Ben doğu kültürünü az çok tahmin ettiğim için evlenmeden önce eşimle her türlü konuyu konuşmuştum. Yani bazılarına komik ve gereksiz gelecektir ama bayramlarda kime gidileceği, evde olacak iş bölümü, maddi yönden çizilecek sınırlar vs detaylı şekilde beklentilerimi konuşmuştum. O zamanlar her şey okeydi fakat evlendikten sonra biraz mirin kırın etmeye başlayınca ufak tefek cinnetler gerekti tabiki öncelikle eşime karşı kendi sınırlarımi koruyabilmek adına. Önceden konuşup anlastigimiz hiçbir konuda aman neyse bu da böyle oluversin demedim açıkçası çünkü hepsi benim için kirmizi çizgilerdi. Esim mecbur kabullendi, kabullenmese bosanirdim. Ailesine karşı da saygimi ve uslubumu bozmadan her zaman ne isteyip istemedigimi direkt kendilerine söyledim. Kayınvalidem kayinpederimden daha geçimlidir onunla problem yaşamadım. Kayinpederim evlat değil de asker yetiştirdiğini zannediyor çünkü bugüne kadar eşim de kardeşi de (yapmasa bile) her dediğine he demişler kırılmasın vs diye. Benden sonra bı şaşırdı tabi adam

Üslubuma dikkat ederek gereken her şeyi kendim direkt söylüyorum. Kocam karşılık versin beni korusun diye beklemiyorum. Yeri geldi kayinpederimle kavga da ettim. O yüzden harala gürele koruyorum sınırlarımi diye belirttim

kendileri geleneklerini kültürlerini nasıl yaşıyorsa yaşasın onlara saygım sonsuz ama benim çekirdek aileme müdahale edemeyeceklerinin farkındalar