hayatim ve öyle bir kisiligim olmadı. Ailevi sorunlarim vardi ve 6 sene konustum esimle :) evliliği MAALESEF diyorum kaçış yolu olarak gördüm 20 yaşının da verdiği bir gözü karalikla. Erken büyüdüm her zaman yaşıtlarımdan daha olgun oldum bunu herkes söyler belki yaşadıklarımdan bilemem. Esimden Allah razi olsun hicbir zaman pisman olmadim dogru insan olduguna inanıyorum yine dünyaya gelsem yine aynı insanla olmak isterdim ama ayni yasta evlenmek istemezdim dediginiz gibi ama malesef hayat herkese esit davranmıyor. Her neyse yaşım kucuk diye hicbir zaman kendimi kimseye ezdirmedim ve kimsenin lafinin altinda kalmadım. Sonra açıktan üniversite lisans tamamlamaya başladım şuan hala okuyorum. Eşimle 6 sene coook gezdik şuan hala 2 senedir :) erken anne olma hayalim var çocuğumla çocukluğumu yasayıp onunla büyümek. Bunuda evliliğimden ve esimden emin olduktan sonra kendimden emin bir sekilde 20 yasimda düşündüm:) 20 yaşında ne emin kararı diyip gulersiniz belki onu da anlarim :D icimde hicbirsey kalmadi yeterince herseyi yasadim yasiyorum cocugumun olmasi da beni durdurmayacak diye düşünüyorum. Ama malesef çocuğun olmaz diyen doktorlar bile oldu. Daha 22 yaşında başarısız tüp bebek denemem oldu. Yaşım 22 ama yumurtalık yaşım 43 :/ eşimin değerleri baya kötü. Erken evet dediginiz gibi erken. Ama erken menapoz yaşayacağımı bildiğim için ben şöyle düşünüyorum her şeyde varmış bi hayr iyiki yaşım erken iyiki geç kalmamışım

Son düzenleme:
Sorumun yazdığınızla en ufacik alakası olmadığını bilerek yinede cevap vereyim size madem bu size bu kadar üzücü geldiyse :) eşimle 14 yaşında sevgiliydim ben lise 1 deydim. Ha 14 ne diyebilirsiniz çok haklisiniz tabi bende şuan 14 yaşında birini görünce gülüp geçiyorum :KK70: anadolu lisesinde okudum okuduğum şehrin en iyi 3.lisesi ve tam 6 sene tiyatro-drama kursuna 1 sene çocuk gelişim kursuna gittim. Ajanslarda devlet tiyatrosunda gorev aldım gayet aktiftim yani ve hala tiyatroya giderim her ay 1 kitap okurum kendimi geliştirmeye çabalarım:) ön lisans okudum üniversitemi bunlari niye anlatıyorum? Hicbir zaman evlilik, cocuk, pembe panjurdan ibaret ve sadece içlerinde bunların hayalinin olduğu bir hayatim ve öyle bir kisiligim olmadı. Ailevi sorunlarim vardi ve 6 sene konustum esimle :) evliliği MAALESEF diyorum kaçış yolu olarak gördüm 20 yaşının da verdiği bir gözü karalikla. Erken büyüdüm her zaman yaşıtlarımdan daha olgun oldum bunu herkes söyler belki yaşadıklarımdan bilemem. Esimden Allah razi olsun hicbir zaman pisman olmadim dogru insan olduguna inanıyorum yine dünyaya gelsem yine aynı insanla olmak isterdim ama ayni yasta evlenmek istemezdim dediginiz gibi ama malesef hayat herkese esit davranmıyor. Her neyse yaşım kucuk diye hicbir zaman kendimi kimseye ezdirmedim ve kimsenin lafinin altinda kalmadım. Sonra açıktan üniversite lisans tamamlamaya başladım şuan hala okuyorum. Eşimle 6 sene coook gezdik şuan hala 2 senedir :) erken anne olma hayalim var çocuğumla çocukluğumu yasayıp onunla büyümek. Bunuda evliliğimden ve esimden emin olduktan sonra kendimden emin bir sekilde 20 yasimda düşündüm:) 20 yaşında ne emin kararı diyip gulersiniz belki onu da anlarim :D icimde hicbirsey kalmadi yeterince herseyi yasadim yasiyorum cocugumun olmasi da beni durdurmayacak diye düşünüyorum. Ama malesef çocuğun olmaz diyen doktorlar bile oldu. Daha 22 yaşında başarısız tüp bebek denemem oldu. Yaşım 22 ama yumurtalık yaşım 43 :/ eşimin değerleri baya kötü. Erken evet dediginiz gibi erken. Ama erken menapoz yaşayacağımı bildiğim için ben şöyle düşünüyorum her şeyde varmış bi hayr iyiki yaşım erken iyiki geç kalmamışım
Bende kesinlikle öyle düşünüyorum.Gec evlenseniz şansınız kalmayabilirdi. Erken evlilik büyük bı sans sizin için. Herşeyde bı hayır var işte

Inşallah Rabbim sizede tez zamanda nasıp etsin.

Bizede impryl verdi eşim icin doktorumuz sipariş ettik gelecek inşallah bizde siz gibi güzel sonuç alırız kısacık zamanda:) dna hasarı varken yapılan denemelerde %80 bebek tutunamıyor, engelli oluyor yada erken doğum oluyor dedi doktorumuz onun için önce dna hasarı düzeltilip sonra tüp bebek dedi. Eşim klomen, birde 2 adet balgam söktürücü verdi doktor onları da kullanıyor. Ben folik asit iciremedim esime doktor yazmadi diye kullanmiyor ama sperme cok faydasi oldugunu araştırdım okudum. Mecbur napayim cayina kahvesine atiyorum alsin diye :KK70: Haricinde ben folbiol, agnucaston, biosteron, melatonina, balık yağı kullaniyorum birminikask2020 birminikask2020
Aminn çok teşekkür ederim bu ay transferim olacak büyük ihtimal 😊 ins hepimiz güzel sonuçlar alırız. 🙏 Kaan Aydosta hasar düşünce tüp bebek şansınız çok artar demişti. Birde eşime her gün bı iki tane kuru incir, haftada bı iki kez nohut yemeği, bı tane havuç, her gün ısırgan çayı içmesini söyledi. Kızarmış et yasak.Uyurken telefonu yatak odasından çıkarmamizi söyledi. Cihazlardan uzak olmak gerekiyor ve en önemlisi sigara ve alkol kesinlikle olmamalı o zaman kullanılan takviyelerin hiç bı faydasi olmuyormuş.

yaşınız genç ama amh doğru ölçüldüyse sıkıntılı. ikinizde de sorun olduğu için tüp bebek yapmalısınız ama daha fazla yumurta çıkması için takviyeler kullanmanız lazım bunları araştırın. ben co q10 ve astalife kullanıyorum başka ürünler de var forumda..

Selam canım bana da dotorum ımprly verdi bugün sipariş verdim netten. Sende nasıl bir faydası oldu ne kadar süre kullandın?
ocaktan beri kullanıyorum şöyleki yumurta kalitesi için ama eşininde kullanması avantaj olur içeriğine bakın isterseniz. Tedavi gördüm ama farklı sorunlar var araştırılıyor şu an. Sorun varmı onuda bilmiyoruz yaş etken dediler ama ne kadar doğru bilemiyorum. En az 3 ay kullanın imprly. tedavi olacakmıydınız yoksa kendiliğinden olması içinmi doktor verdi

ocaktan beri kullanıyorum şöyleki yumurta kalitesi için ama eşininde kullanması avantaj olur içeriğine bakın isterseniz. Tedavi gördüm ama farklı sorunlar var araştırılıyor şu an. Sorun varmı onuda bilmiyoruz yaş etken dediler ama ne kadar doğru bilemiyorum. En az 3 ay kullanın imprly. tedavi olacakmıydınız yoksa kendiliğinden olması içinmi doktor verdi
Cevap için teşekkür ederim canım benim. Bana kendiliğinden olması için verdi. Yumurta kalitesini artıtıyor tüp bebek tedavilerinde ben buu veriyorum hastalara dedi. Eşinde kullanabilir sende dedi. Eşimin sperm testini henüz yaptırmadık. Benden bir derahim filmi istedi. Pazartesi de onu çektireceğim. Rahim fimi çeklidekten sonraki 3 ayı ii değerlendireceğiz dedi. Bana bir de kürler tavsiye etti. bu arada benim yaşım 38 bir oğlum var 6 yaşında 2,5 yıldır ikinci bebe için uğraşıyoruz. Arada bir kürtajım oldu malselef. FSH yüksek bulduk doktor ama çok öenmli değil yumurtaların var dedi. FSH düşürmek için işte kür önerdi. Öyle yani canım. Ben de sanırım 3 ay kulanıcam bu takviyeyi durum öyle gösteriyor. Ama belli olmaz belki kalırım. Umudumu yitirmedim henüz

Back
X