doğrusu nedir?

size ne ki?
dünya üzerinde her gün ne yalanlar ,palavralar dönüyor, hangisine karşı koyuyorsunuz ki buna koyasınız. bırakın yaşasınlar hayatlarını ya hu....

eğer arkadaşınızın size güvenip anlattığı şeyi her ne olursa olsun karşı tarafa anlatırsanız bu hiç hoş bişi olmaz. karakteriniz güvenilirliğe müsait olmadığını ispatlamış olursunuz. sizi ilgilendiren hiçbir şey yok, iki kişi arasındaki ilişki kendilerini bağlar başkasını değil. hem arkadaşınızın iyiliğini düşünseniz önce arkadaşınızla konuşurdunuz. siz arkadaşınızı kınıyorsunuz ama aynada bence bir kendinize de bakın derim.

erkekler öyle pek acınacak varlıklar değildir. evlendikten sonra o da gerçek yüzünü ortaya koyar merak etmeyin.

Hayat tecrübelerim bana diyoki , Burada iyi niyet sezinleyemedim .. Yazıdan anlaşıldığı gibi , Konuyu yazanın dürüstlüğü epey su götürür !

çok denedim konuşmayı ama onun niyeti sadece evlenmek.

ben de öyle düşündüm dertleşmek için ortam hazırlayıp tutumuna göre söylemeyi. ama aklım çok karışık bi yanda herşeyden habersiz bir çocuk, bi yanda arkadasım. bazen hiç bişey bilmemek en iyisi.

Ben anlayamadım, arkadaşınız bir bayanın yaşayacağı en kötü şeyi yaşamış, nedir o? Ölmüş mü?

tecavüz bi bayanın başına gelen en kötü şey değil mi?

Kız arkadaşınız gerçekten öyleyse bence evleneceği kişi bilmeli..
Ama eğer siz yanılıyorsanız çok büyük vebal alırsınız.
O vebalin altından da kalkamazsınız..

buraya yazdıklarım sadece bir kaçı. emin olun arkadasım buraya yazdıklarımdan da beter.

konusursan suçlu sen olursun.

Iki kisi anlasmis bize bisey düşer:-D bence bosverin. Birde çocuğun kendi akli fimri yokmu bazi seyleride kendi görüversin. Siz niye karisasinizki cocuga ilgimi duyuyorsunuz yoksa aklima direk bu geldi nedense

benim çok sevdiğim bir erkek arkadasım var. sadece o çocuğu kardeşim, dostum ve insan olarak değerli görüyorum. çok saf çok iyi niyetli.

insanların hayatlarındaki sırları sizinle paylaştı diye.
hayatına müdahale etme hakkıda otomatikmen dogmuyor.

bazen arkadaşlar ileriyi daha net görebiliyor. yaşadıklarına şahit olduklarım bana acaba dedirtiyor.

arkadaşınızı yaptığı hatalar için uyarıp, doru olanlara yönlendirmeyi denediniz mi ?

çok denedim. ilk 5 ay çocuğa ne zaman evlenme teklifi edeceksin diye burnundan getirip. çocukla nişanlandıktan sonra sevemiyorum, yapamıyorum diyen biri. sevmediğin biriyle neden berabersin dediğimde sadece koca bi suskunluk.

Bence bunları söylemek size düşmez. Sonuçta onlar artık bir aile, siz dış kapının dış mandalısınız bir yerde. Arkadaşın üstüne üstlük mutluluğumu bozdun deyip suç sana kalır.

bilmiyorum son zamanlarda bu bildiklerim, çocuğun çırpınması, arkadasımın böyle yapması vicdanımı sızlatıyor.
arkadasım cocuğu sevse inanın ikilemde kalmazdım. çocuk onunla aile olmak isterken onun bu tavırları doğru mu? en basit bir örnek vereyim. ortak hesap açtılar 2000 tlye yakın paraları vardı o hesaptan arkadasım kendi ihtiyacı için 800 tlsini çekti çocuğa söylemeden. çocuk öğrendiğinde hiç bişey demedi. aynı şekilde çocuk o hesaptan arkadasımın haberi olmadan 100 tl cekti diye kıyametler koptu çocuğun ne hasiyeti ne şerefi kaldı. lütfen yanlış anlamayın beni art niyetli değilim çocuğa gerçekten üzülüyorum yazık günah değil mi. aile sevgisinden mahrum biri evleneceği kişinin de onu haketmesi gerekmiyor mu?

doğrusu şu ki...
burada sizi ilgilendiren hiç birşey yok..dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz?
belki çok iyi niyetlisiniz ama gerçekten sizin vicdan yapmanız gerekmiyor..
çocuk bilmeli mi derken kendiniz söylemeyi düşünmüyorsunuz herhalde..ki çok büyük hata olur.
kız arkadaşınıza bu yönde tavsiyede bulunabilir ama zorlayıcı tehdit edici bir usluba girerseniz yine büyük hata..
evet dürüst davranmamış ayıbını başkası ile örtmeye kalkmış ama onun içinde neler yaşadığını kimse bilemez..yanii cidden sizin müdahale edceğiniz bir durum yok..Allah göstermek istedikten sonra zaten ortaya çıkar.

Herkesin akli var. Cocuk memnunsa size bir sey demek dusmez. Bosverin.

tecavüz kötü değildir demedim yaw açıklama yaptım orada arkadaşımız sormuş..Tabiki çok kötü olmalı en iyi de yaşayan bilir onun hissettirdiği duyguları Allah sakınsın herkesi..

cocuga söylesen. sana yürü bi git işine diye cemkirse ne yapıcaksın pekala

O insanin da akli fikri var. Tüm bunlara rağmen bu kizla evlenmek istiyorsa gerisi sizi ilgilendirmez...

Arkadasiniz size sirrini acmis bunu yeri geldiğinde kullanin diye değil..

Yapacagnz tek şey kiz arkadasinizi yanlis davranislari için uyarmak haksizlik yaptgni anlatmak. Ama çocuğa bir şey deme hakkiniz yok

canım benim önce arkadasınla konusurdun diyorsun ama ben arkadasımla bu konuyu çok konustum çok uyardım. sevmiyorsan devam ettirme dedim. arkadasımın suanki düşüncesi bunu yutturacak bi salak buldum devam ettirmem tarzı siz olsanız bişeyler yapmaz mıydınız?

Canım iyi hoş ta sanane derler adam a yani ?
Erkekler o kadar masum değil, sen de ark. sana verdiği sırrını gidip söyleme kız sana güvenip anlatmış.
Ya bu konuyu bilmeseydin gene de erkeğe acırmıydın ?

öncelikle sen karışma kesinlikle
ayrıca bu kadar olumsuzluk belirttiğin insanla arkadaşlık ta yapma

dimi yani
boşver sana da zararı dokunmasın

bilmiyorum son zamanlarda bu bildiklerim, çocuğun çırpınması, arkadasımın böyle yapması vicdanımı sızlatıyor.
arkadasım cocuğu sevse inanın ikilemde kalmazdım. çocuk onunla aile olmak isterken onun bu tavırları doğru mu? en basit bir örnek vereyim. ortak hesap açtılar 2000 tlye yakın paraları vardı o hesaptan arkadasım kendi ihtiyacı için 800 tlsini çekti çocuğa söylemeden. çocuk öğrendiğinde hiç bişey demedi. aynı şekilde çocuk o hesaptan arkadasımın haberi olmadan 100 tl cekti diye kıyametler koptu çocuğun ne hasiyeti ne şerefi kaldı. lütfen yanlış anlamayın beni art niyetli değilim çocuğa gerçekten üzülüyorum yazık günah değil mi. aile sevgisinden mahrum biri evleneceği kişinin de onu haketmesi gerekmiyor mu?[/QUOTE]

çok haklısınız ama arkadaşınız düzelmedikçe sizin konuşmanız bir şeyi değiştirmez. Çocuğa da üzüldüm, keşke daha düzgün birisi çıksaymış karşısına kusura bakmayın arkadaşınıza laf söylüyorum ama böyle düzenbazların karşısına masum insanlar çıkıyor.

arkadaşının düşüncesi her ne ise bu onu bağlar. insanları hele koskoca insanları bu kadar sahiplenmeyin. yapmayı düşündüğünüz şey doğru değil. bu hayatta herkesin payına düşen bir şey var, herkesin imtihanı başka. bence müdahil olursan bu konuya her türlü kaybeden sen olacaksın. çünkü gerçekten yanlış düşünüyorsun. sana tepkili olmamın nedeni de bu. doğru sandığın şeyler bazen hiç de öyle değildir. yanlışa yanlışla cevap vermek hiçbir zaman doğru değildir arkadaşım bunu unutma. biraz sıyrıl bu ortamdan bence, çek kendini. herkesin hayatı kendine.

Siz burada 3. kişisiniz. Kimse size fikrinizi sormamışken böyle bir şekilde olaya müdahil olursanız siz zararlı çıkarsınız..

bu konuyu dalga geçin diye yazmadım ben. sizden yardımcı olmanız için açıldı bu konu. arkadasım TECAVÜZE uğradı.

anlatırsan sonra sen kötü olursun. ama ben olsam anlatırdım

Herkesin akli var. Cocuk memnunsa size bir sey demek dusmez. Bosverin.

tecavüz kötü değildir demedim yaw açıklama yaptım orada arkadaşımız sormuş..Tabiki çok kötü olmalı en iyi de yaşayan bilir onun hissettirdiği duyguları Allah sakınsın herkesi..

cocuga söylesen. sana yürü bi git işine diye cemkirse ne yapıcaksın pekala

Canım iyi hoş ta sanane derler adam a yani ?
Erkekler o kadar masum değil, sen de ark. sana verdiği sırrını gidip söyleme kız sana güvenip anlatmış.
Ya bu konuyu bilmeseydin gene de erkeğe acırmıydın ?

öncelikle sen karışma kesinlikle
ayrıca bu kadar olumsuzluk belirttiğin insanla arkadaşlık ta yapma

dimi yani
boşver sana da zararı dokunmasın

çok haklısınız ama arkadaşınız düzelmedikçe sizin konuşmanız bir şeyi değiştirmez. Çocuğa da üzüldüm, keşke daha düzgün birisi çıksaymış karşısına kusura bakmayın arkadaşınıza laf söylüyorum ama böyle düzenbazların karşısına masum insanlar çıkıyor.[/QUOTE]

Siz burada 3. kişisiniz. Kimse size fikrinizi sormamışken böyle bir şekilde olaya müdahil olursanız siz zararlı çıkarsınız..

eğer arkadaşım böyle bir kumpas kurup çocuğu kandırmamış olsaydı, ben konuyu bilmiyor olsaydım ve arkadaşım o zaman da böyle davranmış olsaydı evet çocuğa yine de acırdım. anlatmak istediğimi tam anlatamıyorum sanırım çocuk aile sevgisi görmeden büyümüş ne zorluklar çekmiş. geçen yıl bayramda bize geldiklerinde çocuk ağladı ilk defa birine bayramlaşmaya geldim diye. şimdi ailem diye bu kıza sarılıyor ama kızın yaptıkları ortada. çocuğa böyle bişey şuan zaten söylenmez askerde.
ben de asker yolu gözledim sevgilimin ağzının içine bakardım o asker üzülmesin derdim. ama arkadasıma bakıyorum çocuğa askerde bile dirlik vermiyor 10 kuruş harcasın hesabını soruyor. ailesi olmamasını sürekli başına kakıyor. ben nişanlımın ağzına s....yım onun ailesi yok bana muhtaç diye düşünüyor. bir keresinde annesine kötü kadın demiş çocuğun ağrına gitmiş ağlamış bunu da zevkle anlattı. çocuk dağıtım iznine geldiği ilk gün arkadasımın ailesinin yokluğundan istifade arkadasımda kaldı. gece 3 te yattı diye kıyametler koptu yine. neymiş sabaha kadar uyumycaktı benimle konusacaktı çocuk yorgun mu diye düşünmedi hiç. yine o dağıtım iznine geldiği sırada bize geleceklerdi işten 6 da çıkıyor arkadasım. çocukta 5 te uyanmış o zaman da yine bi kıyamet koptu gelme istemiyorum gerizekalı bu saate kadar yatılır mı beni mi kandırıyorsun arama beni diye yanımda cocukla tartıştı halbuki çocuğun yanımıza gelmesi yarım saati almazdı. yine böyle arkadas çevresiyle oturmus muhabbet ederken çocuğu aşağılaması çok içim acıdı o an masada bulunan herkes kıza tepki gösterdi. hakikaten bu kişileri tanımış olsaydınız eminim benim kadar ikilem de kalırdınız hatta eminim bir çoğunuz söylerdi. şurda yazılanlar yaşananların bir kısmı.

Siz neyi söyleyeceksiniz? Arkadaşınızın 16 yaşında tecavüze uğradığını mı?
Size verilmiş bir sırrı, sırf ilişkiyi onaylamıyorsunuz diye ara bozmak için bir başkasına anlatmak, hele ki bu kadar hassas bir konuda, normal mi sizce?

Sen bu çocuğu niye bu kadar sahipleniyorsun ben de buna anlam veremedim konu sahibi.
Herkesin ilişkisi kendisine. İsteyen istediği gibi olur.
Çocuk durumundan gayet memnun anlaşılan yani ortada sorun yok.
Ben de asker yolu bekledim şunu bunu yapmadım diyorsun herkes sen olamaz ki?
Bir çoğunuz söylerdi diyorsun ben bana verilen bir sırrı asla anlatmam, ki beni de ilgilendirmez. Her koyun kendi bacağından asılır karışmayın bulaşmayın kendi ilişkinize bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…