Aslinda bu isin dogru olani yok bence her bebekte farkliliklar gosterirHanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık
Ne güzel ya kendiliğinden uyuması..aslınds çoğu zaman memede uyuyakalıyor ayakta hafif sallayarak dalmasını sağlıyorum.Aslinda bu isin dogru olani yok bence her bebekte farkliliklar gosterir
uyku duzeni,uyuma sekli ve saati
Iki cocuk buyutuyorum ilk bebegim kizimda 6 ay uykusuzluktan zombi gibi gezdim kolikti fena gunlerdi 9. ayda raya oturduk
Ikinci bebegim oglumda ise sansliydim emdi yatti hep uyanikkende hic aglamaz kendi kendine uyurdu 1 yasina kadar aglamadi diyebilirim simdi cok fena ama o zamanlar sagolsun hic huysuzluk yapmadi bana
Her bebek kendine ozgu onun ne zaman uykusu var anlarsiniz ben hic zorlamadim su saatte uyusun vs.pasa keyifler nasil istediyse oyleydi
Biraz buyudukten sonra gunduz uykusunu biraktik iyice duzenimiz olustu
Hanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık
Beyaz gürültü derken fön sesi,elektrikli süpürge sesi,anne Karnı sesi videolarından bahsediyorum
Ana kucağın sallananlardan mı ? Benimki öyle değil Kendim sallayım diyorum öyle de durmuyo basıyo çığlığıBenimki de üç aylık ilk aylar çok sorun yaşadım ama şu an ana kucağına koyuyorum gün boyu uyusada orada uyuyor sonra ana kucağından alıp yavaşça yerine yatiriyorum.
Gazi olduğu zaman kucak istiyor sadece ve gün boyu kucağıma alacak vaktimde yok ama yemek yaparken durmazsa ana kucağı ile mutfağa götürüyorum beni izliyor. Beyaz gürültü dediğiniz şeyden bende açtım bir iki kendim begenmedim artık açmıyorum uykusu gelince uyuyor zaten. 1 ay öncesi sürekli kucakta gezerdik anladım ki gazi varmış.
Beyaz gurultu yerine klasik müzik deneyin. Benim kızım hala klasik müzikle uyuyor cunku uykusu cok hafıf cıt sesine uyanıyor ben de hafıf bir klasik müzik acıyorum hem dinlendirici de oluyor. Eger deli deli sallamıyorsanız hafif bir sallama cok da zararlı olmaz diye dusunuyorum. Ama tabi en iyisi sallamadan uyutmak. 4aydan sonra uyku egitimi vermeye baslayın bence. Uyku saatleri belli oldugu için daha kolay adapte olur.Hanımlar yaklaşık 3 aylık bir bebeğim var.ilk Çocuğum ve iyi anne olabilmek için sürekli bişeyleri araştırma uygulama halindeyim.Sorunumu şöyle açıklayayım :: Bebeğim artık bir uyku düzeni oluşturdu,gündüzleri iki saatte bir uykusu geliyor.uzun uyumuyor belki ama uykusunun geldiği vakit artık belli.Gece uykusu iyi...ilk ay memeye yapışıktı emerken uyuyordu,koyunca uyanıyordu çok bunalıyordum.Ayakta sallıyorum artık ve beyaz gürültü açıyorum kısa sürede uyuyor ve daha uzun uyuyor böyle rahat ettim fakat her yerde sallayarak uyutmanın zararlarından bahsediliyor,beyaz gürültü için de olumsuz Şeyler okudum.Beşiğe koyup piş piş yaparak asla ve asla uyumuyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz kafam çok Karışık
Beyaz gürültü derken fön sesi,elektrikli süpürge sesi,anne Karnı sesi videolarından bahsediyorum
Ayakta sallamak derken oturduğum yerde yastıkta yatırarak sallamak aslında bahsettiğimbeyaz gurultu ne bilmiyorum,
ama devam edemeyeceginiz bir seye alistirmamak gerekiyor,
ornegin 3 aylik cocugu ayakta sallarsiniz da o cocuk alti aylik olunca o bel dayanmaz, o yuzden simdiden alistirmamak en dogrusu.
Ben tracy hogg takip ettim bebek bakimi konusunda,
tavsiye ederim.
4. aydan sonra 4 saatlik duzene gecisi oneriyor, emzirme, oyun ve etkinlik, uyku rituelleri ve uyku, gunduz 4 saatte bir bu sirayi takip ediyorsunuz. 2 saatlik duzen 3 ay icin kotu degil ama arayi acmak gerekiyor artik.
Bugün tatlı tatlı bir fon müziği ve piş piş eşliğinde hazırlanmış bir video vardı onunla uyuttum,Dinlendirici oldu.Klasik müzik de deneyeyim tşk ler..yok hafif sallıyorum belli belirsiz..sallamadan sadece klasik müzik ile napıyo dşye bakıcam.Uyku Eğitimini çok araştırdım gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş bunun için.6 aylık olunca gece beslenmesini kesip öyle başlamayı planlıyorumBeyaz gurultu yerine klasik müzik deneyin. Benim kızım hala klasik müzikle uyuyor cunku uykusu cok hafıf cıt sesine uyanıyor ben de hafıf bir klasik müzik acıyorum hem dinlendirici de oluyor. Eger deli deli sallamıyorsanız hafif bir sallama cok da zararlı olmaz diye dusunuyorum. Ama tabi en iyisi sallamadan uyutmak. 4aydan sonra uyku egitimi vermeye baslayın bence. Uyku saatleri belli oldugu için daha kolay adapte olur.
Yoo gece beslenmesini kesmek zorunda degılsınız.Kafanıza gore kesmeyin doktorunuza danısın. Bebegı yatırıp yanına uzanın muzıgı acın piş piş yapın bakalım ne yapacak. Ama uyku aralıgına dıkkat edin. 3 aylık bebek uyku aralıgı ne kadar olmalı diye aratın nette. Ona gore uyutmaya calısın.Bugün tatlı tatlı bir fon müziği ve piş piş eşliğinde hazırlanmış bir video vardı onunla uyuttum,Dinlendirici oldu.Klasik müzik de deneyeyim tşk ler..yok hafif sallıyorum belli belirsiz..sallamadan sadece klasik müzik ile napıyo dşye bakıcam.Uyku Eğitimini çok araştırdım gece beslenmesini kesmek gerekiyormuş bunun için.6 aylık olunca gece beslenmesini kesip öyle başlamayı planlıyorum
Eren Kaya adlı şahsın bu konudaki yazısını okumuştum orada öyle diyordu ama tabi doktora sormadan bir değişikliğe girmemek Lazım bir de kıyamam gece Açlıktan ağlarsa beslemek isterim.Yoo gece beslenmesini kesmek zorunda degılsınız.Kafanıza gore kesmeyin doktorunuza danısın. Bebegı yatırıp yanına uzanın muzıgı acın piş piş yapın bakalım ne yapacak. Ama uyku aralıgına dıkkat edin. 3 aylık bebek uyku aralıgı ne kadar olmalı diye aratın nette. Ona gore uyutmaya calısın.
Ne güzel ya kendiliğinden uyuması..aslınds çoğu zaman memede uyuyakalıyor ayakta hafif sallayarak dalmasını sağlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?