Doğru zaman ne zaman?

Hayırlısı olsun hakkında.
İnşallah toparlanır piyasalarda,insanlar rahat bir nefes alır. Genelimizin durumu bu zaten,kaygı taşımayan çok az insan kaldı.

İnşallah tatlım.
2 kişi çalışırken bile ay sonunu düşünüyorsak, tek maaşla çalışıp çocuk büyüten, ev geçindiren insanların ellerinden öperim.

Kızlar selam hepinize :KK36:
Uzun süredir içinden çıkamadığım bir konum var.
Sizlere akıl danışmak istiyorum.

Evliliğimde 2.senemi doldurdum. Çok şükür öyle çok büyük sorunlarımın olmadığı, sevdiğim adamlayım. Daha önceki konularımı bilenler vardır. Çok yüklü bir borçla evlendim, ilk 1 sene falan acayip zorlandım. Çalıştığım halde maaşı hiç göremezdim. Eşim bir dönem işsiz kaldı, o zamanlar daha da battık hem maddi hem de manevi.

Tam durumları toparladık krediyi kapattık derken eşim pandemi dolasıyla tekrar işsiz kaldı ve her şeyi göze alarak araba aldık. Arabayı almamızın sebebi yeni başladığı işi arabasız yapamıyor olması. ( bir kargo firmasıyla çalışıyor, kargo dağıtımı yapıyor) Ben ise smm stajeyeriyim daha stajın bitmesine de var da var :KK43: Bir yandan ev hala kira, maaşlar şuan kira, kredilere ve genel giderlere gidiyor. Yani başladığımız yere geri döndük.

Gelelim asıl soruma; 29 yaşındayım. Bazen anne olma fikri geliyor ama sonra içinde bulunduğum duruma bakınca vazgeçiyorum. Daha ev alamadık diyorum, 3 seneden daha az kredi var diyorum, staj bitmedi diyorum falan filan. Her şeyi kenara bırakıp çocuk mu yapmalı? Yoksa her borcu bitirip çocuğu öyle mi yapmalıyım ?

Çocuğumun da günahına girmek istemiyorum. Ben çok zor şartlar altında büyüdüm, çalıştığım yerlere çok kolay gelmedim. O olduğunda rahat etsin istiyorum ama insanlara bu fikri de anlatınca çocuk nasibiyle gelir, her şey düzene girer diyorlar. Borçların bitmesini beklerseniz o borçlar hiç bitmez diyorlar. İnanın kafam çok karışık.

Lütfen bana fikirlerinizi yazın.

Sağlıcakla kalın :KK200:

Sanki bir kac yil beklemeniz daha mantikli gibi. Daha yeni evliymissiniz. Cevrenizi duymazdan gelin. Bebek gercekten cok guzel birsey. Iki evladim var 3.ye hamileyim. Ama ilk aylar cok yorucu ve zor bir surec. Hem anne hem baba icin. Bebegin ihtiyaclari, borclar, aylik giderler vs yetisemezseniz sizi psikolojikmen cok etkiler.

Yasiniz daha cok genc. En azindan bir yil daha bekleyin. Biraz daha borclari odemeye yuklenin (olabildigince). 3 yila yakin borcumuz var diyorsunuz. Cocuk olursa bunu 1-2 yil daha uzatabilirsiniz, gercekten cok masraf cikiyor bebege.

ben çocuğun aileye bereket getirdiğine inanirim..
tabi evinin rızkını abuk sabuk (iddia, sayisal, alkol ve gösteriş derdi ile israfa) şeylere harcayanlar için değil.
en az 3 Arkadaşımı ornek gosterebilirim borcumuz var kendimize yetemiyoruz cocuga nasil bakariz deyip sonra yillarca cocuk hasreti ceken.
bi arkasimda kari koca kenarda sadece 2 bin tl paralari varken evliliğe adim atmıştı da Allah önlerindeki engelleri bir bir kaldırdı..Saka gibi ama cidden paramiz yok demeyip 2 bin tl ile hazirliklara başladılar..8 yillik evliler şuan 1 cocuklari evleri arabalari var..
Ablam keza evlendiginde eniştem bi tekstil firmasında makina tamiri yapardi.
ablam calismiyor 2 cocuk + kira vs.masraflar ile cook zor zamanlar gecirdiler..
Ablam 3.ye gebe kaldi, 3 cocuk ile bu maasla yapamam deyip kendisi disaridan makina tamiri işine girdi..ek iş.
3.cocuklarinin ardından eniştem resmen kendi işini kurdu.
Şuan 80 kişilik bi tekstil atolyesi var. en büyüğü 19 en ufagi (4 numara yeni dogdu) şimdiden cocuklarinin geleceği için güzel yatırımlar yapti.
Ve eniştem hep der ki "bu rızk bu bolluk çocuklarımın, Allah onlara bakabilmem için rızkımı arttirdi.Tek basima iken yatacak yerim bile yoktu simdi 4 cocuguma ev yapabilecek duruma geldiysem bu onlarin rızkına haram katmadim başka yerde harcamadigim icindir.."
Uzun yazdim ama bence cocuk isteğini geciktirmeyin içinizde..

Eşimde iddia yada herhangi bir kumar alışkanlığı yok.
Hatta ben altın alırım ona bile korkar :D
Alkol, sigara minimum seviye de ve her zaman değil.
Buna rağmen ilk zamanlarda elimizde nakit para kalmadığı çok durum oldu.
Yani bu durumda çocuk yapıp rızkı Allahtan beklemek ne kadar doğru?
Evet şanslı olur, bunu bana da çok insan söyledi.
Ama benim kardeşim son çocuk ve babam o dönem işlerini batırdı.
O evladım yokluk içinde büyüdü hala bir şey alırken korkarak alır :(
Hangi duruma inanmam lazım şimdi :(

Sanki bir kac yil beklemeniz daha mantikli gibi. Daha yeni evliymissiniz. Cevrenizi duymazdan gelin. Bebek gercekten cok guzel birsey. Iki evladim var 3.ye hamileyim. Ama ilk aylar cok yorucu ve zor bir surec. Hem anne hem baba icin. Bebegin ihtiyaclari, borclar, aylik giderler vs yetisemezseniz sizi psikolojikmen cok etkiler.

Yasiniz daha cok genc. En azindan bir yil daha bekleyin. Biraz daha borclari odemeye yuklenin (olabildigince). 3 yila yakin borcumuz var diyorsunuz. Cocuk olursa bunu 1-2 yil daha uzatabilirsiniz, gercekten cok masraf cikiyor bebege.

Anneyle bebeğin yaş farkı sorun yaratmaz dimi ilerde ?

Çocuk nasibiyle gelir derler ama ben inanmıyorum buna.. Çocuk sahibi olmak maddiyat gerektiren birşey daha hamileyken gelişini hazırlamak lazım ve herşey acayip pahalı, şu da var ki insan bebeğine herşeyin en yenisini en iyisini istiyor. Bu durumda zorlanırken borcun içindeyken biraz daha bekleyin derim yaşınızı dert ediyorsanız muayene olun hormonlarınıza filan baktırın içiniz rahat etsin.

Çocuk nasibiyle gelir derler ama ben inanmıyorum buna.. Çocuk sahibi olmak maddiyat gerektiren birşey daha hamileyken gelişini hazırlamak lazım ve herşey acayip pahalı, şu da var ki insan bebeğine herşeyin en yenisini en iyisini istiyor. Bu durumda zorlanırken borcun içindeyken biraz daha bekleyin derim yaşınızı dert ediyorsanız muayene olun hormonlarınıza filan baktırın içiniz rahat etsin.

Geçen bir yerde gördüm bebek arabasına 3 bin tl yazmışlar.
Benim bebek arabam bile yoktu :D
Yani cidden çocuk = masraf.
Anne bana hazır olmalı her yönden.
Jinekoloğa gidip ne diyeceğiz peki ?

Geçen bir yerde gördüm bebek arabasına 3 bin tl yazmışlar.
Benim bebek arabam bile yoktu :KK70:
Yani cidden çocuk = masraf.
Anne bana hazır olmalı her yönden.
Jinekoloğa gidip ne diyeceğiz peki ?

Evet yani senin bebekken herşeyin tamammıydı derseniz değildi ama ben kendi çocuğuma yapabildiğim kadar yapmaya çalıştım.
Doktora bebek düşündüğünüzü ve kontrol olmak istediğinizi söyleyin hamile kalmadan önce.

Evet yani senin bebekken herşeyin tamammıydı derseniz değildi ama ben kendi çocuğuma yapabildiğim kadar yapmaya çalıştım.
Doktora bebek düşündüğünüzü ve kontrol olmak istediğinizi söyleyin hamile kalmadan önce.

Yok canım ben onu kendim için dedim.
Hiç bir şeyim tamam değildi yani şimdi ama uçuyor fiyatlar :D
Bende öyle yapmak istiyorum bakalım kısmet.
Tamam bunu ilk fırsatta deneyeceğim canım çok teşekkür ederim.

Çocuk kısmetiyle gelir de bir kutu mama olmuş 100 lira ( sanırım öyle bir şey) , bez deseniz aynı rakam. Bunlar bir hafta idare etmez çocuğu.
Göz göre göre sıkıntıya sokmayın kendinizi. Her şeyin hayırlısı. Biraz daha beklemekte fayda var gibi.

Çocuk kısmetiyle gelir de bir kutu mama olmuş 100 lira ( sanırım öyle bir şey) , bez deseniz aynı rakam. Bunlar bir hafta idare etmez çocuğu.
Göz göre göre sıkıntıya sokmayın kendinizi. Her şeyin hayırlısı. Biraz daha beklemekte fayda var gibi.

Benim çalıştığım yerde bir kadın var, ön muhasebeye bakıyor.
Kocasından hayır yok yeni de bebekleri oldu.
Kadının maaşı full çocuğa gidiyor.
Dediğin gibi bezi maması, kıyafeti çocuk bakımı derken masraflar x3
O yüzden beklemek en mantıklısı.

Back
X