Dogru hediye meselesi

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Mrb. Kızlar öncelikle tüm annelerin ve anne adaylarının günü kutlu olsun

Kızlar iki gün önce kayinvalide adayına ve anneme hediye almaya çıktık sevgilimle... Annene ne alayım dedi sen bilirsin dedim... Sağolsun guzel bir ipek eşarp aldı...sıra geldi onun annesine...bu arada onun ailesi İğdır da koyde. Her neyse ne alalım diye düşünürken bluz almak istedim. Ama bedenini tam olarak bilemedim. Sevgilim de ablam bilir dedi neyse aradık öğrendik benimle konuşmak istedi aldım telefonu hoş beş derken bana " anneme içli dışlı bluz al,onlardan giyiyor zaten " dedi... Benim tuhafıma gitti yönlendirmesi ! Açıkçası rahatsız da oldum... Neyse aldım yolladım iğdıra...

Bugün de onlarla da konuştum ve ayni abla yine "aldın mi dediğim bluzu" dedi....

Allah aşkına ben mi çok abarttım,rahatsız oldum???

Doğru mu bu yaptığı hareket...resmen teyit ediyor beni... siz olsanız ne yapardınız...ben mi çok abarttım acaba?

Ben arada resmiyet yokken bu tarz şeylere gerek yok diye düşünüyorum, çünkü mutlaka bahsettiğin tarzda olaylar yaşanıyor.
Ben olsam gerek görmez arada resmi bir bağ yoksa aileler tanışmıyorsa aramazdım. Ztn ilerde yeterince hediye özel gün olacak diye düşünürdüm senin durumunda ise
bence haklısın tavrı hoş değil ama tavrı bu olaya karşı değil herşeye karşı kişiliği böyle olabilir. Madem içinden gelmiş hediyeyi alıp göndermişsin kendini huzursuz etme ama uyanık ol ve mesafe koy kimse senin alacagım hediyeye karışmamalı seninle bu tarz konusmamalı bir daha rahatsız olduğunu belli edersin sende.

Ailelerin haberi var...aslında hediye almak yerine aramayı düşünüyordum ama o benim anneme alınca ister istemez almak zorunda hissettim...iyi ki almışım muhakkak mutlu olacaktır ama ablanin daha şimdiden karışması beni rahatsız etti...acaba ben mi abarttım diye düşünmüştüm.. sağol arkadaşm

Ne var ki bunda giyim tarzını söylemiş ki mantıklı bilmeden aldığın şey belki onun tarzına uymayacaktı. En azından ne giydiğini bilerek yolladığın daha mutlu etmiştir. Ben bir art niyet sezmedim. Bu durumda rahatsız olmak yerine teşekkür ederdim..

Ama bu tavsiyeyi daha kibar bi dille sunsa sizce de daha hoş olmaz mıydı?

"Anneme içli dışlı bluz al " pek tavsiye gibi değil sanki...daha ziyade emir...

İnşallah dediğiniz gibidr ama...

Aslında fikir vermesi seni yönlendirmesi gayet güzel çünkü doğru hediyeyi almış oldun sonuçta hediye konusunda giyim konusunda pek bir fikrin yoktu.
Seni asıl rahatsız eden sanırım üslubu olmuş.
Biraz daha tabi üslubu uygun şekilde konuşabilirdi bana göre de.
Ayrıca ben de daha arada herhangi bir bağ yani samimiyet yokken bu denli içli dışlı olunmasını gereksiz buluyorum.
Yine de herkesin görüşü,düşüncesi farklıdır tabi.

Siz abartmamışsınız,abla ayıp etmiş.Sanki 40 yıllık gelinleriymişsiniz gibi istemiş.
Henüz resmi bir bağınız yokken sevgilinizin annesine hediye almanıziiçli dışlı olmanız da gereksiz bir durum bence.Şimdiden böyle şeylere girilmemeli diye düşünüyorum.Bırakın yeri geldiği zaman kavınvalidelik,gelin,görümcelik olsun,şimdiden dengeyi bozup suyunu çıkarmayın.
Siz iyi niyetle aramışsınız ama bakın canınız sıkılmış.Mesafenizi koruyun bundan sonra.

Bu tarz yüzgöz olmaların önüne geçmek için arada resmiyet olmadan hediye alışverişi yapmamamda fayda var bence.
Sevgiliniz annenize hediye almak istediğinde gerek yok deseydiniz,sizde almak zorunda kalmazdınız.

Üslubu da yönlendirmesi de hoşuma gitmedi açıkçası... Ben zaten ne alacağımi söyledim sevgilim sadece beden sordu bluz alacağız dedi abla direkt beni isteyip bunu al dedi... Hani alır misin da değil al...

Ben gayet mesafeden yanayım ama iste o alınca bende aldım... Yoksa haklısınız şimdiden gerek yok...

Bu tarz yüzgöz olmaların önüne geçmek için arada resmiyet olmadan hediye alışverişi yapmamamda fayda var bence.
Sevgiliniz annenize hediye almak istediğinde gerek yok deseydiniz,sizde almak zorunda kalmazdınız.

O benim annemi surekli arayıp soruyor hani saygılı ölçülü şekilde ama ben en fazla iki kez aradım alma dediğim de bozuluyor...

Ben olsam "ay canım gerek yoktu ki ama alacaksan bluzları çok seviyo, mutlu olur:)" derdim. Emir kipiyle söyleyince cidden hoş durmuyo insanın alası kaçar
Ben olsam "yok abla ben ne alacağımı buldum zaten, bedeni neydi" derdim

Ama bu tavsiyeyi daha kibar bi dille sunsa sizce de daha hoş olmaz mıydı?

"Anneme içli dışlı bluz al " pek tavsiye gibi değil sanki...daha ziyade emir...

İnşallah dediğiniz gibidr ama...

Demek ki konuşmayı bilmeyen biri, işte bu tarz durumlara düşmemek için erkenden hediyedir şudur budur olayına fazla girmemeli..

Valla zor tuttum zaten kendimi...
Demek ki konuşmayı bilmeyen biri, işte bu tarz durumlara düşmemek için erkenden hediyedir şudur budur olayına fazla girmemeli..

Çok haklısınız ders oldu bana da...ama sinirden de çatlıyorum resmen...

ben olsam düz bir bluz alırdım önceden karar verdiğim gibi..
tekrar sorduğunda DA ''ben bedenini sormuştum''derdim kibarca..

Görgüsüz işte...' ne zahmet ettin, düşünmen yeter, ordan buraya hediye göndermekle uğraşma' diyeceğine model tarif ediyor, aldın mı diye de soruyor.Bırak hediyeyi, telefonda bile konuşma artık.Sevgiline de bu durumdan rahatsız olduğunu hissettir, ileride daha saygısızca şeylerle karşılaşma

ben olsam düz bir bluz alırdım önceden karar verdiğim gibi..
tekrar sorduğunda DA ''ben bedenini sormuştum''derdim kibarca..

Inan hediye almaktan vazgeçmek dahi geldi aklıma...

Bugün söyledim...Haklisin o gün bende sinir oldum ama ablamlar bu konularda biraz görgüsuz olabilir sen kafana takma ben gerekeni yaparım dedi...

Pardon konuyu bölüyorum ama.
İçli dışlı bluz nedir?

uslübü kaba herhalde

giyeceği bir şeyi alabildiğin için keyfini çıkar
bence takılma
şimdiden böyle şeylerle üzme kendini

alıp köşede durmasındansa, giysin die annesinin ne tarz giyineceğini söylemiş sana..
alsaydın hiç üzerinde görmeseydin bi köşede dursaydı işine yaramazdı kadının...
ben art niyet göremedim.. bu kadar sinirlenmene gerek yok.. arayıp beden sormuşsunuz o da annesinin zevkini söylemiş..
kafaya takılacak bişey yok.. Allah tamamına erdirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…