Doğru zaman ne zaman?

Ben anlamıyorum ev almak neden bu kadar önemli? 3.5 yıldır evliyim eşimin maaşı çok iyi ama hiç ev almak gibi bir derdimiz olmadı çok mu şart yani, neden herkeste bir ev alma arzusu var ben anlamıyorum
her ay baskasının evınde oturup ona para verıp masraf etmek yerıne her ay kendı evın ıcın para harcamak kendı evıne kendıne yatırım olmus oluyor
keske ev sahıbı olmak daha kolay olsa

Ben anlamıyorum ev almak neden bu kadar önemli? 3.5 yıldır evliyim eşimin maaşı çok iyi ama hiç ev almak gibi bir derdimiz olmadı çok mu şart yani, neden herkeste bir ev alma arzusu var ben anlamıyorum

Kiralar uygun olsa ev sahibi olmak içinde yırtınmam ama 1.500 lira az bir para değil kira için.
Biraz daha sıkar ev alırım diyorsun.

Detay verir misiniz 50-100 bin arası neye gidiyor ?
Valla ben de hiç böyle beklemiyordum. Aylık doktor ve tahlil ücreti var o hariç sadece doğum 9 bin. Çocuk odası 7-10 bin TL arası yatak, emzirme koltuğu dahil değil. Bebek arabası 3 - 6 bin arası. Anne yanı yatak alayım dedim next to me 1500 TL e, ana kucağı alayım dedim 2 bin hadi onu da sallanan alayım dedim 4moms o da 3 bin TL. Bunun mama sandalyesi var daha iki şampuan ve krem aldım 300 TL.kanguru ve siling de lazım onlar da değişiyor 300-1000 TL arası.süt sağma makinesi, biberonlar emzikler de yine bin TL ye yakın. Bi kaç kıyafet alayım dedim 2 bin TL tuttu annemin aldıkları hariç. Hesapladık eşimle herseyi ortalama yapsak 50 bin gidiyo lüks yapalım desek 100 bin e yakın tutuyor.

Size değil diğer arkadaşa sordum bebek için 50-100 bin arası en az gidiyor demiş ya. A allymcbeal çok merak ettim 100 bin tl nasıl bir masraf oluyor bebek için onu soruyorum

Onu anladım.
Benim cevap verdiğim durum yazmışsın ya evim yok, arabam yok diye bende ona cevap verdim.
Arabayı iş için aldık diye.
100 bin neymiş cidden bende merak ettim.

• Beğen
Reactions: JES
Valla ben de hiç böyle beklemiyordum. Aylık doktor ve tahlil ücreti var o hariç sadece doğum 9 bin. Çocuk odası 7-10 bin TL arası yatak, emzirme koltuğu dahil değil. Bebek arabası 3 - 6 bin arası. Anne yanı yatak alayım dedim next to me 1500 TL e, ana kucağı alayım dedim 2 bin hadi onu da sallanan alayım dedim 4moms o da 3 bin TL. Bunun mama sandalyesi var daha iki şampuan ve krem aldım 300 TL.kanguru ve siling de lazım onlar da değişiyor 300-1000 TL arası.süt sağma makinesi, biberonlar emzikler de yine bin TL ye yakın. Bi kaç kıyafet alayım dedim 2 bin TL tuttu annemin aldıkları hariç. Hesapladık eşimle herseyi ortalama yapsak 50 bin gidiyo lüks yapalım desek 100 bin e yakın tutuyor.

Ben hiç çocuk yapmayayım :KK14: o_O:KK57:

Cocuk nasıbıyle gelır ama mama alırken doktora gotururken nasip veremezsin para lazım. Yasın daha hala genc. Yasla ilgili acele etmek istiyorsan hıc acelen yok. Uc sene nedir ki, bana kalırsa bekle.
Hem kafan hem ıcın rahat sekılde yasa hamılelıgını, bak bebegıne.
❤️

Siz baya baya uçurmuşsunuz. Zaten bir kaç kıyafete 2000 tl verene 200 bin de yetmez ki. Ha bu arada Doğum paketi diye birşey var herşey dahil 5000-6500 arası diğer yazdıklarınızı da analiz edecektim ama durumunuz baya iyi sanırım gerek duymadım. Yoksa 2 şampuana da 300 tl vermezsiniz.

Onu anladım.
Benim cevap verdiğim durum yazmışsın ya evim yok, arabam yok diye bende ona cevap verdim.
Arabayı iş için aldık diye.
100 bin neymiş cidden bende merak ettim.
Devlet hastanesinde doğurup sadece beşik alır, eşten dosttan aldığın kıyafetle de büyür tabi. Ben içimde kalmadan çocuk büyütmenin maliyetini yazdım yani istediğimi ortalama şekilde alıp satarak

Cocuk nasıbıyle gelır ama mama alırken doktora gotururken nasip veremezsin para lazım. Yasın daha hala genc. Yasla ilgili acele etmek istiyorsan hıc acelen yok. Uc sene nedir ki, bana kalırsa bekle.
Hem kafan hem ıcın rahat sekılde yasa hamılelıgını, bak bebegıne.

Seni bu aralar çok sık anıyorum :)
Beklemek en sağlıklısı olacak.

Kızlar selam hepinize :KK36:
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.

Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.

Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da var :KK43: Bir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.

Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?

Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.

Lütfen bana fikirlerinizi yazın.

Sağlıcakla kalın :KK200:

Ben de 32 yaşındayım. 5 sene oldu evleneli. Bu sebeplerden şu ana kadar yapmadık. 1 sene daha bekliycez. Allah nasip ederse olur

Bende senin gibi düşünüyorum.
İnsanlara öyle diyince de yaşın gidiyor geç mi anne olacaksın diyorlar.
İnsanlardan ziyade kendim çok kararsızım.
Hmmm bence biraz erteleyin derim. Anlattığın tablo baya sıkışık gibi daha ferah zamanda çocuğu doğurmak varken.

Devlet hastanesinde doğurup sadece beşik alır, eşten dosttan aldığın kıyafetle de büyür tabi. Ben içimde kalmadan çocuk büyütmenin maliyetini yazdım yani istediğimi ortalama şekilde alıp satarak
Hiç alakası yok sizin yazdıklarınız tamamen abartı kusura bakmayın lütfen. 🙏🏻

Siz baya baya uçurmuşsunuz. Zaten bir kaç kıyafete 2000 tl verene 200 bin de yetmez ki. Ha bu arada Doğum paketi diye birşey var herşey dahil 5000-6500 arası diğer yazdıklarınızı da analiz edecektim ama durumunuz baya iyi sanırım gerek duymadım. Yoksa 2 şampuana da 300 tl vermezsiniz.
Yaşadığım şehirde doğum paketi olan hastane yok. Durumumuz da iyi değil eşim de ben de çalışmıyorız birikimden yiyoruz. Yazdıklarım ortalama hep acıbadem de doğum 30 bin TL orda doğum yaparsam uçmuş olurum. Mustela nın bebek şampuanı ve kremini aldım yeni doğan bebek cildi hassas olur diye evdeki şampuanla mı yıkayın çocuğu. Dünyaya getiriyorsam herseyini düşünmek zorundayım. Bebek kıyafeti 2 parça yazmışım ama baya ihtiyacı karşılandı 2 bine. Buarada bebek bezinin tanesi 1 TL bebek mamalarının fiyatları ortada. Gercekten bebek masrafının ucuz olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Back
X