doğum dan sonra benı nasıl bı hayat beklıyor yardım...

annelik hem muhteşem bir duygu hemde hayatının altını üstüne geleceği bir dönem..ilk baslarda insan kendini eve hapsolmuş gibi hissediyor,söylenen herşey batıyor,ama sadece bebeğine odaklanıyorsun ona birşey olmasın diye onu koruyorsun eşinin bebekten,bebeğinde eşinden hiç haberi olmuyor bu dönemde.ama sonraları yani 3-4 aylık olunca gülmeye başlayınca eşinde olaya dahil oluyor yaa kısacası daha hızlı bir hayatın olacak ama bu hız evin içinde sınırlı kalacak:)

benimde kardeşimin doğumu yaklaştı oda korkuodu doğumdan sorasına,,sezaryen düşünüo,,sorası onuda korkutuordu,,yorumlarınızı okudum onun için ,,,kardeşimi rahatlatabilirim:)

Öncelikle bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. ben de 8 ay önce normal doğum yaptım. doğumdan 24 saat sonra ayağa kalkıyorsun. hafif sızılar oluyor ancak ağrı kesici veriyor doktorun, onlarla atlatıyorsun korkacak birşey yok. bebeğin aranıza katılmasıyla yeni bir hayata adım atmış oluyorsun. ilk başlarda neden ağlıyor doymuyor mu diye panik oluyorsun ancak 2-3 hafta sonra sakinleşip işleri yoluna koyacaksındır. eşinin ve senin önceliğin bebeğiniz olacak ve 3-4 ay sonra bebeğin düzene girmesiyle hayatınız da bir rutine oturacak.

Evinize bir melek geliyor..

Uykusuz geceler, gaz problemi,emdi emmedi sorunu.

Her kafadan çıkan ses, uykusuz geceler..

Mis kokusu, minicik elleri,uykuda gülümsemesi,koynunuzda uyuyakalması,memenize saldırması.

Bu günlerin tadını çıkarın eşinizle beraber.

O kadar çabuk geçiyor ki

Son düzenleme:
canım ben henüz doğum yapmadım, anne adayıyım :)

ablalarımdan biliyorum, ikisi de normal doğum yaptılar ve bebekleriyle doğumun ertesi günü kendileri ilgilenmeye başladı. yemektir, ütüdür, temizliktir, misafilerle ilgilenmektir bunları da eve kim yardıma gittiyse onlar yaptılar. eniştelerim de ilgi beklemekten çok bebek ve eşleriyle ilgilendiler canım :) ama komik şeyler de yaşanıyordu. ilk zamanlar bebeğin altını değiştirmeyi beceremiyorlardı öyle yapacaksın böyle yapacaksın deyip birbirlerine akıl veriyorlardı :)) eve yardıma gidenler anlayışlılarmış ki, gerginlik yaşanmadı. allah hayırlı doğumlar nasip etsin, akışına bırak bence şimdiden plan yapma, herkes gibi üstesinden gelirsin canım

Canım öncelikle bir o kadar yorucu ama bir o kadar da zevkli bir gelecek seni bekliyor.benimde 7 aylık bir oğlum var.Bende normal doğum yaptım.(iyiki normal olmuş)Ertesi gün kalkıyorsun hemen ayağa,dikişlerde 15-20 günde geçiyor.Uykusuz kalıyorsun yorgun oluyorsun,kendini hem mutlu hissediyorsun,hemde kimi zaman kızgın,kırgın,dışlanmış gibi hissedebiliyorsun..Çünkü herkesin dilinde bir tek bebeğin oluyor,tüm ilgi bebeğe gidiyor..Ben bi ara bunalıma girmiştim sağolsun eşimin desteğiyle 1 ayda düzeldim.Eşinin desteği sana ilgisinin azalmaması ve en önemlisi bebek bakımında yardımcı olması çok önemli...Eşine kendini nasıl hissettiğini ve ondan neler beklediğini mutlaka söylemelisin bence.Birde ben yanımda kimseyi istemedim.2 gün kendi annem 2 gün kayınvalidem kaldı yanımda sonrasında işe başlayana kadar kendim baktım..Çünkü herkes farklı bişey söylüyor allak bullak oluyorsun,herkes müdahale edip onu yap,bunu yap diye kafanı karıştırabiliyor.Kendin baktığında herşeyi yavaş yavaş oturtup kendi düzenini kuruyorsun..Bana ilk 3 ay çok zor gelmişti ama 3 aydan sonra daha rahat oluyorsun işini daha rahat yapabiliyorsun...Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah...kolay doğumlar diliyorum

CANIM BENIM YA KORKULARIN O KADAR YERSİZKİ tabıkı bunda cok haklısın

bebegın dogucak ve herkes etrafında pervane olucak inan bana eşin bıle ilk zamanlar onla o kadar cok ılgılenıcekkı bazen sen bıle kıskanıcaksın bu durumu eşinle cinsel anlamda bır seyler yasaman ıcın 40 gun gecmesı gerekıyor zaten bunu hastaneden cıkarkende ustune basa basa tekrar tekrar soyluyolar normal doğum yapman senın için çok buyuk bır şans Allahın ıznıyle ertesı gun ayaktasın ama bunu kımseye soyleme bence ve tadını cıkar logusalık depresyonuna sakın gırme hamılelıkte aldıgın kıloları kım ne derse desın cok takma vücudunun şekle gırmesı yaklasık bır seneyı bulabılır ama sakın üzülme enınde sonunda ıstedıgın gıbı olursun azımlı ol ve bebegının o minicik halının keyfını cıkar o kadar cabuk buyuycek kı sen bıle şaşırcaksın uykusuz gecelerı hazır ol unutmakı bunu yasıyan gece gözu kapalı uyanan tek anne sen olmıycaksın senınle beraber kım bılır kac anne o saatte ayakta olucak ve aglayan bebegının ne erdı oldugunu dusunucek bunları dusun bebegın sureklı aglıyorsa ve herhangı bır rahatsızlıgı yoksa sakın korkma gaz sancısı vardır mutlaka once bezını ac ve sonra bıraz dışarı cıkar mutlaka her gun duş al yaralarını temızle ve kendıne bak daha mutlu olabılırsın bu şekılde ve eşinın senden soğumamasını saglayabılırsın eşinın yanagına her gun mutlaka bır öpücük koymayı ve sana verdiği müthiş hediyeden dolayı teşekkur etmeyıde sakın unutma her şey gönlunce olsun unutmakı bu durumdakı tek kadın sen degılsın sonda olmıycaksın

Doğum yaptıgım gün 2-3 saat sonra banyomu yaptım ayakta dolaştım bebeğimle ilgilendim.Ertesi gün hastaneden eve gittim.Aynı gün evimi dirinlemesine de olmasa evimi temizledim bebegimle ilgilendim.Yani sözün kısası normal doğumda naz yapmazsan hemen ayaga kalkarsın.korkulacak bişey yok.Hayırlı doğumlar olsun.Zaten bebeğini görünce bişeyin kalmıyor.

dun duydum bende bi tanidik 34. haftasinda kizini kucagina almis iyilermis, halbuki benle ayni zamanda doguracakti...

Allahim hayirlica sagliklica zamaninda gondersin meleklerimizi...ben dogumun her seklinden korkuyorum, guvensizim bu konuda sanirim :18:

selam kızlar,tontriko bende senin gibi düşünüyorum,her türlü doğum şekli korkutuyo beni,dr.um bile doğuma kadar kendini hazırla dio nasıl hazırlarki insan psikolojisini,uffff,Allah yardımcımız olsun artık.

canım bebeğin ömürlü olsun,hiç ağrı sancı çekmedinmi?ne güzel anlatıyosun,inşallah bizimkide seninki gibi çabuk ve kolay olur,bide soğuk kanlı olabilrisek daha iyi olacak...

öncelikle Allah hayırlı doğumlar nasip etsin çok az bir vaktin kalmış.

benim 4 aylık bir kızım var yeni doğum yaptım, hiç korkulacak bir durum yok normal doğum yaptım çok çok kolay geçiyor emin ol sadece psikolojik olarak kendini doğurup meleğini kucağına alacağın zamana odakla ben bu şekilde çok kolay doğum yaptım ve doğumhanede doktoruma hemen 2. bebeği yapıcam 1 seneye dedimdoğumdan sonra hemen ayağa kalktım, eşinle ilgilenmek derken nasıl bir ilgiden bahsettiğine bağlı bebek olunca ilginin çoğu ilk zamanlar bebeğe kayıyor ama alıştıkça durum düzeliyor buda 40 günü buluyor, 2 aylıkken güneye tatile bile gittik

doğumdan sonra 1 hafta yanımda annem kaldı sonra kimse yoktu yani 1 haftalık bebekle yalnız kaldım ve umduğumdan daha kolay geçti çünkü insanın kendi bebeği annesine o kadar yardımcı ki üzmemek için elinden geleni yaptığının farkına varıyorsun ve sen ona dokununca sanki sihirli bir dokunuşmuş gibi sakinleşiyor ama başkası bakmaya çalıştığında daha da hırçınlaşıyor.

anlayacağın korkulacak bir durum yok şimdi sana bu mesajı yazarken benim kız yanımda beni tekmeliyor ve onun o münük ayaklarını hissetmek bile paha biçilemez.

40gün sonra herşey düzene giriyor.daha doğrusu 40gün beni yalnız bırakmadılar gidin dememe rağmen.ne zaman millet gitti kızımla başbaşa kaldım kendime geldim.şimdi düşünüorumda bi daha doğum yaptığımda yanımda sadece eşimi istiyorum.kastettiğim acı sızı değil, etraftaki herşeye karışan insanlar,sütün yok diyenelr,yalnız kalamamak,tam bebk uyudu bi dk dışarda hava alayım die tam dışarı çıkarken gelen misafirler....gözünü korkutmak istemiorum ama sadece bil.

Ben de normal doğum yaptım.
Aynı gün hastaneden çıktım ve ne hastane de ne de ev de hiç dinlen(e)medim.
Ertesi günü lazım olan birşey için eşimle dışarı bile çıktım.
Doğumdan sonra eşle ister istemez biraz uzaklık oluyor ama buna
siz müdahele edebilirsiniz, siz istedikten sonra, zaman ayırdıktan sonra
herşey yolunda gidiyor.
İleri ki aylarda herşey daha da rayına oturuyor merak etmeyin.
Sağlıkla ve kolaylıkla alın bebeğinizi kucağınıza inş.

masallah arkadaslara
ben suni sanciyla normal dogum yaptim
uc gun dizlerimin titremesine engel olamadim
bir haftada kendime geldim
okuyorum cokta sasiriyorum
turkiyede hastahanede bir gun kaliniyor
burda en az bes gun (normal dogum) ben bir hafta kaldim
sezaryan 11 gun
ertesi gün yada ayni gun is yapan arkadaslarada sasirdim
nazlanmak degil dogum sonrasi ruh hali
ihtiyac
o ihtiyaci karsilayacak insanlar yoksa guclu olmak gerekir
ben simdi 14 aylik kizimin uzerine dogum yapacagim bir kac gun icinde
ve nasil olacak hala bilmiyorum
hic kimsem yok
cocuguma iyi kotu bakacak hasta ve yasli ailem var
asil ben ne yapacam dusunuyorumda :)

bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim arkadaşım.ben normal doğum yaptım..doğumdan sonraki süreç her kişiye göre değişir canım..ben 1 aya zor toparladım kendimi ağrılarım çoktu doğumda kramplar yüzünden bacaklarımı günlerce kırıp oturamadım..yani seni korkutmak istemem doğum anlık bişey şimdiden bunları kafanda kurma kendini sıkma germe rahat ol...sen eşinle ilgilenmeyi sonraya bırak..sen doğum yapıyorsun bırak o senle ilgilensin..her ne kadar odun bir kocaya sahip olsam doğum anılarım çok iyi olmasada eş
inin kıymetini bilen değer veren el üstünde tutan erkek yok değil...sen kedini iyice toparlayıp kırkın çıktıktan sonra zaten dünyaya yeni gelmiş daha bi güçlenmiş olacaksın..herşeyi kendin keşfedip kendin üstesinden geleceksin...şimdiden bunlarla meşgul olma bebeğine odaklan...zor değil emin ol allahım öyle bir güç veriyorki bizim doğamızda yaradılışızda var bu güçç..allah yardımcın olsun kurtarsın senii

benimde doğumuma az bir zaman kaldı...

ev işlerini yetiştirmeye çalışmaktan birşey düşünemiyorum bile.
geçen hafta camlar değişti,dün badanalar bitti,kapılar boyanıcak,bebek odası gelip kurulacak.... daha çook iş var.
doğum bir anda olacak gibime geliyor bu gidişle...

eşinizin anlayışlı bir yapıda olması çok önemli...
eğer eşiniz size her konuda destekse hiç korkmayın. zaten baba olmanın heyecanıyla size ve çocuğunuza nasıl davranıcağını sizi nasıl mutlu edeceğini şaşıracak.
sizin sütünüz bol olsun,rahat olun diye elinden geleni yapacak...eve gelen giden çok olucak.
hiç de beylerin kendini düşüneceğini sanmıyorum.
eşim şimdiden çok heyecanlı 1.5ay sonra bebek bizimle yatacak dimi,baba diyecek bana diye heyecanlanıp duruyor.

bende ona ben son günlerde çok daha şişcem zor yürüycem,doğumdan sonra her yer kan olucak,şişko,ağır vaasıta olucam diyorum. o da hep abartma normal şeyler bunlar diyo:)

2,5 yaşında bir oğlum var, doğumum sezeryan oldu ama ertesi gün ayaktaydım ben. Bir haftaya evde kimseye ihtiyaç duymayacak kadar iyiydim. Kilo olayı tabi vardı ama o da anne sütü vermek gerçekten bir mucize ve kendiliğinden bütün kilo gitti hatta hamilelik öncesi kilomunda altına düştüm.
İlk zamanlar gaz sorunu çok oluyor maalesef ve bu sana uykusuz geceler olarak dönüyo haliyle. Ama bebeği rahatlatma yöntemini çözdükçe bu da geçiyor bi şekilde.
Zorlu bi maraton seni bekliyo, Allah sana sabırlar bebişine şimdiden bol uykular versin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…