Doğru zaman ne zaman?

şimdi bence bu borçlar ve boyutları önemli

yani ev de alalım sonra çocuk yapalım vs sizin şu anki maddi şartlarınız ile uyumlu değil

TOKİ evimiz vardı 2008 de ödemesi 1150 TL olan o dönem o evin ödemesi bize batmıyordu

sonra hamile kaldım

başka sebeplerle evi sattık ve kiraya taşındık

maaşım iyiydi vs

sonra işsiz kaldım

tabii çocuk da var bakıcısı da var vs vs

sonra aradan bir süre geçti çocuk 2,5 yaşında iken eşimi gelecek kaygıları sardı

ev aldık kredi ödemesi halen 450 TL

çocuk 10 yaşında aylık gideri 3500 minimum

ev kendi ödeniyor zaten çok azdı kredimiz

ama bence stajı bitirin işiniz olsun adı konsun bebek sonra

yani iş ararken SMM olun ki iş bulmanız nispeten kolay olsun

ama ev almayı beklemeyin zira zaten krediler 10-15 yıllık

Kenarda biraz altınımız ve paramız var işte ama geçen gün evlere baktım baya uçmuş durumdalar.
Evi alabilecek miyiz o bile muamma.
Kira da oturalım desen 2+1 eve 1.500 lira kira veriyoruz.
Yani çıkamıyorum işin içinden.
Smm de ki tek isteğim büroyu açıp çocuğuma kendim bakabilmek :(

İlk olarak daha evliliğinizin 2.yılındasınız. Gelecekte ki maddi yaşam şeklinizi yapılandıracağınız zamanlar bunlar. Evet borçlar bitmiyor ama ödeme konusunda daha da rahatlayacağınız zamanlar gelecek. İşiniz konusunda da belgenizi aldığınız zaman bir ofis açar kendi işinizin patronu olursunuz. Hepsi zamanla rayına oturacak, merdivenlerin ortalarına gelmişsiniz.
Çocuk konusunda da bence en azından şu dönemi atlatın. Yaşınız inanın daha çok genç, insan yaşlandıkça daha iyi anlıyor 2 li, 3 lü onluklar da ne kadar genç olduğunu. En azından eşinizin iş konusunda düzene girsin. Staj süreniz ne kadar kaldı?

Kenarda biraz altınımız ve paramız var işte ama geçen gün evlere baktım baya uçmuş durumdalar.
Evi alabilecek miyiz o bile muamma.
Kira da oturalım desen 2+1 eve 1.500 lira kira veriyoruz.
Yani çıkamıyorum işin içinden.
Smm de ki tek isteğim büroyu açıp çocuğuma kendim bakabilmek :KK43:

işte bekle

evet kiralar çok ama o evin kredi ödemesi aşağı yukarı 4500 TL oluyor

öyle bir geliriniz de yok şu an

bu nedenle kiraya devam

ama altın, birikmiş ekler 2000 kredi ödemeli ev buluyorum dersen evet gir krediye

lakin bebek yine staj sonrasında aceleye gerek yok

hani bir de ya olmazsa deniyor ya

ben o gruptanım

en geç 30 yaşımda çocuk sahibi olacaktım 28,5 yaşımda başladık 29 un baharına denk gelecekti çocuk

oldu mu hayır sonra öğrendik ki çocuğumuz olmuyor tedavi vs

uzatmayayım 30,5 yaşımda kucağımdaydı

İlk olarak daha evliliğinizin 2.yılındasınız. Gelecekte ki maddi yaşam şeklinizi yapılandıracağınız zamanlar bunlar. Evet borçlar bitmiyor ama ödeme konusunda daha da rahatlayacağınız zamanlar gelecek. İşiniz konusunda da belgenizi aldığınız zaman bir ofis açar kendi işinizin patronu olursunuz. Hepsi zamanla rayına oturacak, merdivenlerin ortalarına gelmişsiniz.
Çocuk konusunda da bence en azından şu dönemi atlatın. Yaşınız inanın daha çok genç, insan yaşlandıkça daha iyi anlıyor 2 li, 3 lü onluklar da ne kadar genç olduğunu. En azından eşinizin iş konusunda düzene girsin. Staj süreniz ne kadar kaldı?

Daha 2 senem var bitmesine stajımın.
Bende çoğunluk sizin gibi düşünüyorum eşime de bu konuyu açınca yaşlarımız geçiyor yapmalıyız çocuk sevmek istiyorum diyor.
Konu basit gibi görünebilir ama benim kafamı acayip karıştırıyor.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum :(

Fikrimin doğru olduğunu savunmuyorum.
Bu konuyu da buraya akıl almak için açtım.
Başkalarına da anlatınca bana " aman borçlar zaten bitmiyor en azından çocuğu büyütmüş olursun " dedikleri için kafamda oturmuyor düşünceler.
Amaç zaten akıl almak, ben beni gazlayın gideyim çocuk yapayım demiyorum ki :)
bunu dıyenler cocuk dogurup zorluk cektıgınızde yanınızda olmayacak kısıler
bu laflarla gaza gelıp cocuk yapılmaz
cocuk rızkıyla gelır dedıklerı gogsunuzdekı sut hepsı o
yoksa dunya da ac cocuk hıc olmazdı
kılık kıyafet bez mama ilac hastalık egıtım bunlar hep para hele oyuncaklar ates pahası ıse gırsenız kres dadı parası komple maasınız ona gıder
kıtı kıtına gecınen bırının sırf cocugum olmus olsun dıye dogurması bencıllık sızde zaten boyle cekıncelerınız oldugundan soruyorsunuz bencıl olsanız sımdıye kadar nasılsa buyur dıye dogururdunuz o yuzden mantıklı davranacagınızı dusunuyorum

herkes kendı evının durumunu bılır ama sızın konunuza bakınca yas erken ve durum cocuk ıcın yeterlı degıl gıbı gelıyor
cocugun bayagı masrafı var emın olun kı allah saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın hep saglıklı oldugumuzu dusunuyoruz bır adım atılacaksa her durumu dusunmek gerek

işte bekle

evet kiralar çok ama o evin kredi ödemesi aşağı yukarı 4500 TL oluyor

öyle bir geliriniz de yok şu an

bu nedenle kiraya devam

ama altın, birikmiş ekler 2000 kredi ödemeli ev buluyorum dersen evet gir krediye

lakin bebek yine staj sonrasında aceleye gerek yok

hani bir de ya olmazsa deniyor ya

ben o gruptanım

en geç 30 yaşımda çocuk sahibi olacaktım 28,5 yaşımda başladık 29 un baharına denk gelecekti çocuk

oldu mu hayır sonra öğrendik ki çocuğumuz olmuyor tedavi vs

uzatmayayım 30,5 yaşımda kucağımdaydı

Aslında geç anne olmak yani her şeyi tamamlayıp onu öyle kucağa alma fikri bana daha cazip geliyor ama senin de dediğin gibi ya olmazsa?
Ya geç kalırsam ?
Bu riski göz önüne alınca da her şeyi boş verip yapayım diyorum.
İşin içinden çıkamıyorum :)
Bu arada 30 a 6 ayım kaldı :)

Aslında geç anne olmak yani her şeyi tamamlayıp onu öyle kucağa alma fikri bana daha cazip geliyor ama senin de dediğin gibi ya olmazsa?
Ya geç kalırsam ?
Bu riski göz önüne alınca da her şeyi boş verip yapayım diyorum.
İşin içinden çıkamıyorum :)
Bu arada 30 a 6 ayım kaldı :)

geç diye bir şey yok

bak 30 da doğurdum ve hep dedim ki ya 20 de ya 40 da doğurmak lazım

30 tam yaşamının ortası

kariyer vs tam bir yere geliyorsun bebek oluyor

şimdi 40 ım çocuk nispeten büyük ama bende o zamanki iş güç hırsı yok

Bende senin gibi düşünüyorum.
İnsanlara öyle diyince de yaşın gidiyor geç mi anne olacaksın diyorlar.
İnsanlardan ziyade kendim çok kararsızım.

Daga 29 yaşindasin, cok gencsin. En az 40 yaşina kadar yolun var, hatta ondan sonrasi bile halen olur.

Ve sorun sadece maddiyat degil. Eşin ile tam evliligi yasamadiniz ki. Hep dert, borc. Yaşama tutunmaya calistiniz. Ikinizde gerilmissinizdir fakat kendinizi tutuyorsunuz.

Bir cocuk en iyi evlilikleri sarsarken, sizinki dahada zorlanir. Artik kendinizi frenleyemezsiniz. Uykusuzluk bir taraftan, maddi zorluk diger taraftan,..

Yani en iyisi beklemektir. Borclari bitirin, biraz gezin tozun,.. Daha rahat bir kafa ile daha güzel olur.

bunu dıyenler cocuk dogurup zorluk cektıgınızde yanınızda olmayacak kısıler
bu laflarla gaza gelıp cocuk yapılmaz
cocuk rızkıyla gelır dedıklerı gogsunuzdekı sut hepsı o
yoksa dunya da ac cocuk hıc olmazdı
kılık kıyafet bez mama ilac hastalık egıtım bunlar hep para hele oyuncaklar ates pahası ıse gırsenız kres dadı parası komple maasınız ona gıder
kıtı kıtına gecınen bırının sırf cocugum olmus olsun dıye dogurması bencıllık sızde zaten boyle cekıncelerınız oldugundan soruyorsunuz bencıl olsanız sımdıye kadar nasılsa buyur dıye dogururdunuz o yuzden mantıklı davranacagınızı dusunuyorum

herkes kendı evının durumunu bılır ama sızın konunuza bakınca yas erken ve durum cocuk ıcın yeterlı degıl gıbı gelıyor
cocugun bayagı masrafı var emın olun kı allah saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın hep saglıklı oldugumuzu dusunuyoruz bır adım atılacaksa her durumu dusunmek gerek

Ne zaman sokakta çocuk görsem dilenen yada üstü başı kirli oturur ağlarım.
Ne olursa olsun kendi çocuğumu zor şartlar altında büyütmeyeceğim diye.
Aslında kalbimi okudun burada bana karşı.
Zorlukları aşıp çocuğu yapmak en doğrusu olacak.

Hamileyim inanın çok masraflı, hiç aklıma gelmezdi bebeğin bu kadar masraflı olacağı arabası yatağı kıyafeti odası daha doğmadan en az 50-100 bin arası gidiyor doğum dahil. Ben de 32 yaşında hamile kaldım. Çocuk parasız yapılacak bişi değilmiş. Bide şöyle bişi var almak isteyip alamazsanız çocuğun ihtiyaçlaeını eziyete dönüşür sizin için de bebek için de

geç diye bir şey yok

bak 30 da doğurdum ve hep dedim ki ya 20 de ya 40 da doğurmak lazım

30 tam yaşamının ortası

kariyer vs tam bir yere geliyorsun bebek oluyor

şimdi 40 ım çocuk nispeten büyük ama bende o zamanki iş güç hırsı yok

Biraz daha beklemek en mantıklısı gerçekten.
Şuan hiç bir şey kafam da oturmuyor benimde

Balla kaymakla da çocuk büyür, kuru ekmekle de çocuk büyür.
Evladını marka giydirmek var, pazardan giydirmek var.
Devlet hastanelerinde büyütmek var özel seçme şansına sahip olmak var.

Benim evim, arabam yok. Güzel bir isim var hepsi bu.
Kendime lüks yapmam, uygun giyinir yaşar giderim.
Evladıma gelince her şeyin en iyisini arıyorum.
Özel dr ilaç muayene derken her ay 1500 tl ona gidiyor. Mama vermiyorum verecek olsaydım 2bin olacaktı misal.
Giyim hediye, kardeşimin bebeğinden gelenler derken çok harcamıyoruz ama Hesapta olmayan giderler oluyor olacak. Beşik, bebek arabası falan Hep para..

Annelik muhteşem bir duyguymuş erteleyin demem.
Ama kenarda en azından acil durum parası 10 bininiz olsun. Onun dışında düzenli gelirle borçtan korkmaya da gerek yok.

Ne zaman sokakta çocuk görsem dilenen yada üstü başı kirli oturur ağlarım.
Ne olursa olsun kendi çocuğumu zor şartlar altında büyütmeyeceğim diye.
Aslında kalbimi okudun burada bana karşı.
Zorlukları aşıp çocuğu yapmak en doğrusu olacak.
dusunun kendı cocugunuzun eksıgı olsa nasıl içiniz içinizi yer
cok buyuk sorumluluk maddı manevı kendıne guvenen dogursun dıyorum ben o yuzden 1 tanede kaldım bır kızım var bu sebeplerle ıkıncıyı dusunemıyorum kızımın sartlarını kısıp ıkıncıyı doguramam haksızlık olur ıkıncıye de ılk cocugumun sartlarını azaltmadan aynı sartlarla buyutmelıyım dıyorum ve tek cocukta kaldım keske gonul ısterkı keske bızım cocuklugumuzdakı gıbı kolay olsaydı hayat bızler kolaydık egıtım de kolaydı ucuzdu hayat da ucuzdu sokaklarda allaha emanet buyuduk hersey kolaydı tek basına cocuk buyutmek bıle baslı basına bır mesele :)

Bir kere cocuk olunca siz calisamayacaksiniz, bebek belki emmeyecek mama yiyecek. Mama fiyatlarindan haberiniz var mi? Dogum en ucuz 2-3 bin, muayene 80-100 tl. Dogdu aylik bezi 200-250tl. Ek gidasi meyvesi sebzesi, az buyudu kreşi bakicisi.
Iki kisi calisiyoruz benim maasimin yaridan fazlasi cocuklara gidiyor, geri kalani eve. Kendime uc bes kiyafet alabilirsem seviniyorum

Daga 29 yaşindasin, cok gencsin. En az 40 yaşina kadar yolun var, hatta ondan sonrasi bile halen olur.

Ve sorun sadece maddiyat degil. Eşin ile tam evliligi yasamadiniz ki. Hep dert, borc. Yaşama tutunmaya calistiniz. Ikinizde gerilmissinizdir fakat kendinizi tutuyorsunuz.

Bir cocuk en iyi evlilikleri sarsarken, sizinki dahada zorlanir. Artik kendinizi frenleyemezsiniz. Uykusuzluk bir taraftan, maddi zorluk diger taraftan,..

Yani en iyisi beklemektir. Borclari bitirin, biraz gezin tozun,.. Daha rahat bir kafa ile daha güzel olur.

İlk başlarda yaşadığımız sıkıntı eve bir kalıp peynir alamadığım günler oldu.
Şimdi düşündükçe geçiyor ama nasıl geçiyor bir ben bilirim.
Eşimle de konuşuyoruz biraz daha hür olalım, hayatı yaşamaya çalışalım nasılsa olacak diye.

"
Bir cocuk en iyi evlilikleri sarsarken, sizinki dahada zorlanir. Artik kendinizi frenleyemezsiniz. Uykusuzluk bir taraftan, maddi zorluk diger taraftan,.. "

Şu cümle benim için çok yeterli oldu, teşekkür ederim.
Çok doğru bir bakış açısı.

Daha 2 senem var bitmesine stajımın.
Bende çoğunluk sizin gibi düşünüyorum eşime de bu konuyu açınca yaşlarımız geçiyor yapmalıyız çocuk sevmek istiyorum diyor.
Konu basit gibi görünebilir ama benim kafamı acayip karıştırıyor.
Gerçekten işin içinden çıkamıyorum :KK43:
Erkekler genelde yüzeysel düşünüyor, çocuğun ihtiyaçları, evliliğe etkileri. Annenin bir süre işinden elini eteğini çekmesi vs vs bir sürü sorumlulukla gelecek bebek.
2 yıl çok da değil sanki. Zaman su gibi akıyor da yaşarken farkedemiyoruz. Geçen düşünüyorum şu corona belasını duyalı bir sene olmuş neredeyse.
Ev konusunda da sesli düşünüyorum gerçi ama. Eğer altın, birikmiş paranız falan varsa yatırımlık bir yer mi alsanız. Bizde ev alma olayına ilk o şekilde başlamıştık. Hiç oturmadık bile ilk aldığımız evde. Birikmişi peşinat yaptık, kalanı içinde kirası kredisini ödedi, paramız toplandı, ev değer kazandı sattık. Üzerine borçlanıp oturacağımız evi almıştık. En azından basamak oluyor.

Hamileyim inanın çok masraflı, hiç aklıma gelmezdi bebeğin bu kadar masraflı olacağı arabası yatağı kıyafeti odası daha doğmadan en az 50-100 bin arası gidiyor doğum dahil. Ben de 32 yaşında hamile kaldım. Çocuk parasız yapılacak bişi değilmiş. Bide şöyle bişi var almak isteyip alamazsanız çocuğun ihtiyaçlaeını eziyete dönüşür sizin için de bebek için de

Evet ihtiyaçlarını karşılayamazsam dünyaya neden getireyim ki.
Kendim zor büyüdüm o rahat büyümeli.

Back
X