doğudayım yalnızım...

İkisi aynı şey sokağa çıkma yasağı demek belirli yerde ki bugün ofiste de olaylar var benim yaşadığım yer zaten berbat ayrıca terör yok güllük gulistanlik mi

İkisi aynı şey sokağa çıkma yasağı demek belirli yerde ki bugün ofiste de olaylar var benim yaşadığım yer zaten berbat ayrıca terör yok güllük gulistanlik mi
Güllük gülistanlık dedim mi? Olay hep var her gece Bağlar da yanıyor. Diğer merkez ilçelerde hayat devam ediyor. Ben merkez açısından konuşuyorum tabi.
Ayrıca haftaya eşim Sur bölgesine göreve gidecek ne zamana kadar sürecek belirsiz. Aynı durumları her asker/polis eşi yaşıyor. Boşanmayı düşünmek bile çok hissizce.

hisli arkadaşım gebelik daha hassas kılıyor tabi insanı..umarım babanız sağsalim size döner

Herkese merhaba bende izmir doğumluyum ama aslen mardinin nusaybin ilçesinin bir köyündeydim evlenince nusaybine yerleştim. buranın insanları biraz anlayışsızdır, eski kafalıdır, çok cahildir. buranın yolları sokakları bile farklıdır. Burdan başka şehirlere gidince kendi memleketime dönmek istemiyorum bide nusaybin çok küçük bir yer diyarbakır nusaybine göre çok çok güzel. eşiniz asker veya polis heralde burda görevli olmasına çok üzüldüm doğrusu bide burda sürekli sokağa çıkma yasağı oluyor. Canım bence sen buraya göre diyarbakıra düştüğüne şükret bence. Allah sabır versin

Yarı Diyarbakırda sayılırız ablamda ilçede öğretmen,hiçte bahsettiğiniz gibi daha doğrusu abarttığınız gibi bir durum yok. Merkezdede sürekli ohal yok bu aralar karıştı. Çok sıkılıyorsanız merkezde ev tutabilirsiniz.
"Buraları bilen bilir" sözünüzde hiç hoşuma gitmedi,heryerin farklı güzellikleri vardır: görmeyi bilene.

Benim de eşim asker doğudan bi başka mahrumiyet bölgesine geldik, adamın ne suçu var ki bizim de hayatımız böyle sayılı gün geçiyor depresyona girme boşver hayat kısa eşinle dolu dolu yaşamaya bak eşlerini toprağa veren kadınları bi düşün bence.

izmirden sonra eminim çok zor olmuştur ben de egeliyim

Canım bende Egeliyim ve Diyarbakır'da görev yapıyorum.
Tam diyecektim Diyarbakır çok güzeldir diye de sen ilçesindeymişsin ya :).
Eşinizin çalışma saatlerini ve tatili bilmiyorum ama vaktiniz oldukça gezebilirsiniz bulunduğunuz yerin yolları da müsaitse.

Bu arada ben Bağlar'dayım ,Sur dışında çok da büyütülecek bi durum yok şu an.

Babamın işi gereği bizde 90'lı yıllarda terörün en kötü zamanlarında Şırnak/Silopi'de 3 yıla yakın kaldık. Bence isyan etmek yerine her şeye güzel bakarsan oradaki eşinin meslektaşlarının eşleriyle bir ortam yaparsan göz açıp kapayıncaya kadar geçip gider o günler. Biz de ilk çok üzülmüştük terör yüzünden tayinin oraya çıkmasına ama sonraları oradan taşınırken üzülerek döndük. En güzel çocukluk yıllarımın geçtiği yer orasıydı.

Böyle baştan umutsuz bakarsan olaya her şey olumsuz gider.. Hakkınızda her şeyin hayırlısının olmasını dilerim..

Benimde nişanlım şuan Diyarbakır da görev yapıyor. Geleceğimi gördüm şuan sizde bende il il gezmek istemiyorum 10 yıl dolmasına da 6 sene var daha

Off geçen yıl geldi aklıma 5ay van da çalıştım eşimle farklı sehirlerdeydik çok zor du. Antidepresan la zor geçti saçlarım beyazladi ama senin durumun daha iyi esin yanında sukret

Burdan arkadaş mı bulunur diyen kafayı da anlamıyorum.. bunu yazanlara 7/24 niye burdasın o zaman diye sormak lazım.. doğuda yaşamak zor malesef gitmeyen anlamaz.. Allah kolaylık versin.. lojmanda kalmıyor musunuz peki lojman dostlukları güzeldir uzun yıllar devam eder..

Abim diyarbakırın bir ilçesinden 3 ay görev yaptı ama biz burda sanki askermişcesine korkuyorduk ki korkmamızda da haklıydık abim öğretmen devlet ataması oraya çıkmıştı gitti , merkezden ilçeye giderken minibüslerini pkklı bir grup durduruyor kimlik sorgulamaya kalkıyor minibüste Türk var mı diye soruyor şoför kürtçe hayır diyor ikna ediyor minibüse girip kimlik kontrolü yapmıyorlar geçmelerine izin veriyorlar. Şimdi bu pislikler bu cesareti nasıl buluyorlar ellerinde keleşler Tc. Yollarında nasıl yol kesip Türk var mı diye sorabiliyorlar. Kusura bakmayın ülkenin yarısında devlet yok polis asker korkuyor bu leşlerden nedenide çok basit terörist koruyan kanunlar. Malesef ülkenin kanunları batıda ve iç kesimlerde işliyor. Öğrencilik hayatımda kaldığımız eve gürültü yapıyorsunuz şikayet var die şak die kapıya gelmeyi biliyor o polisler ama şehrin göbeğinde gencecik çocuğu öldürüyorlar yakıp üzerinde arabayla geçip parçalıyorlar palalarla kesiyorlar olay yerine gidemeyiz diyorlar çünkü adamların belinde silah boşa duruyor süs çünkü o.

ilçesindeyiz ilçe yada yaşam demek gerekirse zaten merkezde de ohal var
Seni cok iyi anlarim bende 1.5 yil diyarbakir in kulp ilçesinde kaldim ne cay bahcesi vardi ne carsi pazar... sokakta sadece erkekler zaten disaridan geldigini anliyorlardi affedersi ökuz gbi bakiyorlardi insan disari cikmaya utaniyordu..deliriyordum ewin icinde.. allahima bin sukur atlattik o günleri.. sabret sende allah yardimcin olsun

Allahın izniyle bizimde Batman'da son 7 ay 3.5 sene geçti vay anasını

Şuan şehirler arası yolculuk yapıyorum ve iki saat kadar önce Batmandan geçerken nedense siz geldiniz aklıma :)

Daha önce bir mesajinizi gormustum
Batmandan Diyarbakira korkarak gittik yazıyordu
Ben de aynı o yollardan geçtim ve şuan Diyarbakirdan ayrılıyor otobüs :)

saol camım

diyarbakır
Bizde oradayız merkezde.. Çatışma sesleri bomba sesleri, taramalı, roket, tank vs vs artık araba sesleri gibi olağan geliyor. İdare et biraz. boşanılır mı. Haftalardır evden çıkmıyoruz. Napalım. Geçecek bugünler. Vatanı bi tek kocalar değil bizler de bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…