dogru soyluyor olabilir mi?

Hayır Aksine çok fazla yalan söylerler .
Bunu tam olarak neden yapıldığını bilmiyorum ama yalan o yaşlarda çok fazla olan bir şey.
Yalan dediğiniz şey hayalgücü.
Ve henüz 28 aylık bir çocuk yaşanmamış bir şeyi tasvir edemez.
Olanı abartır, benzetir falan ama olmamış bir şeyi uyduramaz.

oğlumu görmeye gelmiyorlar ki. kv misafir agirliyor
Çocuğunuzla oyun oynadıklarına göre çocuğunuzu görmüş oluyorlar.
Misafir ağırlıyor kanısına siz kendiniz varmışsınız. Bunu karşı tarafın ne düşündüğünü bilmeden söylüyorsunuz. Belki gerçekten oğlunuzu görmeye geldiler.
Diyelim ki kv niz misafir ağırlıyor evinizde. Bu kişi yabancı değil yabancı olsa bile oğlunuza gelip bakıyor sizde olduğuna göre bu kadın hiç mi kimse ile görüşmesin. Belki oğlu ile bişey konuşması gerekiyordu oğlunuzu da bırakamayacağı için çağırdı.
Madem bu kadar rahatsızsınız kayınvalidenize götürün çocuğunuzu orada baksın. Rahat rahat kendi evinde misafirini ağırlar.
Verdiği bir fincan kahve yada bir demlik çaydır. Düşmanınız bile olsa yani bu kadar gerginliğe gerek yok sonuçta siz evde değildiniz. Sizi rahatsız etmediler.
Kayınvalideniz oğlunuza hayrına bakıyor farkında mısınız? Ona bakıcı muamelesi yapmayın bence. Bakıcınız değil kayınvalideniz.

Ya sonuçta amcası size kötülüğü olsa bile bağı koparmayın derim

Yalan dediğiniz şey hayalgücü.
Ve henüz 28 aylık bir çocuk yaşanmamış bir şeyi tasvir edemez.
Olanı abartır, benzetir falan ama olmamış bir şeyi uyduramaz.
Maalesef uydurabilir . Hiç olmamış şeyleri çoğu zaman gerçek gibi anlatırlar.
Özellikle o geldi bununla oynadık gibi konularda.

Ne yaptıklarını sorardım oğluma çocuklar yalan söylemez . Yani biseyler anlatiyosa gelmişlerdir. Hele ki annene söyleme vs dediyseler kesinlikle söyler. Durup dururken mi söyledi çocuğunuz bu konu nasıl açıldı.
Eğer doğruluğundan emin olursam kv konuşup eve benden habersiz misafir kabul etmemesini söylerdim

evet görüntülü konusuyorlardir mutlaka

Maalesef uydurabilir . Hiç olmamış şeyleri çoğu zaman gerçek gibi anlatırlar.
Özellikle o geldi bununla oynadık gibi konularda.
Kıstas burada 28 aylık, yani 2 buçuk yaşında bile değil.
Sizin dediğiniz dönem en küçük 3 yani 36 ay ve üstü dönemde başlar, 5 yaşta tavan yapar.

Kıstas burada 28 aylık, yani 2 buçuk yaşında bile değil.
Sizin dediğiniz dönem en küçük 3 yani 36 ve üstü dönemde başlar, 5 yaşta tavan yapar.
O aslında bebeğin konuşma gelişimiyle alakalı .
Dediginiz yas kistasi zihin işlevi degil , konuşma becerisi baz alınarak konuşulmuş bir yas . O yüzden 28 aylık bir bebek eğer iletişim becerisi iyi ise bunu yapabilir / yaparda .

evet durduk yere söyledi. hatta bu tedirgin oldu sustu. huyuna gide gide sordum anlattı.oturdular falan dedi oturdukları yeri gösterdi. çocuklarıyla oynamış onu anlattı.uyduramaz değil mi?

Yalan konuşma becerisi ile ilgili değildir.
Dünyayı algılamayla alakalıdır.
Bir bebek, 3 yaşa kadar somut ve soyut kavramını henüz ayırt edemez.
Bunun konuşma ya da iletişim becerisiyle hiçbir şekilde alakası yoktur.
Yaşamsal döngüsü ihtiyaçlar dışında oluşmaya başladığında hayalgücü devreye girer.
28 aylık bir bebek daha düşünebildiğinin ve bunun kişisel olduğunun farkında değildir.
Komutla programlıdır beyni, ister veya istemez.
Siyah ve beyaz kadar nettir onun için her şey henüz.

Benim bilgim böyle olmadığı yönünde,
daha da uzatmak istemiyorum.
Iyi geceler

evet durduk yere söyledi. hatta bu tedirgin oldu sustu. huyuna gide gide sordum anlattı.
Yani psikolog değilim ama çocuk psikolojisinden az çok anlıyorum.
Çocuğunuz eğer durup dururken bahsetmeye başladıysa bence onu dikkate almakta fayda var. Yalan söylemediğini düşünüyorum.
Çünkü benim kardeşim 2.5-3 yaşlarında evdeyken kim gelse ben okuldan geldiğimde bana, babama anlatırdı. Hele bir de uzun süredir görmediği akrabalar hakkında yalan söyleyecek hayal gücü olduğunu sanmıyorum.

evet durduk yere söyledi. hatta bu tedirgin oldu sustu. huyuna gide gide sordum anlattı.
Kv kötü niyetli değildir nasılsa evde yok diye çağırmıştır. Eğer aranızda çok büyük bj sorun yoksa çocuğun amcasını tanıması açısından iyi olmuş olur. Yani siz görüşmeyin ama çocuğun akrabalık bağlarını zedelemeseniz iyi olur. Büyük sorundan kastım misal iftira gibi vs . Ancak çok rahatsızlık duyuyodaniz lafı dolandirmadan konuşun kv ile

Çalışma şartlarınızı bilmiyorum. Ancak hafta içi uzun süreli çalışıyorsanız, kayınvalideniz de haklı olarak oğluyla görüşme fırsatında güçlük çekiyor olabilir. Kısa süreli bir bakım değilse açıkçası bir nevi mecbur kalmış olabilir. Ancak sadece az bir saat aralığında ise sizden habersiz şık bir davranış olmaz. Sizin probleminiz olsa dahi amcası sonuçta.

alıp kendi evine goturseydi. ya da bana söyleseydi izin alırdım izin problemim yok gitse kendi evinde agirlasaydi

Ben çocuğunuzun yalan söylediğini düşünmüyorum çok net anlatmış çekinmis falan .burda gelsin nolacak diyenler olmuş ne münasebet ben yokken evimde özelimde misafir ağırlanacak hiç hoş değil . Eşinizle konuşun bence yada önce gozlemleyin

Eger 5 kurus vermeden yasli basli kadina baktiriyorsan çocuğunu sen yokken eve milleti çağırmaya hakki oldugunu dusunuyorum. Sen cocugunu ona kitlemesen kendi evinde agirlardi zaten. Ne yapsin kadin?
Hem haftanin 5(belki 6) gününü cal hem eve birini aldin diye laf et.
Kendinize gelin lutfen

Çok büyük ihtimalle doğru söylüyor çocuk. O yaştaki çocuk yalan söylemeyi bilmez.

Haklısın ama bunu gizlemesi yanlış bence. Konu sahibi hem anne, hem ev sahibi o yüzden bilgilendirilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…