Doğru zaman ne zaman?

Tabi ki dedikleriniz gerekli ama her bütçeye uyan ürünler var herkes en pahalısını almak zorunda değil. En pahalısını alamayan anne baba olmasın mı. Benim alım gücüm var çok şükür ama her şeyin en pahalısını almalıyım kafasında değilim. Bir de ikinci el alım satım çok yapıyorum bu da tabi tercih meselesi. En son 1.500 liralık ikea yatak artı içindeki döşeği 200 küsur fiyata aldım letgodan gıcır gıcır, artı kadın bana hiç kullanılmamış zara home nevresim takımı hediye etmiş sağolsun. Letgo kalp 😁
Yok ben de zaten en pahalısına bakmıyorum hepsi ortalama. Temiz ikinci el bulursam da alırım gocunmam hiç ama herkes çakal olmuş 4 bin TL lik arabayı 2. El de 3 bine veriyplar ee garantisi bile yok bin TL veya 500 TL fark için neden 2. El garantisiz alayım ki. İnanın baktığım hiçbişi en pahalsı değil keşke tanıdık biri olsa da verse kullansam.

Tabi ki dedikleriniz gerekli ama her bütçeye uyan ürünler var herkes en pahalısını almak zorunda değil. En pahalısını alamayan anne baba olmasın mı. Benim alım gücüm var çok şükür ama her şeyin en pahalısını almalıyım kafasında değilim. Bir de ikinci el alım satım çok yapıyorum bu da tabi tercih meselesi. En son 1.500 liralık ikea yatak artı içindeki döşeği 200 küsur fiyata aldım letgodan gıcır gıcır, artı kadın bana hiç kullanılmamış zara home nevresim takımı hediye etmiş sağolsun. Letgo kalp 😁
Bide letgo dan alınca kargo nasıl oluyo yatağın kargo parası çok uçuk olmaz mı büyük bişi sonuçta

Kiralar uygun olsa ev sahibi olmak içinde yırtınmam ama 1.500 lira az bir para değil kira için.
Biraz daha sıkar ev alırım diyorsun.
Tamam ama anlattığınıza göre ekonomik durumunuz ev almaya çok uzak, şu durumda ev almak sizin için bir plan olmamalı. Çok daha fazla sıkışırsınız ve bebek hayallerinizi iyice ertelemek zorunda kalırsınız bence. Durumu olan alsın tabii ki ama zorda olup ev almak için kendini daha da zorlayanları çok görüyorum ve bunu anlamlandıramıyorum.

Tamam ama anlattığınıza göre ekonomik durumunuz ev almaya çok uzak, şu durumda ev almak sizin için bir plan olmamalı. Çok daha fazla sıkışırsınız ve bebek hayallerinizi iyice ertelemek zorunda kalırsınız bence. Durumu olan alsın tabii ki ama zorda olup ev almak için kendini daha da zorlayanları çok görüyorum ve bunu anlamlandıramıyorum.

Yok şuan alamam zaten.
Elimizdeki borcu bitirdikten sonra ev alalım dedik ama hayat şartları ne gösterecek onu da bilmiyorum :)

Öncelikle ruhsatınızı almaya bakın, madem bir yola girmişsiniz. Yeterlilik sınavları ve ruhsatın da bir maliyeti var çünkü. Ve yogun tempoyla çalışmanız gerekiyor sınavlara. Çocukla birlikte bu hayaliniz yarım kalabilir Öncelikle işinizi elinize alın garanti olsun.

Bulunduğunuz il, maaş ve çocuk oldugunda aile bakacak mı katkısı olacak mı bilmiyorum ama, hem korona varken hem insanların iş kaygıları varken mesleginizden olup daha da sıkıntıya düşebilirsin. Ama doktor kontrolüne mutlaka gidin.

Hamileyim inanın çok masraflı, hiç aklıma gelmezdi bebeğin bu kadar masraflı olacağı arabası yatağı kıyafeti odası daha doğmadan en az 50-100 bin arası gidiyor doğum dahil. Ben de 32 yaşında hamile kaldım. Çocuk parasız yapılacak bişi değilmiş. Bide şöyle bişi var almak isteyip alamazsanız çocuğun ihtiyaçlaeını eziyete dönüşür sizin için de bebek için de
Çocuk kesinlikle masraflı ama daha doğmadan 50-100 binde biraz abartı olmuş gibi geldi.

Öncelikle ruhsatınızı almaya bakın, madem bir yola girmişsiniz. Yeterlilik sınavları ve ruhsatın da bir maliyeti var çünkü. Ve yogun tempoyla çalışmanız gerekiyor sınavlara. Çocukla birlikte bu hayaliniz yarım kalabilir Öncelikle işinizi elinize alın garanti olsun.

Bulunduğunuz il, maaş ve çocuk oldugunda aile bakacak mı katkısı olacak mı bilmiyorum ama, hem korona varken hem insanların iş kaygıları varken mesleginizden olup daha da sıkıntıya düşebilirsin. Ama doktor kontrolüne mutlaka gidin.

İzmir de yaşıyorum.
Ailem de eşimin ailesi de burada çocuk konusunda yardımcı olurlar ama ben ilk 1 sene kendim bakayım diyorum.

Ruhsatı almam lazım, hatta yüksek lisansa başvuru yapacağım 2 seneye düşmesi için.
Büroyu da açtıktan sonra çocuk fikri daha sıcak gelecek bana :)

İzmir de yaşıyorum.
Ailem de eşimin ailesi de burada çocuk konusunda yardımcı olurlar ama ben ilk 1 sene kendim bakayım diyorum.

Ruhsatı almam lazım, hatta yüksek lisansa başvuru yapacağım 2 seneye düşmesi için.
Büroyu da açtıktan sonra çocuk fikri daha sıcak gelecek bana :)
O zaman stajın ilk yılındasınız demektir. Tabiki büro açtıktan sonra daha mantıklı. Müşteri çevresi oluştuktan sonra. Hamilelikte çünkü ne ile karşılaşacaksınız bilinmez. Staj uzayabilir gereksiz yere

O zaman stajın ilk yılındasınız demektir. Tabiki büro açtıktan sonra daha mantıklı. Müşteri çevresi oluştuktan sonra. Hamilelikte çünkü ne ile karşılaşacaksınız bilinmez. Staj uzayabilir gereksiz yere

Evet ilk yılım daha stajda.
Bebeğe kadar yapabileceğimin en iyisini yapıp, çocuğu da öyle yapacağım.
O zamana kadar borçta biter, sınavda hallolur dimi :)
Valla 10 defter tutsam bile yeter diyorum.
Azıcık aşım ağrısız başım.
En azından gereksiz insanlarla uğraşmayacağım.

Evet ilk yılım daha stajda.
Bebeğe kadar yapabileceğimin en iyisini yapıp, çocuğu da öyle yapacağım.
O zamana kadar borçta biter, sınavda hallolur dimi :)
Valla 10 defter tutsam bile yeter diyorum.
Azıcık aşım ağrısız başım.
En azından gereksiz insanlarla uğraşmayacağım.
10 tane büyük defter yeter. İşyeri kirası olmayacaksa. Genç girişimci den faydalanamazsınız bir de. Yine kendi kendinize yetebilirsiniz. Ben şehir degişikkiği yapacağım Home-ofis iznimiz olsa çok güzel olacak ama maalesef yasak. Ben de bunu düşünüp duruyorum

10 tane büyük defter yeter. İşyeri kirası olmayacaksa. Genç girişimci den faydalanamazsınız bir de. Yine kendi kendinize yetebilirsiniz. Ben şehir degişikkiği yapacağım Home-ofis iznimiz olsa çok güzel olacak ama maalesef yasak. Ben de bunu düşünüp duruyorum

Benim için en büyük artısı home office çalışabilmek, saatlerini kendime göre ayarlamak ve gün içerisinde rahat olmak.
Şuan çalıştığım yerde fazlasıyla çalıştığım için başka bir şeye zamanım kalmıyor.
Hafta da 63 saat :(
10 defterle başlarız gerisi gelir inşallah
Sanki smm olmuşum gibi konuştum :) :dua:

Benim için en büyük artısı home office çalışabilmek, saatlerini kendime göre ayarlamak ve gün içerisinde rahat olmak.
Şuan çalıştığım yerde fazlasıyla çalıştığım için başka bir şeye zamanım kalmıyor.
Hafta da 63 saat :KK43:
10 defterle başlarız gerisi gelir inşallah
Sanki smm olmuşum gibi konuştum :) :dua:
İnşallah güzel şeyler düşünelim. Hayırlısıyla tamamlayın siz de ruhsatı alın inşallah sonra Herşey hallolur yaşınız genç:))

Çocuk kesinlikle masraflı ama daha doğmadan 50-100 binde biraz abartı olmuş gibi geldi.
Valla ben hepsini almadım liste çıkarıp hesapladım doğum muayeneler çocuk odası, bebek arabası derken 50 bine yakın çıktı. Ben de azaltmaya çalışıyorum masrafı uygun önerileri olan varsa alırımm:)

Back
X