Doğal Yolla İkiz Bebek Sahibi Olanlar ve Olmak İsteyenler

rodinia

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
1.804
1
356
Trabzon
Arkadaşlar bu topicte doğal yolla çoğul gebelik yaşayanlar ve yaşamak isteyenlerin tüm duygu ve düşüncelerini belirtilerini yaşadıklarını anlatacağı bir paylaşım açmak istedimm herkesi bekliyoruz....

ne güzel,doğal yoldan ikizlere hamilesiniz demek..benim ilk hamileliğimde kendiliğinden olmuştu ve eğer gelişibilselerdi doktor ikiz demişti..maalesef Gelişmeyen gebelik tanısıyla sonlandırıldı..şimdi tüp bebek yöntemiyle kavuştuğum iki yavrum var Allah'a Şükür..

Canım maalesef ilk bebeğimi yaklaşık 2 ay önce kaybettim ama ikiz değildi.. ailemde ikiz var bende deli gibi ikiz istiyorum o yüzden doğal yolla hamile kalanlardan fikir ve bilgi almak istiyorum...
Senin ikizlerinide sağlıkla büyütmeni nasip etsin rabbim...

Arkadaşlar bu topicte doğal yolla çoğul gebelik yaşayanlar ve yaşamak isteyenlerin tüm duygu ve düşüncelerini belirtilerini yaşadıklarını anlatacağı bir paylaşım açmak istedimm herkesi bekliyoruz....

Canım ben geçen sene doğal yolla ikiz gebelik yaşadım fakat 18. haftamda bebeklerim düştü. Rahimmideki miyomlar yüzündendüştü.Şimdi yeniden hamileyim. Yeniden ikiz bebeklerim olmasını çok istiyorum.Yarın bebişimi görmeye gitcem Allahın izniyle. İçimden de ikiz olsun diye dua ediyorum. Kladığım yerden devam etmeyi çok istiyorum....

ben doğal yolla ikiz gebe kaldım gebeliğimde en ufak bi kusma en fak bi düşük tehlikesi hiç birşey yaşamadım hatta doktorlarım korkmasaydı normal doum içinde çok ısrar ettim kimse yapmak istemedi
tabikide güzel bi duygu ikiz hamileleliği ben 7. haftamda öğrendim sanırım ikiz hamile olduğumu değerimde çok düşüktüü betam hcg 49 çıktı bende ma adetime 1 hafta vardı zaten hamileliğimide tesadüf eseri öğrendim
bi gün çok hastalandım tansiyon yerlerde dehşet bi karın ağrısı beraberinde ishal kusma eşimde yoktu allahım bana ne oluyo böyle dedim annemi aradım hastaneye gittik o zaman domuz gribi vardı ben domuz gribi olduğumu sandım çok komik ama öyle sandım neyse kan idrar dışkı testi yapıldı dr gebelik beklentin varmı dedi olabilir dedim bende ama allah bliyo ya gebe olduğum aklımın ucundan bile geçmiyo neyse tahlili verdik 1 saat sonra annem almay gitti baktım ağlayrak geliyo herkes anneme bakıyo felan ha....tir dedim domuz grib, olmuşum işte dedim annem geldi anne oluyoun diye bi boynuma sarıldı verdiğim ilk tepki anne şakanın sırası değil neyim var söyle dedim hamilesin işte diyo yok inanmadım neyse serum felan bağladılar de geldi hamileymişim doğrumu dedim dr da testlere göre öyle dedi ben hala inanmıyorum ama neyse çıktık eve geliyoz evin burdaki hastane tekrar kan verdim diğer hastanede idrardan bakmışlardı neyse gene 1 saat bekledik o teste görede hamile çıktım allah allah dedim ben şimdi hamileiyim diyorum annrme neyse çok uzatmayayım dr 15 gün sonra çağırdı dr muaynesinden sonra inandım hamileliğime bi 15 gün sonra tekrar çağırdı o zaman bebeğim nasıl dr dedim bebeğim deil bebeklerim diye soracaksın dedi ben şok şok şok hem ağlıyom hem ağzım kulaklrımda eşim ağlıyo annem ağlıyo
neyse 35 haftalık bi süreçten sonra kokladık bebekleirmizş şimdi yaşlarına girmek üzereler tek ikiz üçüz hiç farketmez anneliğim her türlüüs güzelll

Canancığım çok sevindim.. ne güzel ya acaba ailenizde varmıydı ikizleri olan bizde sdadece babaım hala kzları ikiz bende deli gibi ikiz bebişkler istiyoruzz.. allahım senin yaşadığın günleri sevinçleri bizede yaşatır inşallah....

Bengisu sanada hem geçmiş olsun hemde gözünaydın inşallah güzel allahım tekrar ikiz annesi olmanı sağlar tüm dualarım bu yönde canım benim.. mutlaka yaz ama merak ederim şimdi... Buarada sizinde ailede ikiz varmı...

Rodinia canım ikiz gebeliğin kalıtımla ilgisi var tabii ama mesela benim öyle olmadı..babaannem tam 4 kez ikiz hamile kalmış..bunların sadece birini doğurmuş,diğerlerini hep erken doğumla kaybetmiş..halamları doğurmuş ama halamın biri 20 yaşındayken kanserden vefaat etmiş..anneannemde ikiz eşiymiş ama 6 aylık doğmuşlar..ikizi yaşamamış maalesef..eşimin de iki halası ikiz doğurmuş,onlar sağlıklı Allah'a Şükür..ama biz doğal yoldan bebek sahibi olamadık ailemizde bu kadar ikiz varken ve herkes çok doğurganken:))..türümüzün ilk ve son örneğiyiz eşim ve ben:),bizden öncekiler ve sonrakiler habire hamile kalıp doğuruyor:)..herşey kısmet işte...

Son düzenleme:
Haklısın canım kısmet o kadar çok istiyorumki ikiz herkes bana deli diyor ama ne yapayım çok seviyorum ikiz çocukları....

Bengisu sanada hem geçmiş olsun hemde gözünaydın inşallah güzel allahım tekrar ikiz annesi olmanı sağlar tüm dualarım bu yönde canım benim.. mutlaka yaz ama merak ederim şimdi... Buarada sizinde ailede ikiz varmı...

Teşekkür Ederim. Duaların için Allah senden razı olsun. Bizim ailede hiç ikiz yok. Eşimin ailesinde de teyzesinin kızının ikizleri var. Bizim için süpriz olmuştu. Ama Allah onları bizden daha çok seviyormuş ki cennet kuşu oldular. Onların sevgisi içimden gitmediği için yeniden ikiz olması için dua ediyordum. Şimdiki gebeliğim tek. Cumartesi ilk görüşümüzdü ultrasonda. Daha önce de söylediğim gibi miyom ameliyatı olmuştum. Ondan dolayı sıkıntılıyız bu bebektede düşük riski var. Allah sağlıkla sıhhatle versinde başkabirşey istemiyorum.

Canancığım çok sevindim.. ne güzel ya acaba ailenizde varmıydı ikizleri olan bizde sdadece babaım hala kzları ikiz bende deli gibi ikiz bebişkler istiyoruzz.. allahım senin yaşadığın günleri sevinçleri bizede yaşatır inşallah....

darısı başınıza canım ama ikiz öyle zor öylze zorki ancak yaşayan bilir sevmesi ikizim var demesi tabiki çok zevkli amaaaa amaaaaa ahh ahhhh çok zorrr
ikiz anneden geliyo canım bildiğim kadarı ile benimde anne tarafımkda var 3 dayımın kızında ikiz var annemin halasında ikiz var bide bende ikiz var hahaha

Teşekkür Ederim. Duaların için Allah senden razı olsun. Bizim ailede hiç ikiz yok. Eşimin ailesinde de teyzesinin kızının ikizleri var. Bizim için süpriz olmuştu. Ama Allah onları bizden daha çok seviyormuş ki cennet kuşu oldular. Onların sevgisi içimden gitmediği için yeniden ikiz olması için dua ediyordum. Şimdiki gebeliğim tek. Cumartesi ilk görüşümüzdü ultrasonda. Daha önce de söylediğim gibi miyom ameliyatı olmuştum. Ondan dolayı sıkıntılıyız bu bebektede düşük riski var. Allah sağlıkla sıhhatle versinde başkabirşey istemiyorum.
Amin canım inşallah bu sefer meleğin sana sıkıca tutunur acısını biliyorum... Herkesin bebişi sağlıklı sıhhatli olsun...

darısı başınıza canım ama ikiz öyle zor öylze zorki ancak yaşayan bilir sevmesi ikizim var demesi tabiki çok zevkli amaaaa amaaaaa ahh ahhhh çok zorrr
ikiz anneden geliyo canım bildiğim kadarı ile benimde anne tarafımkda var 3 dayımın kızında ikiz var annemin halasında ikiz var bide bende ikiz var hahaha
Canım benim zor olduğunu biliyorum ama bunu yaşamayı çok istiyorum.. Eşime bile her cumaya gidişinde ikiz iiçinde dua et diyorum.. inşallah yeni yıl hediyesi gelirler.. yaşın bir ay sonra 35 olacak o yğüzdende acele ediyorum... Benim ailede ikiz yok denecek kadar sadecec bildiğim babamın hala kızlsrı ikizmiş o kadar umarım bende ikiz annesi olurum..

benim ailemde bildigim kadariyla ikiz yok esimin buyuk ablasinin ikizleri olmus ama yasamamislar.kucuk kardesinin aldirdigi bebeklerinin doktor ikiz oldugunu soylemis ve bir buyuk ablasinin daha su an 13 yaslarinda cift yumurta ikizi kizlari var ama benimkiler tek yumurta ikizi ve babasi bile bazen karistiriyor onlari... :9: hamile oldugumu ogrendigimde aklimin ucuna bile gelmemisti ikiz olabilecegi hollandada doktor randevum vardi ama ben turkiyeye tatile geldigimde oylesine doktora gidip dilini iyi anladigim biriyle konusmak istemistim doktor ultrasonda iki kalp var deyince soke oldum ve o sokla ciktim sonradan niye doktora soracaklarimi sormadim diye de hayiflandim ama saskinligimin gecmesi cok zaman almisti harikalar ama bir o kadarda zor gercekten

benim ailemde bildigim kadariyla ikiz yok esimin buyuk ablasinin ikizleri olmus ama yasamamislar.kucuk kardesinin aldirdigi bebeklerinin doktor ikiz oldugunu soylemis ve bir buyuk ablasinin daha su an 13 yaslarinda cift yumurta ikizi kizlari var ama benimkiler tek yumurta ikizi ve babasi bile bazen karistiriyor onlari... :9: hamile oldugumu ogrendigimde aklimin ucuna bile gelmemisti ikiz olabilecegi hollandada doktor randevum vardi ama ben turkiyeye tatile geldigimde oylesine doktora gidip dilini iyi anladigim biriyle konusmak istemistim doktor ultrasonda iki kalp var deyince soke oldum ve o sokla ciktim sonradan niye doktora soracaklarimi sormadim diye de hayiflandim ama saskinligimin gecmesi cok zaman almisti harikalar ama bir o kadarda zor gercekten
canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah... bizde heran hersaniye ikizlerimiz olsun diye dua ediyoruz...

merhabalar benim de ikizlerim doğal yoldan oldular hiç beklemiyoduk tabii süpriz oldu bize..bakması tabiiki çok zor ama çok da güzel sonuçta özel bi durum ikiz bebek sahibi olmak Allah isteyen herkese hayırlısını versin inşallah...benim annemin dayısının ikizleri vardı ve ikizlerin kızkardeşleri de ikiz doğurdu benim de annemden beklemişler ama bana nasip oldu:)

yeni yılda çok umutla BEKLİYORUZZ inşallah bende ikiz annesi olurum..... Babamın halasının kızlarının ikiz olması banada yararmı acaba ?????????

yeni yılda çok umutla BEKLİYORUZZ inşallah bende ikiz annesi olurum..... Babamın halasının kızlarının ikiz olması banada yararmı acaba ?????????

canım inşallah Allah gönlüne göre verir ama herşeyden önce hayırlısını dile..benimde 15 aylık ikiz kızlarım var bende doğal yolla hamile kaldım üstelik eşimin ailesinde de benim ailemde de ikiz yok aile değil sülalelerimizde hiç yok.11 yaşında bir oğlum var yıllar sonra oğlumuza bi kardeş yapalım dedik ikiz oldular şok olduk inanki büyüdüler hala inanamıyoz bazen sabah kalkıyorum şaşıyorum Alahım bunlar benimmi diyorum.tek yumurta ikizleri çok benziyolar.eşim hep bi kızımızın olmasını isterdi kız çocuklarını çok sever Allah iki tane verdi.hatta eşimin kız çocuğunu çok istemesi beni korkutuyodu bizim kızımız olmaz sen çok istiyosunya derdim.demekki hayatta olmayacak şey yok yeterki kalpten iste eğer olmuyorsa hakkımızda hayırlısı böylemiş dersiniz.Allahım her isteyene nasip etsin çok güzel bir duygu ama önce tabiki hiç çocuk sahibi olmayanlara nasip etsin.(amin)
inşallah yakın zamanda sizden de güzel haberler alırız..mutlu yıllar..

merhaba cnm öncelikle allah gönlüne göre wersin bnde doğal yolla ikiz annesi adayıyım bzede çok süpriz oldu hiç aklımda yoktu bnm babmın amcaları we amca çocukları ikiz seninde olabilir ndn olmasın herşey allahtan

canım inşallah Allah gönlüne göre verir ama herşeyden önce hayırlısını dile..benimde 15 aylık ikiz kızlarım var bende doğal yolla hamile kaldım üstelik eşimin ailesinde de benim ailemde de ikiz yok aile değil sülalelerimizde hiç yok.11 yaşında bir oğlum var yıllar sonra oğlumuza bi kardeş yapalım dedik ikiz oldular şok olduk inanki büyüdüler hala inanamıyoz bazen sabah kalkıyorum şaşıyorum Alahım bunlar benimmi diyorum.tek yumurta ikizleri çok benziyolar.eşim hep bi kızımızın olmasını isterdi kız çocuklarını çok sever Allah iki tane verdi.hatta eşimin kız çocuğunu çok istemesi beni korkutuyodu bizim kızımız olmaz sen çok istiyosunya derdim.demekki hayatta olmayacak şey yok yeterki kalpten iste eğer olmuyorsa hakkımızda hayırlısı böylemiş dersiniz.Allahım her isteyene nasip etsin çok güzel bir duygu ama önce tabiki hiç çocuk sahibi olmayanlara nasip etsin.(amin)
inşallah yakın zamanda sizden de güzel haberler alırız..mutlu yıllar..
ya inanılmaz sülalede yokken sizin ikizlerinizin olması... Bende 35 yaşındayım ve heran hersaniye dualarım ikiz annesi olmak... her gördüğüme ikizimiz olsun diye dua edin diyorum... 2,5 ay önce 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu şimdi daha hırsla bebeklerimiz olsun istiyoruz.. eğer ikizimiz olmazsa bir yaşını doldurur doldurmazzz tekra yapacağım :)))

merhaba cnm öncelikle allah gönlüne göre wersin bnde doğal yolla ikiz annesi adayıyım bzede çok süpriz oldu hiç aklımda yoktu bnm babmın amcaları we amca çocukları ikiz seninde olabilir ndn olmasın herşey allahtan
amin canım inşallah bende sizlerin gibi olurummm....

Back
X