Doğru zaman ne zaman?

Canımsın, param katlandıkca bende seni anıyorum ve hep guzel dualar ediyorum sana. 😂❤Bekle tabı, yasında hıcbısey yok. Allah yeter ki saglık versın❤🤎🧡

Evet altın yükseliyor devamı da gelecek :) :D
Ufak çaplı kriz yaşayınca ben ne yangınlar gördüm bunlar mı beni yok edecek diyorum :)

Kızlar selam hepinize :KK36:
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.

Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.

Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da var :KK43: Bir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.

Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?

Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.

Lütfen bana fikirlerinizi yazın.

Sağlıcakla kalın :KK200:

Çocuk nasibi ile gelir ama bu kadar borç içinde biraz daha bekleyin bence çünkü bu sefer bebisin masrafları felan kredi araba borcu çok çok zorlanırsınız

Kızlar selam hepinize :KK36:
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.

Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.

Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da var :KK43: Bir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.

Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?

Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.

Lütfen bana fikirlerinizi yazın.

Sağlıcakla kalın :KK200:
Biraz toparlanıp düze çıkın da cocuk oyle düşünün derin çünkü onunda masrafı gideri zor yani hele bu zamanda yine tabı hayırlısı olsun

Yaşadığım şehirde doğum paketi olan hastane yok. Durumumuz da iyi değil eşim de ben de çalışmıyorız birikimden yiyoruz. Yazdıklarım ortalama hep acıbadem de doğum 30 bin TL orda doğum yaparsam uçmuş olurum. Mustela nın bebek şampuanı ve kremini aldım yeni doğan bebek cildi hassas olur diye evdeki şampuanla mı yıkayın çocuğu. Dünyaya getiriyorsam herseyini düşünmek zorundayım. Bebek kıyafeti 2 parça yazmışım ama baya ihtiyacı karşılandı 2 bine. Buarada bebek bezinin tanesi 1 TL bebek mamalarının fiyatları ortada. Gercekten bebek masrafının ucuz olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Hayır araştırma yapan planlı programlı ayağını yorganına göre uzatan makul zamanda anne olmaya karar vermiş biri olarak hala abarttığınızı düşünüyorum. En az 50-100 bin tl diyorsanız durumunuzun çok iyi olması lazım ama öyle de değilmiş o zaman biraz daha araştırma yapın lütfen. Makul kaliteli gayet iyi ürünler var.

Tabi ki de herkes 1.500 liraya chicco next to me almıyor. Baby me’de çok benzeri 700 tl. Benim gibi dolaptan alırsan 300 tl 😁 o kadar da korkma ama biraz da gerçekçi olmak gerek. 4moms herkese lazım olan bir şey değil mesela.
Deneyimli arkadaşlarım bunları mutlaka al dedi diye yazdım. Ben zaten hakkıyla istediğim şeyleri ortalama olarak alarak cocuk yapmaktan bahsediyorum yoksa 10 bine de çocuk yapılır. O dediğiniz markaya da bakcam ben tecrübeli değilim her markayı bilmiyorum. Genelde en çok satın alınan şeylere göre yazdım. Böyle Bi liste çıkarmıştım.

Hayır araştırma yapan planlı programlı ayağını yorganına göre uzatan makul zamanda anne olmaya karar vermiş biri olarak hala abarttığınızı düşünüyorum. En az 50-100 bin tl diyorsanız durumunuzun çok iyi olması lazım ama öyle de değilmiş o zaman biraz daha araştırma yapın lütfen. Makul kaliteli gayet iyi ürünler var.
Size göre kaç bin lazım çocuk için. Doğum bebek odası bebek arabası ana kucağı kıyafet ıvır zıvır ne kadar gitmesi lazım

Size göre kaç bin lazım çocuk için. Doğum bebek odası bebek arabası ana kucağı kıyafet ıvır zıvır ne kadar gitmesi lazım
Bana göre olan size göre değil o sebeple yazmama tek tek fiyat analizi yapmama gerek var mı ? Ha bu arada ülke ortalamasının çok üstünde bir gebelik süreci geçirdiğim halde bana bile çok fazla geldi. Dediğiniz gibi devlette doğurup bir beşik alan biri kısa süreli spazm geçirir 100.000 i duyunca 😂😂 neyse boşverin bunları saglıkla kucağınıza alın gerisi boş şuan için 🙏🏻💐

Bana göre olan size göre değil o sebeple yazmama tek tek fiyat analizi yapmama gerek var mı ? Ha bu arada ülke ortalamasının çok üstünde bir gebelik süreci geçirdiğim halde bana bile çok fazla geldi. Dediğiniz gibi devlette doğurup bir beşik alan biri kısa süreli spazm geçirir 100.000 i duyunca 😂😂 neyse boşverin bunları saglıkla kucağınıza alın gerisi boş şuan için 🙏🏻💐
Amin tesekkürler. Ülke olarak saçma Bi zamandan geçiyoruz aşırı telaşlı ve endişeliyim bu yuzden herseyi hesap eder oldum. İnş bugünleri atlatırız

Ben de 32 yaşındayım. 5 sene oldu evleneli. Bu sebeplerden şu ana kadar yapmadık. 1 sene daha bekliycez. Allah nasip ederse olur

27 yaşında evlendim bende 5 sene beklersem 32 olurum, kaldı 3 senem borçlarda ancak biter.
Bebekler aynı zamana denk gelmesin :)

Niye ? Birde ytd ney 😂
Niyesi altın onsu 1900 dolar seviyesini kıramıyor herhangi Bi aşı haberinde 1600 lü onsları görür hatta daha aşağısını ve senelerce yerine gelmeyebilir ama dolar artık kolay kolay düşmez uzun vadede bişi değişmediği sürece. Buarada gümüş onsu da 21-22dolardan alım fırsatı diyollaaa ama bilemem tabi 😁😁

Back
X