• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru karar vermem için nolur yardım edin!!!!

yasmineee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
5
0
36
Nevşehir
selam hiç uzatmadan mevzuya girmek istiyorum kızlar. Ben öğretmenim ve iki yıldır görev yapıyorum. Görev yaptığım yerde birinden cok hoşlandım. Israrları sonrası onu tanımaya karar verdim. Kendisi lise mezunu önceden futbolcuymuş ancak sağlık problemleri nedeniyle dönmek zorunda kalmış şimdi memleketinde yerel bi takımda oynuyor. Memlekete geldiğimde tanışmak isteyenler olduğu için aileme durumu anlattım. Annem ve ablam durumdan haberdar olsunlar diye ancak bir türlü ikna edemedim. Belirli bi işi yok dediler . Bu sebepten erkek arkadasım amcasıyla bir iş kumaya karar verdiler ve sevgilim sen gelmeden benim bir işim olacak dedi. Ancak yine de ikna edemedim Annem evliliğin hiç kolay olmadığını ve geri dönüşü mümkün olmayan hatalar yapmamam gerektiğini söylüyor durmadan. Amcasının yanında calışmasıyla bi iş garantisinin olup olmayacağının belli olmadığını diyelim oldu hep aynı yerde yasamak zorunda kalıcaksın ve sen orda mutsuzdun dedi. Ben onu tanıyana kadar bulunduğum yer küçük , cok dedikodu yapılan bi yer olduğu ve yapılacak hiç bise olmadığı için mesleki anlamda dahi köreldiğimi düşündüğüm için mutsuzdum. Zaman gecince yine ordan sıkılacağımı ve bu durumun eşimi de huzursuz edeceğini söyledi. Birde memleketime çok uzak olduğu için görmek görüşmek zor zamanlarında yanında olmak hep bi mesele olacak isteyeceksin eşinin tatil zamanı falan olmadığı için yapamayacaksın biz senin bi sıkıntın olup olmadığını anlayamayacağız falan dedi. Ablama gelince o da eğitim durumunu problem etti lise mezunu olmasının ilerde problem olacağını düşünüyor. İmkanı varken okumamış olduğunu ve bunun için vakti olduğu halde hiç çaba göstermediğini söylüyor. Yanlış anlamayın kesinlikle küçümsemek için değil ama eniştem mühendis, ablam avukat, ben öğretmen, kuzenlerim öğretmen hatta biri doktor olcak inş bu ortamdan bile rahatsız olabileceğini söylüyor. Etiketin, cevrenin, ortamın cok önemli olduğunu falan söyledi şimdi olmasa bile sonrasında anlaşmazlık olabileceğini bunun örneğini aldığı davalardan gördüğünü falan anlattı.Babam da haberi olmadığı için bi arkadasının doktor oğlu varmis ve benimle tanışmak istediğini söyledi. Ben yok dedim neden önyargılı davrandığımı anlayamadığı için ikna etmeye çalışıyor. Durumu sevgilime anlattım artık üzülmemi istemediğini söyledi. kendisi yüzünden ailemle aramın acılmasını istemediğini beni çok sevdiğini bekleyebileceğini ancak dilersem de bitirebileceğimizi söyledi ve artık ağlamama dayanamadığını söyledi. Şimdi tamam desem ailesinin hazır olduğunu falan söyledi ve daha fazla ağlama bu sebepten yalvarırım daha kötüye gidecekse görüşmeyelim o zaman falan dedi. Ve biz görüşmeme kararı aldık ikna edebilirsem hazır olduğunu değilsede duruma alışabilmem için daha erken. Ablam ve annem doktorla tanışmam gerektiğini belki tanıyınca sevebileceğimi hem kriterlere uygun hem iyi bi insan olabileceğini anlattılar. Kalbim kesinlikle ondan yana ancak aklım çok kariştı. Bazen onun dışında birinin elini bile tutamam diyorum bazen haklı olduklarını düşünüyorum. Annemler tabiki dilediğimle evlenebileceğimi ancak duruma gerçekçi bakmadığımı baglandığım için hep olumlu düşündüğümü çok değil bi bes sene sonra neler olabileceğini hiç düşünmediğimi falan söyledi.Hatta bi öğretmen arkadasına tanıtırken yanlışta olsa insanın bunu sorun edebileceğini falan söyledi.Kafam karma karısık nolur yardım edecek bişiler söyleyin bana. Ailem herzaman arkamda ve ben pişman olmak istemiyorum cünkü evlenmek pişmak olmakta istemiyorum.Çünkü ayrılmak daha acı olur sonrasında.Gülerdir ağlıyorum hayırlısı hangisi kestiremiyorum. ağlamaktan basımı kaldıramaz oldum ancak sürekli fikrim değiştiği için kesin bi karar alıp rahatlıyamıyorum. Ytardım edin lütfen yardım edin...

selam hiç uzatmadan mevzuya girmek istiyorum kızlar. Ben öğretmenim ve iki yıldır görev yapıyorum. Görev yaptığım yerde birinden cok hoşlandım. Israrları sonrası onu tanımaya karar verdim. Kendisi lise mezunu önceden futbolcuymuş ancak sağlık problemleri nedeniyle dönmek zorunda kalmış şimdi memleketinde yerel bi takımda oynuyor. Memlekete geldiğimde tanışmak isteyenler olduğu için aileme durumu anlattım. Annem ve ablam durumdan haberdar olsunlar diye ancak bir türlü ikna edemedim. Belirli bi işi yok dediler . Bu sebepten erkek arkadasım amcasıyla bir iş kumaya karar verdiler ve sevgilim sen gelmeden benim bir işim olacak dedi. Ancak yine de ikna edemedim Annem evliliğin hiç kolay olmadığını ve geri dönüşü mümkün olmayan hatalar yapmamam gerektiğini söylüyor durmadan. Amcasının yanında calışmasıyla bi iş garantisinin olup olmayacağının belli olmadığını diyelim oldu hep aynı yerde yasamak zorunda kalıcaksın ve sen orda mutsuzdun dedi. Ben onu tanıyana kadar bulunduğum yer küçük , cok dedikodu yapılan bi yer olduğu ve yapılacak hiç bise olmadığı için mesleki anlamda dahi köreldiğimi düşündüğüm için mutsuzdum. Zaman gecince yine ordan sıkılacağımı ve bu durumun eşimi de huzursuz edeceğini söyledi. Birde memleketime çok uzak olduğu için görmek görüşmek zor zamanlarında yanında olmak hep bi mesele olacak isteyeceksin eşinin tatil zamanı falan olmadığı için yapamayacaksın biz senin bi sıkıntın olup olmadığını anlayamayacağız falan dedi. Ablama gelince o da eğitim durumunu problem etti lise mezunu olmasının ilerde problem olacağını düşünüyor. İmkanı varken okumamış olduğunu ve bunun için vakti olduğu halde hiç çaba göstermediğini söylüyor. Yanlış anlamayın kesinlikle küçümsemek için değil ama eniştem mühendis, ablam avukat, ben öğretmen, kuzenlerim öğretmen hatta biri doktor olcak inş bu ortamdan bile rahatsız olabileceğini söylüyor. Etiketin, cevrenin, ortamın cok önemli olduğunu falan söyledi şimdi olmasa bile sonrasında anlaşmazlık olabileceğini bunun örneğini aldığı davalardan gördüğünü falan anlattı.Babam da haberi olmadığı için bi arkadasının doktor oğlu varmis ve benimle tanışmak istediğini söyledi. Ben yok dedim neden önyargılı davrandığımı anlayamadığı için ikna etmeye çalışıyor. Durumu sevgilime anlattım artık üzülmemi istemediğini söyledi. kendisi yüzünden ailemle aramın acılmasını istemediğini beni çok sevdiğini bekleyebileceğini ancak dilersem de bitirebileceğimizi söyledi ve artık ağlamama dayanamadığını söyledi. Şimdi tamam desem ailesinin hazır olduğunu falan söyledi ve daha fazla ağlama bu sebepten yalvarırım daha kötüye gidecekse görüşmeyelim o zaman falan dedi. Ve biz görüşmeme kararı aldık ikna edebilirsem hazır olduğunu değilsede duruma alışabilmem için daha erken. Ablam ve annem doktorla tanışmam gerektiğini belki tanıyınca sevebileceğimi hem kriterlere uygun hem iyi bi insan olabileceğini anlattılar. Kalbim kesinlikle ondan yana ancak aklım çok kariştı. Bazen onun dışında birinin elini bile tutamam diyorum bazen haklı olduklarını düşünüyorum. Annemler tabiki dilediğimle evlenebileceğimi ancak duruma gerçekçi bakmadığımı baglandığım için hep olumlu düşündüğümü çok değil bi bes sene sonra neler olabileceğini hiç düşünmediğimi falan söyledi.Hatta bi öğretmen arkadasına tanıtırken yanlışta olsa insanın bunu sorun edebileceğini falan söyledi.Kafam karma karısık nolur yardım edecek bişiler söyleyin bana. Ailem herzaman arkamda ve ben pişman olmak istemiyorum cünkü evlenmek pişmak olmakta istemiyorum.Çünkü ayrılmak daha acı olur sonrasında.Gülerdir ağlıyorum hayırlısı hangisi kestiremiyorum. ağlamaktan basımı kaldıramaz oldum ancak sürekli fikrim değiştiği için kesin bi karar alıp rahatlıyamıyorum. Ytardım edin lütfen yardım edin...

merhaba..benim bundan önceki 2 sevgilimde lise mezunuydu ben üni mezunuyum...birinin pc bilgisi çok fazlaydı üni mezununa bu dalda taş çıkartırdı diğerinin ise şakır şakır ing cesi vardı ben üni mezunuyum hiçbiri bende yok...lise zamanlarımda bir çocuk vardı oda ben üniyi kazanmıştım bu kazanamamıştı ve çalışmaya başlamıştı vs...şimdi ben bu insanlarla neden birlikte oldum sevdiğim için..kimseyi yok lise mezunu..yok fakir..yok bilmemne die bi kefeye koymam...ben seviyosam olay bitmiştir...çnkü lise mezunu olupta üni mezunundan daha iyi yerlerdede olabilirler,daha zenginde olabilirler daha adam da olabilirler...gelgelelim bu dediklerim oldularmı?evet bi tanesi benden daha zengin oldu şuanda...ama adam oldular mı olmadılar olcaklarınıda sanmıyorum...şimdiye geriye dönüp baktığımda ne görüyorum biliyomusun...üçününde ortak özelliği bana saygısız davranmalarıydı..sürekli kendilerini ezik hissettile bu sebepten dolayı...kimse onlara byle bşy demedi ima etmedi..ama her zamn he fırsatta bunun ezikliğini yaşayıp hep bana saldırdılar...çok kıskanç oluyorlar..bu duyguyu güzel bastırıyolar...bide üni okumak demek sadece diploma demek değildir bi kültürdür...iyi yada kötü herkesin bilgisinden çok bu kültürü alması gerektiğine inanıyorum..aksi takdirde....içleri boş başaklar gb kafaları hep havada olurr..herşeyin doğrusunu kendilerinin bildiklerini sanarlar..aksini kimse iddia edemez...sen o okumuş halinle çok salak boş bi insan olursun onların gözünde aşk biter bitmez....

Durumun zor gerçekten ama fikrimi belirtmek isterim.Ben de üniversite mezunuyum, insanların çeşitli şekillerde sınıflandırılması taraftarı değilim.Ancak işin içine evlilik girince durum değişir diye düşünüyorum.Çünkü, kim ne derse desin biz gelenekçi bir toplumuz,Ve bizim toplumumuzda, ki ben de aynı görüşteyim, erkeğin her zaman bayandan üstün olması gerekli diye düşünülür.BU tabii maddi anlamda,en azından bana göre.Sizin durumunuzda da, sen okumuş; üni bitirmiş bir insansın.Şu an her şey toz pembe gelebilir; hatta sen hiç sorun etmiyor olabilirsin; ancak bu durum erkeğin aklının bir köşesini hep kurcalayacak ve mutlaka bu durumu sana ve ilişkinize yansıtacaktır.Bir taraftan da düşünüyorum aşk için her şeye değer ama yine de iyi düşünmekte fayda var.Sonuçta aşk da bir gün bitiyor ve geriye boşa harcanmış yıllar kalıyor.

simdi tum arkadaslara katiliyorum. Universiye vizyon katiyor insana. yoksa diploma degil olay. bu vizyondan yoksun bir kimseyle bir kere paylasacaklarin kisitlanacak. arti sen dert etmesen, o dert etmese, cok bilmis toplumumuz sagda solda (hele ki oralar kucuk yerler demissin) bitbitbit konusarak akillarinizi kurcalayacaklar.

bir eczaci kiz arkadasim yine arkadasim olan bir ogretmeni sevip evlendi. sonra bosandilar. esiyle gecmis olsun demek uzere bulustugumuzda, sagin solun onu esi eczaci diye cok ezdigini anlatti. hic dusunmedigi halde zamanla kendini ezik eksik hissettigini anlatti. kiz arkadasimla gorustugumde de o da ayni sekilde, en ufak bir tartismada esinin ona "sen kendini benden yukari gordugun icin boyle tavir aliyorsun" gibi karsiliklar verdigini soyledi. Yani bizim toplumumuzda erkek kadindan yukarida olacak. istisnalar vardir. olsun da, cok da mutlu olsun insallah o ezberbozan ciftler. ama genele bakarsan turk erkegi kompleksli. ve bu kendini kucuk gormelerin sonucu seni ezmek olacaktir. hatta cinselliginizin bitmesine kadar bile gidebilir bu kompleksler. ve hatta aldatmalara.. cunku ezilmis erkek, gucunu erkekligini bu basit yolla ispatlamaya calisacaktir.

uzun lafin kisasi evet sevgi cok onemli, futbolcuyu birak ille doktor olsun da demiyorum, ama sevgi tek basina ASLA yeterli degil, aklina da yatmali. Cocuklarina iyi aile babasi olabilecek, maddi manevi sirtini yaslayabilecegin, her anlamda en az senin seviyende biriyle tanisip bir parca da kalbin pirpir etti mi ona git. ya o ya bu deme. evet doktoru tani.. ama futbolcuyla da vakit kaybetme derim... cunku sadece siz degil aileler de denk olmali, kavgalarin cikmamasi icin, ayni dilin konusulabilmesi icin... aglama hic aklini kullan. Allah yardimcin olsun...

canım insanları asla üniversite mezunu lise mezunu diye ayıramayız da erkekler bunu sorun ediyor. hatta üniversite olsun bölümler arası bile sorun ediliyor. kuzenimin (kız) lisede başlayan bi ilişkisi vardı. üniversiteye geçince kız 4 yıllık oğlan 2 yıllık bölümleri kazanmışlardı. çocuk ondan sonra sürekli kızı ezmeye başladı, "sen nereden bilicen" bi de 4 yıllık bölüm okuyacan ben senden daha iyi biliyorum" diye kızı ezmeye çalışıyordu sonra kıskandığını açıkladı. düşün derim aşk tabi güzel. çocuk da fedakar davranmış ama sorun olabilir. çocuk ilerleyen zamanlarda sorun edebilir. iyi düşün taşın. ilerde evlenirsin ayrılırsın daha kötü olur. memleketine uzak bi şehirmiş. şimdi çocuk var mutlusun göremiyorsun, ama sorunlar bi başlayınca o şehrin herşeyi gözüne batar. ailenle tekrar konuş. hayırlısı olsun

Back
X