Doğru bir zaman değil belki, ama bu gidişle hiç sahip olamayacağım.

Bir bebek ve bir kedi anası olarak cevap vereyim. Öncelikle aşıları ve ilaçları tam olduğu zaman sağlık açısından hiçbir sorun çıkmaz. Ben sadece hamileliğim döneminde kedinin kumunu ellememiştim o da önlem için. Hiçbir sorun olmadı çok şükür. Alışma konusuna gelince; benim kedim bebeği önce yabancıladı; pek yanına yaklaşmadı. Sonra baktı gördü gitmeyecek evden mecbur alıştı😂 Çocuk ayaklanınca bu sefer kedi ona ilginç gelmeye başladı. Kedi nereye kızım oraya 😂Kedim zarar vermiyor ama kaçıyor çünkü kızım onu sürekli kucağına almak istiyor ama kedi istemiyor😂😂 Şimdilik araları iyi.

Köpek hiç bakmadım ama çok severim. Çocukları karşı bence kedilere göre çok daha sabırlılar. Sadece tuvalet için dışarı çıkarılmaları gerekiyor ya belki o biraz sizi zorlayabilir. Onu da rutine oturturtasanız hiçbir sorun çıkmaz.
Ek olarak; ben çocukların hayvanlarla büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle çok yararı oluyor.
Bence de hayvanlarla büyüyen çocuklar daha mutlu oluyorlar, beni de düşündüren tuvalet olayı zaten. Çünkü çok erken kalkan biri değilim, bir de bebek olursa kim çıkaracak köpeği dışarı onu düşünüyorum. Eşim yardımcı olur elinden geldiğince ama o da işteyken ikisiyle nasıl idare ederim bilmiyorum, annem Yardımcı olur desem zaten benim birçok şeyime koşturuyor, köpeğe de bakamaz çünkü o benim gibi düşkün değil maalesef. Yani herşey tamamen benim sorumluluğumda olacak, o da biraz korkutuyor beni çünkü asla bir hayvanın kanına girmek istemem, ama dediğim gibi hayatım boyunca hep istedim hala istiyorum. Sadece doğru zaman değil herhalde, ama öyleyse bebek büyüdüğünde daha da zor olacak? Doğru zaman ne zaman olacak öyleyse bilmiyorum...

Ben önce köpegim ilk bir yıl eğitilip bebegin öyle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü köpek alışamadığı için heryere işiyor bu tam aksine asıl 2-3 yaşındaki bebiş için daha tehlikeli birde ilk bir yıl aşırı ısırma huyu oluyor köpeklerin bu huyu törpülenip öyle bebek düşünülmeli bence
Tuvalet eğitimi veremezseniz çocuk da evin her yerine işeyip kaka yapar. Aylarca bir köpeğe tuvalet eğitimi veremediyseniz kusura bakmayın sıkıntı sizde demektir.
Konu sahibi benim çocuğum ve köpeğim yok beş kedim var. Ama bence de bir çocuğu köprkle beraber büyütmek daha doğru bir fikir. Köpekler kedilerden daha çocuk canlısı hayvanlar. Eskiden büyük ırk bir Köpek besledim ve ben de sizin gibi ufak ırkların evde daha rahat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insanlık hali o gün iki kez dışarı çıkaramazsanız evde göstereceğiniz bir tuvalet yeriyle küçük ırk köpeğin temiz bir şekilde ihtiyaçlarını halletmesi mümkün olur. Barınaklarda ya da sosyal medyada aşırı fazla sayıda küçük ırk terkedilmiş köpek sahiplendiriliyor mutlaka takip edin. Bir komşumuzun tek bacağı olmayan terrier i var aşırı tatlı ve sorunsuz bir hayvan. Tek bacağı olmayan köpek de sahiplenebilirsiniz. Terkedilmiş hayvan sahiplenmenin manevi hazzı bir yana o kadar içli ve mahsun oluyorlar ki sanki bir daha terkedilmemek için iç burkucu bir uslulukları oluyor. Bence hiç beklemeyin büyük aile iyidir

Evcil dostlarımıza karsı degılım fakat evde kedi köpek ve bebek aynı anda asla istemem. :KK51:
Tabi saygı duyarım, zira annem de sizin gibi düşünüyor. İkisi aynı evde olmaz diyor bana. Ama dediğim gibi hayatım boyunca hep köpek özlemi çektim, şimdi bir de bebek özlemi çekiyorum. Tamam bebek benim canım olacak ama köpek de evlattan farksız oluyor.

Tuvalet eğitimi veremezseniz çocuk da evin her yerine işeyip kaka yapar. Aylarca bir köpeğe tuvalet eğitimi veremediyseniz kusura bakmayın sıkıntı sizde demektir.
Konu sahibi benim çocuğum ve köpeğim yok beş kedim var. Ama bence de bir çocuğu köprkle beraber büyütmek daha doğru bir fikir. Köpekler kedilerden daha çocuk canlısı hayvanlar. Eskiden büyük ırk bir Köpek besledim ve ben de sizin gibi ufak ırkların evde daha rahat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insanlık hali o gün iki kez dışarı çıkaramazsanız evde göstereceğiniz bir tuvalet yeriyle küçük ırk köpeğin temiz bir şekilde ihtiyaçlarını halletmesi mümkün olur. Barınaklarda ya da sosyal medyada aşırı fazla sayıda küçük ırk terkedilmiş köpek sahiplendiriliyor mutlaka takip edin. Bir komşumuzun tek bacağı olmayan terrier i var aşırı tatlı ve sorunsuz bir hayvan. Tek bacağı olmayan köpek de sahiplenebilirsiniz. Terkedilmiş hayvan sahiplenmenin manevi hazzı bir yana o kadar içli ve mahsun oluyorlar ki sanki bir daha terkedilmemek için iç burkucu bir uslulukları oluyor. Bence hiç beklemeyin büyük aile iyidir
Çok istiyorum, ama gerek benim ailem olsun gerek eşimin ailesi “tam çocuk yapacakken zamanı mı şimdi köpeğin?” Diyorlar korkutuyorlar beni. Bana göre bunun doğru zamanı diye birşey yok, istiyorsan yapacaksın diye düşünüyorum. 31 yaşıma kadar hep köpek istedim, daha ne kadar isteyerek yaşayacağım bilmiyorum.

Canım benim köpegim henüz 3 aylık ve tuvalet eğitimi ana rahminde alınan bişey değil haberin olsun 🖐

Canım benim köpegim henüz 3 aylık ve tuvalet eğitimi ana rahminde alınan bişey değil haberin olsun 🖐
Aa lütfen hanımlar tartışırsanız üzülürüm, eminim benim konuma gelip güzel yorumlarınızı yazdıysanız hepiniz ayrı ayrı güzel kalbi olan hayvansever insanlarsınız zaten. Köpek sahibi olanlar ise eminim çok da iyi birer köpek anneleridir, darısı başıma. 🙏🏻

Bence de hayvanlarla büyüyen çocuklar daha mutlu oluyorlar, beni de düşündüren tuvalet olayı zaten. Çünkü çok erken kalkan biri değilim, bir de bebek olursa kim çıkaracak köpeği dışarı onu düşünüyorum. Eşim yardımcı olur elinden geldiğince ama o da işteyken ikisiyle nasıl idare ederim bilmiyorum, annem Yardımcı olur desem zaten benim birçok şeyime koşturuyor, köpeğe de bakamaz çünkü o benim gibi düşkün değil maalesef. Yani herşey tamamen benim sorumluluğumda olacak, o da biraz korkutuyor beni çünkü asla bir hayvanın kanına girmek istemem, ama dediğim gibi hayatım boyunca hep istedim hala istiyorum. Sadece doğru zaman değil herhalde, ama öyleyse bebek büyüdüğünde daha da zor olacak? Doğru zaman ne zaman olacak öyleyse bilmiyorum...
İdare edersiniz. Zaten bebek olunca genelde erken kalkılıyor. Bebeği ana kucağına koyarsınız. Köpeğe de tasma takarsınız; birlikte gezersiniz. Hem siz de eve tıkılıp kalmamış olursunuz; dışarıya çıkmanız için de bahaneniz olur. Bebek için de iyi olur; hava almış olur o da.

İdare edersiniz. Zaten bebek olunca genelde erken kalkılıyor. Bebeği ana kucağına koyarsınız. Köpeğe de tasma takarsınız; birlikte gezersiniz. Hem siz de eve tıkılıp kalmamış olursunuz; dışarıya çıkmanız için de bahaneniz olur. Bebek için de iyi olur; hava almış olur o da.
Aynı şeyler benim de aklımdan geçiyor, bebek arabasıyla beraber çıkarırım ikisini de, Bana da erken kalkmak hava almak bahane olur diyorum hep ☺️ İşte ama hep bu “kolay olmayacak” diyenler korkutup vazgeçirdi beni bu hayallerimden bugune kadar.

Aynı şeyler benim de aklımdan geçiyor, bebek arabasıyla beraber çıkarırım ikisini de, Bana da erken kalkmak hava almak bahane olur diyorum hep ☺️ İşte ama hep bu “kolay olmayacak” diyenler korkutup vazgeçirdi beni bu hayallerimden bugune kadar.
Önemli olan isteğiniz ve kendinize güveniniz.

Bir şey geldi aklıma, kediler için klozet eğitimi durumu var biliyorsunuzdur belki. Aparatlarla klozete alıştırılıyorlar ve aparatsız da klozete yapmayı öğreniyorlar tuvaletlerini. Acaba aynısı köpekler için de var mıdır böyle bişi mümkün müdür? Bir de bir arkadaşımın evinde 1 banyo bir de alaturka tuvalet vardı. O o küçük alaturka tuvaletle lavabonun olduğu yeri kedisine ayarlamıştı kumsuz alaturkaya tuvalete yapıyordu kedisi. Belki böyle bir imkan varsa ona da alıştırılabilir. Küçük ırk olunca zaten evde de oynanabilir gündüzleri, biz kedimle evde koşturuyoruz 😂 hava almak dışında öyle enerjisini atabilir belki... köpek beslemediğim için bilmiyorum ama kediden uyarlanılabilecek bunlar geldi aklıma

Bir şey geldi aklıma, kediler için klozet eğitimi durumu var biliyorsunuzdur belki. Aparatlarla klozete alıştırılıyorlar ve aparatsız da klozete yapmayı öğreniyorlar tuvaletlerini. Acaba aynısı köpekler için de var mıdır böyle bişi mümkün müdür? Bir de bir arkadaşımın evinde 1 banyo bir de alaturka tuvalet vardı. O o küçük alaturka tuvaletle lavabonun olduğu yeri kedisine ayarlamıştı kumsuz alaturkaya tuvalete yapıyordu kedisi. Belki böyle bir imkan varsa ona da alıştırılabilir. Küçük ırk olunca zaten evde de oynanabilir gündüzleri, biz kedimle evde koşturuyoruz 😂 hava almak dışında öyle enerjisini atabilir belki... köpek beslemediğim için bilmiyorum ama kediden uyarlanılabilecek bunlar geldi aklıma
Yok bu dediğinizin köpek için pek uygun olacağını sanmıyorum, keşke olsaydı ama bence böyle birşey :) enerjisini atardı en azından vs... o yuzden köpek kediye göre azıcık daha masraflı ( masraflı derken ilgi bekliyor anlamında dedim) ☺️ Yanlış anlaşılmasın. Güzel fikirmiş ama.

Merhabalar,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar hatırlamıştır belki, gerçi kullanıcı adım değişti ama 1.5 - 2 senedir bebek denediğimizi, bu aşamada yıprandığımızı söylemiştim.
Şöyle de bir durum var; ben kendimi bildim bileli köpekler için deliren bir insanım.

Tek çocuktum, Çocukluğum ve ergenlik dönemim boyunca yalnız büyüdüğüm için hep köpek istemiştim ama ailem çok titizdi, kesinlikle bu konuda katıydı almadılar. Üniversite dönemimimde de ailemleydim, ayrı evde değildim gene alamadım.
Biliyorum öyle bir zamansız oldu ki üç sene önce evlendim evliliğe alışırken ilk zamanlar alamadım, şimdi de çocuk düşündüğümüz için kimse “sakın alma, zamanı değil, çocuk olursa çok daha zor olacak” diyor. Tamam zamansız olabilir ama doğru zaman diye birşey var mıdır? Ne zaman doğru zaman olacak öyleyse benim için?

Ben iki senedir şu çocuk deneme aşamasında yıprandım, çalışmıyorum da şuan kafama çok takıyorum. Oldu da olacak, bu ay da olmadı gene olmadı vs... biliyorum çocuk düşünürken mi köpek alcak zamanı buldun diyeceksiniz ama yukarda anlattığım gibi hayatımın hiçbir zamanında nasip olmadı. Evlendim, hala olmuyor. Çocuğum olacağı da kesin değil ki, bekle olacak diyorlar. Sonra köpekle zor olur, yapamazsın vs... bunun garantisi yok ki.

Çok boşluktayım, bu boşlukta düşündükçe daha da yıpranıyorum. Yanlış anlaşılmasın asla boşlukta olduğum için istemiyorum, alırsam da en iyi şekilde bakacağıma eminim, ve bana tamamen iyi gelecek, beni iyileştirecek... çünkü gerçekten çok seviyorum köpekleri.
En azından onunla uğraşırım ilgilenirim, stresten uzaklaşırım, hayatta en sevdiğim şeylerden biriyle biraz da bu bebek takıntımdan da uzaklaşırım diye düşünüyorum. Bebeğim olursa da beraber büyürler, güzel bir aile oluruz kanaatindeyim.

Sizin fikirlerinizi merak ediyorum, köpek&bebek beraber bakan, büyüten, zorluklarını - artılarını eksilerini bana yazabilecek varsa sevineceğim. Çünkü sürekli olumsuz yorumlar duyuyorum gerek ikisine bir bakanlar olsun, gerek köpek sahibi olanlardan.
bizim terierimiz var.cok zor bakimi hele ki titizseniz.kokmuyo diyenleri anlayamam ama kokuyor.herhafta yikayamiyoruz cunku yikanmazmis zararliymis...eve misafir gelemiyor seveni var sevmeyeni var.muthis ilgi istiyorlar.hergun 2 kere cikariyoruz kisin malesef.kucuk tuvslet ona ayrili hasta bezi koyuyoruz kuvuk tuvaletini yapio ustune de basiyo gezio sonra....heryeri yaliyo ozellikle camlari...seslere havliyo geceleri apartmandan ses gelse hirlamaya basliyo uykusuz geceler cooookkk....mama disinda yemek vermeyin diyolar hep gizli sakli yemeye calisoyoruz verdigimizde oluyo rahatsizlanio yataklara kadar kusuyor...veterinerlerde gecti yillarimiz yok kulagini kasiyip duruyo bisey mi oldu yok ayagini yalio bisey mi batti bizimkisi disi ilk seneside reglisiyle ugrasmistik ayni insan gibi ancak 15 gun surdu dedik boyle olmaz kisirlastirdik...paralar paralarrr....sehpa ayaklarini kemirir terlikleri parcalar...bunun gibi daha pek cok sey var ama evlat iste canimin parcasi oldu sevgisi tum saydigim seylere katlanmami sagliyor.bir tane bile arkadas aramiyorum ki vsktimde olmuyo zaten:) tum saydiklarimi goze alabiliyosaniz hic dusunmeden alin

bizimkisi 4 aylikti bize geldiginde heryere yapiyordu kucucuk zaten herseye heycanlaniyordu heycandanda yapiyordu.hasta yatak bezleri aldik spreyi varmis alistirmak icin.onunla baya ugrastik 2 aya ogrendi ama hala degisik bi yere gittigimizde bazi yerleri pet zannedip yapabiliyor egitimde bi yere kadar

Bence alabilirsin. Tereddüt ettiğin kısım ne anlayamadım. Hamile kalırsan belki bakımında eşinin biraz daha destek olması gerekebilir. Bizde kedi var ve hamilelik ve sonrasında bakımıyla daha çok eşim ilgilendi.
Tek çocuk sahibi olduğumuz için şu an köpek almıyorum ama kızım kardeş istediğinde köpek kozumu oynayacağım :D hemen köpek alıp al sana kardeş diyeceğim :)
Yani alabilirsiniz bence

bizim terierimiz var.cok zor bakimi hele ki titizseniz.kokmuyo diyenleri anlayamam ama kokuyor.herhafta yikayamiyoruz cunku yikanmazmis zararliymis...eve misafir gelemiyor seveni var sevmeyeni var.muthis ilgi istiyorlar.hergun 2 kere cikariyoruz kisin malesef.kucuk tuvslet ona ayrili hasta bezi koyuyoruz kuvuk tuvaletini yapio ustune de basiyo gezio sonra....heryeri yaliyo ozellikle camlari...seslere havliyo geceleri apartmandan ses gelse hirlamaya basliyo uykusuz geceler cooookkk....mama disinda yemek vermeyin diyolar hep gizli sakli yemeye calisoyoruz verdigimizde oluyo rahatsizlanio yataklara kadar kusuyor...veterinerlerde gecti yillarimiz yok kulagini kasiyip duruyo bisey mi oldu yok ayagini yalio bisey mi batti bizimkisi disi ilk seneside reglisiyle ugrasmistik ayni insan gibi ancak 15 gun surdu dedik boyle olmaz kisirlastirdik...paralar paralarrr....sehpa ayaklarini kemirir terlikleri parcalar...bunun gibi daha pek cok sey var ama evlat iste canimin parcasi oldu sevgisi tum saydigim seylere katlanmami sagliyor.bir tane bile arkadas aramiyorum ki vsktimde olmuyo zaten:) tum saydiklarimi goze alabiliyosaniz hic dusunmeden alin
Ben de alırsam maltese terrier düşünüyorum zaten, yukarda dediğim gibi müstakil ev değil evim dolayısıyla küçük istiyorum. Asla cins seçiyorum, köpek ayırıyorum gibi düşünülmesin. Şuan hamile değilim ama hamile kalırsam nasıl bir hamilelik geçireceğimi bilmiyorum, Normalde kokuya hassasiyetim de var. Bilmiyorum şuana kadar hayatımda hiç sahip olamadıysam ne zaman olacağım onu da bilmiyorum... evet çocuk düşünürken doğru bir zaman değil biliyorum ama dışarıda milletin köpeğini sevmekten de bıktım. Bebek olursa asla hijyenik olmaz evin pis olur diyorlar, ikisini asla idare edemezsin diyorlar, diyorlar da diyorlar kısaca. Ama sizin gibi köpek bakan insanlardan bunu duyunca gerçekle karşılaşıyorum bir bakıma, köpek bakan kimle konuşuyorsam sizin gibi zorluklarını anlatıyor çünkü. Sanırım ertelemeliyim; ama çok sevdiğim için herşeyine katlanırım gibi...

Bence alabilirsin. Tereddüt ettiğin kısım ne anlayamadım. Hamile kalırsan belki bakımında eşinin biraz daha destek olması gerekebilir. Bizde kedi var ve hamilelik ve sonrasında bakımıyla daha çok eşim ilgilendi.
Tek çocuk sahibi olduğumuz için şu an köpek almıyorum ama kızım kardeş istediğinde köpek kozumu oynayacağım :KK70: hemen köpek alıp al sana kardeş diyeceğim :)
Yani alabilirsiniz bence
Yani tereddüt ettiğim kısım köpeğin bakımının zaten hiç büyümeyen bir bebek gibi olması zaten, bir de bebeğim olursa ikisine yetişemem korkusu...
Hayalim ikisi bir büyüterek güzel bir aile olmak, inşallah cesaret edebilirim, nasip olur bana bu☺️

Ben de alırsam maltese terrier düşünüyorum zaten, yukarda dediğim gibi müstakil ev değil evim dolayısıyla küçük istiyorum. Asla cins seçiyorum, köpek ayırıyorum gibi düşünülmesin. Şuan hamile değilim ama hamile kalırsam nasıl bir hamilelik geçireceğimi bilmiyorum, Normalde kokuya hassasiyetim de var. Bilmiyorum şuana kadar hayatımda hiç sahip olamadıysam ne zaman olacağım onu da bilmiyorum... evet çocuk düşünürken doğru bir zaman değil biliyorum ama dışarıda milletin köpeğini sevmekten de bıktım. Bebek olursa asla hijyenik olmaz evin pis olur diyorlar, ikisini asla idare edemezsin diyorlar, diyorlar da diyorlar kısaca. Ama sizin gibi köpek bakan insanlardan bunu duyunca gerçekle karşılaşıyorum bir bakıma, köpek bakan kimle konuşuyorsam sizin gibi zorluklarını anlatıyor çünkü. Sanırım ertelemeliyim; ama çok sevdiğim için herşeyine katlanırım gibi...
bende dediginiz gibi katlaniyorum.asla vazgecmem ondan birisine emanet bile edemem buyuzden annemlere bile gidemiyorum.hep evdeyiz Allahtan yazlik var tatilimizi orda yapabiliyoruz...cok fedakarlik gerektiren birsey her ay asilari var vallahi kendi giyimimden luksumden kisiyorum ona harciyorum cok masrafli napalim diyoruz helal olsun o da bebek gibi evlat sonucta...bunun disinda bide kuslarim var biri disarda kafama kondu oyle aldim bakiyorum.tbirinide sahibi bakamamis kiyamadim aldim.ev tam bir cümbüş:)) bence muhabbet kusu sevgisi de inanilmaz birsey onu dusunun.alin yavruyken alistirin konusturun bakimi cok kolay ve hic masrafsiz

bende dediginiz gibi katlaniyorum.asla vazgecmem ondan birisine emanet bile edemem buyuzden annemlere bile gidemiyorum.hep evdeyiz Allahtan yazlik var tatilimizi orda yapabiliyoruz...cok fedakarlik gerektiren birsey her ay asilari var vallahi kendi giyimimden luksumden kisiyorum ona harciyorum cok masrafli napalim diyoruz helal olsun o da bebek gibi evlat sonucta...bunun disinda bide kuslarim var biri disarda kafama kondu oyle aldim bakiyorum.tbirinide sahibi bakamamis kiyamadim aldim.ev tam bir cümbüş:)) bence muhabbet kusu sevgisi de inanilmaz birsey onu dusunun.alin yavruyken alistirin konusturun bakimi cok kolay ve hic masrafsiz
Muhabbet kuşum var zaten, iyi ki o var, en azından hiç hayvansız değil evim iyi yanından bakmak lazım ☺️ Çok seviyorum onu da aşırı, aileden biri gibi oluyor zaten köpek gibi. Bizi gözleriyle takip etmesi, dediklerimizi tekrarlaması, hayvanların hepsi ayrı ayrı sevimli hepsini çok seviyorum ya.
Ama dediğim gibi köpek sevgisi de benim içimde hep bir yerlerde... bizim de yazlığımız var hatta yazın almak üzereydim, yazlkta eğitimi daha kolay olur daha kolay alışır kışlıkta rahat ederim diye düşünmüştüm. Ama orada caydırdılar bakanlar vs zaten. Ama hani şöyle örnek vereyim, o anlık bende o ateşi söndürüyorlar; ama içimde öyle yoğun ki durup durup tekrar alevleniyor bu isteğim. Bitmiyor yani kısaca.

Muhabbet kuşum var zaten, iyi ki o var, en azından hiç hayvansız değil evim iyi yanından bakmak lazım ☺ Çok seviyorum onu da aşırı, aileden biri gibi oluyor zaten köpek gibi. Bizi gözleriyle takip etmesi, dediklerimizi tekrarlaması, hayvanların hepsi ayrı ayrı sevimli hepsini çok seviyorum ya.
Ama dediğim gibi köpek sevgisi de benim içimde hep bir yerlerde... bizim de yazlığımız var hatta yazın almak üzereydim, yazlkta eğitimi daha kolay olur daha kolay alışır kışlıkta rahat ederim diye düşünmüştüm. Ama orada caydırdılar bakanlar vs zaten. Ama hani şöyle örnek vereyim, o anlık bende o ateşi söndürüyorlar; ama içimde öyle yoğun ki durup durup tekrar alevleniyor bu isteğim. Bitmiyor yani kısaca.
ah ah bende kopek olmasina ragmen sonmuyor o ates.sen bide karli soguk havalarda gor butun gun disari yemek tasiyorum indirimleri takip edip kilo kilo mama aliyorum heryere dokuyorum arabininda arkasinda mesela yollarda....durup durup besliyoruz. yok yetmiyo ama hep aklim onlarda kaliyo soguktan usurlermi ac kalirlar mi falan filan hic bitmiyor

Son düzenleme:
Evcil kediler dışarı çıkma gereksinimi duymuyorlar, çıkınca tedirgin oluyorlar ama köpekler öyle değil. Dışarı çıkmak istiyor, gezmek istiyor. Eski sitemizde evcil köpeği olan çok fazla site sakini vardı ve sabahları hepsi köpeğini alır yürüyüşe çıkarırdı. Mesela lise öğrencisi bir genç kız vardı her sabah 7'de köpeği ile dışarıdaydı. Bir adam vardı her sabah takım elbisesi üzerinde köpeğini işe gitmeden önce gezdirirdi. Akşam kızımı okuldan alma saatinde adamı yine görürdüm, işten gelmiş üstünü bile çıkarmadan köpeğini gezdirmeye çıkarmış. Liseli genç kız ben siteden çıkarken okuldan dönüşü karşılaşıyorduk, kızımı alıp eve döndüğümde köpeğiyle siteden çıkıyordu. Yine iki tane köpeği olan iki kardeş her sabah ve akşam işe gitmeden önce ve geldikten sonra köpeklerini gezdirirlerdi. Daha bir sürü böyle kişi görüyordum. Helal olsun diyordum çünkü büyük sorumluluk.

Kızım, ben kardeşine hamileyken köpek istedi ama almadık. Ciddi sorumluluk istiyor çünkü. Kıl tüy olayı benim için problem olmazdı ama dolaştırmaya çıkarmak yaz aylarında kolay olsa da kış aylarında çok mümkün olmazdı. Havalar bazen buz gibi oluyor, bebekle nasıl çıkayım? Benim gördüğüm evcil hayvan sahipleri don mon demeden çıkarıp gezdiriyorlardı. Ben cesaret edemedim.

Back
X