Mantıken doğru olabilir ama daha önce de bunu yaşadım ve bir arkadaşımı kaybettim yine aynı şey olacak galiba maalesefBoş ver en iyisini yapıyorsun. Sevmediğin bir özellik varsa birisinde annen olsa söyleyecen yüzüne. Ben de öyleyim.
Fikrini söyledin diye kaybet nolacak.Mantıken doğru olabilir ama daha önce de bunu yaşadım ve bir arkadaşımı kaybettim yine aynı şey olacak galiba maalesef
Etrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.Fikrini söyledin diye kaybet nolacak.
O insanlar da bana çok samimiyetsiz geliyor ya.ben de öyleyim aklıma geleni hemen söylerim bu da pek çok kişinin hoşuna gitmezEtrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.
Bence de evde de saklanabilir hamilelik de saklanabilir. Bu çok doğal bir şey. Konu ev ya da hamilelikle değil aslında. Arkadaşımda gördüğüm çelişkiyi şak diye söylemem. MaalesefBir de şunu eklemek istiyorum hamilelik durumu bence çok farklı bir durum. Hamileliği saklamanın arkasında çok daha farklı sebepler var. İlk 3 ay düşük tehlikesinin yüksek olduğu aylar. Haliyle hamilelik haberi verildikten sonra düşük ya da farklı bir durum olması; etraftan daha farklı tepkiler gelmesine sebep olabiliyor. Doktorlar bile 3 aydan evvel ailelere söylemeyin diyorlar. Hal böyleyken hamilelik haberini saklayan insanların eleştirilmesi bana hiçbir zaman mantıklı gelmiyor. O yüzden arkadaşın insanları bu konuda eleştirmesi çok ayıp ama dediğim gibi ev konusunu saklamak istediyse kendi bileceği iş.
En yakın arkadaşlarımızla biz birbirimizi kafamıza uymadığında eleştiririz ama kırmadan dökmeden ki ben sizin lafınızda kırıcı bir kelime göremedim. Hemen alınacaksak oynamalayım o zaman. Alınılan zamanlar da oluyor söylüyoruz özürler dilenir geçilir. Hoşunuza gitmeyen fikir ayrılığı olan şeyi söyleyeceksiniz tabiki de sırf kaybetmemek için kendinizi mi değiştireceksiniz karşıdaki de sizin gerçek arkadaşınızsa niyetinizi bilsin bi zahmet.Etrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.
Insanlar gerçekleri duymaktan hoşlanmaz. Ben de sizin gibiyim ama umurumda değil doğru konuştuk diye giden gitsin. Kırıcı olmamak lazım sadeceEtrafındaki insanlara özellikle grup şekline takılanlara bakıyorum kesinlikle birbirlerini eleştirmiyorlar arkalarından eleştiriyorlar ama yüzlerine söylemiyorlar. Demek ki böyle böyle insan çevre kazanıyor.
Ben bir anormallik göremedim, doğru söylemişsiniz.Hayatımda arkadaşlarımda ve ailemde gördüğüm çelişkileri söylemezsem sanki canım çıkıyor. Çok sinir oluyorum bu huyuma.
Bir arkadaşım var aynı zamanda eşimin kuzeninin eşi. Ama akraba olmaktan ziyade biz aramızda bir dostluk geliştirdik. Bu arkadaş hamile olan ve üç ve dördüncü aya kadar saklayan kişilere çok kınardı eleştirirdi hepimizin çocuğu var sanki nazar mıdeğdirceğiz derdi. Ama şimdi ikinci evlerini alıp kiraya verdiler. Bana dedi kimseye söyleme nazar değer dedi. Ben de hemen boş durur muyum yapıştırdım Allah beni kahretmesin dedim ki “ kanka millet hamileliğini saklayınca çok kızıyorsun nazar değer diye sen de şimdi nazar değmesinden korkuyorsun o zaman hamileliğini saklayanlar haklı oldu” dedim. Görüldü attı belli ki bozuldu. Haklı da bozulmasında. Yani bence milleti saklamış saklamamış o kadar önemli değil isteyen saklasın isteyen açıklasın ama arkadaşım da bu çelişkiyi görünce hemen söylemek istedim duramadı çenem. Ben neden böyleyim ya… sanki ben hayatımda hiç çelişkili davranmıyor muyum.
Arkadaşlık biraz da birbirini tutmak değil midir? Böyle yaparak iyice etrafımda arkadaş kalmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?