- 18 Ağustos 2009
- 5.503
- 4.648
- 698
Ne garip konular. Simdiden bu kiskanclik, bu gorumcelik. Evlerden uzak.Kızlar bir konu açmıştım doğum günümdü abim ve kız arkadaşı geldi bana hiç bir hediye almayan abim günler sonra alamadık kusura bakma diyip parasını atmıştı bana. Kız arkadaşının doğum gününe günler kala öyle bir hazırlık yaptı ki ağzım açık kaldı. Kıskandığımdan degil asla sadece Bi kardeşi olarak beni çok sevdiğini değer verdiğini anlatıyorsun herkese ama sadece söylüyorsun. Hediyesinde yine degilim ama doğum günümden 10 gün sonra gelip para vermek de ne biliyim. Kız arkadaşına bir sürü not dolu çikolata dolu hediye dolu konfetiler kocaman bir kutu hazırlamış. Benim doğum günüm de hiç bişey yapmadı.. Kız arkadaş olunca farklı bir değer oluyormuş demekki. Ben beni hiçe sayıp da başkasına bu denli herşeyi yapması biraz kırdı. Kırılmamın sebebi kıskançlık degil yanlış anlamayın beni çok sevdiğini söylüyorsun değer veriyorum diyorsun ama öylesine. Kendimi çok değersiz hissettim benmi boş yere alınganlık yaptım diyorum kendi kendime ya beni bir dürtün. Üstelik kızın doğum gününe gidip gitmemekle kararsız kaldım. Abime karşı tavır almalımıyım yoksa üzerime alınmayıp banane diyip geçmelimiyim.
Hayır öyle biri degilim ona karşı hiç öyle davranmadım benim tavrım abime kıza degil. Hiç bir zaman görümce olmadım bir yengem daha var buna da olmucam benim tavrım başkaa ve ona degilCidden kendinizi kız arkadaşıyla kıyaslayıp bide kadına tavır alıp doğum gününe gidip gitmemeyi mi soruyorsunuz? İlerde yengeniz olursa yandı o kadın...
Bence abinize de tavır almamalısınız. Düşüncenizi doğru bulmuyorum. kardeş ve sevgili, eş arasındaki farkı görün lütfen.Hayır öyle biri degilim ona karşı hiç öyle davranmadım benim tavrım abime kıza degil. Hiç bir zaman görümce olmadım bir yengem daha var buna da olmucam benim tavrım başkaa ve ona degil
Bana da öyle yapmıştı biri. Oradan buradan görmüş tüm çikolataları ısırmış koymuş kutuya. Hepsini denedim senden daha tatlısını görmedim diye yazmış. Kutudan yenmiş çikolata çıktı fjdkdksls Fikir de başkasına ait, bin kez gördüğüm bir hediye şekli. Pöf yani.hakkaten ha yazacaktim yazmadim
notlarla cikolatalarla kutu hazirlamis.
bunlari 15 sene once ilkgenclik asklarim yapardi. oyle cok ozenilecek bir sey de degil. kiz arkadasa hediye diyince akla zaten hemen cikolata not dolu bir kap gelir.
tamam da iste bunu yapmasi gereken sevgilinBen hiç bir sevgilimden görmedim her doğum günümde hatırlatmama rağmen yapmadılar. Abim kız arkadaşına yapsın gocunmam en güzelini yapsın mutlu etsin. Ben özel günlere önem veriyorum keşke vermesem beklenti içinde olmak üzüyor. O gün benim de özel günümdü ve ailem tarafından hatırlanmak elbette isterim kutlamasa dert etmem ama bu dalga geçer gibi hal aldı bende madem yapmayacaksın o zaman neden lafını edip beni heyecanlandırıyorsun bende sevindim abim yapacak diye boş hevesle kaldım hiç yapmasın söylemesin bu kadar alınmam
Tavır alınacak bir şey yok çok normal sıradan bir durum.Süprizler sevgi ölçütü değil, değer ölçütü de değil.O yüzden sevilmiyorum değer verilmiyorum diye düşünmeyin.Sevgililik döneminin basindaki şaşalı sürprizler de mesela uzun ilişkilerde yapılmaz yerini daha mütevazi kutlamalar alır daha sade vs bu verilen değerin yada sevginin azalması değildir.Bence bilinçli olmasa da bir elde etme çabasıdır bu aynen doğadaki çiftleşme kurlari gibi ...Kızlar bir konu açmıştım doğum günümdü abim ve kız arkadaşı geldi bana hiç bir hediye almayan abim günler sonra alamadık kusura bakma diyip parasını atmıştı bana. Kız arkadaşının doğum gününe günler kala öyle bir hazırlık yaptı ki ağzım açık kaldı. Kıskandığımdan degil asla sadece Bi kardeşi olarak beni çok sevdiğini değer verdiğini anlatıyorsun herkese ama sadece söylüyorsun. Hediyesinde yine degilim ama doğum günümden 10 gün sonra gelip para vermek de ne biliyim. Kız arkadaşına bir sürü not dolu çikolata dolu hediye dolu konfetiler kocaman bir kutu hazırlamış. Benim doğum günüm de hiç bişey yapmadı.. Kız arkadaş olunca farklı bir değer oluyormuş demekki. Ben beni hiçe sayıp da başkasına bu denli herşeyi yapması biraz kırdı. Kırılmamın sebebi kıskançlık degil yanlış anlamayın beni çok sevdiğini söylüyorsun değer veriyorum diyorsun ama öylesine. Kendimi çok değersiz hissettim benmi boş yere alınganlık yaptım diyorum kendi kendime ya beni bir dürtün. Üstelik kızın doğum gününe gidip gitmemekle kararsız kaldım. Abime karşı tavır almalımıyım yoksa üzerime alınmayıp banane diyip geçmelimiyim.
İstediğini alınca ne demek? Bir kadının gerçekten sevilip, değer görmesi size tuhaf geliyor sanırım.Abin kızdan istediğini alınca ona da yapmaz merak etme erkekler igrencya
Hiç bir sevgilim almadı evet gidipte bana al kutla demedim ilk başlarda hatırlatmadımda günü geçince unuttum diyorlardı önceden plan yapıyordum diyordu ama günü gelince unutuyordu yalandan bende artık alttan almadım söyledim hep. Söylesem de söylemesem de yapılmadı hiç zaten. Arkadaşınız güzel bir davranış sergilemiş ama herkes öyle davranmıyor nasıl olsa kendi alıyor kendi kendine yapıyor ben almasam da sorun etmez diyorlar yapmıyorlartamam da iste bunu yapmasi gereken sevgilin
sey gibisin demin de dedim bazi turk anneleri oluyor ya kocasi sallamiyor kadini, oglunu kocasi zannediyor. ona trip atiyor, kendini hastaneye düğüne götürmek icin oglunu cagiriyor, ogluna nazlaniyor.
siz de onlar gibisiniz
sevgilinizin size ozen gostermemesi ya da yalniz olmanız abinizin size ekstra ozen gostermesi gereken bir durum degil ki. bu sizin probleminiz
bir de niye heyecanlandiniz abiniz alsa alsa zaten girer magazaya kiyafet alir cikar.
ne guzel para yollamis.
boyle gereksiz beklentilerle kendinizi üzüp insanlarin canını sıkmayin
hayatiniza biri girince de ondan agzinizla supriz istemeyin. bu cok kötü bir davranis.
haliniz tavriniz bunun sizin normaliniz oldugunu gostersin. Standartinizi yuksek tutun, hissettirin onlar da yaparlar.
siz "ben degersizim. kesin unutursun. bak lutfen unutma. bari kutla. lutfen bak. supriz yapmayı unutma tamam mi" modunda olursaniz adam size nasil deger verebilir ki?
isyerinde bir oda arkadasim vardi, fazla kizla flortle isi olmayan, anadolunun bağrından kopmus gelmis, yaşı genç bir cocuktu. oyle yontulmus biri degildi. bir kizla tanisti. kiz kendine deger veren bir kızdı (biz bile tanimadan ogrendi). misal kiz evine giderken guzel bir cicekcide atiyorum nergis mi gördü. "aaa nergis mevsimi geldi mi, cok guzel" diye girip fiyat falan sormadan kendine alirmis. hic oyle "ay cicek begendim" diye rollenip adama aldirmaya falan da calismazmis. "ben cicekleri severim ve zaten kendime alirim" modunda. ya da birinin evine davetliler cocukla buluştular. bir cicekciye girip o ne kadar bu ne kadar demeden guzel bir cicek secip aranjmanina ozenip seciyormus - kim odeyecek olursa olsun. ya da lale en sevdigi cicekmis lale görunce bile mutlu olurmus, evinde taze laleler varmis vs.
simdi bu adam bu kiza hic cicek almamazlik yapabilir mi? tabii ki hayir. ya da gecerken cingeneden alir mi? ona da hayir:)
kiz "ben zaten buyum" diye gostermis. gözüne sokmadan "benim minimumum bu" modunu hissettirmis. haliyle cocuk ona bekledigini vermis durup durup cicek alir. hatta cok az muhabbetimiz var birkac kere bulustuk. ama ben bile ışıklı lale aldim temudan, simdi evlendiler -evine davet edilince giderken götüreceğim. yani ben bile el olmama ragmen kizin standartina dahil oldum.
gibi gibi. bu kiz sabah aksam aglasa "bana cicek al" diye belki gelip gecerken cingeneden cicek alacakti cocuk.
yani bir erkekten deger gormek icin once senin kendine deger vermen lazim bence (tabii sacma sapan adamlari degil normal insanlar icin diyorum)
benim de bazi standartlarim var. sevgililerim arabindan kürdüne rusundan almanina hepsi hic sorunsuz bu minimum standartlarimi yapmistir. çünkü ben buyum ve zaten kendime de bu sekilde davranirim. aksini kabul etmeyeceğimi benimle birkac kere cikan erkek anlar zaten (ki asla dile dokmem)
gibi gibi.
bir dahaki sevgilinde taktik degistir bence
Ne alakası var bi pasta alabılırdı ,bir hedıye alabılırdı. Gorumcelıkmıs. Sacma sacma konusma ınsanlara. Haklısın canım kırıldıgını soyle benceGörumcelik is loading...
Sorun aslında tam da bu olabilir mi? Size hiçbir erkek arkadaşınız bir sürpriz hazırlamamışken abinizin üç aylık sevgilisine böyle bir sürpriz hazırlaması? Üstüne bir de sizde bir beklenti yaratıp bunu karşılamaması? Bazen etrafımızdaki kadınlar kadar sevilmek, değer görmek, önemsenmek isteyebiliriz-çok insani ve anlaşılabilir bir durum bu-ki bu bence kıskançlık da değil. Değersizlik hissi belki. Ama inanın bunun abinizle bir ilgisi yok.Hiç bir sevgilim almadı evet gidipte bana al kutla demedim ilk başlarda hatırlatmadımda günü geçince unuttum diyorlardı önceden plan yapıyordum diyordu ama günü gelince unutuyordu yalandan bende artık alttan almadım söyledim hep. Söylesem de söylemesem de yapılmadı hiç zaten. Arkadaşınız güzel bir davranış sergilemiş ama herkes öyle davranmıyor nasıl olsa kendi alıyor kendi kendine yapıyor ben almasam da sorun etmez diyorlar yapmıyorlar
Buna yapabilecek ne yazıkki hiç bir şeyim yok isterim ki abim mutlu olsun. Bende kimseye değer vermemeyi öğrendim artık kimse kimse bana değer vermediSorun aslında tam da bu olabilir mi? Size hiçbir erkek arkadaşınız bir sürpriz hazırlamamışken abinizin üç aylık sevgilisine böyle bir sürpriz hazırlaması? Üstüne bir de sizde bir beklenti yaratıp bunu karşılamaması? Bazen etrafımızdaki kadınlar kadar sevilmek, değer görmek, önemsenmek isteyebiliriz-çok insani ve anlaşılabilir bir durum bu-ki bu bence kıskançlık da değil. Değersizlik hissi belki. Ama inanın bunun abinizle bir ilgisi yok.
Haklısınız beni de hep bu beklenti içinde olmam üzdü zatenBöyle düşünmeyin lütfen. Öncelikle siz kendinize değer verin. Doğum gününüzde en güzel hediyeyi siz alın kendinize. Kendimize ne kadar değer verirsek başkalarının gözünde de o kadar değerli oluyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?