- Konu Sahibi Kupecicegi
anladım ama ev sahibinin yapması gereken bu işlemleri tamamladıktan sonra kiralamak olmalıydı.Memurlar da bana iskana kadar ev sahibinin üzerinde kalmasi yarariniza olur dedi. Yüksek olurmuş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anladım ama ev sahibinin yapması gereken bu işlemleri tamamladıktan sonra kiralamak olmalıydı.Memurlar da bana iskana kadar ev sahibinin üzerinde kalmasi yarariniza olur dedi. Yüksek olurmuş.
8 sene öncesini söylemek de ne bileyimBen geçen sene ankarada açtırdım 3 günde geldi. Bu sene istanbulda açtırdım 5 günde geldi. 8 sene öncekiyle şu anki teknoloji, hız nasıl aynı olabilir?
üzgünüm ama adam haklı.Ev sahibi gaz açılışı bir haftayı bulur dedi. Bir haftayı önemsemedim o arada evi temizlerim dedim ama yirmi günü buldu. O arada eve geçmedim. Arkadaşta kaldık 20 gün. Ev sahibi kabul etmiyor. Evi tuttun ne olursa olsun işgal ettin. Gazin geç açılmasi sorunum değil diyor. Kontrat başladı, kirayı eksiksiz alirim diyor
iskani olmayan evi nasıl tuttunuz elektrik ve su faturası olayı nasıl eğer şantiye diye geçiyorsa çok yüksek faturalar odersiniziskan olmadığı için abonelik başvurusunu ev sahibi yaptı.iskandan sonra üzerimize alacakmışız. Yoksa çok yüksek fatura gelirmiş. Başvuruya birlikte gittik . Hemen harekete geçti ama olmadı. Daha proje onaylanmamış. Abonelik aşamasına gelmemiş.
Ev sahibi evin iskanı olmadığını söylemiş. İskansız bir sürü ev kiralanıyor. Kiracı uygun bulmuyorsa tutmamalıydı evi.anladım ama ev sahibinin yapması gereken bu işlemleri tamamladıktan sonra kiralamak olmalıydı.
işinize gelmedi sanırımHiç işin gücün yok , hayata da hep negatif bakiyorsun , icinden de kin nefret taşıyor anladik ama biraz gizleyemez misin ? Mesela heeer konunun altinda kavga edecek birini gözüne kestirmesen? Sana artik cevap vermiycem . Sen hic basina gelmemis olaylarla ilgili insanlara köstek olma misyonunu baska insanlarla dalaşarak sürdür olur mu? Burdan vakit bulup günlük hayatina odaklanmadigin için (24 saat yorum yaziyorsun) en azndan insanlarin yüzlerine karşı bu kadar negatif konusamadigini umarak iyi aksamlar diliyorum.
valla konu sahibi pek de durumdan haberdar gibi konuşmuyor sanki işin içinde yanlış yönlendirilme var. kiracı girdiği riskin farkında mı, farkında olsa zaten en başından konuşur belki de tutmazdı. çünkü ilk mesajında öyle bir yazmış ki ben abonelikten bahsediyor sandım mesela. kira da kontrat başladığı tarihten itibarendir mecburen doğalgazı bekleyecek ve kirasını tam ödeyecek.Ev sahibi evin iskanı olmadığını söylemiş. İskansız bir sürü ev kiralanıyor. Kiracı uygun bulmuyorsa tutmamalıydı evi.
Benim evin de iskanı geçen hafta çıkıyordu güya, bir hafta geçti tık yok. Daha 15-20 gün de sürer muhtemelen. Söyledikleri tarihte olmayacağını adım gibi biliyordum zaten. O yüzden kendi evime bile taşınma planımı nisan başına planladım. Anca oturur her şey çünkü. O riske girip iskansız ev kiralamazdım.
valla konu sahibi pek de durumdan haberdar gibi konuşmuyor sanki işin içinde yanlış yönlendirilme var. kiracı girdiği riskin farkında mı, farkında olsa zaten en başından konuşur belki de tutmazdı. çünkü ilk mesajında öyle bir yazmış ki ben abonelikten bahsediyor sandım mesela. kira da kontrat başladığı tarihten itibarendir mecburen doğalgazı bekleyecek ve kirasını tam ödeyecek.
zamanında az kalsın internet altyapısı olmayan ev tutuyordum, son anda araştırıp öğrendim ve vazgeçtim tutmaktan. kimsenin sözüne asla güven olmuyor.
Bu çok mantıklı ama yaüç ay da ev sahibinden yeni evlilere düğün hediyesi olsun kira vermesinler evlenince de.
Bebek yapacak paranız varsa bana daha çok para verebilirsiniz demişBizim ev sahibi de bebek hediyesi olarak zammı geciktirmişti![]()
Bebek yapacak paranız varsa bana daha çok para verebilirsiniz demiş![]()
Ay geciktirmiştiyi geçirmişti okudum benTam bebeğin doğacağı zaman sözleşme zamanı idi. Eşim sordu.
Neyse dursun bebek olacak yılbaşında bakalım demişti. Bebek 5 aya doğru gidiyor hala seslenmedi zam için :) eli kulağındadır.
Ay geciktirmiştiyi geçirmişti okudum ben![]()
ahahaha bizimki de zam zamanı sesi çıkmayanlardan. 2 ay sonra aradı, şu ayda zam olması gerekiyordu, siz kira zamanı geldiğinde o 2 ayın farkını da yatırırsınız demişti. sizinki de 5 aylık farkı mutlaka alır yani fazla ümitlenmeyin. biz de bin tane senaryo yazdık ailemle, aramaması hakkında, inat ettim ben de aramadım kendisini. meğer unutmuş o yüzden gecikmiş aramak için. ev çok olunca takibi zor oluyor herhaldeTam bebeğin doğacağı zaman sözleşme zamanı idi. Eşim sordu.
Neyse dursun bebek olacak yılbaşında bakalım demişti. Bebek 5 aya doğru gidiyor hala seslenmedi zam için :) eli kulağındadır.
ahahaha bizimki de zam zamanı sesi çıkmayanlardan. 2 ay sonra aradı, şu ayda zam olması gerekiyordu, siz kira zamanı geldiğinde o 2 ayın farkını da yatırırsınız demişti. sizinki de 5 aylık farkı mutlaka alır yani fazla ümitlenmeyin. biz de bin tane senaryo yazdık ailemle, aramaması hakkında, inat ettim ben de aramadım kendisini. meğer unutmuş o yüzden gecikmiş aramak için. ev çok olunca takibi zor oluyor herhaldeama şimdi de alt kattaki ana babasıyla dertliyiz. çıt sesi çıksa arıza çıkarıyorlar çok gürültü yapıyorsunuz polis çağırıcaz canımıza yetti diyorlar. annem, ben kim denk gelirse önümüzü kesiyorlar
canımıza yetti dediği de ayda alemde bir olan bişey, ya yere bişey düşmüştür ya biri gece ayağını sehpaya çarpmıştır falan. aşırı hassaslar. biz de dikkat ettikçe sakınan göze çöp batar misali aksi gibi gece illa ses çıkaracak bişey oluyor. aslında gayet insanlık hali yani kazayla elinden bişey düşmüyor mu ya da sehpaya çarpmıyor musun ama gecenin sessizliğinde çok sinir bozucu. olmasın dediğin şey seni bulur ya... kardeşim de biraz sakar. hep ikaz ediyorum o da diken üstünde. artık inadına yaptığımızı düşündüklerine eminim. paragöz de değiller kafaları atıp çıkın derlerse şaşırmam
![]()
aynen öyle tamamen algıda seçicilik yapıyorlar ama bunu 60 yaş üstü iki insana asla anlatamam :)Allah kolaylık versin ya öyle hassas komşuyla yaşamak da ayrı zor.
Bence bir kaç kere kulaklarına gelen ses olduysa sonrasında aşırı dikkat kesilmişlerdir. Biz öğrenciyken bizim üst komşumuz takmıştı bize. Oysa gürültülü bir öğrenci evi de değildik. En fazla olsa olsa ses mutfakta olurdu tek sosyal alan diğer odalarda öğrencilik hali herkesin saati de birbirine tutmadığı için zaten rahatsız etmezdik birbirimizi. Bir kaç kez gülme sesimizi duydular diye kadın yan komşunun sesine bile bize geliyorduevin yalıtımı zaten leş gibiydi. Biz de onların süpürge sesi, TV sesi, konuşmaları herşeyi duyuyorduk.
Bizim ev sahibi hemen alt komşumuz unutsa da farkını isteyeceğini zannetmem :)
iskanı yakın zamanda alınacakiskani olmayan evi nasıl tuttunuz elektrik ve su faturası olayı nasıl eğer şantiye diye geçiyorsa çok yüksek faturalar odersiniz
Hem nasıl arkadaşım. Bizim her bir abonelik ayrı olay oldu. En erken doğalgaz aboneliği açıldı 20 günde. Elektrik 4-5 ayı buldu. Millet akıllı tabi, şantiye elektriği ortak ödeniyor diye açmışlar elektrik sobasını harıl harıl. Biz 7 sene önce hem 700e yakın doğalgaz ödedik hem de diğer dairelerin elektrik faturalarına ortak olduk. Millete 20-30 geldi doğalgaz. Bir gün su tesisatını kontrole gelirler, bir gün uydu antenini kontrole, bir gün elektrik kontrolüne gelirler. Eve her gün birileri geldi gitti. Duvarlardan dökülen tozu da cabası. 7 ay kalabildik o dairede. 0 ev rezillik ya. Kiralık için en az 2-3 sene oturulmuş, sorunları çözülmüş ev olmalı. Satın alsan ev benim, der teselli edersin ama kirada milletin eviyle uğraşıyorsun.Kesinlikle. Sıfır ev diye ölüyor milet ama sıfır evin derdi çok oluyor. Genelde İnternet altyapısı olmuyor ya da bi sorun çıkıyor o konuda. Elektriği suyu doğalgazı ayrı sorun. Sıfır ev alacak ve kiralayacak olanlar bilsin mutlaka araştırsın bunları.
aynen öyle tamamen algıda seçicilik yapıyorlar ama bunu 60 yaş üstü iki insana asla anlatamam :)
kendi evleri aşırı sessiz. e zaten erken saatte yatıyorlar. geçen gün bizim kira sözleşme gibi işlere bakan oğullarına mesaj attırmışlar. vay efendim akşam 22den sonra dikkat etmemizi istiyor da bilmem ne. 22 nedir allah aşkına. ciddiye bile almadım ama bi hışımla aradım adamı. ne sesi duyuyorlar diyorum kem küm ediyor, detaylara girersek özel hayata müdahale olur, gece saatlerinde gürültü yaratabilecek her şeyi kastediyorum genel konuşuyorum bilmem ne dedi. vallahi takık manyaklar. gece 12'de konuşma gülme sesi yüzünden duvara vurmuşluğu var. nereye kadar böyle devam eder bilmiyorum. annemin kafası attı zaten, geçen kadın önünü kesince diklenmiş. zaten sessiz insanlarız ama en ufak bişeyi duyup da şikayetlenmek bi de polis çağırıcam diye tehdit etmek aşırı çirkin geliyor bana. anneme polis çağıracağını söylemiş annem de çağır, ne diyim demişhayır polislik bi durum olmadığının o da farkında ama bununla korkutma düşüncesinde olması hiç yakışmıyor. annem evin içinde "aman bize ev mi yok" diye söylenmeye başladı artık. tamam ev var da taşınmasıydı nakliyesiydi yığınla iş ve masraf. ben ara bulucu olmaya çalışıyorum, şikayet geldi mi alttan alıyorum, bizimkileri ikaz ediyorum falan. ona bakarsan ben de herkesin her şeyini duyuyorum. göze batan şey de apartmanın genel anlamda çok sessiz olması bence. o sessizlikte en ufak şey duyuluyor. aslında tam istediğim tarzda bir yer, sessiz ama takıntılı tiplerle de uğraşmak zor. bizden sessiz kiracı bulamaz. ama bizi çıkarıp ev boş kalsın çekemem deme potansiyelleri de var. hani her ay düzenli para mı yoksa boş kalması mı diye bi tercih yapacak olsalar insanların çoğu parayı seçer ama bunlardan emin değilim
aslında idare etmesi gereken onlar, sıradan bi komşu değilim ona para akışı sağlayan bi komşuyum ama gel de anlat. ben olsam ayda alemde bir olan bişey için uyarma gereği bile duymam.