Doğum çantasına neler koydunuz?

kelebek2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
309
0
46
Bursa
kızlar bebek için çamaşır gecelik kendim için koydum
havlu terlik pijama su torbası fincan kaşık neskafe iç çamaşır.biberon emzik kaynattım poşetledim.
ıslakmendil.

ancak bebek için hangi mamayı alayım süt gelmezse verirler...bi de hangi bezden alıp koyacaz bebeğe?

bebeğehastane çıkışı ve kendine yelek almayı unutma olurmu . ben temmuzda doğum yaptım ama yinede yelek olsa iyi olurdu eksikliğini yaşadım. biberon emzik mama lazım olmadı. aslında götürdüğüm birçok şey lazım olmadı. hastanede yatış yapacaksan diş macunu ve diş fırçasıda iyi olur senin için hayırlı doğumlar

ben bez olarak prima yeni doğan koydum. kullananlar sızıntı ve pişik yapmıyor dediler.

prima premium care kremli olduğundan dolayı bazı bebeklerde alerji yapıyormuş diye duydum bu nedenle primanın normal yeni doğanını aldım.

bende prıma yenı doogan aldım koydum..
çok memnun kalmıstım emırde...
sımdıde prımadan vazgecmıycem..dıger tum bezler çiş taşırmıstı...

kendim için pijama,gecelik,terlik,çorap,iç çamaşırı,hasta bezi koydum.
bebek için 1 hastane çıkışı,1 pijama,1 tulum,başlık,eldiven,çorap,yelek,prima yenidoğan bez 10 tane,ıslak mendil,ağız mendili,biberon,emzik koydum.

Yarın gideceğim için bavullarımı hazırlıyorum.
Bebeğim için hastane çantasına
Bir tane kutuda hemşireye vereceğimiz hastane çıkış takımı iç zıbını yoktu ben ekledim.
2 zıbın takımı daha koydum.Her takıma uygun çorap.Bi tane patik.Alttan çıtçıtlı bi tane body sıfır kollu.Sarılık olmasın diye sarı çember örtülürmüş yüzüne onu koydum.3 yelek.Bi yün battaniye bi penye battaniye.Islak mendil bez ırt zırtı istanbuldan marketin tekinden alıcaz inşallah.

Benim hastane çantamda
4 kilot ,3 çorap ,bi patik i bi altı kayan terlik(kaymayanını alıcam inşallah.) Önü kapalı bir pijama ve gecelik ( Eşim akıl edememiş,yeni alabilirsem alıcam istanbuldan.) Bi takım eşofman çıkış için.Bi tane de saten pijama vardı.Parlement mavisi parıldıyor resmen önü düğmeli bi o olduğu için koydum artık elim mahkum.Bi yelek .Bir yün şal .İki atlet.Zemzem.Buzdolabından nar suyumu alıcam.Lohusa tacım.Çember.Tülbent
Bu kadar şey koymuşum . :26: Sanki unuttuğum birşeyler var ama hatırlayamıyorum

bebek için; 2 takım hastahane çıkışı ıslak mendil,2 çorap,1 penye 1 polar battaniye 12 tane bez,pişik kremi ne olur ne olmaz 1 tane biberon,çarşaf
kendim için; 2 gecelik 1 eşortman 1 sabahlık,2 çorap 4 tane kilot,terlik,1 tane atlet ,1 tane emzirme sütyeni,6 tane gögüs pedi,gögüsler yara olmasın diye gögüs kremi,kırmızı tac, tokası,diş macunu ,fırçası,tarak, 1 tane ruj 1 tane siyah göz kalemi,rimel,yastık kılıfım :) annem yelek gibi bişey verecekmiş aklıma gelen bunlar sanırım bu kadar

çantamız uzun zamandır hazırda ben birtürlü yazamadım.

Kendim için bir çanta kızım için bir çanta yaptık.. valizin içi dar olduğundan çok kırışmasın içindekiler diye annem iki battaniyeyi ayrıca güzel bir poşete koydu..

benim hastane çantam;

* 1 pijama takımı
* 2 gecelik (biri kısa kollu pembe-beyaz diğeri uzun kollu kırmızı..uzun kollu olanı kullanıcam ötekini yedek koydu annem.)
* 1 çift terlik
* 1 lizöz (hırka yada yelek yerine annem çeyizimden lizözlerimi çıkardı birini koyduk)
* Hastaneden çıkarken giyinmek için eşortman takımı
* Bir kaç çift çorap
* Bir çift Patik
* Taclarım:) (pembe-krem-kırmızı)
* Emzirme sütyeni
* 3 çamaşır
* 2 atlet
* lohusa pedi birkaçtane
* Tülbent
* Banyo Havlusu-yüz havlusu
* Islak mendil
* Göğüs Pompası, göğüs pedi ve göğüs kremi
* Makyaj malzemeleri ve ıvır zıvır ( tarak,diş macunu,fırçası,şampuan,sabun,deodorant,krem)

Kızımın hastane çantası;

* İki adet battaniye ( Biri çıkışta sarmak için diğeri daha küçük )
* İki adet hastane çıkışı
* Pişik Kremi , vucud yağı
* Çıkışta giyinmesi için eşortman takımı ve şapkası
* 1 yedek çıtçıtlı uzun kollu badisi.
* Bir küçük yün yelek ve patikleri.
* Birkaç çift Çorap
* Kundak
* Ağız mendili birkaçtane
* Islak mendili
* Bebek bezleri
* Birde anneannemiz alt açma gibi bişi almıştı mevlüt için onuda götürcekmiş hastaneye kokoş anneanne:))

Bunların dışında ;
* kapı süsümüz
* Hastanede dağıtmak için magnetlerimiz
* çatal bıçak tabak plastik. ne olur ne olmaz annem aldı.
* Kağıt havlu
* Su torbası yine tedarikçi annemin işi:)

hurma ve narımızda hazırda bekliyor

eşim ilk gördüğünde çantalarımızı tatil netarafa ana kız demiştide çok gülmüştük:))))))))) annem hazırladı herşeyi sağolsun ben şunuda koy bunuda koy demedim hiç o kendi aklına göre yaptı iide yaptı. şimdi tek önemli olan kızımın sağlıkla sıhatle vakitlice aramızda olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…