Doğmamış çocuğumu kıskanmaya başladım :)

niye kv nin çocuğunu sahiplenmesini istememesi garip olsun ki

ben de torunumu sahiplenmek istemem

yani ben kimsenin çocuğunu ah annem gel sen benimle kal

annen gitsin içeride iş yapsın modu ile almayı mesela kendimde hak görmem

kv de o imkanı tanımam

oğlum da kendi çocuğunu kendi büyütsün ben benimkini büyütüp çekildim zaten derim

ama burada okuduğum kadarı ile kendi çocuğunu büyütmeyen kv si ile paylaşmak zorunda kalanlar hemen torun çok tatlı deyip ona sarıyorlar

hiç merak etme canım sen ona merhametle sevgyle davrandıkca o sana kosa kosa gelir . anneyerini biraey tutmaz

siz olgunsunuz bazı kv kp ler annem babm diye seviyor

Aynı bizde oyleyiz Canim ama ben calismiyorum sabahtan burdayım hep .

peki neden

yani paramız yok aynı evde kalıyoruz ev tutamayız eşya alamayız deseniz yine anlarım da eviniz var kurulu

alışın evinizde oturmaya

sizin aileniz olsun az olsun ama eşin ve senin olsun

yani ne bileyim rahatça akşam yemeğpinde kavga edin gerekirse peynir ekmek yiyin ama bağımsızlığı öğrenin bu 8 ayda

bağımsız karar almayı görün

zira lohusalık garip bir süreç ki bunu babalar da yaşıyor

dünyanın en mantıksız şeyi söylense bile insanın kafasında acabalar oluyor

o zaman da ister istemez kv tecrübeli onun dediğiolsun o büyük o çocuğu önce kucağına alsın modu oluşuyor

sen emzir bize ver kızım diyorlar

çocuk mık dediğinde git emzir ya da işte ne bileyim aç bu mama ver deniyor

kp in yanıdna nasıl emzireceksin mesela

evde eşinle hem oturur hem emzirirsin kucak kucağa

siz olgunsunuz bazı kv kp ler annem babm diye seviyor

işte olgun olmaları gerektiğini yazdım ben de

arkadaş sana gelinin böyle yaparsa üzülmez misin demiş de ben de diyorum ki kv nin zaten bebek üzerinde hakkı yok ki olağan olan onun her şeyi ile bebeğin annesi olan gelinin ilgilenmesi

Kız bi tarafından ter akıcak ne günler bekliyo seni hey gidim. Belki "aman azcık da kv de dursa ne iyi olur ben de 2 dk uyusam" diyicen ne biliosun
Bence hamileliğin tadını çıkart Allah tamamına erdirsin.

daha bugün öğrenip te ne ara kısmanmaya bu kadar senaryolar yazmaya vakit buldun:))
yaş kaç.
hayırlı olsun bu arada.
vesvese yapma:))

daha bugün öğrenip te ne ara kısmanmaya bu kadar senaryolar yazmaya vakit buldun:))
yaş kaç.
hayırlı olsun bu arada.
yaş kaç.
hayırlı olsun bu arada.
Aslinda yazmıştım ben bunları evlendim evleneli dusunmeye başladım diye ama tesekkur ederimm buarada:)

Sanırım hormonlardan dolayı böylesiniz aksi halde geleceğin kayınvalidesi gibisiniz.
Düşünsene babannen seni çok seviyor emek veriyor keza annende.
Bu çocuk için harika bi durum. Sevinmelisin hep üzülürdüm babannem anneannem niye herkesin babanneleri gibi niye değil diye. Annenannem benle bi çok ilgilense kucağından inmek istemezdim.ama tabiki annemi daha çok severdim. Yani arada ağlayabilir gelmek istemeyebilir her çocuk böyle .ancak annesi sensin ve senin yerini asla tutamaz biliyorsun dimi?gereksiz endişe. Benim çocuğum sevildiginde dünya benim oluyo. Arada karışırlar ve yapmicami bilirler çünkü çocuk benim.ben karar veririm onlar sever oynar ilgilenir kimse benim yerimı tutmaz. Annem küçükken kızardı bağırırdi ben anneme sarılır ağlardım vazgecmezdim

Şimdi bu yeme içme bir olayında sizin buzdolabı boş mu kalıyor? Malum hep kayinvalidede yapıldığı için yemekler.

Öncelikle herkes kendi evinde yesin. Düşünsene doğurdun çocuğu sar sarmala yukarı çık,bütün gün orada otur otur, yatmaya aşağı in. Çocuk aşağıdaki evi nasıl benimseyecek?

Kayinvaliden sevmek istediğinde sen çıkarırsın çocuğu ya da o iner aşağı sever kendi evine gider. Bu kadar basit.

Ben de öyleydim sizi çok iyi anlıyorum. Bunda bebeğim doğar doğmaz biz başka şehirdeyken ve birkaç haftaya dönecekken siz bakamazsınız buraya hemen gelin diyen kp kv ve Bebeğim sarılık olunca bu lafa hak verip benle kavga eden eşim de etkilidir. Hangi hadle kendi çocuğuma bakamayacağımı söylediler bilmiyorum Ama gerekeni yaptım. Benim kızım en az Bi 20 yıl benle olacak Kv ile değil görümce ile değil ondan ömrüboyunca sorumluyum bana ihtiyaç duyduğu her zaman. bana bağlı olmasını istemek en doğal Hakkım. Ayrıca çocuğumu en iyi bakacak yetiştirecek kişi de Tabiki benim. İlk günden Hiçbir yüzsüz aşırı davranışa izin vermedim, şimdi herkes yerini biliyor eşim dahil.
Lohusa günlerim hayatımın en kötü günleriydi, en kötü. Allah hiçbir hamileye öyle günler yaşatmasın

Çok gereksiz tasalar bunlar.
Bir bebek annesinin kokusunu öyle iyi bilir ki...
Kime alışırsa alışsın, kimi çok severse sevsin, annesinin bırak görüntüsünü, kokusunu aldığı an değişir davranışı.

Ben çalışan bir anneyim, oğluma kayınvalidemde baktı, kendi annem de.
Oğlum her ikisini de çok sever ve her ikisi ile de farklı bir bağı var.
Fakat ben işten eve geldiğim an kayınvalideme de anneme de aynı tepkide bulunuyor "git".

Annem mesela "gel oğlum gitmeden bir öpeyim seni" der oğlum istemez benim bacağıma sarılır.
Anne ile evlat bağı ayrı birşeydir, bunu ne bir kimse değiştirebilir, ne de engelleyebilir.

Çocuk bakma konusuna gelince.
Otomatik bir duygudur, siz hiç farkında olmadan neyi nasıl yapmanız gerektiğini zaten bileceksiniz.
Sadece iç güdülerinize güvenin, korkmanıza gerek yok, kimse çocuk bakmayı birden öğrenmiyor.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşallah.
Bu endişeleri de kafanızdan atın...

kalbiniz mi kötü bilemedim ki??
bu kadar karartmayın yüreğinizi lütfen. sonra toplum olarak insanlığımızı unuttuk diyoruz işte.
sizin sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almak için heyecan yapıp bol bol dua etmeniz gerekirken, acaba kız mı erkek mi, saçlı mı olacak kel mi, kime benzeyecek, acaba hangi eşyalarını almaya başlasam, hangi doktora gitsem diye düşünmeniz gerekirken, acaba çocuk kaynanamı benden çok mu sever diyorsunuz! pes yani.

siz en iyisi biraz anne-çocuk kitapları okuyun da bebeğe yazık etmeyin!

Ben kizimi 3 ay emzirebildim sadece emzirmekle bagli kalmanin fazla ilgisi yok bence. Surekli evladinizla olursaniz hic ayrilmazsaniz sizi arar size baglanir. Suan kizim 2.5 yasinda. Yarim saat bile ayri kalmadim bu zamana kadar. Isi biraktim sadece ona odaklandim ve asiri derecede bana bagli bi cocuk. Ama boyle olmasida cok iyi degil kalabalik bi ortama girdigimizde beni bunaltiyor cocuklarla oynamayip yanimda oynuyor birazda korkusu var su siralar.
Kisacasi kendinize bagli yapmaya calismayin birakin kendi haline her ortama alissin cocuk..

Evet beni anladiniz ama ne bileyim sonuçta kaynanamla hep bizimle olacağı için korktum
benim yigenimde bizde buyudu sayilir anne babasi is dolayisiyla haftanin 2 gunu gorebildiler uzunca bir zaman ama anneyi istememe gibi bir olayi olmadi hic

Doğmamış çocuğa dön biçilmez. Kıskanır miyim diye düşünmrktensd allah sağlıkla kucağıma versin diye dua edin. Zira bana bağımlı olsun bağımlı da olsun düşkün de olsun diye söylenirseniz allah muhafaza yani.
Bu arada ilk hareketini 16 17. Hafta civarında hissedersiniz durun daha ne heyecanlar olacak bu ne ki.
Bende hiç bir bebeğe bakmamistim herseyi bebeğimle beraber öğrendim ama öyle korkulacak gibi değil ama beni en çok zorlayan şey uykusuzlukdu sanırım.

ya yorumlar ne kadar kati hamilelikte hormonlarin daha farkli calistigini hicmi bilmiyor kimse arkadas sevgisinden boyle dusunuyor korkuyor ne var bunda kadini kotu kalpli ilan etmissiniz valla burdaki yorumlarinda abarti konusunda ucu bucagi yok

Oglum dogdugundan beri calistigim icin annem yardimci oluyordu. ya o bende, ya ben onda kaliyorum (evden calisiyorum, 1 haftalikken ise basladim). Alt alma, banyo, oyun vs. herseyiyle annem ilgileniyor. Ben de her bos vaktimde ilgilenmeye calisiyorum. Annemle o kadar beraber vakit gecirmesine ragmen karni tok oldugu halde emmek isteyip emmeden meme agzinda yuzume bakmasi, yanindan gecerken beni hayran hayran izlemesi, ne kadar guzel vakit gecirirse gecirsin beni gorunce ayri bir sevince bogulmasini hicbir sey engelleyemiyor. Anneler cocuklarinin gozunde baskadir, kokusu yeter onlara. Babaannesini en fazla babaanne olarak sever, belki onun yaninda simardigi icin onunla vakit gecirmek ister. Ama annesi her zaman 1 numara olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…