doğrusu nedir?

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
35
benim 5 yıllık yakın bir arkadaşım var kendisi 16 yaşında bi bayanın yaşayacağı en kötü şeyi yaşamış. 5 yıldır evleneceğim insana nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım, söylesem ilerde yüzüme vurur gibi şeyler söyleyip durdu. bir yıl önce hayatına birini aldı ilişkinin daha ikinci ayında bir şekilde ayarlayıp adetinin son gününde ilişkiye girdiler. 5. ayda arkadaşımın sürekli ısrarları yüzünden çocuk mükemmel bir evlilik teklifinin ardından nişanlandılar. eee kız bi şekilde kandırmış işte sorun ne derseniz.
çocuk yetiştirme yurdunda büyümüş ailesi yok şimdi tek ailesi benim arkadasım olacak, ama arkadasım çok üzülerek söylüyorum bu çocuğu sevmiyor sürekli aşağılıyor, ufacık bişeyden kavga çıkarıyor, sürekli çocuğun hayatına müdahale ediyor, hani burda dert yandığımız erkekler var ya işte onların kız versiyonu. benim düşüncem arkadasım bu çocuğu bi obje olarak görüyor maksadı sadece evlenmek, evlenip telli duvaklı düğünü oldu namuslu kızmış dedirtmek arkasından. o çocuk olmasa başkasıda olurdu, evlenip boşanmak umrunda değil. işin açıkcası şu sıralar vicdanım sızlıyor çocuğun doğruları bilmeye hakkı var diye düşünüyorum. ki bu kadar büyük bi yalan asla sonsuza kadar saklı kalmıyor. çocuk arkadasımı cok seviyor onunla aile olmak için elinden geleni yapıyor, ama bazen arkadasım o mülayim çocuğuda çıldırtabiliyor. evlendiklerinde arkadasım bu kafayla giderse asla mutlu olamycaklar. bi de ben şöyle düşünüyorum acaba çocuk vicdan yapıp ayrılamıyor mu? çünkü ne kadar severse sevsin böyle bi muameleye kimse katlanamaz. sizin fikrinizi almak istedim sizce çocuk bilmeli mi yoksa bilmese daha mı iyi.

Siz doğruyu mu söylemek istiyorsunuz?Eğer düşünceniz buysa asla yapmayin..

Bazen yasanacaklarin önüne geçilmez, o insanin da akli duyguları var gerçeği görmek isterse görür , ama şuan istediği hala buysa kimse bir şey diyemez..

Yapacaginiz şey arkadasinizla bol bol konuşup onu doğru davranmaya teşvik etmek

İnsan olarak böyle bir duruma seyirci kalmak çok zor.
16 yaşındaki kız daha çocukluktan yeni çıkmış ne ara böyle bişey olmuş.. şaşkınım
Bu nasıl söylenir bilmiyorum ama, siz onun nişanlısıyla bir ortam yaratıp hani dertleşme ortamı yaratın
Belki çocukta size açılacak. Ben mecburum onu almaya gibi..
işte o zaman anlatırsınız ama sen arada kalırsın.
Arkadaşınla arkadaşlığını bunu söyledikten sonra bitirmen gerekir. Doğrusu bu olur...
Bunları göze alıyorsan söyle

Doğrular geçmiş gitmiş
Siz niye deşmek istiyorsunuz ki geçmişlerini
Bırakın ha çocuğun iyiliğini istiyorsanız şunu yapabilirsiniz; çocuğu karşınıza alın ve neden kendini ezdiriyorsun deyin ...sadece yani bu bence arkadaşınızın yaşadığı kötü şeyi ortaya atmanız hiç hoş olmaz..

Kız arkadaşınız gerçekten öyleyse bence evleneceği kişi bilmeli..
Ama eğer siz yanılıyorsanız çok büyük vebal alırsınız.
O vebalin altından da kalkamazsınız..

Eğer niyetiniz söylemekse sakın sakın yapmayın böyle bişeyi. Bu iki kişinin arasındaki bir mevzu, üçüncü kişi olarak araya girmek size düşmez. Çok yanlış yaparsınız.

Yapabileceğiniz tek şey arkadaşınızla konuşmak.

Iki kisi anlasmis bize bisey düşer:-D bence bosverin. Birde çocuğun kendi akli fimri yokmu bazi seyleride kendi görüversin. Siz niye karisasinizki cocuga ilgimi duyuyorsunuz yoksa aklima direk bu geldi nedense

arkadaşınızı yaptığı hatalar için uyarıp, doru olanlara yönlendirmeyi denediniz mi ?

Her ne olursa olsun cinsellik yaşadılar diye evlenmek zorunda değiller. Hele ki bu bir erkekse istemiyorum diyip gidebilir.
Hem demek ki adam da bu konulara yabancı değil evlilik dışı yaşadığına göre?
Kız suçlu hissetmiyor size ne oluyor anlamadım ?

Bence bunları söylemek size düşmez. Sonuçta onlar artık bir aile, siz dış kapının dış mandalısınız bir yerde. Arkadaşın üstüne üstlük mutluluğumu bozdun deyip suç sana kalır.

Hayat tecrübelerim bana diyoki , Burada iyi niyet sezinleyemedim .. Yazıdan anlaşıldığı gibi , Konuyu yazanın dürüstlüğü epey su götürür !

doğrusu senin arkadaşın sana güvenip anlattığı şeyi ispitlemen mi?? ayrıca bir kadının başına gelebilecek en kötü şey ne gerçekten çok merak ettim??

Sanırım arkadaşı akıl hastası, o zamanlar bir sevgilisi varmış onu kesip kanını içmiş sonra müebbet hapis vermişler, kaçmış. Şimdiye kadar ki tüm erkek arkadaşlarına da çeşitli işkenceler yapmış. Buraya yazan bayan da evleneceği çocuğun başına aynı şeyin gelmesinden endişeleniyor.
Yeterince en kötüsü bu sanırım

Arkadaşın sırrını seninle paylaşarak yükünü sana atmış. Onun sorunu olmaktan çıkıp senin sorunun haline gelmiş.
Minareyi çalan kılıfını hazırlıyor işte. Sen de dudakların uçuklayarak seyrediyorsun.
Hiç bulaşma başın ağrımasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…